Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 353
  • 657
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 2 132
Аз съм правила успешно палачинки в тигана. На мъжът ми му залепнаха един път яйца.  Simple Smile После като се накисне във вода, се мие много лесно. Аз го използвам предимно за зеленчуци като слагам и вода, и нямам проблем.

# 316
  • Мнения: 0
Направих проучване в интернет за най-добрите незалепващи покрития. От здравословна гледна точка.

Има три вида незалепващи съдове:

 - всички тефлонови и техните модификации с разни добавки - титан, керамика и т.н. Техният недостатък е че при високи температури се повреждат и може би са токсични. Независимо от цената и качеството им издържат от 3 до 5 години и трябва да се подменят. Не се препоръчва миенето им в миялни машини.

- чугунени съдове. Те на практика не се износват. Не отделят в храната вредни вещества и са абсолютно нетоксични. Недостатък е че са много тежки и за да се запази незалепващото свойство на повърхноста искат по специално отношение - не се мият с препарати и в миялна машина и т.н.

- алуминиеви съдове от твърдо анодизиран алуминий (Hard-Anodized Aluminum). Тия съдове се считат за най-добрите. Повърхността е обработена по специален начин, така че върху алуминия се образува свръхтвърд филм от алуминиев окис - два пъти по твърд от неръждаемата стомана. Така алуминият се изолира напълно от храната. В нея не се отделят абсолютно никакви токсични съставки. Може да се работи с високи температури без опасност. Мие се в миялна машина. Не остарява с времето.


Та въпросът ми е  - има ли някой участник във форума опит с алуминиевите съдове с анодизирано покритие?

# 317
  • Мнения: 910
не , но всички имаме нещастния опит с анодизираните бойлери /от кято и да е марка/ !! след максимум 3-5 години - са за боклука

# 318
  • Мнения: 0
Здравейте момичета! Може би въпросът ми не е точно за тук, но моля за съвет. От няколко дни имам стъклокерамичен плот и днес сутринта, след като снощи забърсах с влажна кърпа почти неизцапания плот видях, че има нещо като ръждиво петно.
Опитах със същата влажна кърпа и малко веро да почистя, но петното остана. Не беше надраскан самия плот. След като не се получи с влажната кърпа направих една голяма глупост- взех гъбата за миене на чинии и със зелената част търках. Пак не се махна, но този път леко се надраска. Това се виждаше при осветлението от включения над плота аспиратор.

Моля, посъветвайте ме, какъв препарат да си купя. Има ли такива, които биха туширали тези малки драскотинки? Дали това не се е получило от тенджерата? Вчера леко я приплъзнах по плота, но снощи не забелязах нищо. Толкова ме е яд, че ми се плаче.

# 319
  • Мнения: 4 358
Яра има препарати специално за керамични котлони.На тях си пише, че са за такива специално.
Има на Мелио, на Медикс и по скъпи разбира се.Под формата на крем са.С тях и със шпатулката с която продават плота се търкат котлоните.
Като те слушам петното ти е било от вода.
Но надрасканото не знам как се тушира Rolling Eyes

# 320
  • Мнения: 1 732
здравейте в хубавата и полезна темичка. Simple Smile
От много отдавна не съм писала в нея. Но ето, че ми изникна един въпрос.
За печене много често използвам само хартия за печене. Подреждам върху нея и пека. Но взех да се чудя за характерната специфична миризма на хартията, която понякога се усеща доста натрапчиво и осезателно. Особено ако съм пекла по- дълго или по - течна храна.
нещо не ми изглежда  безопасно и все се притеснявам да не би да има вредности.
Някой знае ли дали хартията при продължително  награявне излъчва вредни вещества и каква е тази мирзима? /Явно е от специалната й обработка/ .

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:49 от realist

# 321
  • Мнения: 76
Взехме скоро тефлонов тиган.И на първото миене се появи драскотина.А с мекото на гъбата го измих.Вие как си почиствате тиганите? Confused
Някои казват само с вряла вода обливам и с хартия се подсушава.Да но ако е мазен,няма махане само с вряла вода.

пъхам ги в съдомиялната барабар с единия пръст мазнина от пържене-излизат като нови.

# 322
  • Мнения: 1 080
Взехме скоро тефлонов тиган.И на първото миене се появи драскотина.А с мекото на гъбата го измих.Вие как си почиствате тиганите? Confused
Някои казват само с вряла вода обливам и с хартия се подсушава.Да но ако е мазен,няма махане само с вряла вода.

пъхам ги в съдомиялната барабар с единия пръст мазнина от пържене-излизат като нови.
Уха, я кажи каква е съдомиялнята.

# 323
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
..............
пъхам ги в съдомиялната барабар с единия пръст мазнина от пържене-излизат като нови.
Уха, я кажи каква е съдомиялнята.
И аз искам да знам!  Peace

# 324
  • Русе
  • Мнения: 2 222
И аз искам да знам,защото дори не съм си и помисляла да опитам!

# 325
  • На морето!
  • Мнения: 6 653
Е, каквато и да е съдомиялната- принципът най-вероятно е един и същ.  Peace

# 326
  • Мнения: 76
Съдомиялната е BEKO. Тиганите са ми на Тефал,имаме такъв грил тиган също на тефал,след пържолите има много мазнина,ама ги джаскаме вътре,слагаме повечко прах в съдомиялната и излиза тигана чист,има само леки капки вода по него.Така е и със другите тигани.Тавите обаче си ги мия на ръка,че много загорялото не може да се измие.Те са ми с обикновено тефлоново покритие (не такова хубаов като тефаловите).

Но предполагам,че в която и съдомиялана да ги сложиш сигурно ще се измият.

# 327
  • Мнения: 2 652
Здравейте в тази тема. Напоследък не съм си купувала никаква нова посуда, но вече ме сърбят ръцете. И въпреки, че съм се спряла на 2 марки, пак да се поослушам тук дали нещо интересно не съм пропуснала.

# 328
  • Мнения: 3 149
Бихте ли ми препоръчали марка йенска тавичка и магазин,откъдето да си купя?

# 329
  • София
  • Мнения: 1 326
В технополис емиа една фирма, която продава посуди от Германия.
Харесала съм си един тиган, но се чудя дали е читав от еко гледна точка .................. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт