Паническо разстройство-част 2

• 197 736
  • 912
  •   1
Отговори
# 375
Бонни, за Рали Димитров, понеже видях, че стана въпрос, аз съм се опитвала да си запиша час по телефона, но никога не ми е вдигал и се отказах. А той ми е много близо и ако знаеш как се записва час, моляте ми пиши, а и дали си доволна от него, ако си ходила. Може на лични да ми пишеш, ако искаш

# 376
aynur ако не е тайна, от къде си?
От Провадия съм  Simple Smile

Да кажа сега за мен. Днес бях на Варна при психиатър. Изписа ми ксанакс и ципралекс. Да видим сега как ще съм. Доживях да отида и на психиатър  Whistling

# 377
Днес бях на Варна при психиатър. Изписа ми ксанакс и ципралекс. Да видим сега как ще съм. Доживях да отида и на психиатър  Whistling
aynur,значи заедно ще се мъчим с Ципралекса. Аз само че съм с Ривотрил. Каква ти е схемата на лечението?

Минка, не става по телефон, и аз съм опитвала. Отиваш и си чакаш реда. Знаеш адреса, нали? На мен силно ми го препоръчаха. Лекува доста тежки случай. Мисля че е един от добрите в БГ. Аз бих го посетила на твое място. Вземи си направление обаче че иначе .........  ooooh!

# 378
Бони, снощи ме бутна дявола да прочета листовката и сега се чудя как да го започна  ooooh!. Много гадни неща пише, направо плашещи. Сподели имаш ли някакви проблеми като го пиеш  Praynig. Някой друг ако го пие, нека сподели, моля ви, направо съм като откачена в момента. Незнам как да го започна. Страх, страх и пак страх.
Иначе, аз ще трябва да го пия само сутрин по половинка от 10 мг. със софанкс, пак половинка от 0.5 мг.. След два дни каза да ги увелича на по цяло хапче, пак само сутрин.

# 379
aynur, може да ти се гади леко в началото.Ако не се чувстваш добре, попитай лекаря за Ривотрил. Повечето хора го пият с Ривотрил. Искам да те успокоя с информацията че може да се раждат бебета пиейки Ципралекс. В листовките винаги пишат ужасни неща. Кураж,  Hug

# 380
  • Русе, у дома
Момичета и аз съм за тук. Пиша, и ми е едно свито в гърдите, имам постоянно чувство, че трудно дишам, кашлям. Последната ми приумица е за "белодробна емболия". Но днес се сдържах и не отидох до ТУБ - диспансера както си мислех снощи. hahaha
Всичко започна в началото на Януари с едно сърцебиене. От там тревога, че е нещо сърдечно. Кардиограмата ми беше ОК, но кардиоложката ми каза, че имам пролапс, който е вроден или придобит козметичен дефект. По това време вече ми закъсняваше цикъла. В края на месеца - аборт. Майка ми (основната ми помощ с децата) замина при сестра ми за 2 месеца. В този период явно съм се преуморила доста и психически съм преживяла и аборта без да осъзнавам (дори ме беше срам, че ми се налага това). Когато майка ми се прибра, явно се отпуснах и направо рухнах физически. Не ставах от леглото, нямах сили. А преди това явно съм си навредила и сама, защото като излизах с децата все си представях как ми става нещо (заради болките в ляво и бодежите) и все наобикалях на свекърва ми работата, че ако ми стане нещо навън да се погрижат за децата. #Crazy
Започнах да ходя по всякакви лекари, никъде, нищо. Всичко ми е наред, дори и проблем с гушата нямам, нищо че постоянно ми е стегната. Отслабнах с 4 кг за месец, поради липса на апетит. Цикъла ми е не възстановен още.
Вчера бях на невролог - изписа ми магнезии и кокстрал за болките и Транксен за успокоение. Чудя се още за Транксена дали да го почвам. Майка ми е нон стоп в къщи, страх ме е да остана сама с децата, и самата аз понякога се чувствам много слаба и само лежа. Много зле ми се отразяват и екстрасистолите.
Напълно осъзнавам, че проблема ми е в главата. Сега мисля да ида и на психолог, за да видя и там какво ще ми кажат. Интересно, че покрай мен има много жени, който са минали през такъв период от живота си, включително и майка ми.
Надявам се бързо да се измъкнем всички, тей като и форума е вид психотерапия.
Лек ден на всички... Hug

# 381
Момичета , не се преуморявайте. Няма нищо по ценно от живота , минутите и секундите , които минават покрай нас никой няма да ни върне. Оставете хектиката, когато усетите , че идва в повече , оставяйте нещата на самотек. Контрол никой не може да има , нещата си се подреждат както им е писано. Дори малко да се объркат това не е лошо, това е раzнообраzие, те псоле пак ще се наредят и ще бъде хубаво. Приемайте нещата объркани zа хубави . Няма съвършенство и идеални състояния , всичко е наред и правилно така , както го правите, почивката е важна парите не . Всичко, което може да се купи с пари не си струва и 1 мисъл zа него. Махаш с ръка и zабравяш, но беz преди твоа да си си скъсил живота и тоzи на ближния. И беz твоа нямаш друг иzбор  Wink По добре леката и беz нерви.
Теzи лекарства направо ме шокират. Как ги иzписват , като бонбонки виолетки. На всеки нормален психиатър трябва да му е ясно, че след като човек иzпие едно лекарство и се успокои и пак не може сам да види и оправи проблема и нещата около себе си ... трябва да му се помогне в таz насока, а не да му се иzпсиват таблетки , белким от някой вид му просветне  ooooh!

# 382
Здравейте отново ,аз пия ксетанор и ходя от две седмици на психотерапевт ,за сега ми е много странно защото той не говори само аз все едно говоря със стената ,не знам как ще продължи ще видя ...
Той не те поzнава, не ти поzнава проблема  и не може да ти помогне беz да те опоzнае... а явно, чЕ картината , която имаш zа себе си , състоянието си и проблемите си не е вярна, zащото иначе ще можеш да си ги оправиш сама. Е той те оставя да прикаzваш zа да се опита да намери не това , което те драzни, а това, което причинява раzдраzнителността ти. Психоаналиzа май?

# 383
Ох момичета като чета всеки ден темата и по малко се успокоявам.Иаз къде ли не ходих само на психиатър не съм ходила но ако трябва ще отида.Пих и ксанакс и ривотрил и тритико и какво ли още не и не става. Сега съм на хомеопатия пия фосвор и търпя проблема. Но хомеопота ми каза Naughty че всичко е в главата и от мен зависи но как да ги изтрия тия лоши мисли че ще припадам че ми е лошо и кръвното ниско ред такива глупости.

# 384
  • София
Нека и аз да се включа в темата .Искам да кажа ,че изчетох всяко едно мнение много подробно и незнам какво да правя много ми е обаркано и имам чувството ,че ще полудея от притеснение ,че нещо ми има.Нека да Ви разкажа какво ми се случва на мен ще бъда благодарна да разбера вашето мнение и да ме насочите какво да правя. Всичко започна през май 2008г.,когато баба ми почина изживях го много тежко и след един месец изпаднах в големия кошмар пиех атаракс незнам дали някои от тук присъстващите го е пил малко след това срещнах любовта на живота си и сигурно това ми даде сили да излезна от дупката в която бях изпаднала .така реших ,че всичко е минало и мога да си живея нормалния живот с моя приятел които знаеше за кризата която съм имала решихме да си имаме бебе.Всичко беше о.к. забременях ноември 2008 сега съм почти в 6 месец.Така нещата се оправиха и всичко отмина до 09.02.2009 преди това края на ануари ме обраха наркомани преживях най-големия страх и ужас и какво си мислите ,че се случи началото на февруари нова страшна криза заради бебето неможе и не ми дават да пия нищо ,но нещата се засилиха имам силно желание да скоча от балкона понякога едвам се сдържам да не го направя или силна агресия незнам докога ще мога да издържа подобна ситуация .Събуждам се през ноща с натрапчиви мисли ,че не съм добре ,че съм луда ,че никога няма да се оправя изпадам в депресия и паника и събуждам милото да ме утешава незнам какво да правя моля ви кажете си мнението каквото и да е то само кажете какво да правя имам чувството ,че ще полудея и страх да не направя някоиа глупост .Моля помогнете

# 385
dayzi нищо няма да правиш  Wink хормоните се обаждат . уплашила си се . ок. всеки би се оплашил и преживял. няма проблем. сега ти се вихрят хормоните ,а и явно имаш повечко въображение и се опитваш да свържеш всичко в някакво страшно сценарио. Няма нужда  Wink Всяко нещо си е само по себе си и случки в живота ни са се случвали, ще се случват ... няма връzка  Wink
Знай си, че е от хормоните, ако имаш някакви беzвердни билкови zа отпускане пийни си, направи си една инхалация с някакви аромати, които ти действат добре, вzеми си една ваничка масажор zа краката и си се иzлягай и си масажирай краката с топла вода , ходи на раzтоварващи места , шопинг , харчи пари , ваканцийки ...
иzхвърли от в къщи купища боклуци и остави само красиви и непретрупани неща, сложи цветя, направи да ти е приятно, купи си нещо хубаво и ... се раzтоварвай докато минат хормоните  Wink

# 386
Момичета, изпитвате ли физически някаква болка, заради ПР?
На мен много често ми се схващат и изтръпват крайниците, гърлото ми се стяга от време на време.
Как е при вас?

# 387
  • Габрово
dayzi, първо се успокой. Не си луда и не полудяваш. Това че си мислиш, че полудяваш означава, че си с ума си. Лудите не осъзнават, че са такива, нямат връзка с реалността.
Изживяла си тежки моменти и е нормално психиката ти да е претоварена, освен това и хормоналния ти баланс е променен от бременността. Моят съвет е да не се притесняваш от емоциите си и да не ги потискаш. Поговори с психолог. Той не изписва хапчета  Peace.
Всичко ще се оправи!

Али, изтръпвали са ми и крайниците, и ме е пробождало сърцето, и ме е скъсвал от болка стомаха и ми се е гадило. Това е нормлно при ПР.

# 388
  • София
Благодаря момичета за бързите отговори. Ще се боря и ще видим докъде ще стигна.

# 389
Нека и аз да се включа в темата .Искам да кажа ,че изчетох всяко едно мнение много подробно и незнам какво да правя много ми е обаркано и имам чувството ,че ще полудея от притеснение ,че нещо ми има.Нека да Ви разкажа какво ми се случва на мен ще бъда благодарна да разбера вашето мнение и да ме насочите какво да правя. Всичко започна през май 2008г.,когато баба ми почина изживях го много тежко и след един месец изпаднах в големия кошмар пиех атаракс незнам дали някои от тук присъстващите го е пил малко след това срещнах любовта на живота си и сигурно това ми даде сили да излезна от дупката в която бях изпаднала .така реших ,че всичко е минало и мога да си живея нормалния живот с моя приятел които знаеше за кризата която съм имала решихме да си имаме бебе.Всичко беше о.к. забременях ноември 2008 сега съм почти в 6 месец.Така нещата се оправиха и всичко отмина до 09.02.2009 преди това края на ануари ме обраха наркомани преживях най-големия страх и ужас и какво си мислите ,че се случи началото на февруари нова страшна криза заради бебето неможе и не ми дават да пия нищо ,но нещата се засилиха имам силно желание да скоча от балкона понякога едвам се сдържам да не го направя или силна агресия незнам докога ще мога да издържа подобна ситуация .Събуждам се през ноща с натрапчиви мисли ,че не съм добре ,че съм луда ,че никога няма да се оправя изпадам в депресия и паника и събуждам милото да ме утешава незнам какво да правя моля ви кажете си мнението каквото и да е то само кажете какво да правя имам чувството ,че ще полудея и страх да не направя някоиа глупост .Моля помогнете

Dayzi,ако имаш възможност започни да ходиш на психотерапия.Ще се отървеш от страховете си.И не си луда,ама изобщо.Даже НИЕ сме по-нормални от всяко друго същество на тази планета.Моята терапевтка казва,че хората с ПР са най-интелигентните хора.

Общи условия

Активация на акаунт