Примерна схема на захранване (11)

• 50 514
  • 701
  •   1
Отговори
# 555
Чета, че повечето от вас мешат плодовото пюре с каша, но така не е ли по трудно смилаемо за стомахчето?
Всъщност по тази таблица зърнени и ядки се комбинират с плодове и е в принципите на разделното хранене http://razdelnohranene.hit.bg/Klasifikaciq/Tablica.htm
Да, но не плодове богати на захари.  Wink Не знам кои плодове са имали предвид, че може, след като основното правило е плодовете отделно.
За сирене+зърнени знам, че не е правилно според РХ. Затова и казах, че спазвам само някои неща. Simple Smile

В детската градина на дъщеря ми 4 от 5 дена ядат сутрин в 9ч плод и после в 12 обяд.

# 556
елдата (гречка) не се ли продава печена. някъде четох, че печените зърна са червеникаво кафяви, точно такива са тези в пакета...

Готовата пакетирана елда е фабрично обработена - не точно печена, но преминава процес на топлинна обработка и изсушаване, за да може да се съхранява в складовете и магазините. Овесените ядки преминават през същия двоен процес, плюс валцоване.

Био елдата (немската) е зеленикава на цвят, но е възможно сортът да е такъв. Би трябвало също да е фабрично обработена за по-продължително съхранение. Японците ценят високо суровата елда, но при тях това е традиционна и важна храна.

За да се направи домашно брашно, зърната се сушат така или иначе - за да се предпази брашното от окисление.

# 557
# 558
Косе Босе, много ти благодаря!  Hug Моята дудана е вече доста над една година, но още не се е запознала с по-голямата част от разрешените подправки от списъка за под една. Ще обогатим ароматите в кухнята!  Grinning

# 559
Аз сега последно не разбрах може ли и трябва ли да се смесва плодовото пюренце с кашичката?Незнам иначе как да го вместя и къде това плодово пюре!Вие как и кога го давате?
Крисито е много трудна, не е злояда, но не се сеща че трябва да яде едвам се храним 5пъти на 4 часа, като смесва първото и последното хранене!

# 560
Косе Босе, много ти благодаря за отговора  bouquet
Вери, сигурно имат предвид определени плодове в таблицата. Преди и аз давах зърнени със сирене, но вече не й харесва Simple Smile

# 561
Забравих да попитам - как трябва да се захрани с олио  Rolling Eyes? Ако искам да добавям по 1/2 ч.л. към зеленчуковото пюре, направо с това количество ли да започна или трябва с по-малко? И трябва ли да е в ден, в който не давам нова храна, може ли да е алерген? Мисля да започна с рапично олио, а по-нататък зехтин и масло.

# 562
Избираш си което олио искаш и слагаш направо количеството Wink Само маслото се въвежда.
Аз сега последно не разбрах може ли и трябва ли да се смесва плодовото пюренце с кашичката?Незнам иначе как да го вместя и къде това плодово пюре!Вие как и кога го давате?

Може. Помага усвояването на желязото в растителните източници.

# 563
Косе Босе искам да те попитам, овесените, ръжените, ечемичените ядки от каква възраст е подходящо да се дават само накиснати без да са варени и по-принцип така ли е за предпочитане да се консумират?
п.с. само да добавя, че забелязах, че и елдата на зърна след като престои повечко накисната също ми се струва годна за консумация, но пък не съм чувала елдата да се консумира без варене, та тя поне май със сигурност трябва да се вари newsm78

# 564
След като прочетох тази статия:
http://surovo.hit.bg/4_3.htm

установих, че е за предпочитане да се консумират зърнените без варене. Но не знам дали е подходящо за деца. Всъщност лично аз не виждам проблем.

# 565
Нещо започнах да психясвам - всеки ми казва, че бебето ми яде много, а и на всичкото отгоре е 8.400 кг.  Sad
Храни се по следния начин:

07.00 часа - Кърма 200 гр.
11.00 часа - Пюре 150 гр. + Кърма 80 гр. (малко след като си изяде пюрето започва да реве за кърма)
14.00 часа - Кърма 200 гр.
17.00 часа - Кърма 200 гр.
20.00 часа - Кърма 200 гр.

Какво ще кажете? Дайде съвети, по малко ли да я храня?! Опитах на 4 часа беше нещо страшно  Twisted Evil Решила съм скоро да заместя изцяло храненето в 11 часа и във връзка с това възниква въпросът - колкото мляко е яла до сега, толкова пюре ли да давам, т.е. до сега съм давала 200 мл. мляко, сега 200 гр. пюре ли да давам, защото моята дебеланка ще си го изяде, няма да и се опре  Crazy

Сега да питам - как се въвежда второ твърдо хранене - средата на февруари мисля да го въведа  Whistling

Hug

# 566
  • ул. "Мечтание"
Katinche, според мен детенцето ти си яде съвсем нормално. На тази възраст трябва да приемат около 800-1000 мл мляко.
Второ твърдо хранене въведох когато започнах да давам плодови пюрета, някъде месец след началото на захранването.

# 567
...второ твърдо хранене въведох когато започнах да давам плодови пюрета, някъде месец след началото на захранването.

Hug

то и при нас така се пада! Аз реално захранвам от 18 дни. Въвела съм каша за 10 дни, картоф за 7 дни и от днес въвеждам тиква  Heart Eyes

# 568
  • ул. "Мечтание"
Можеш да поизчакаш още малко с второто твърдо хранене. Не е нужно да бързаш. Аз все си мисля, че поизбързах малко.  Peace

# 569
  • София
Здравейте, синът ми е на 8 месеца и вече е ял елда (кашата на Хипп), но сега искам да направя брашно и да правя кашата от него. Въпросът ми е: нали триците са тежки за деца под 1 година, а елдата си има обвивка, която до колкото разбирам съставлява триците... та след като обвивката не се премахва, тя остава в брашното. Не е ли проблем за 8-месечно дете? Благодаря много предварително!

Общи условия

Активация на акаунт