Паническо разстройство-част 2

• 197 646
  • 912
  •   1
Отговори
# 435
  • Габрово
Здравейте и от мен.
Искам да ви попитам дали някой е пил Лудиомил? На мен мен лекарката ми увеличи дозата, защото пак ми се върнаха страховете наскоро, но много ми пресъхва устата и чувствам езика си леко изтръпнал. Незнам дали е от Лудиомила?
Психотерапевтката ми ме посъветва да не се плашим от страховете си и да не бчгаме от тях. Хубав съвет, но трудно постижим.

Аз съм го пила. Не съм усещала никакви странични ефекти; действаше ми много добре. Но, на теб може да ти пресъхва устата и от него. Антидепресантите предизвикват сухота в устата. Няма страшно, пий повече вода.
 А, може и да ти пресъхват от завърналата се тревожност. Предполагам, че когато по-високата доза на Лудиомила започне да действа всичко ще си дойде на мястото.

# 436
Момичета, бихте ли ме обяснили разликата между успокоителни, транквиланти и антидепресанти?
И още един въпрос - как се доказва липсата на серотонин? Правят ли се някакви изследвания?

# 437
Здравейте на всички! Отдавна не съм се включвала в темата. Та да попитам как сте, аз нещо май пак взех да  #Crazy ама май е от диетата която спазвам. Трябва да посвалим малко килца, нали идва лято, ще се събличаме, няма да се срамуваме  Blush  През ден пия по половин ципралекс/о около 3 седмици/ и нещо не се чувствам комфортно, трябва вече да ги спирам тия гадни хапове, уфффф........

# 438
  • Габрово
Момичета, бихте ли ме обяснили разликата между успокоителни, транквиланти и антидепресанти?

Успокоителни и транквиланти е едно и също нещо. Служат за да намалят интензивността на нервните импулси, които се предават в мозъка най-грубо казано. Това има за цел да се успокои нервната система за да нямаш вегетативни симптоми, като треперене, сърцебиене, задушавне, изтръпване и подобни.

Докато антидепресантите "работят" със серотонина и помагат за повишаване на нивото му в мозъка.
Елементарно казано.

# 439
Аз мисля че темата стана някак агресивна и това не помага на нас които се борим с това ново нещо. Аз лично се почувствах зле от някои постове.
Искам да ви дам пример с днешния си ден. Ставам сутринта, оправям детенцето за детска градина, никакви отрицателни емоции или мисли, просто един нормален ден. НО запушен нос и затруднено дишане. ЗАЩО? Изпивам си лекарствата, но то си продължава. И така няколко часа. После бях навън, появи се няколко пъти, но като цяло се понасяше. Сега си седях на диванчето до мъжа ми, детето вече спи, и отното запушване на носа и дишането. Е, кажете, да не би да седя и да мисля по цял ден как точно да ми се запуши носа. Как да контролирам това? Не става. Така че е лесно да се говори, но е трудно да се постигне особено като е нещо съвсем ново за нас. Така че, моля ветеранките с повече опит, бъдете по толерантни с нас, защото наистина сме уплашени. Нямаме нужда да ни се карате, имаме нужда да ни разбирате.

# 440
момичета рядко пиша тук,защото съм от тези вече преминали на другия бряг,7-8 години съм била като вас,подържала съм се само с антидепресанти,критиките поне на мен не са ми помагали-въпрос на темперамент и възприятие вероятно,открих си липсата но серотонин горе долу на принципа на изключването,една дама от форума беше отправила леко иронично запитване как са ми установили тази липса,тъй като това е станало възможно единствено при плъховете е в същия тон аз отговорих,Че важното е ,че най-после се чувствам жива и дори щастлива ПЪК ДОРИ И ДА СЪМ ПЛЪХ.
При мен лично помогна сероксата в комбинация с ривотрил,като последния спирах постепено в продължение на половин година,Когато се почувствам зле си казвам НАЙ-МНОГО ДА УМРА,а не от това не се умира,живея за деня,гледам комедии,смея се като идиот,радвам се на морето,гларусите,посрещам деня с усмивка и така.........................
Одисеята ми по лекарски кабинети е фрапиращо обемна и поради това не ви запознавам с нея

# 441
Бони, точно си мислих да ви питам дали се появяват ПА по време на пълно спокойствие и ти отговори на въпроса ми.
Вчера аз също бях цял ден много спокойна, излизах на кафе с приятелки, после с детето на разхадка, с две думи - никакво нервно напрежение. Не съм мислила въобще за болести и т.н.
Но от време на време ми ставаше нещо - замайване, схващане на ръцете.
Случва ли ви се това, момичета, когато сте напълно спокойни?

# 442
  • Габрово
Бони, точно си мислих да ви питам дали се появяват ПА по време на пълно спокойствие и ти отговори на въпроса ми.
Вчера аз също бях цял ден много спокойна, излизах на кафе с приятелки, после с детето на разхадка, с две думи - никакво нервно напрежение. Не съм мислила въобще за болести и т.н.
Но от време на време ми ставаше нещо - замайване, схващане на ръцете.
Случва ли ви се това, момичета, когато сте напълно спокойни?

Обикновено ПА се появяват при пълно спокойствие.

Колкото до толерантността към момичетата с по-малко опит, смятам, че съм достатъчно толерантна и положително настроена към вас щом продължавам да пиша тук, да споделям опита си и да давам съвети до колкото мога, въпреки че, вече нямам този проблем. Ако имаше кой да ми каже нещата които знам сега, със сигурност щях да се оправя много по-бързо и нямаше да стигам до състоянието в което бях. А, то беше ужасно. Няма да ви го описвам за да не ви натоварвам, но мога само да ви кажа, че вашите бледнеят много пред него.   
Все повече се убеждавам, че проклятието на ПР е в това, че всеки в това състояние е обречен да се убеди в правотата на лекари и на околните на собствен гръб. И аз съм била в това положение. Знам колко е мъчително.

Бони, аз също съм била в твоето положение. Всяка болежка ми изглеждаше огромна и животозастрашаваща, но това беше в периода, когато още не се лекувах. Ти имаш назначено лечение, което вярвай ми съвсем скоро ще даде резултати. Но пак, казвам и сама трябва да си помогнеш. Няма да се повтарям за методите.

И вече може би ще се подесетя, но ... и аз съм била точно като вас, което доведе до това, че психиатъра почти се отказа да ме лекува.

# 443
Интересно защо ПА се появявя при пълно спокойствие? Някой знае ли отговора? Дори, когато ви чета, често ми зачестява дишането, а обичам да споделям с вас.

Ива, благодаря на тези като теб които нямат вече проблем, а пишат тук за да помагат. Просто имаше няколко поста по-груби, което на никой не му помага.
И за протокола - вчера бях на снимка на дробове и ехограф на щитовидната. Всичко си е наред както се сещате. Така че приключвам с лекарите. Остава да чакам Ципралекса да подейства и да започна да дишам и аз като нормален човек, а не като риба на сухо.

Али, аз съм постояно като теб.

# 444
Здравейте,
и аз да споделя, ходихме за 3 дни до Велинград, както се сещате ме беше обхванало силно вълнение, все едно няма да пътувам с кола, а ще скачам с парашут Laughing По пътя ме беше стегнало гърлото бая, все някъкви мисли ми се въртяха...Но като пристигнахме се успокоих и на връщане всичко мина без проблеми.
Малко по малко се надявам такива елементарни неща да не ми правят впечатление, ех доброто старо време ooooh!
На мен лично  ivap ми е помагала много.     bouquet

# 445
А какво ще кажете за запушване на нос? Ама все едно тапа са ми сложили в носа. На някой случва ли му се?

# 446
  • Русе, у дома
Момичета, имам въпрос. Започнах терапията с Транксена вече едно денонощие, но все още продължавам да се чувствам "нервна". Знам, че е рано за ефект от успокоителните, но все пак... А това чувство при мен е постоянно, вече месец имам чувството, че във вените ми тече "чужда" кръв. Има ли сте такива усещания и да се надявам ли, че Транксена ще ги намали?
Вече съм решила, че освен терапията с лекарства, ще се заема и с психотерапия. Дано всички се отървем по-бързо от това чудо, че е нещо ужасно. Все ми е жал за децата, че не мога да им обръщам адекватно внимание и грижи...

# 447
Аз мисля че темата стана някак агресивна и това не помага на нас които се борим с това ново нещо. 

Интересно защо ПА се появявя при пълно спокойствие? Някой знае ли отговора? Дори, когато ви чета, често ми зачестява дишането, а обичам да споделям с вас.

...  Просто имаше няколко поста по-груби, което на никой не му помага. ...

Мислих, ;е с 1 коментар ще се приклю;иш и нямаше да се намесвам.
Добре разбирам кои постинги визираш. Доста обидни са твоите намеци. Съжалявам стократно, ;е изобщо се намесих да споделя някакъв опит по тази тема. Не стига , ;е не ми е работа, но ми и струваше доста да съпреживявам и да коментирам и да си пилея ли;но време , да се обръщам назад, да се вглеждам отново за признаци ... 
ще помоля модератор да изтрие моите последни "агресивни" мнения по темата (сама не мога да трия стари мнения) и ще се радвам вси;ки да се по;увствате по дорбе от това.
В същност аз не мога да информирам модератор за собствените си постинги и ще помоля някой друг да го направи. bonni ?

И пове;Е няма нито да ;ета нито да пиша по темата .

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 12:44 от jabata_dil

# 448
Barfly мисля че трябва да мине малко време за да усетиш действието на транксена .
Психотерапията е добро решение.
Успех Peace
Момичета мразя тези преходни сезони главата ми се разбърква тотално  ooooh!

# 449
  • София
Искам само ако Ива чете още да каже какво и е помогнало да се излекува,защото това ми дава голяма надежда,че този малък ад има край.Аз понякога си мисля ,че съм луда ,че нещо ми има и изпадам в абсолютна паника и край незнам какво да правя. Страх ме е да излизам ,страх ме е да седя сама ,страх ме е да седя на тъмно,страх ме е от смърт,страх ме е да гледам страшни филми.Опитвам се да си правя експерименти ако така може да се каже и да седя сама и на тъмно изкарвам много малко време и край веднага ставам в някаква паника и светкам лампата.Понякога изпитвам силни чувства на агресия и това много ме панира.Дали това има край,защото преди това да се случи с мен няках такива проблеми вдичко си беше нормално,но след като изживях много голям стрес и честито вече една година съм така бях се оправила и после като ме ограбиха и нов стрес и пак в тази фаза.Дано някой се е отървал защото това не е живот а някъкъв вид борба.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 16:40 от dayzi

Общи условия

Активация на акаунт