Отговори
# 15
Ехо... Привет и от нас - болните... Мария е болничка, брат й също... А от тази вечер като гледам и аз вървя в тази посока;-( Снимките от партито са много хубави и много ме е яд, че го пропуснахме, но просто реших че е по-добре да си седим с хремавата и кашляка Мария вкъщи отколкото да ръсим бацили на разни места.... Искрено се надявам преди празниците да се оправим,че нещо никак не ми е празнично, макар че съм украсила елхата, купил подаръци и въобще съм се поприготвила. Подаръка, които бях купила за партито ще го осавя под  елхата за Мария - явно такъв й бил късмета... Хубава от нас...

# 16
  • София
Меги, честита годишнина!!! Мноооого любов и дълъг и щастлив семеен живот!!!

# 17
Честита годишнина, Меги! Много любов, щастие и весел детски смях да изпълват къщата ви!

# 18
Аз се чудя защо днес цял ден нищо не се пише в темата, а то имало нова  ooooh!

Меги, честита годишнина! Много любов и щастлив семеен живот Simple Smile

# 19
  • София
Ехоо ,здравейте от мен !
Меги ,честита ви годишнина ,много да се обичате и слушате,още едно диваненце поне ,да сте здрави..и какво още  newsm78 да гледате внуци и правнуци  bouquet

Цитат
можеш да драснеш една книга "Перипетиите на една жена моряшка"
наистина що не вземеш да пишеш Laughing. Ей наистина добре че не си била на вън когато се е счупил ключа Confused

Маграт много се радвам,че се запознахме ,а също и ,че ви е харесало кученцето ,то сега Калоян мрънка за такова ,май ще ходим да купим и за нас  Hug

И аз искам да благодаря за подаръка /не знам на кого обаче/ една пееща костенурка  Party Йоана само върви след нея и  се клати, Party

Момичета партито беше много хубаво ,ама май наистина без децата ще може по-добре да се видим, Simple Smile

Мимоза такива  барбарони съм виждала в Комо  Peace

Мечтание дано се сбъдне желанието на сестра ти  Praynig Praynig

Венера и другите ,които се притесняват за ваксината и аз да споделя ,че и аз много се шашкам за тия неща ,та на нас ни я биха на 10-ти вече е 6- ти ден ,аз само се услушвам  ,но никаква реакция  Praynig. Когато питах докторката ,какво да очаквам евентуално като реакция тя ми каза -нищо. Аз задължително меря Т преди ваксина ,така преди единия Пентаксим и засякох лека Т,добре ,че не я бихме тогава ,на следващия ден беше болна Confused

Снежанка на вас бързо оздравяване  bouquet

Джиджа  колко заглавия си измислила Crazy. Браво  bouquet  Второто най ми харесва Peace

# 20
  • София
ЕХХХХХ че гот, ама много сте ми сладки бре, само хубави работи ми пожелавате, ама я дайте по същество бре, искам купони, секс и стриптизьори  Mr. Green  Joy Joy Joy Сетих се как преди няколко седмици седяхме с две други мами на една пейка и зяпахме един атлетичен мъжага, а той моля ви се, гол до кръста с къси понталонки и прави коремни преси и набирания на едни лост - и така откарахме поне 15 минути. Точихме лиги по тялото - не помня нито дали е бил готини в лице, дали е бил млад или стар, но.......  Whistling Whistling

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug нищо не си купих от Мол-а, но забих за Кари едни панталон, едно яке и две блузки. Сега като се прибрах и видях три малки дупки на подплатата на якето и утре ще ходя да го сменя, ако имат друго де, иначе ще си ги зашия, че няма да се виждат.

Сега да ви питам

По колко изяждат ваште деца, че аз май се мъча да я угоя моята.

Средно за 24часа
пие 500мл АМ отделно
сутрин плодово пюре или плодово с кис.мляко или кроасан - зависи какво иска, че сутрин сме много злояди. Попара, юфка, филия и т.н отказва категорично.
Едно бурканче на обяд - около 180-190
следобяд - закуска или някоя каша пълнозърнеста с плод или млечна каша - пак 180гр
вечер мръвка - около половин пържола или почти цяло шишче или средно голяма пъстърва - половината де. Или друго месо със малко салатка.
След час и половина в леглото се довършва с мляко.

Май е време да мине на три основни хранения а? не че тя сама не си ги прави, но се чудя кашата следобяд дали да не я спра и да давам само плод или айрян да пробвам  newsm78

Аббе с две думи кога  и колко ядат вашите??
А да и сок пием, около 400мл, половината е прясно изцеден, другите 200гр са за навън и обикновенно е от бутилка.

Мамам мия
- невероятна е Дея, много, много красива и така ме е яд, че спахме до късно онзи ден. Нищо де ще се видим, споко не се тревожи за онова. Я давай адреса на частната кухня, да се пробваме и ние, ох дано прояде това моето манджа - не ще и не ще, направо луда ставам - още сме на пюрета за 4 месечни бебета.  Crazy Тамън почне да яде по малко готвено и тръгне поредния зъб и ..... но край избият ли тези последните два и ако ще с дни да не яде - само манджа ще предлагам и то без да съм пасирала, амаха пържолите ги омита, а иначе не ще да дъвчи готвеното.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9434517 тази е страхотна снимка, само да се опдсилят леко цветовете  и ще бъде като картичка.

snejanka
Да ти се оправят съкровищата, че много гадно така.  Confused

Охх Гале , стана ми така кофти, това от онзи ден е така нали  Cry Дано не сме ние причината да не спи пак малкият.

Джиджа
, представих си как теглиш един език на монитора и събудих от смях хъркащата си половинка. И ние се катерим, но още я е шубе и и е малко трудно да се светне как точно става. Кофти период... Последното заглавие за мен е фаворитът.

Mpulle
Страхотна еличка - и аз искам такава, но сме в борд и мъжо не дава да се купува нова - ще домъкне тази от Софето с играчките, а тя огромна, къде ще я сложа, как ще я опазя не знам.

Акси честито столче, ехх червеничкото е жестоко, със здраве да се ползва - Кари си е влюбена в нейното и доста се занимава с него. Покажи го пак да го видя... А таткото ще се справи, не се притеснявай - и аз искам така моя да гледа Кари сам самичък поне една седмица и после да не ме пита що съм уморена, като по цял ден само си играя.

Прекалих, спирам, а имам още, но няма кой да ми чете ферманите...

# 21
По въпроса с количеството храна, и аз мислех да повдигна този въпрос, защото вече в чудо се виждам.
Давам по 400 мл мляко, но винаги следва отчаян рев за още, след като го изпие. Тази сутрин се смилих и направих още 100 мл, за да видя колко ще изпие. Не се изненадах особено, че го изпи всичкото на един дъх и пак ревна за още. Ама така отчаяно, все едно три дни съм я държала гладна. Има ли друго дете, което може да побере 500 мл мляко наведнъж? Кажете че има, защото вече се притеснявам...
Теглихме я вчера, 9600 е. Не е прекалено, но пък какво е това ядене не мога да разбера. Няма нито едно хранене, което да се приключва нормално, започва да реве още като види, че накланям купичката или бурканчето, за да обера по дъното за последната лъжица. На едно ядене изяжда три пюрета от 135 грама или две от 190. Кажете ми, че има и други, които ядат по толкова  Praynig

# 22
  • София
Ескарина - ние пием мляко по два-три пъти на 24 часа, но повече от 210 не е изпивала. Но вечер изяжда пържолата, салатата, понякога и половин филия хляб и после доомита 210мл мляко, така че се събира завидно количество на едни път, но само веднъж. Направо ме разби с бурканчетата  Shocked ние с едно трудно се оправяме, почти винаги остават по две-три лъжички. Утре ще помоля да я претеглят и премерят и ще кажа колко сме, но по моя преценка някъде 9-10кг.
Признавам си - направо бих се радвала да хапва така моята. Последните 4 дни е предимно на мляко, чак днес почна да хапва по-нормално.

# 23
Ескарина и аз се шашнах като видях колко папа малката  Shocked Незнам какво да ти кажа...Крис е почти 12кг, режима му долу горе е такъв: сутрин кус кус 150-200гр. или попара, обяд от кухнята около 200гр., следобед пак около 140гр (каша или кремче или бисквити с банан), вечер супа със сухар около 250гр, преди заспиване мляко 250гр., през нощта мляко 300гр.
Възможните причини при вас може да са няколко според мен - пюретата, които й вземате да са с ниска калоричност и затова да не може да се засища. При млякото пък го има момента, че децата ни са доста големи вече и е нормално да не може да се нахрани само с мляко. И е възможно да й се е разширило стомахчето. Това са предположения само, но на твое място бих поразпитала педиатъра, да каже и той какво мисли...
По колко пъти на ден хапва?

Меги, не й спирай още следобедното папане....поне аз не бих го спряла. Децата е добре да имат следобедна закуска  Peace

# 24
Meги, Честита Годишнина!!!
От любов и здраве да не се оттървате   bouquet  bouquet  bouquet

Мама Мия, Дея е разкошно дете - много е хубава!
А ти гледам си се вталила още повече

Карина, единственото ми обяснение е, че въпросните пюрета не са достатъчно калорични и Калина си наваксва с мляко.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 11:10 от Лeни

# 25
добро утро

Меги с малко закъснение честита годишнина! Пожелавам ви много семейно  щастие и все повече да се обичате!

За яденето, Ники яде 4 пъти, сутрин (попара със сирене или с прясно мляко, кус-кус, овесени ядки, филийка), наобед от кухнята яденето 150гр и половината супа (общо 250-300 гр, понякога и повече), следобед млечно кремче, и вечер кисело мляко с бисквити. Плодове давам към 10ч и към 15ч общо взето преди да легне да спи.
Меги и аз мисля че следобедна закуска трябва да има, от обяд до вечеря надали ще издържа и най вероятно ще иска да мели разни заместители. А кухнята може би е "Лакомник", тук в аспарухово готвят и разнасят из града, ето сайта http://lakomnik.com/
Карина доста си е количеството, говори с лекар е моя съвет
Снежанка да оздравявате  Hug
Гале, имаме познат който ги отваря тез металните, ако нещо стане пак обади се, Митко счупи ключа точно Ники като се роди, после пък се беше заключил, момчето за 3 мин отвори без проблем. Абе да не се налага най-добре  Hug

хайде до скоро  Hug

# 26
Поздрав и от мен. Разгледах снимките от коледното парти - СТРАХОТНИ СТЕ!!!! Много съжалявам, че не успяхме да дойдем.

Меги, пожелавам ти много любов и страст дъъъъъъъъълги години!

Изчезвам на лекции.
Поздрав  Heart Eyes

Вече храня се самичък
Със лъжичка и салфетка
Аз голям, съм, виждат всички
Сам седя на табуретка.

Хапвам пиле и картофи,
Най-обичам фрикасе
Пия сокчета, компоти
Хапвам леща и кюфте.

Ала почна ли да папкам
Паника настава в къщи
Мама, тате, даже бабка
Мигом почват да се мръщят.

Бил съм цапал по килима,
Даже малко по пердето
„И по радиото има
От храната на детето!”

Таз лъжица непослушна
Все ми бяга от ръката
Как в устата да я мушна
Без да падне по земята!

Само кучето се радва.
Мигом, почна ли да ям
То под стола се прокрадва
За компания, да не съм сам!

# 27
Mama mia - Дея е много лъчезарно детенце! Heart Eyes Малкия много се диви на тортата и :Lil: Записах се за кухнята за събота и неделя, да видим дали ще я одобри Роско, че другата само се разхождам да вземам и после я изхвърлям Crossing Arms

За храненето - сутрин се размрънква към 6.00 и пие о/о 170мл и спи до 8.00-8.30, после към 9 закусва една купичка (о/о 250-300мл) каша - пълнозърнеста, плодова или бисквитена с един намачкан банан или круша/ябълка вътре.
На обяд - от кухнята основното или пюре 220гр
След обяд - някакъв плод или плодово пюре 190 гр (кремчетата ги яде само понякога и то трябва вътре да сложа плод.
Вечеря - супичката или пюре 220гр към 18.30 и после в 20.00 - 170 мл АМ (но още сме на Милумил 2 - не можем да минем на тройката....)
....и ако се събуди към 12 или 2 ч. и пие отново о/о 170мл...и той е 10 кг. Аз обаче за нищо не го насилвам - колкото му се яде - толкова, ако нищо не иска преди да спи му давам мляко.

Ескарина - имате любими пюрета от 135гр ли? Аз вече не вземам такива, гледам да са разни подобни варианти, но за 10-12 месеца.

snejanka - бързо оздравяване, че като зная какъв кошмар е и двете да са болни....

rozenshon - стихотворението е страхотно!

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 11:28 от Di&Ro

# 28
Първо да честитя на Меги годишнината и да и пожелая, това което си е пожелала и тя.  Wink Много любов, и гардеробът да не скучае  Laughing
Мпуле, това много ми хареса:
Цитат
Мегиииииииии Кари дава ли уроци  по спане до  11ч ? Защото ако е така записвам Станислав  веднага

Това на нас никога сигурно няма да ни се случи. Малкият в 7 е на крак Rolling Eyes Та и ние се записваме.  Wink
Мамма мия, Дея е невероятно симпатична кукла. И с това красиво имеее.....
Джиджа, много хубави заглавия си изфабрикувала, ама няма да можеме да ги използвамее, че всичките Коледни. Първото ми е фаворит.  Гледам и за дядо Мраз си се сетила Wink
Снежанка, ей, тез болести не ви оставиха на мира  #Cussing out Веднъж за винаги ги прогонете  fingerscrossed
Ескарина, и аз бих се притеснила на твое място. За тези количества храна. Какво казва личната. А си е толкова финна твоета симпатяга, къде го слага Rolling Eyes
Велин повече от 180 АМ не е изпивал.
Сега пие по 150мл. сутрин  след събуждане и вечер преди сън.
Попара около 200 гр. с 3 сухара и бисквита, масло, сирене. Това му е най-обилното ядене Wink  
После  през деня -ДК - основно, крем, супа, около 200 гр. с 1 сухар. Понякога изпрасква и 1 плодово пюре от 190 гр. след обяд. И аз си мисля, че яде твърде много  Rolling Eyes
Иначе си е съвсем фин младеж  Laughing 10 кг. и 81 см.
Да се похваля ваксината понесе съвсем добре. Съвсем леко проплака. А преди вдигахме поликлиниката . Нямаше Т.
Много се изумих обаче, когато личната искаше да го почерпи и него с бонбоните /шоколадови/, които занесох  Shocked И тя вика: Абе дай му, виж как гледа детето Rolling Eyes Ама Велин е дресиран и знае, че това не трябва да яде. Naughty

Сега да ви почерпя, че днес съм имала имен ден ! Grinning Честито на всички, адашки -Даниели и всички производни на Данаил !

Чао на всички  Hug Hug Hug

Докат се наканя, 3 нови публикации. Връщам се да чета  Wink

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 11:18 от (х)_Venera

# 29
Привет момичета Hug

Честит имен ден на всикчи празнуващи днес! Живи и здрави, много късмет, обич и семейно щастие!

Мерси за почерпката Венера!

Джиджа, много хубави заглавия си изфабрикувала, ама няма да можеме да ги използвамее, че всичките Коледни. Първото ми е фаворит.  Гледам и за дядо Мраз си се сетила Wink
Peace

Снежанка, дано бързо се оправите babydust7

и две яденета на ден от нашите, не знам колко грама, но порциите са горе долу 2/3 от това, което аз си бих сипала. Не звучи много като количество, но мисля, че манджите са доооста калорични.

и ние сме долу-горе така:около 11кг и 80см (не съм я мерило скоро)
За храната: никога не съм мерила грамажите newsm78, колкото иска толкова яде. Сутрин иде попара или по 1 филийка с кашкавал, принцеса, препечена само със сирене, баничка (аз я приготвям) и пие около 250мл чай. После пие 120мл прясно изцеден сок. За обяд (вечеря) изяжда около половин филия хляб със супичка или основно ястие (тя се храни с нашата храна  chef), или риба - може би около 120гр newsm78 и за десерт яде компотче - 50-60гр newsm78 Следобед изяжда по 250гр плодов кисел или млечен крем с бисквитка, мляко с грис (ориз), кисело мляко с мед,орехи и банан и пие сок (прясно мляко) - 120мл. Понякога вечеря домашен хайвер с доматен сок, туршийка и хляб. Преди лягане изпива 250мл мляко

Меги, не спирай следобедната закуска, както казва Лени опитай да намалиш соковете Peace

Ескарина, обърни се къмпедито за всеки случай, или опитай да даваш по-калорична храна и така ще намали количеството. Успех Peace

Диди, много е хубава елхичката и цялата украса Peace Много са ти сладки джуджетата Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт