Да живеем в хармония със себе си - дискусия - 2

• 35 084
  • 465
  •   1
Отговори
# 150
  • София

С много РАДОСТ и ЛЮБОВ и ЗДРАВЕ ви пожелавам да посрещнете

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!!

аз изпуснах няколко страници, но ще си наваксам!

# 151
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
добра среща Hug

на гости сме на свеки.
не ми се идваше изобщо, но няма как  Tired

в тази къща плюскането е най-важно.
трябвало да измисля какво да се яде днес и утре,
а свеки е накупила всички продукти и има ясна идея какво трябва да се яде...
чудя се защо ме кара да мисля тогава нещо?

като дойда тук и се чувствам тежка, задръстена и безжизнена...
и всичко това, защото се ядат неща, които аз не ям Sick
да не говорим, че всичко се върти около яденето...
опитвам се да ям малко, но въпреки всичко ми е тежко на стомаха
и постоянно ми се повръща Confused

сега пак ми е запълнила дните с неща, които трябва да правя
без да ме пита искам ли, мога ли, нямам ли нещо друго за правене... Rolling Eyes

и за да не стане само реване да се похваля:
свалихме си на iPod-а аудиокниги и сега като пътуваме си ги слушаме в колата...
тествахме 2 приказки от Оскар Уайлд - супер яко...

Калида, не сме опитали още чая.
днес ще й подаряваме подаръка, незнам кога ще ни почерпи после Joy
дано оцени какво й подаряваме...

# 152

Вери, успех с ПЗ и аз много се засилих за него ама нещо не се получи, а и все още сме много назад със захранването, дано при Теб и Ясен да има успех. Тай започна ли да проявява интерес към храна Ви?

С какви емоции завършвате таз година, с желание ли я загърбвате или ще Ви липсва нещо от нея, поставяте ли Си цели за предстоящата имате ли желание да мечтаете?
Калида, малко късно отговарям, но последните седмици ми е много напрегнато, изнервена съм, изморена, чета темата по диагонал, после се връщам, ако имам време. Като цяло изпращам годината на тагъдък и хич не съм в хармония със себе си Simple Smile Иначе от 2008 съм доволна, имам си хубав подарък, здрави сме, сплотени сме, постигнахме много, даваме напред, не тъпчем на едно място. Не мога да се оплача. Имаше, разбира се, и тъжни моменти- моя и на мъжа ми бащите починаха, но такъв е живота. За следващата си пожелавам преди всичко здраве, да съм повече търпелива, по- малко доверчива и педантична, да слушам интуицията си.

Ясен дърпа чашите и чиниите ни, но интерес към храната няма все още. Ще видя тези дни как ще реагира на нововъведенията. На мен сякаш не ми се бърза. Може и егоизъм да е. Simple Smile Аз съм много доволна, че успяхме 6 месеца да е изключително и само на кърма. Дори и биберон залъгалката отхвърли. С Маги претърпях провал в кърменето. Ако бях успяла и да родя по естествен път, грешка нямаше да имам.  Wink Това ми беше другата мечта.

Как ще празнувате Бъдни вечер? Какво ще сложите на трапезата? Аз много се вълнувам, това ми е най-най-любимият празник...
И на мен заедно с Коледа. Ами ще сложа постно. Simple Smile Аз си имам традиционно меню, не знам доколко е здравословно: содена питка; пастет от чесън с орехи; жито; мед; тиквеник; зелник с кисело зеле;зелеви сърми, тази година ще са лозови; боб; слагам и купа с плодове и орехи, които май служат повече за украса. Да, искам да го предам на децата си като семейна традиция. Тези празници са оставили топли спомени в моето сърце, когато се събирахме при баба, макар и тайно . Бъдни вечер свързвам с всичките тези ястия, които изброих по- горе. Коледа с меденките ми, чиято рецепта е с много подправки и които не успях да ги направя тази година.
А баклавата я свързвам с Нова Година. Simple Smile
Късмети слагаме пак за НГ, паричката сега на Бъдни вечер.

Вери, а момиченцето в съня ти каза ли, показа ли, стана ли ясно по някъкъв начин, че ти е дете? Ако не, може пророческото да се е отнасяло за нещо друго.
Да, знаех, че ми е дете. Не мога да намеря поста си, с който разказвах подробно съня си. Вече не го помня. Simple Smile

Калида, сега виждам, че ме питаш за сънищата. Да, имала съм подобни сънища в БГ, макар и рядко. Сънувала съм 3 пъти починалия ми дядо. Винаги идваше с кратко послание. Ние имахме много силна връзка, страхотен човек, но за жалост почина много рано, бях на 9 години. Минаха толкова години- 22, а той все още ми липсва.

Аз също имам огромно доверие на хомаопата ни. Вече 2-ра година ни лекува от разстояние / поддържаме връзка чрез телефон, скайп, мейл /. Безпокоя я, когато вече не мога да се справя сама.

Били, явно следващия път.  Wink

Весели празници, момичета!  Simple Smile  Hug

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 12:04 от Вери

# 153
може би заради закона"не прави непоискано добро"

и аз съм свидетел на този закон Peace

Весело изкарване на Бъдни вечер, момичета Hug

# 154
В Пловдив съм, да, Калида  Hug
Забравихме моя лаптоп в София и сега не винаги има компютър за мен Laughing
Но направихме мрежа и поне сега и трите компа имат интернет.

Нещо не ми е добре напоследък, явно ме тресе пмс  Embarassed

Весело посрещане на Рождество!  bouquet
И да си пожелаем повече хармония в света, сред нас, и в нас Hug

# 155
Весели празници момичета Simple Smile)

За есенциите на Бах не зная дали могат да се използват за друг но зная със сигурност, че ако десет човека постят строго за определен човек при определени правила той оздравява или проблема който го мъчи изчезва. Това е дадено от Петър Дънов.

# 156
И от мен весели празници!
Аз вече почти се приготвих с трапезата. У нас има това, което е казала и Вери - точно сега сложих да пека хляба. За паричка сложих едно евро hahaha, просто ми попадна случайно, докато тършувах за друго нещо и реших, че това е паричката за Бъдни вечер  Laughing Освен изброеното от Вери, тази вечер ще направя и сушени пълнени чушки, пълнени с печен боб Simple Smile
Калида, смених си аватара, защото ми е празнично и Коледно вече.
Много благодаря за разясненията за Баховите есенции. А откъде мога да си купя такива?
Много сбъднати мечти ви пожелавам! Hug

# 157
escorial, не разбрах само защо баницата е банната у вас?  newsm78 Заради сиренето?
Тиквеникът с каква захар / подсладител го правиш? И въобще колко в различна технологията при теб от стандартната? Орехи има ли, канела?

Кюбит
У нас не ядем нищо животинско. Т.е. от баницата не можем да ядем киселото мляко, сиренето, маслото...то какво остана от тая баница Wink
Та затова ще правя тиквеник. Не ползвам никакъв подсладител - правя го само с настъргана тиква, кокосово масло и канела между слоевете листа. (Понякога мъжете искат подсладител и слагам съвсем малко стивия, но по принцип няма нужда). След това - като е готов и истинал - правя смес от суров мед, прясно натрошени орехи, сурови сушени стафиди (сушени под 42 градуса Целзий) и я поливаме върху всяко парче - става много вкусно.

Между другото, на много места съм чела, че канелата помага за храносмилането.

звездичка, и аз много обичам сърмите...мисля след 2-3 дена да направя Wink

Хубава Бъдни Вечер и от мен! Пълна с топлина и усмивки Wink

# 158
Петя, аз съм консултант - маркетирам продукти, които струват милиони, затова в работни дни съм много "натокана" Laughing - токчета, костюми, професионален грим, няма как да избягам и от кожените аксесоари... И пак затова, като ми падне случай - слагам най-прости джинси и тениска, обувам маратонки, почти без грим и ставам по-незабележима и от вятъра  Mr. Green
Разбира се, сега е малко трудно - работя на 4 часа, пеобличачам се и се преобувам след това, за да изляза с детето. След някой и друг месец, като проходи детето, ще е по-лесно (на токчета съм катерила и планина  Laughing, тичам доста добре  Wink)
Заради този ми "имидж", всичките ни познати (не приятелите!!) бяха убедени, че детето ни ще се ражда секцио в някоя скъпа частна клиника  hahaha hahaha hahaha ("too posh to push")

Калида, не мариновам гъби у дома - ям такива по заведенията тук - мариновани и след това печени на скара - не знам как ги правят, но едва ли е нещо сложно и времеемко...

Евридика, шапка ти свалям за това готвене!!! Аз нямам нерви - две чушки, три сърми, една пържола - не мога така  Tired Мъжът ми е класик по отношение на кухнята и отявлен месар, на всичко отгоре два пъти една и съща манджа не яде  Tired Аз пък съм "тежък случай" - точно в другата крайност.... Готвенето за Коледа го оставих на майка ми, тата и така цялата рода се събира при нея - поне не хвърля храна!

Храната, с която аз свързвам Коледа е лучник  - правеше го прабаба ми и по нейната рецепта беше по скоро "орешник" (предимно орехи и по-малко лук) - и до днес се прави за Коледа. При нас това е семеен празник, не го свързваме много с религията... Нова Година обаче е истинското празненство Simple Smile

Канелата аз я ползвам за "обезвреждане" на захари, когато се поемат с друга храна - примерно, някои от безглутеновите ми рецепти включват ябълки и банани за консистенция, там прибавям и канела; също и към овесените ядки, понеже са ми по-вкусни с малко стафиди.

Много съм обнадеждена за захранването на Мартин. Горе-долу реших какво ще правя, когато той е готов. Звездичка ми даде страхотна идея в един друг форум  Hug

# 159
Весела Коледа, момичета!

Нека се събдват мечтите ви!
Hug Hug Hug

# 160
Весела Коледа момичета, много топлина в сърцето и светлина в душата желая на всички ви  Hug

# 161
Весела Коледа, много обич и топлина ви пожелавам!
Меги, моля те, сподели на лични за захранването! И аз мисля да започвам в средата на януари, че Никола вече ще ми изгребе съдържанието на чинията, ако му позволя Rolling Eyes

# 162
Весела Коледа   bouquet

и едно пожелание за Вас "Когато си вдъхновен от някаква голяма цел, някакъв завладяващ проект, мислите ти разчупват всички окови; духът ти не знае граници, съзнанието ти полита във всички посоки и ти се озоваваш в нов, велик и чуден свят. Спящите сили, способности и таланти оживяват и ти откриваш, че си далеч по-велика личност, отколкото си мечтал." (из Йога сутрите на Патанджали)

# 163
humanis , много ми хареса пожеланието Wink
Наистина, когато човек е в такова състояние няма нищо невъзможно.
И ние всички сме велики личности - просто много рядко си вярваме, че сме такива...

Весела Коледа на всички - открийте великите личности в себе си, вярвайте в себе си и не се страхувайте да мечтаете!

# 164
Весели празници момичета Simple Smile)

За есенциите на Бах не зная дали могат да се използват за друг но зная със сигурност, че ако десет човека постят строго за определен човек при определени правила той оздравява или проблема който го мъчи изчезва. Това е дадено от Петър Дънов.
   Moже ли да кажеш малко по-подробно за това постене?За праввилата? Стана ми интересно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт