Да живеем в хармония със себе си - дискусия - 2

• 35 073
  • 465
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,тук е все така уютно Hug
Петя,може ли и на мен на лични за ритуала,жалко,че чак сега разбирам за него.
Калида,обожавам Търново,инак не бих живяла в Горна въпреки спокойствието и условията за децата.Как правите чая от джинджифил?А ако е започнал леко да мухлясва може ли да ползвам запазената част или е по-добре да го изхвърля?

# 106
Много сте симпатични момичета   Hug
За първи път се включвам в темата, в момента съвсем не съм в хармония  със себе си  Confused Надявам се да имам време да ви чета по-честичко  Hug
За пречистването  - чела съм един метод в книгата "Тибетска Медицина", пие се солена вода и се правят упражнения. Незнам дали ви е известен този метод

Има наистина такова прочистване - аз го знам с английска сол (Epsom salt). Леля ми го е пробвала и е много доволна от него. Но тя го е чела от книга също и по книгата...
Аз лично не съм го пробвала и нямам пряк опит, но до колкото съм чела - знам, че така може да се прочисти даже и жлъчката от жлъчни камъни.

# 107
Bili, аз не съм правила чай от джинджифил, но редовно слагам парченце от него в чая. До сега не ми е мухлясвал и не знам дали може да се ползва другата част.

# 108
пречистване може да се прави и по Малахов
така хубаво го е описал,че чак ми се иска да не пробвам ако ще гледам какво ще излезе от мен  Wink
мой роднина прави уринотерапия пак по него
беше голямо предизвикателство
стигна до лечебна криза и се отказа-просто не беше за него като метод на лечение
а книжките ги четох аз и само гледах отстрани  Embarassed
все си мисля,че такива "твърди "мерки не са за мен
друго е да си лежа в леглото и да пускам рейки

Калида ме беше питала за храненето
храня се както душа иска,много образно казано
напоследък ме карат да правя баница у дома и после без да ме е срам съм един от главните участници в унищожението ако остана у дома/защото после не е останала и не ме чака/
и на следващия ден пак тази душа пие само чай и яде плодове
изобщо съм я оставила без да я притеснявам
нека минат празниците и ще и' спра черните шоколади нищо ,че са полезни  Wink

# 109
обаче мога да споделя едно наблюдение върху мен самата
няма значение какво ям,ако след това излизам сред природата
всичко така ме кара да се чувствам щастлива,че все едно съм била на чай и плодове,а не на барбун с пържени картофи/това само за експеримента-не ям пържено в никакви други моменти,а за пържени картофи с риба просто думи нямам/
но като седнеш на рибарското селище в Отманли край морето и гледаш залива и лодките е грехота да ядеш нарязани краставици/това лято съпруга ми беше на сокове само и ме гледаше над салата/
задължително с бира
не я разбирам храната като основна цел в живота,ям само за да оцелея понякога и искам ,когото мога да си доставя удоволствие от храненето/рядко се случва/ това да е така,а не с някакви норми в главата
забелязала съм,че не съм мръднала след това в кантара-това е от вътрешното чувство за удовлетвореност
през другото време редувам ядки,плодове салати
и това лято открих хляба

бях на легло и не можех да мръдна и с триста зора изпивах по няколко лъжици вода и изяждах по половин киви
спешно бях нужна на крака,влачеща се ,но права
сутринта преди да стана сънувах,че ям салата с домат и краставица и хляб
винаги след криза съм се захранвала много постепенно включвайки едно по едно различни храни и почти не стигам до хляб дълго време
този път ядох след няколко дни полуглад и това просто ме изправи на крак-най-важното така го бях усетила и нищо не ми стана
е,малка подробност хляба беше без мая,а с квас и без сол  Wink

# 110
ЕASpirit, за д-р Бах незнам към кого да се обърна, а аз самата нищичко не отбирам от това Rolling Eyes

Евридик@,
Ето два линка по въпроса:
www.bachcentre.com
www.bachessences.com

Есенциите са интересно нещо...Избират се по различни начини. Единия начин е просто да седнеш и да прочетеш всички описания на 38те есенции и да решиш коя най-добре описва текущото ти състояние. При този метод на избор е малко трудно да избереш за някой друг.
Другия начин е - рисуваш едно колело с 38 деления по него и вземаш едно махало (ако си работила с такова преди това) и го питаш коя есенция трябва да вземеш. Но това е само ако си правила други подобни избори с махалото и знаеш как точно се ползва.
Третия начин е - този, който аз прилагам на мойте деца - затваряш си очите и във състояние на медитация просто избираш една от кутията (съсредоточена в текущите си симптоми естествено).

Хубавото на есенциите е, че никога нямат отрицателно въздействие. Ако объркаш и не вземеш правилната, просто нищо няма да се случи Wink

# 111
  • Пловдив
За есенциите на д-р Бах: ако е за дете може просто да се остави детето само интуитивно да подбере есенциите, които са му нужни в дадения момент. От всички предложени, то ще вземе тези, от които има нужда.  Wink

Kalida, да, разчитам на хомеопатията при заболявания...първо на народната медицина, ако тя не помогне /или пък аз не се справя  Wink/, звъня на хомеопата ни.   Peace

# 112
Ескориал,
много съм ти признателна за точните отговори
не бях се занимавала със цветовете на Бах,чела съм,но не съм се лекувала
толкова простички,ценни съвети си дала за избора! People Angel

# 113
Много сте симпатични момичета   Hug
За първи път се включвам в темата, в момента съвсем не съм в хармония  със себе си  Confused Надявам се да имам време да ви чета по-честичко  Hug
За пречистването  - чела съм един метод в книгата "Тибетска Медицина", пие се солена вода и се правят упражнения. Незнам дали ви е известен този метод

Има наистина такова прочистване - аз го знам с английска сол (Epsom salt). Леля ми го е пробвала и е много доволна от него. Но тя го е чела от книга също и по книгата...

Аз мисля,че думата не става за английската сол......
    В хатха-йога има една пречистваща процедура:  пие се вода,в която е разтворена сол(май морската newsm78),и се прави комплекс от 4 вида упражнения.
    Няма нищо трудно в изпълнението.

Аз самата съм се пречиствала по Малахов.Резултатите бяха доста изненадващи! Crazy

# 114
Преди години ходих в един лечебен кабинет-"Дар" на ирисова диагностика,там ми препоръчаха прочистване по Малахов,взех си книгата,но много апокалиптично ми се стори всичко и се отказах Crazy
За момента прилагам по-леки,но редовни прочиствания-всчка сутрин жабурене със сусамено олио,промиване на носа със солена вода,веднъж на две седмици изпивам по един литър солена вода и правя две упражнения от йога и ако се усетя "задръстена" правя следното-изпивам бързичко(колкото мога) два литра солена вода и после я повръщам.Оня ден го правих по принуда,че изядох развалено яйце и си изкарах акъла за малката Sad
Петя,ти ли си на аватара?Страхотно излъчване имаш Heart Eyes
Да питам момичетата от България-каква елда купувате?В отчетната ни тема четох,че тая от Украйна не е препоръчителна заради занижения контрол,погледнах-моята е украинска Thinking
Имам и за есенциите на Бах един въпрос-Ния да кажем ще си избере,но състояние на медитация при нея е невъзможно,правилен ли ще е изборът и?А бебето как да си избере newsm78Питах в темата за Бах,но не ми отговориха,Ескориал,надявам се да можеш да ме посъветваш!

# 115
Петя, благодаря за ритуала!
Ескориал, благодаря за книгата и обясненията за Баховите есенции!
Как ще празнувате Бъдни вечер? Какво ще сложите на трапезата? Аз много се вълнувам, това ми е най-най-любимият празник, а сега, тази година, си имам и дете вече! Много съм щастлива! Heart Eyes

# 116
  • Варна
Петя може ли и на мен да пратиш ритуала  Blush

За пречистването, което споменах - прави се с 1 л или 1,5 л /не помня точно колко беше Embarassed/ вода и една чаена лъжица обикновена сол. Аз съм правила това пречистване само два пъти, втория път беше по-сполучливо.
Навремето дядо ми прилагаше уринотерапия по Малахов, наистина имаше период на криза, но пък резултатите бяха невероятни!

Били доволна ли си от ирисовата диагностика?

# 117
  • Варна
Момичета, влизам, за да ви пожелая вълшебна Бъдна вечер, изпълнена с топлината на любовта ви, със светлината на добрите отношения и намерения, и с много бляскави като снежинки мечти за бъдещето!

# 118
Имам и за есенциите на Бах един въпрос-Ния да кажем ще си избере,но състояние на медитация при нея е невъзможно,правилен ли ще е изборът и?А бебето как да си избере newsm78Питах в темата за Бах,но не ми отговориха,Ескориал,надявам се да можеш да ме посъветваш!

Да, правилен ще е. Моите деца да не мислиш, че успяват да медитират Wink (Медитацията е само за нас, възрастните - които сме далеч далеч от телата и душите си....децата все още не са Wink )
Но понеже те все бързат и са толкова въодушевени от вълшебната кутийка със шишенцата, че аз обикновено им казвам: "Затворете си очичките, поемете дълбоко въздух три пъти (правя го с тях звучно), отворете си очичките и изберете!"
Все още (вече 1 година откакто го правим) не спирам да се изумявам от точноста, с която избират! След като си изберат аз им чета описанието на есенцията, която са избрали. И понеже предварително се опитвам сама за себе си да оценя състоянието, в което са - направо съм изумена от точността, с която избраната есенция описва това, което аз предполагам.

А за бебето...виж там не знам...за бебето и аз още не съм пробвала. За котката съм пробвала - там го направих с четене. Опитах се да си опиша ясно и точно състоянието и и четох подред докато попадна на подходящата есенция.

За бебето опитай или с четене на есенциите подред, като преди това се опиташ да си обясниш защо е попаднало в такова състояние...дали е от страх към нещо, дали не се чувства незадоволено поради някаква причина...? Вярвай на интуицията си - ако подозираш някакво състояние - пробвай - избери и ако няма ефект след няколко дена - опитай отново. Поне е хубаво, че не можеш да му навредиш, ако не избереш правилната есенция. Естествено, по време на избора бих те посъветвала да си спокойна, уравновесена и съсредоточена в мислите си за бебето и това, което те притеснява в него. Ако бебето спи, може да си близо до него или да го държиш - това ще ти помогне, а ако не спи - дай го на някой друг и се опитай да се абстрахираш за малко от "домашната обстановка", съсредоточавайки се върху състоянието на бебето.
Другия вариант е с махалото...ползвала ли си такова? На английски му казват pendulum. Извинявам се, ако не го превеждам правилно.

Само да допълня за есенциите, че те са като хомеопатичните средства - колкото по-често пиеш от тях, толкова по-голяма наситеност ще получиш. Но за разлика пък от хомеопатичните, които се взимат еднократно - есенциите е хубаво да се вземат колкото може по-често. И какво точно ще рече това - когато си избрал подходящите есенции (хубаво е да е само една, но може и да са 2-3) - капваш няколко капки в едно шише вода и пиеш от него цял ден. На следващия ден пак така...и така докато не забравиш за есенцията. В момента, в който забравиш, че трябва да я пиеш - значе вече нямаш нужда от нея.

Lilibon, благодаря за пожеланията Wink Весела Коледа и на теб!

# 119
petiai , наистина - много лъчезарна снимка! Пожелавам ти винаги така да изглеждаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт