Дядо Мраз в снега върви, тръгнал е на Февруарки дар да подари!

• 19 235
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Фокси не исках да те изплаша, при нас беше друго, на мен водите ми изтекоха в събота, а аз родих в четвъртък, това са си цели 5 дни. Те даже доста успяха да го задържат, и може би трябваше предния ден ден да назначат секциото, незнам де. А и аз бях с болки от вечерта, ако имаше кой да ме види нямаше да стане така, но пък важното е че всичко е наред. Няма да го мислиш, че ще изпревариш секциото, всичко ще е планирано и ще мине както трябва, не се притеснявай  Hug

# 181
И последно се сетих...какво беше това "секс" newsm78 Joy
Joy Joy
Фокси и при нас така Joy Joy, но животът е пред нас, нали така Hug
Тони, с нетърпение чакам снимки на малкото сладурче Hug

# 182
Naiema честито пожелавам ти мнооооооого дълъг щастлив семеен живот ! !  bouquet
Тифани честито за новите придобивки и са прекрасни.
Виви честито за изпита smile3501

# 183
Може ли един въпрос към счетоводно грамотните мами  Embarassed
Тъй като сега си взех фишовете от няколко последни заплати ми прави впечатление, че  сумите за всеки месец са различни  newsm78 Нормално ли е това?
Заплатата на която ме осигуряват и на която съм подписала договор- трябва да седи на реда - щатна заплата , нали така. Но там има и нещо ДТВ за ТСПО какво представлява това?

И последен въпрос
ако искам да си изчисля грубо майчинството тр ли да смятам общо работните дни, които съм имала. Т.е. ако м. Август имам 9 дни отпуск и 12 работни дни, този месец за 21 дена ли го броя или за 12?
Същото и за болничните.

Много ви благодаря  Hug

# 184
Naiema, Честито, Горчиво много любов,и дълги години заедно и щаслтливи....и много бебки още

Тони,много се радвам че Крис е  добре,  Hug Hug Hug
Момичета на мен днес ми беше последният работен ден...сега съм вече у дома.... Simple Smile

# 185
Здравейте, имам нужда от малко инфо по темата за това по новия закон за майчинството. Много ми е важно да разбера и много се надявам да ми помогнете с актуална и вярна информация щото вече незнам кого да слушам и къде да чета. Та въпроса ми е следния Тези които излизат по майчинство преди 1.01.2009г. на база какъв период ще се изчислява майчинството една година или 6 месеца. Може и да сте го обсъждали вече това но напоследък нямам време за нищо обещавам да си взема забележка и да ви се реванширам с повече внимание за напред.  Hug

# 186
6 месеца.  Peace

# 187
  • София
k.penkova, аз питах на хиляда места вече и отговорът е, че ако излезеш в 45-те дни преди 01.01.2009, ще получаваш 12 месеца заплата на база 6 месеца доходи.

Момичета, бях в Штъркел и много полезни неща си накупих! Най-хубавото е спален комплект от много приятно и меко трико. Струваше 33 лева! Много съм доволна. Grinning

Тони, много се радвам на хубавите новини! Разбрах аз защо си се измъчила, защото хубостниците от Майчин дом не са те погледнали цяла нощ. #Cussing out #2gunfire

# 188
Здравейте, момичета!
Поздравления на новобракуваните - много любов и топлина ви пожелавам в семейното гнездо!  luvbed

Тони, браво на теб, ти си силна, а явно и мъничкия Криско прилича на теб! Дано скоро си го гушнеш в къщи! Hug

При мен нищо ново. В сряда сме на преглед и ще видим малкото дребосъче колко е пораснало.

^desika^, ДТВ за ТСПО представлява допълнително възнаграждение за стаж, то също влиза в изчисляване на болничния. За работни дни, или по-точно за отработени се смята и платения отпуск, а също така и дните в болничен, но за дните в болничен като база /заплата/ смяташ не сумата на самия болничен, който си получила, а сумата на дохода, от който е изчислен въпросния болничен. Ох, много сложно го обясних ........ ама е нещо такова - ако си болничен 3 дни и си получила напр. 50лв. то за база не се вземат тези 50лв., а заплатата, от която са изчислени.  ooooh!  Ако те интересува още нещо - питай.

# 189
  • София
 Naiema Пожелавам ви дълъг, щастлив, пълен с любов и деца семеен живот!!!

# 190
Привет и от мен!
Госпожо Naiema , честито, добре дошла в отбора на бракуваните Mr. Green Много щастие, незабравими мигове и след 50 години все така да се обичате  и търпите  bouquet
Фокси, радвам се, че пренасянето върви с пълна сила при вас, не се претоварвай, както са ти казали и другите момичета и се надявам скоро всичко да се подреди около теб и да можеш да си починеш и да се наслаждавате на новото си гнезденце с любимото мъжленце Wink За раждането не бой се, с юнаците съм сигурна, че сте страхотна комбина и няма да те изненадат Grinning
Деси 06, добре дошла в Мързелград, сега се отдай на заслужена почивка, че не се знае след месец-два какво те очаква Wink Споко де, каквото и да ни чака съм сигурна, че ще се справим Grinning
Тони, ти ме уби направо с тва краче, ужас #Crazy Ти си герой, момиче  bouquet А за тези изроди от МД няма да коментирам #2gunfire То Господ гледа отгоре Praynig Най-важното е, че детенце върви добре и скоро ще си го гушкаш Grinning
Тифани, страхотни подаръци Grinning
Десика, радвам се, че са изписали твоята племенница, дано няма проблеми оттук нататък Praynig  bouquet И стига смятала тея болнични, ще ти прегрее малката главица от тези глупости Wink
Прити, хубаво е като се отбиваш при нас и мерси за пожеланията Heart Eyes
Кой беше питал за секса не се сещам Rolling Eyes мисля, че е добре да се разреди вече, даже ако не се лъжа в деветия месец не би трябвало да се практикува изобщо, защото може да доведе до контракции. Но все пак една консултация с док по този въпрос е най-миродавна така че питай те, може и да ви се отвори парашута за още малко кекс Wink Направо ви завиждам, аз забравих що е това Rolling Eyes
Отивам да готвя, хубава вечер на всички Laughing

# 191
Преди малко се върнах от ЖК.С бебко всичко е наред.Мъжкарчето,както каза докторът е доста голямко-с две седмици напред се движим и със сигурност ще трябва да раждам секцио,за по-голямо мое успокоение.Имам мъжки таз със събиращи се кости и бебко може да се заклеши там някъде по средата.Притесних се и от факта,че може да слезне надолу и да се заклеши там и още сега.Но поне ме успокои,че за момента си е доста горе и за това съм чувствала по-силни болки понякога,малко му ставало тясничко,но си знае моето мило детенце да не слиза много надолу.Дано да я устискаме така и до края.Дата ще определяме в края на месеца,когато ще отида да видим всичко Ок ли е и как са изследванията-все ми секрет и ми пусна и всички други изследвания кръв,урина и захар.Мисля да си излезна,както ми се пада в болнични(45 дни)-от 28.12.Все пак няма да загубим нищо момичета-нали сме в графата заварено положение,а дали ще се гледат за база 6 или 12 месеца,вече не ми се мисли.Каквото стане,важното е да сме живи и здрави Praynig

# 192
Здравейте Simple Smile
Днес и аз ходих при доки и ми казаха, че бебчо е по-голям и се движи с две седмици напред... Вече сме 2,260... Аз малко се притеснявам, че ако така я караме ще мине 4 кг. Гледам има и други момичета... ооох ама аз наистина се притесних... Кажете какво мислите и защо ли така се получава...аз нито ям много, нито съм напълняла кой знае колко освен на коремче. Колко бяха вашите бебочовци последно

# 193
vesves - няма страшно. Първо- тези мерки мнооого често се оказвот доста встрани от истината. Второ- голямо бебе не означава непременно, че трудно ще се роди. Зависи си му от позата,формата на главата, мекотата на главата, твоите размери също.
Моя приятелка роди 4.500кг мъж. Без никаква упойка и лекарства. Доктора уж мерил бебето преди това, но го измерил по-малко. После казал,че ако знаел,че е толкова голямо в никакъв случай не би я оставил да роди нормално. Тя е много доволна от неговата "грешка".

# 194
Simple Smile мда... а си мисля, че няма и дебели в нашето семейство.. нито пък на мъжа ми... Високи сме, но това е друго.... Благодаря ти  за успокоенито Hug

Общи условия

Активация на акаунт