Отговори
# 150
Mecholana много благодаря - намерих постинга ти. Simple Smile
Честит Рожден ден мила - здраве, щастие и много любов   bouquet

# 151

Добро утро,мили мами!Исках с кафе да почерпя,но видях тази снежна картина и не можах да устоя...

И аз прочетох сега записките на Мечоланка от лекцията на 9.12.Много добре поднесени!Нали тогава бях без компютър,та хамелиончето сега хубаво ме подсети!Аз съм се записала за днес за лекцията за ваксините(че нали промениха доста неща във вида им и схемата),но май няма да се наканя да отида..
Вчера си купих ластичен колан-"гащи" на Чико за след раждането и да ви кажа за първи път ме стегна сърцето... Shocked ..т.е. досвидя ми се Confused

Фокси,от няколко дни ми се върти в главата да те питам измислили ли сте имена за бебоците и ти ме разби направо!Не само,че си измислила,но и вече си знаеш,че Насето е по-кроткия.. Joy

# 152
Добро Утро момичета.
Хайде аз ще почерпя едно кафенце.

# 153
Добро утро Hug
Да се отчета и аз след вчерашния преглед при доц.Балев.Бебчо вече е с главата надолу,тежи цели 2045гр.По повод кривите ходилца за които др.Давидков ми беше казал доцент Балев каза че не вижда нищо нередно.Всичко му е наред на малкото човече от тук нататък трябва само да расте и да си стои на топло поне до края на януари.

# 154
  • София
Хей, момичета, добро утро Simple Smile

Много сте изписали тези дни - браво на вас Simple Smile

Честито на всички рожденички, които съм пропуснала, както и на поредните мами, коиот са научили пола на бебчовците Simple Smile
Виждам че май всички сте били на преглед - болшинството бебета са едрички и все вървят седмици напред Simple Smile

Добре дошла на Estirka !!!

За секса - ние се сексим още /макар и много рядко/ и въобще не смятам да спираме... физически нямаме ограничения, но аз вече по-малко желание имам, а милото е все изморен... иначе когато има мерак - има и начин Simple Smile

За петицията за заварено положение... Аз да ви кажа предната /за 12те месеца/ не я подписах - не смятам че проблема беше в продължителността на платеното майчинство. Тази я подписах едва ли не от гузна съвест, тъй като аз съм от облагодетелстваните /уж де.../... Но да ви кажа много неприятно ми стана от отношението на ощетените майки... Не ми се навлиза в подробности, тъй като се страхувам да не обидя някоя от вас, тъй като горе-долу половината попадате в групата на най-прецаканите. Може би единствено ще кажа - да парите са много важни /аз самата стисках зъби до скоро в офиса точно по тоя повод/, но най-важното е децата да са живи и здрави... и да ги има...  baby_neutral
Снощи пак имаше по темата с простите ни депутати в шоуто на Слави  #2gunfire.... много неща искам да кажа по въпроса, но не са за ранна утрин
За мен това беше по-важната кауза - да се намерят пари повече семейства да станат родители... а не да се удължава майчинството
Но това е... може би догодина ще има промяна в положителна насока  Praynig

Тъй като започнах с по-кофти нещата, направо да ви се оплача и после ще се хваля Simple Smile
Мисля че предродилната депресия ме обзема с пълна сила - докато бях на работа и след това първата седмица на отпуската всичко бее наред, но напоследък съм друг човек...
Купили сме всичко, нямам болки и каквито и да е оплаквания, милото се грижи безкрайно добре за мен, бебето е доста активно, нямам страх от раждането... и въпреки това не съм щастлива...
Да ви кажа вече на няколко пъти дори се изпускам пред милото и му казвам че не го искам това бебе. Чувствам се изморена, дори изтощена, само от мисълта че някой ще зависи от мен.
Милото от друга страна вече е толкова изнервен /от незнание какво предстои/, че са му се появили някакви тикове и се чувствам супер виновна че съм го "накарала" да стане баща преди да е готов...
Отделно се чувствам супер грозна /не просто дебела/ и не ми мисли се колко антисексуална съм станала с всичките отоци, петна, кожни висулки и газове... Любимия разбира се твърди, че ме харесва и в крайна сметка нищо необратимо не е станало с тялото ми, но не може да ме убеди...

Оффф... няма смисъл да продължавам - депресия си е това е...

Сега да ви кажа за нещата, които ме предпазват от пълното изкукване:
-купихме и количка - Пег Перего Плико П3 за 860лв от Пиги'с Хаус

Само че нашата е изцяло червена
Има доста недостатъци - двойна дръжка; малки гуми; дръжката не се обръща... Но момичето в магазина /и аз се присъединявам към хвалбите за персонала там/ съвсем честно ни обясни всички преимущества и недостатъци на моделите...
Аз да ви кажа бях си харесала една пак 3 в 1 на... не се сещам марката /била нова за тях/ в жабешко зелено, но беше по-скъпа и момичето нямаше отзиви за нея...
Та така се сдобихме и с количка
-открихме супер случайно един магазин за Outlet облекла на известни марки - в Надежда - от задната страна на бл.330 - има наистина страхотни дрешки /ние купихме за сега само едно копмплектче гащеризон + блузка/ за 20 лв... дали не е скъпо се чудя newsm78 Ще го снимам и ще ви го покажа да си кажете мнението Simple Smile
-прекарахме си интернет и от утре /че днес съм си при наш'те/ съм редовна във форума Simple Smile
-ходих на Ж.К. - дадоха ми обменната карта, но документите не са ми готови и ще си ги взема на 05.01.
Нито тонове записваха, нито на ЕХО ме гледаха, нито ме пипна доктора... най-стандартен преглед - килограми, кръвно и доплер... няма микробиология, няма проверка за разкритие.. абе нищо нямаше... само дето се разкарвах до майната си... ааа и болничния дето ми дадоха за службата...
Уж на 2 седмици трябвало да се ходи... аз на 5-ти вече ще съм в 9я месец вече..
77кг съм, т.е. +12 вече Shocked
Добрата новина за мен беше, че бебо е започнал да се върти - аз и така го усещах, ама не смеех да се надявам.. та още е накриво, но главата е долу вляво... Иначе много рядко му усещам краката под ребрата си... главно ръцете и то много ниско... странна работа
офиса никой не ми се зарадва, само ми връчиха някакъв подарък от един от контрагентите ни - вино, бейлис и шампанско.... аз разбира се още вечерта оправих половин бутилка вино и малко от малко ми се оправи настроението  Embarassed Иначе с милото всяка вечер си пийваме по един малък бейлис... Simple Smile Някой беше казал че това вличело добре на мозъка на бебо Wink
-бях на отворените врати в Т.К. - не ми хареса... но това е може би защото никога не съм била  болница... смрад, задуха и народ...
Показаха ни родилното - не се стресирах, въпреки че това очаквах, но опредлено не ми хареса... Разликата между ВИП и неВИП според мен не струва 1000лв; избора на лекар се състои единствено в избор на лекар - той работи с екипа който е на смяна, т.е. и това малко се обезмисля...
Въпреки всичко аз най-вероятно ще си платя, за да мога поне да разчитам милото да е при мен по-често.
да не забравя - по време на секцио бащата НЕ присъства!

-и последно но не по важност Wink снощи пак сънувах някакъв психо сън Simple Smile Раждахме 10 жени от форума - и всички имахме момиченца /cutesmallcat, за пореден път смея да не се съглася с твоя доктор Simple Smile/... Само една имае момче, но не помня коя беше.. Толо пък си роди очакваното момиче, но след като не й спираха болките се оказа че има още едно - "свръх рядък случай на по-плътен околоплоден мехур, което пречи на докторите да видят второ бебе"  Crazy Та второто беше момче, но така и не се роди докато се събудих Simple Smile
Аз от своя страна преносвах вече 2 седмици и нямах никакви позиви за раждане... не си спомням как родих в крайна сметка - секцио или нормално, но нямах търпение да стана и да показвам бебето наляво надясно...
Най-странното беше, че през цялото време си мислех - абе нали на тази дата трябваше най-много момченца да се родят  newsm78

Сега след като ви напълних главите още рано сутрин с депресарски мисли, ви се извинявам и ви пожелавам хубав ден   bouquet Hug

П.П. аз съм ЗА поредната софийска среща Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 08:47 от carbo

# 155
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Ех, Карбо, такъв си сладур с тая депресия! Знам аз, че е от хормоните, ама да си кажа - виж как хубаво си го написала "Купили сме всичко, нямам болки и каквито и да е оплаквания, милото се грижи безкрайно добре за мен, бебето е доста активно, нямам страх от раждането..." Я гледай колко е готино - здрави сте и сте щастливи (е, малко с тикове, ама пък природата си знае - малко и татковците да се ошашкат Wink ) А и гледам, че май само аз познах на втората срещичка пола на бебока..Wink Ще видиш как ще заподскачаш от радост съвсем скоро! Хайде да си я направим тая среща, май на всички добре ще ни дойде Simple Smile
Сънят ти също мнооого ми хареса, а Толо да му мисли!  Mr. Green Ние най-много цвета на дрешките да сме объркали Wink Ама съм напълно съгласна да си обличам девойката до 3 месец само в синьо, гък няма да кажа! Simple Smile Само да ми е живо и здраво детенцето, може пък да се окаже момиченце по душа  rotfImbo

Аз днес съм на преглед, даже два! Simple Smile Първо при Ташков - ще ме разхожда из болницата и май трябва да му кажа коя дата за секцио съм си избрала, а после при редовната ми докторка в Щерев. Много се надявам да си видя мъничето два пъти...Wink И някой да ми каже някакви кила вече, че само аз май гледам много глупаво като ме питат "а колко кг е вече?" newsm78

Много ви  Hug всички и пак ще пиша после!

# 156
добро утро и от мен,

Наде  Hug, това е от седенето в къщи. И аз от сега се подготвям, че ще има такива състояния като се затворя между четири стени от другата седмица.

Аз продължавам да се притеснявам за килограмите на моето бебе и незнам нормално ли е да наддава толкова малко. Вярно е, че и аз съм дребна, но това не му пречи той да си расте  newsm78

# 157
Добро утро и от мен Hug
След поредната безсънна нощ вече започвам да се чудя дали не мога да спая заради неудобната позиция,в която заставам или просто започвам да мисля все повече и повече за раждането на бебетата и оттам да ми идва вътрешния дискомфорт newsm78 Вече се уверих,че май ще започна да си слагам подплънките за кърма още от сега,защото през нощта се събудих с две огромни мокри петна на блузката,на мястото на цицонките...На всичкото отгоре блузката е на любимия,защото всички дрехи вече са ни в новата къща и нямаше с какво да спя...И заради тия петна милоото отиде на работа само с една пролетна блузка Rolling Eyes Въпреки всичко ако това означава,че ще имам кърма...лелеее,аз направо ще мога да храня всички бебета от родилното Mr. Green
Карбо,разцепваш ме с постовете си Joy .Точно вчера се чудих,че отдавна не се бях смяла на поредния ти пост и ти взе,че се появи...Количката е супер.Ама не се и учудвам.Ти се криеш,криеш и изведнъж...хоп! изскачаш я с пост,я с някоя готина покупка Mr. Green И така като онагледяваш покупките си,си ми от мнооого голяма полза,да знаеш Naughty
m.mega радвам се,че бебче е добре и не се притеснявай за кривите ходилца.Щом доки казва,че всичко е ок,значи е...
Албенка,мерси за ароматното кафенце-мафенце Hug Тази сутрин имам огромна нужда от тройно такова Tired
Estirka аз си говоря с тебе,добавих те и на 1 страничка,но така и не ти казах ДОБРЕ ДОШЛА!!! Ти,предполагам,вече си се убедила какъв отбор на супер мамите сме се събрали тука  bouquet

Муцолинки,вие от коя седмица вече може да си избирате дата за секциото? На мене доки нищо не ми споменава все още и ще ходя на поредния преглед в края на месеца.Дано тогава да ми каже,защото искам да знам и да се подготвям психически Laughing Той ми беше казал,че е добре да стискам краката до 22-23 януари,когато влизам в 9 месец и оттам нататък може.А щом той казва,че може аз няма да се дърпам.Не искам да чакам до последно и /недай си Боже/ да се налага спешно секцио,вместо планово такова...
Ох,пак много глупости надрънках,ама то е защото нямам много време да пиша тези дни и гледам да си кажа всичко Embarassed

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 10:19 от foxy81

# 158
Добро утро Hug

Карбо не знам дали ти е депресирано, ама мен ме развесели Grinning, особено със съня Joy и както ти е казала Деси, от стоенето вкъщи ще да е настроението. Все пак когато е свикнал на динамичен живот, не му е лесно, аз като излязох първия път в болнични щях да откача, хем знам, че трябва да лежа в името на бебето, хем хич не ме свърташе, всичко по телевизията ми се виждаше тъпо, че даже и книгите ми се виждаха тъпи.

Ние вчера както вече писах си взехме ключовете за жилището и като влязох вътре, аз досега само с мебели го бях виждала, изживях доста неприятен шок, както си мислех, че ще минем само с едно яко чистене, като видях стените и бързо привиках баща ми да мажат с мъжо.
Днес ще ходим да си избираме хладилник и печка, а ако ми останат сили и спалня и засега с големите покупки ще приключим, че трябва и за бебето да остане нещичко.

Вчера забравих да честитя на Мая Г. СИНИТЕ ГАЩИ, февруари ще си е мъжки месец и това е  Grinning

# 159
Добро утро мами  Hug Hug Отдавна и аз не съм се включвала.До сега четох доста сте изписали  Grinning
Фокси аз също мисля да раждам секцио, позаинтерисувах се и казаха че може и от сега да си определя дата за секцио.Аз на 11.01 влизам в деветия според картона, но според размерите на бебка и това че е по- късно зачената на 20.01, мисля да си запиша дата около 5-10 дни по- рано от термина ми /20.02/. Моята бебка е много спокойна и добричка ритка и ме побутва но не много силно, в повечето случаи я усещам само като се движи в коремчо, съвсем лекичко ме подритва. Това нормално ли е   Thinking
След нова година нще отида на доки да я видят колко е пораснала, последно беше 900 гр., по- рядко ходя да не я облъчваме  Wink
А що се отнася до килограмите чак ме е срам да кажа  Embarassed бях 47, а сега съм 67  Embarassed двадесет килограма, направо ужас. А най- лошото е че от въздоха ги качвам , храня се нормално както преди, но.........резолтата е ууууууууууааааааааааауууууууу
лек ден мамчета

# 160
Привет и от мен, отдавна не съм се включвала и имам един супер тъп въпрос може би но ще се радвам ако някоя мама може да ми отговори. Както казах още в началото аз ще съм сама мама,ама съвсем на скоро разбрах че съавтора е с отрицателна Rh, аз съм с положително има ли някакъв проблем. newsm78  Относно депресивните състояния от време на време и мен ме хващат , но гледам бързо да ме пуснат защото няма на кой много много да се оплача.... Yana  май е писла за EХБ и аз мисля да се пробвам даже с многократни пелени.... Целувки на всички и едно слънчево и празнично настроение... Hug Hug Hug Hug

# 161
foxy81 чух, че можело да започне подмокряна на гърдите от сега, но при мен няма такова нещо.  Даже не са и пораснали кой знае колко много.
Дано да не ме подмине кърмата.

ивка646 Няма страшно с килограмите.  Не може да се контролира много.

# 162
foxy81 чух, че можело да започне подмокряна на гърдите от сега, но при мен няма такова нещо.  Даже не са и пораснали кой знае колко много.
Дано да не ме подмине кърмата.

Албенче,и моите цицонки почти не са пораснали.Точно затова викам на мъжо,че ми е странно как може да ми тече толкова коластра още от сега.Чувствам се виновна заради блузката му Embarassed Знам,че няма пряка връзка между големината на гърдите и кърмата,така че не се притеснявай.Може пък при мен да има някакви "аномалии" newsm78 Или може да имам свръхпродуктивни цоцки Mr. Green

# 163
Привет на всички!
Преди малко се върнах от преглед, по-точно от запис на тонове, всичко е О.К., след празниците отново ще направя още един запис + стандартните предоперативни изследвания, няма да ме гледат на ехо повече, нямало нужда newsm78 Надявам се да няма проблеми около празниците и да устискам до догодина Grinning
carbo, ще ме скъсаш с твоите писания, голям си шемет Joy Аз също съм в някаква депресия, всичко ме дразни, нищо не ми се прави и само ми се ще да се скарам с някой, не съм подозирала, че може да съм толкова проклета Sick Дано премине това, че не мога да се понасям #Crazy
Фокси, секциото се прави горе-долу десетина дни преди термина ( ако всичко е наред) така че поне две седмици преди термин трябва да имаш някаква яснота относно датата, говори с док като ходиш на преглед сега, не очаквай той да те подсети, а направо си питай ти Wink
Тумпи, мисля, че има проблем само ако ти си с отрицателно Rh newsm78
Хубав ден на всички  bouquet Отиваме след малко на прогулка Sunglasses

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 10:30 от emym

# 164
  • Sofia
Деси, не се шашкай за кг! Аз неведнъж казах, че моята доки хич и не иска да ми каже килограми на бебо, казва ми че е много приблизително и винаги е +- 300г  Shocked така че няма смисъл. По-важно било да са сантиметрите както трябва  Wink Аз днес пак ще я натисна в ъгъла поне приблизително да ми каже, че вече ми е много любопитно, не за друго.

Фокси, аз ще съм някъде около 10 дни преди термина с датите, за които ми е казал доктора да си избирам за секцио, но ти си с близнаци и предполагам, че като влезнеш в 9 месец вече ще искат да ги вадят юнаците Simple Smile То и без това казват, че от 36 седмица нататък може да родиш по всяко време и няма да има проблем Peace

Ивка, и при нас имаше един период, в който бебчо само си плуваше вътре, сега пак се разблъска за радост на мама  Mr. Green Особено, ако го натисна нещо - направо ме боли понякога като ме фрасне! #Crazy Mr. Green

Тумпи, аз преди време четох за това, защото аз съм с Rh+, но таткото не знае и май имаше проблем само ако майката е с отрицателен, за бащата нямаше значение. Има в Гугъл, напиши "резус фактор" и ще ти излезе инфо по въпроса.

Албенче
, вчера питах акушерката по тоя въпрос с кърмата, защото и моите надежди ВЕДНЪЖ в живота и аз да имам цици  Crazy не са се оправдали за момента  hahaha Тя каза, че няма нищо общо между големината на гъдите и кърмата, а ако имаш коластра по-рано било добър знак, но ако нямаш не значи, че няма да имаш кърма! Naughty

Момичета, гледам всички ни е хванала проклетията! Хайде да си направим един блиц-турнир по караница и после да ходим на кафенце да се похилим малко, а?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт