Паническо разстройство-част 2

• 197 389
  • 912
  •   1
Отговори
# 525
  • Габрово
Пия само по едно сутрин.
Имам чувството че психически съм зависима от него сякащ ако не го изпия  #Crazy

Според мен си е чисто самовнушение. Ако самия ритуал със сутрешното пиене на хапче ти помага да си по-спокойна през деня, смени Деанксита с витамин С. Съвсем сериозно го казвам, без капка ирония  Peace.

# 526
MINKA, иглотерапията не боли толкова  Peace. Просто се усеща едно леко боцкане. Вендузите малко повечко болят и масажите, но се търпи. Не се притеснявай, не е болезнено. Игличките са едни мноооого тънички. Днес ми беше осмия сеанс, определено вече мога да кажа че спрях за сега и лекарствата. Не съм пила от една седмица. Дано не ми и се наложи вече. Остават още две процедури. Даже и мъжо изяде покрай мен няколко вендузи тази вечер  Mr. Green
Ако мога с нещо да помогна, на среща съм  Hug

# 527
Здравейте , паники. Напоследък много ме стяга в областта на сърцето , е не постоянно , от време на време. В повечето случай се убеждавам , че стягането и страха са от самовнушение , но не мога сама да се успокоя.Няколко дни подред излизам сутрин с настроение , но какво ми става по някое време и набързо се прибирам със страх да не ми прилошее и малко след като се прибера всичко минава.А вчера след обяд обикалях толкова много и доста надалеч от нас без никакъв страх , после и на кафе бях. и пак от самовнушение.Защото имах среща по пътя с майка ми , макар , че аз стигнах до работата и почти , а срещата беше по средата на пътя. , може би като знам , че тя върви насреща ми съм по уверена.Ох дано ме разбрахте какво имам в предвид малко объркано го написах.Оставям ви и ставам да пооправя , че пак да излезем на разходка или поне на опит за такава.

# 528
Здравейте, момичета!
Направих ЯМР. Всичко е наред в главата ми  Simple Smile Откриха ми, че имам синузит  Simple Smile, за който не съм и подозирала.
Много бях щастлива като излязоха резултатите, нямам думи да ви опиша какво облекчение почувствах...
Но....! Паническите атаки отново са налице. Бях сигурна, че като мине ЯМР всичко в мен ще се успокои и ще се чувствам добре, но за съжаление не е така.
Както вече съм писала, аз не вземам никакви лекарства. Сега започнах да се замислям. Мислех си, че ще мога да се справя без антидепресанти, но май не се получава. А не искам да ги започвам. Чудя се какво да правя...
Личната ми лекарка е и хомеопат. Вчера бях при нея и тя ми предлага да започнем хомеопатично лечение.
Мислите ли, че е възможно лечение на ПР само с хомеапатия?

# 529
Здравей Alli05може да пробваш с хомеопатия но на мен лично не ми помогна и сега от два дена съм на антидепресанти.Но пробвай при всеки човек е различно.Аз се лекувах с класическа хомеопатия.

# 530
  • Русе, у дома
Alli 05, щом не искаш с лекарства пробвай направо с психотерапия. Но аз не успях, въпреки че много исках. Но и според невролога ми и психо-терапевта е добре поне в началото да вървят успоредно нещата, както се изрази психотерапевката ми, лекарствата са като "подложка".
Днес ми беше първия сеанс при пси-то, но продължавам да имам физически неразположения. Все си мисля, ами ако някои от многото лекари не си е свършил работата и ми има нещо? Как да си избия тия мисли от главата? #Crazy Луда работа. Дано скоро ми минат тези натрапчиви страхове и болежки, че ми омръзна вече.

# 531
  • София
Ей готини мами аз нещо се позагубих ,но сега наваксах като прочетох всичко пуснато от вас.
 Alli 05 много се радвам ,че всичко при теб е добре с изследването сега е време да си дадеш ясна представа,че нищо ти няма и да се бориш много упорито с това което ти се върти в главата,а ако пък си решила пробвай с нещо хомеопатично или с някое леко лекрство.
Да кажа и аз как съм днес бях много зле и още съм някакви натрапчиви мисли,че нещо не съм нормална ,някака истова паника и някаква адска агресия в мен.Направо вече незнам какво да правя.Вие как сте.

Вашите симптми какви са?
Какво Ви се върти в главата ?
и как се чувствате като изпаднете в ПА

Дано сте добре и се радвате на хубавото време.   Simple Smile

# 532
Здравейте! Бих искала да попитам дали е възможно при паническо разстройство да има екстрасистоли???

# 533
Здравейте и от мен. Честит празник на всички именички, ако има такива!
На мен пак ми е кофти. Стегнала ме е главата, гърлото.Без Ривотрилчето съм за никъде. А как ми е отпаднало....... не ми се мърда, а ме чака детенце и мъж ...... Ама по-добре че имам задължения, че иначе съвсем ще се отпусна.

За Дианксите да кажа и аз - сестрата на мъжа ми го пиеше до скоро с години. Никакъв ефект освен успокоителен.Тука лекарите не го препоръчват вече. Казват, че не е толкова слабо лекарство, просто е лекарство стара генерация и в него се съдържа и успокоителното което в новите антидепресанти го няма и затова трябва да пием в началото допилнително Ривотрил и подобните му. Но това хич не е хубаво и нанася повече увреждания, като се пие по-продължително, отколкото ползи. Това е което знам. Не се уважава вече като медикамент.

Аynur, толкова се радвам за теб.

Алли за теб също. Разбира се че нищо ти няма. Както на всички нас - само бръмбъри в главиците    Rolling Eyes  muhi

Габи, какво чувстваш при екстрасистолите?

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 13:43 от bonni

# 534
Момичета, причината заради която не искам да започвам антидепресанти, може би ще ви се стори смешна. Страх ме е от напълняването. Осъзнавам, че здравето е по-важно от всичко, но знам, че като надебелея ще се чувствам още по-депресирана. Винаги ми е било като фикс идея да съм слаба и знам как се чувствам ако кача 5 кг, а да не говорим за 15-20, което може би ще се случи ако започна такова лечение.
Но незнам...., сигурно ще ги започна ако не успея да се справя по друг начин.

# 535
  • Русе, у дома
Здравейте! Бих искала да попитам дали е възможно при паническо разстройство да има екстрасистоли???
Точно поради тази причина са се появили. Ако си в стрес и инстинкта ти за самосъхранение е на max., това кара тялото да произвежда много повече адреналин. Екстрасистолите са именно допълнителни импулси към сърцето. Не били страшни (след поредния кардиолог, който посетих).  При мен нещата са малко по-сложни, тей като съм си докарала и нещо като междуребрена невралгия и плексит в ляво, а това съвсем ме панира като ме заболи там. Имам и едно такова чувство за тежест в гърдите и трудно издишване понякога, а това го свързвам с екстрасистолоите.

# 536
Може ли да ми разкажете повече какво чувствате при екстрасистолите?

# 537
Уфффф и аз се присъединявам към вас,помагайте моля ви,понякога нищо ми няма по 5,6 месеца,не пия хапове,мисля че е на психическа основа и се мъча сама да се справя,но понякога е много трудно.ходих на доктор каза че засега няма да предписва нищо,че да видим кво ще стане,миналата година нищо ми нямаше сега от скоро пак съм полудяла нещо,днес например отидах на мола в пловдив и по едно време ми стана жега и имах чуството че ще припадна,взех си една вода и след около 10 мин бях супер,само дето званнах сигурно 20 пъти на мъжа ми да идва да ме взима,подлудих го вече горкия,и като дойде на мен ми беше минало и ме чака вън 1 час да си обиколя хубаво магазините,на какво прилич това вече иде ми да се гръмна вече ужас.даже и огладнях че отидох да си купя макдоналдс с картофки седнах и си хапнах,а до преди половин час имах чуството че ще пукна,луда работаааааааа.някой лекувал ли си е с хомеопатия моля да сподели или с нещо друго билки,май най вече спорта помага и позитивното мислене ама и аз незнам вече,на трима доктори ходих ама не искат да ми изпишат лекарство,не било нужно на тоз етап.не ми става често ама пак .....помагайте кво да пия.дано някой ми отговори.УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВАС,МНОГО ПОЗИТИВНИ МИСЛИ И ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.

# 538
  • Габрово
Момичета, причината заради която не искам да започвам антидепресанти, може би ще ви се стори смешна. Страх ме е от напълняването. Осъзнавам, че здравето е по-важно от всичко, но знам, че като надебелея ще се чувствам още по-депресирана. Винаги ми е било като фикс идея да съм слаба и знам как се чувствам ако кача 5 кг, а да не говорим за 15-20, което може би ще се случи ако започна такова лечение.
Но незнам...., сигурно ще ги започна ако не успея да се справя по друг начин.

Али, не е задължително да напълнееш. Сигурно го казвам за стотен път, но аз не качих нито грам. Всичко си е до организъм. Ако си с бърз метаболизъм, ако спортуваш и се храниш разумно сигурн съм, че няма да имаш проблеми.

llullu, можеш да си вземеш мента, глог и валериана - това са комбинирани хапчета, да си правиш вечер чай от жълт кантарион или маточина. Повярвай на лекрите, че в момента нямаш нужда от лечение, което е чудесно. Наясно си за ролята на спорта и положителното мислене. Избягвай негативните емоции, ситуации и хора, до колкото можеш.

# 539
llullu, щом не си толкова зле и изкарваш някакси без лекарства, не ги започвай. Започнеш ли ги, после постоянно посягаш на тях, пък не е хубаво. Пробвай с хомеопатия. Преди две години като имах ПА с това ми мина, този път обаче не стана. На теб може да подейства.

Аз пък да ви се оплакна сега. Уж се похвалих че съм вече добре, а то какво стана. Имах много работа тия дни. Имахме в града панаир, че и беше точно пред нас, на нашата улица. Знаете как е, чистине, приготвяне... Имах събота и неделя гости. Изкарахме си страхотно. Реших да изляза за последно до панаира и хоп пак ме хвана. Без причина, без да се притесня. Просто си чаках на опашка пред сергията. А, кажете ми сега това на какво прилича? Днес ми е едно заспало, притеснено, с главоболие съм. Не съм посегнала още на софанакса  Mr. Green, но пих един ефералган поне. Ще видим довечера иглотерапевта какво ще ми каже. Сигурно ще каже преумора, поне така предполагам де.

Общи условия

Активация на акаунт