подсъзнанието може всичко 5

• 41 336
  • 450
  •   1
Отговори
# 165
esme_bolger много хубав пример си ни дала Hug Аз също познавам такава жена,тя забременява два месеца след като е осиновила детенцето си.Разбира се,че всичко е с причина,но жалкото е че някои хора/жени и в следващия живот не могат да го осъзнаят.

Ето ви едно страхотно разказче за това как да приемаме хората такива каквито са.От Спиралата е. Grinning

За здравата и пукнатата делви

Една възрастна жена имала две големи делви, които носела на кобилица на врата си. Едната делва имала пукнатина, а другата била идеална и винаги доставяла цялото количество вода. В края на дългия път от извора до къщата, спуканата делва пристигала наполовина пълна.

Цели две години жената така доставяла вода до вкъщи – по една делва и половина.

Разбира се, здравата делва била горда със своята цялост. Бедната спукана делва била засрамена от своята непълноценност и се чувствала отчаяна, че правела само наполовина от това, което се очаквало от нея.

След тези две години на служба, спуканата делва казала на жената:

- Срамувам се от себе си, защото през пукнатината ми изтича вода по целия път обратно до твоя дом.

Възрастната жена се усмихнала:

- Забелязала ли си, че има цветя от твоята страна на пътеката, но не и от другата страна на кобилицата, където е другата делва? Това е защото, знаейки за тази пукнатина, аз засадих цветни семена от твоята страна на пътеката и всеки ден, когато се връщаме от извора – ти ги поливаш. За тези две години аз берях тези красиви цветя и украсявах масата вкъщи. Без да си това, което си, до сега нямаше да имам тази украса вкъщи.

Всеки от нас си има своята уникална пукнатина …

Но именно недостатъците и пукнатините, които имаме правят живота ни заедно така интересен и възнаграден.

Просто трябва да възприемеш всеки човек такъв какъвто е и да търсиш доброто в него.
 Hug

# 166
Много хубаво нещо получих преди малко на мейл  Hug
Но няма как да го пусна тук. Ако някой го иска, мога да му го пратя на мейл  Peace

# 167
Не знаех че съществува такава тема във форума. С огромнна радост Ви открих и няма да ви изпусна.  Hug Признавам си че сега не мога да прочета всички теми, но се интересувам от тази наука, чета книги, които да ме "подсилят" вътрешно. Имам книгите "Успехъ и парите", "Подсъзнанието може всичко", "Път към могъщество и сила", от тази поредица, иначе имам и други, които също ни учат на самоусъвършенстване, вяра в нас самите. Но в момента не мога да дам списък, защото съм на работа.
Бих искала да вляза във вашата групичка. Имам нужда от хора, които четат такава литература, и които мислят в тази посока. Все още съм доста слаба в насочването на своите мисли и признавам си не визуализирам често. Blush

# 168
Момичета аз днес си мислех за нещо и ми се искаше да попитам и вас.

Понеже малкия бандит днес потъпка една красива градинка,направих му остра забележка и той за капак откъсна едно листо по много груб начин.Стана ми мъчно и за листенцето и за детето ми.За цветето е ясно защо,а за сина ми защото е такъв.
Както и да е,та тази случка ме накара да си спомня за Ванга/и споделеното от нея за цветята/.Оттам пък се сетих за нещо друго казано от нея/откъде тръгнах само Crazy/.

Та бях чела,ще го цитирам по памет:"Няма такъв човек на който всичко да му е наред.Ако един е добре в работата и семейството,то той ще е болен.Ако друг пък е здрав и с хубава работа,то нещо в семейството му ще куца" и т.н.
Сещате ли се за тези нейни думи?

Та се чудех защо е така Thinking Дали защото самите изпитания трябва да се приемат като част от Пътя и да благодарим за тях,защото ни помагат да се издигаме?Или пък просто защото целия ни живот е изпитание и училище и ако няма такива препятсвия свързани с конфликти и уроци то просто няма да има смисъл да сме тук?

От друга страна-ежедневието,живота,всяка случка-ние предизвикваме с действията и мисълта си.Можем така да наредим живота си,че всичко да е наред.А ако го направим ще се счита ли,че сме приключили тук и трябва да си заминем?И заминаването ни не е избрано от нас кога да стане преди да се родим?

Такива неща се чудя Thinking
Едно ми стана ясно-колкото повече задълбавам,толкова повече въпроси ми изникват и толкова по-объркана се чувствам на моменти.

# 169
  • София
Прекрасни сте! Чета темата от време на време и ви се радвам. Искам и аз да споделя с вас една съвсем актуална информация. Благодаря ви! Много любов и светлина от мен!   bouquet

Да помогнем на Земята

Медитация на 23.12.2008г. от 14 ч. до 14 ч 10 мин.

Великото бяло братство моли човечествето да помогнем на майката Земя, която е много болна от нашите негативни мисли, генерирани някога или сега. Да отделим само 10 мин. за да се помолим кой както може или така, както ни е дадено в следните два сайта:

http://www.sirius1-bg.net/sirius/buletin..._1208.html
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1587

"Оставете празничните грижи. Заемете се с реална работа по балансирането на планетата." ни молят те.

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 16:37 от svetlina_8

# 170
svetlina_8 благодаря,ще се включа Peace Hug

първия линк не се отваря

ani_4ka добре дошла сред нас,надявам се да ти е уютно тук Hug

# 171
EASpirit , ами да - изпитанията са част от пътя ни  Hug Ако всичко ни беше наред, какъв би бил смисълът да се въплъщаваме във физическо тяло и да пребиваваме изобщо в материалния свят? Щяхме да сме безтелесни, пречистени души, минали през изпитанията на кармата и научили уроците си. То нали един прекрасен ден ще станем точно такива души?  Wink

Добре дошла, ani_4ka !   bouquet Дано да се чувстваш добре при нас  Hug

# 172
ЕСпирит..явно, че ще трябва да спра от веднъж с месото. За сега ще почета малко книжки, за да понауча някои неща за вегетарианството. Като стане, ще  се похваля!   Hug

може би това е линка даден от svetlina_8   newsm78  http://sirius1-bg.net/sirius/index.php?option=com_content&ta … =37&Itemid=89 и може да се иде на Бюлетини. Има много хубави Медитации в този сайт!  Peace

ani_4ka  и svetlina_8 добре дошли!!!    bouquet

svetlina_8..четох за тази медитация, беше пак в нашата тема, някой беше пуснал линк. Grinning  И аз от все сърце ще се включа към Медитацията за нашата Земя!   Heart Eyes

Момичета  дайте всички в темата да го направим заедно..искате ли?  Hug
Да кажим една силна  молитвичка? Много ще е по-силно енергийно молитвичката ако я пратим заедно...по едно и също време !

Мишенце.
..веднага ще ти пиша е майла ми, за да видя това хубаво нещо, което си получила, нали може  Sunglasses
А на мен  преди няколко дена ми се появи едно  изпитание...Не голямо и не е кой знае какво, но е нещо, което не ми се беше случвало. Осени ме идеята че е тест, за моето търпение,но май и най-вече вяра...  newsm78

За първи път ми се случи...ще ви го споделя после. Но важното е че финала е хубав, както и очаквах. Не казвам " надявах"...а "очаквах".   Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 17:31 от ЧервеноВинце

# 173
Пак сте писали хубави неща Wink.
EASpirit , много пъти съм мислила по този въпрос, разбира се че не може всичко да е идеално, след всяко хубаво нещо, идва нещо не толкова хубаво, но ние трябва да се научим да го посрещаме с разбиране и да благодарим за всяка дреболийка, която ни топли сърцето.
Ето аз, сега съм в едно такова трудно положение, не зная кой път да хващам, но не спирам да вярвам, даже съм сигурна, че нещата ще се наредят, само да сме здрави.
Разказчето е много приятно Simple Smile.
ani_4ka  и svetlina_8 добре дошли!!!   Hug

# 174
Спиритче...като четох разказчето за делвичката, която се срамувала, че е пукната, очите ми се напълниха със сълзо от умиление! И как тя милата е поливала красивите цветенца, които са я чакали  да мине по пътя и да "ги полива " през пукнтинката си...  Heart Eyes Ех че хубаво разказче... Blush

Благодаря ти!  Hug

# 175
ЧервеноВинце Hug

Само да я нямаше частта където жената ги късала,за да украси масата си Sunglasses

Няма съмнение,че ще го минеш изпитанието Hug

И аз съм съгласна на 23-ти да се опитаме да се съберем колкото се може повече и да го направим Praynig

# 176
  petiai, ani_4ka , svetlina_8 Hug Hug

ЧервеноВинце, идеята за медитацията е чудесна!

EASpirit , прочитайки поста ти и думите на Ванга, си спомних за тази част от Подсъзнанието:

Цитат
Веднъж постигнали нещо, ние му се наслаждаваме за няколко дни или седмици, но след това си поставяме нови цели и желания. Прекалено бързо ни напуска чувството на удовлетворение от постигнатото, ние дори забравяме, че сме получили това, което искаме. Цялото ни внимание се насочва към новите цели и желания и усещането за успех, породено от миналите достижения се изпарява. Това е абсолютно прахосничество на изключително мощната енергия на успеха. Ако се концентрираме само върху онова, което още не е постигнато, ние несъзнателно подхранваме в ума си представата за собствената си несъстоятелност.

Ако всичко ни беше наред, нямаше да познаваме щастието! Hug

# 177
petiai ,много се радвам ,че се присъедини към нас  Hug Hug Hug!чета хармоничната тема и твоите постове винаги ми дават много   bouquet.ще те помоля да ми разясниш това ,че аз сега се запознавам с Ангелите и ми е много интересно :

"но само искам да ви помоля да бъдете внимателни с енергията на тези същества-наистина е доста силна и не би трябвало да решите всичко отведнъж
първия път като четох бях попрекалила,а особено ако изречете на глас молбата-действието е много мощно
" може и на лс.Благодаря   bouquet.

mijjjka ,пращам ти имейл  Hug Hug Hug

"Можем така да наредим живота си,че всичко да е наред." -
без неприятности не може, иначи как ще различим хубавите неща .Важно е погледа върху нещата и поуката  Peace Hug Hug Hug

# 178
Записвам се да следя темата.

# 179
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро дами  Grinning

Седя и си ви чета кротичко  Simple Smile нещо нямам нужния ентусазъм да пиша  Rolling Eyes Просто съдбата тия дни поднесе "малко" предизвикателство  на семейството ми  Confused ..... и така  Tired затова ми е едно оклюмало  Wink

" Жизнь как зебра: Полоса белая, полоса черная... "   Peace

Знам че всикчо ще се нареди както си го искам  и това изпитанийце ще го преодолеем  Hug Grinning
Може би единственото нещо което подсилва това кото се случи е че е преди такива прекрасни празници, сигурно затова толкова ме сдуха  Confused

Благодаря  че ви има вас и тая вълшебна тема   bouquet Heart Eyes

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 09:04 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт