"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 075
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Честит имен ден на всички носещи хубавото име Даниела!   bouquet
Мами, които сте раждали вече, я споделете за предишните си раждания, щото сигурно не само аз се притеснявам и шашкам. Доста сме мамите с първо раждане! И колкото повече се минава времето, толкова ме обзема паника!Благодаря Ви предварително  Hug

Мен ако питаш по добре да не знаеш. Аз винаги съм казвала, че както е влязло - така и ще излезе. Всяко раждане е индивидуално за себе си, при някой много леко при други по тежко, а при някой още по тежко. Така, че не се интересувай много много за да не се шашкаш предварително. Може да се окаже, че ще родиш съвсем лесно и бързо.

Съгласна съм  Peace Иначе някъде съм чела, че не правят клизма, но тя никак не е страшна. А по-добре с нея според мен, а не да се оака човек между напъните  Laughing , както съм чела разни истории. The_light_2008 , продават, да, но аз лично не бих си я мушнала сама  Blush Crazy
А за Отворените врати ми стана много сладко  Laughing Не знам какво сте очаквали и не знам как е положението вътре, но и Шейново не е супер лукс  Rolling Eyes  , нито е огромно като база. Предполагам, че в Токуда или Правителствена положението е друго  Rolling Eyes Но това са бели кахъри, дето се вика.

# 91
Честит имен ден, на всички  които празнуват днес!

Ох,  ooooh! това с клизмата е много гадно нещо.

# 92
  • Стара Загора

За мен пък това беше НАЙ - ПРИЯТНОТО НЕЩО ОТ ЦЯЛОТО РАЖДАНЕ!!!

# 93
То май наистина е по-добре да не знам много, а  newsm78 Че колкото повече знам - толкова повече се притеснавам май!
А за клизмата - до сега не ми се е налагало да ми правят. Предполагам,че не е най-приятното нещо на света- но слава богу,че правят, щото ако се .... докато се напъваш? Аз лично ще умра от срам  Embarassed

# 94
Имам въпрос по темата за сушилните и "гладачните" - ясно е, че е удобство да извадиш дрехите отвътре и да не ти се налага да ги гладиш, ама не ви ли е по-досадно това, че трябва да дебнете пералнята кога ще свърши, за да извадите дрехите веднага? Аз напоследък се нервя, че като пека нещо във фурната и трябва да го изчакам, за да изляза, а не мога да въртна един таймер и да си се изключва, пък аз да си върша работата. А ако трябва и пералнята да я дебна, сигурно ще откача. Е, като си поседя цял ден с бебето ще е друго, ама все пак ми се струва странна иновация, щом пак влагаш времето си по някакъв начин и се съобразяваш.

М, нали чакаш пералня да свърши с програмата...то е същото, т.е. същия ангажимент. А дали ще ги простреш или ще ги сложиш в сушилня... А пък естествено,че има отложен старт, също можеш да я прекратиш посредата (ако мислиш,че си им дала повече време от необходимото) и после да си я продължиш, така че когато ти е кеф ...И все пак сме си вкъщи по цял ден, ква ни е работата?!

# 95
  • София

За мен пък това беше НАЙ - ПРИЯТНОТО НЕЩО ОТ ЦЯЛОТО РАЖДАНЕ!!!
Joy и на мен не ми беше непрятно, в сравнение с поставянето на катетъра  Sick (при секцио само слагат, спокойно)

# 96
Добро утро майчета! (аз съм с час назад Grinning)
Честит имен ден на Даниелка, Тай и останалите именнички под прикритие!  bouquet
Не се притеснявайте за раждането предварително. Никоя не пише дали ще взима мъжа си или майка си (майки пускат ли?). Това което на мен ми помогна при първото раждане беше книжката "Какво да очакваме когато чакаме дете". Има много обяснения защо е нужна клизма, защо и кога е необходим епидурал или предизвикано раждане и т. н. Все питах акушерките колко сантиметра ми е разкритието, та знаех колко остава.

На лекциите на 9 месеца показаха ли ви дихателните упражнения и как да се отпускате по време на контракция? На мен това ми беше трудно, но като успявах беше от огромно значение. Този път ще се старая повече.  Sunglasses
По филмите е съвсем заблуждаващо как крещят и се напъват. Няма такива филми! Много настоятелно ми обясниха, че така излишно се изразходва енергия и се изморяваш бързо. Напъна е с брадичка здраво опряна в гръдния кош, затворени очи ( за да не станат жилки от спукан капиляр) и беззвучно. Аз  пръсках слюнки на всякъде, но на кой му пука! След няколко напъна децата бяха навън!
И е важно да слушаш организма си и акушерките. Затова не искам епидурал, но и аз раждам бързо- 4 часа. Дано и сега съм така. По време на напъните контракциите са на талази и усещаш, че трябва до последно, интересна работа. Много е естествено, ще видите.
Голям роман ви написах, ще ме прощавате. 

# 97
  • Варна
Първо ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ДАНИЕЛКА ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ДА РОДИШ ЗДРАВО И КРАСИВО БЕБЕНЦЕ ! bouquet
dilein аз също пия матерна и продължавам да си ги пия,мисля че нямя лошо. На мен всички изследвания са ми в норма,тоезт нямам недостиг ,но доки ми каза да ги пия за да не взима бебето от мен ако случайно в даден момент нещо не му е достатъчно. А и с храната според мен не можеш постоянно да набавяш от всички нужни витамини и другите там неща в достатъчни количества. Най-добре питай докито си.   Hug
cvetka-koketka и аз съм като теб,хем ми е притеснено и искам да знам,хем като ми каже някой нещо и се ужасявам още повече....та май наистина е по-добре да незнаем всичко   Embarassed  За клизмата,знам че е задължителна,ако не си се изходил преди това. На мен лично ми звучи много гадно,никога не са ми правили досега и самата дума ме ужасява,така че ако има как да я пропусна ще е много добре....А иначе съм чувала и други разни подробности от които никак не ми става по спокойно и просто спрях да питам. Като се почне ,каквото и да ти правят едва ли ще имаш време да го обмислиш.   Hug

# 98
може ли едно място и за мен,виждам че има доста мами за март,понеже не мога да прочета всички теми до момента,затова ще се впиша от този момент,ест. ако ме приемете  Flutter

# 99
Добре дошла на новата мама Simple Smile  bouquet

# 100
А относно клизмата,е не може ли да си я направим сами в къщи? Чувала съм ,че се продават.
На курса за бременни акушерка ни каза за свещички EWA-Q - слабителни.Аз реших,че ако имам време у дома сама ще я поставя- става лесно. Иначе не мисля,че клизмата е болезнена,защото наконечника е тънък.

# 101
  • София
jivotinche, Elwing, мерси много за включването ви за Гинодактарин-а, вече съм по-спокойна! Hug Мечо Пуух, не съм питала какви точно са, Док само каза, че имам гъбички и направо ми предписа този гинодактарин... Може би трябваше да питам, ама....
verginia, честит ти мъж!
Честит имен ден на Danielkka, ТАЙ и на други, ако има! Да ви е живо и здраво името!
adenis, ще се опитам да отговоря на въпросите ти за ТК, но ако бъркам нещо, поправяйте ме. Това, което аз разбрах е, че в случай, че искаш да родиш при определен доктор (а, не при който се пада на смяна), трябва да провериш в списъците (има ги на сайта) дали той изражда и ако да, тогава избираш опцията избор на екип - 500 лв. Звъниш обаче на самия доктор, за да се разберете, да ти потвърди, че е съгласен и т.н. На въпроса ни кога да стане това, акушерката каза, че било хубаво да се поориентираме някъде около 45 дни преди термин. Относно ВИП стаите, не можеш да ги резервираш предварително, отиваш и ако има места, заявяваш желание и си там. Но първо давали предимство на хора с ВИП пакет, после с избор на екип, и чак тогава на такива, които не са с избор. Ако има свободни места, те настаняват - това е. Цените са същите като посочените в сайта. За секцио, ако е по медицински причини, трябва да се потвърди необходимостта от такова и от техните доктори (преглеждат специално), но за секциото не съм толкова на ясно, защото съм се ориентирала към нормално. Дано съм помогнала, нека другите допълват или ме коригират. ЕДИТ: TaniaR се е включила за секциото.
dilein, аз витамини не пия (моята АГ не вижда нужда и е против).
TaniaR, приятно изкарване довечера!  Hug
Tony_st, радвам се, че си по-добре! Съвсем да оздравяваш!  Hug
Дез, аз ще раждам с таткото - живот и здраве! Можеш ли да дадеш малко повече инфо за дишането (въпреки, че не съм убедена какво ще запомня и приложа по време на адските болки...). Иначе, поста ти ми беше интересен много!  Peace
baby_moni, добре дошла сред нас! Кога ти е термина (май сме на един, ако съдя по линйката ти) и какво бебче чакате, знаете ли вече?
Клизмата, да си призная и мен си ме притеснява  Rolling Eyes
Хубав ден на всички!

# 102
термина ми е 19 и със сигурност е мъжле,вече в продължение на 2 прегледа гордо си показва гордостите  Joy растем си добре,ритаме силно и все още се върти като пумпал в корема ми  #Crazy

# 103
Цоп и ние днес тук  smile3525
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ, ДА СТЕ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, САМО ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА МАРТ

Благодаря на всички, които са дали съвети за столчето за кола. Ще имам предвид всичко. Столчето ни е обещано от моята приятелка, която искам да е кръстница на малката и някакси не мога да искам да ми купува нещо много скъпо.
Клизмата...мммм неприятна е, ама се преживява. На мен веднъж ми правиха и на др. ден вече не я помнех. Както казва Слънцето това май ще е най- приятното от цялото раждане  Laughing
baby moni добре дошла при нас. С теб сме с един термин, заедно с близначетата....супер Hug

# 104
и аз да се запиша в новата темичка много е хубава Hug

Общи условия

Активация на акаунт