Коледа е тука,а Новата година на ЛЮЛИН на вратата чука

• 15 884
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Весели Коледни и Новогодишни празници и от мен! Да сме живи и здрави!
Нека новата 2009 бъде много щастлива, спорна и много по-успешна от изминалата. Здраве, благополучие и късмет!

Днес ми е последния работен ден за годината.  Whistling после чак на 05.01.  Wink А, от 01.02 съм по майчинство... още малко остана  newsm44

# 61
Здравейте , на въпроса какво ще готвя утре аз ще правя стандартните неща, пшеница, варен боб, зелеви сърми, баница с тиква, баница с праз, баклава, питка с късмет,орехи и плодове на масата. Това са задължителните неща които трябва да присъстват на масата на бъдни вечер.
А ние ще сме си тримата с децата, баща им отиде при родителите си и кога ще изядем цялото това ядене не знам.
Аз много държа на традициите но в къщата на свекитата това няма значение, в питката слагат яйца и мляко да станела по-хубава, а за вечеря защото е празник ще има по-хубаво месо, може и кюфтета.

# 62
  • София
Задължително при нас всичко е постно,никакви такива,яйца и сирене Naughty пък какво остава за месо.Имаме си и тамян,въобще,готови сме за утре.Аз пак ще пиша,така че,няма още да ви пожелавам нищо Laughing

# 63
  • София
Хайде един поздрав за всичкииииии http://www.vbox7.com/play:0389a7a3

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 18:14 от dgudge

# 64
аз днес цял ден съм по пътищата люлински  ooooh!

# 65
# 66
май ще има снежна Коледа  Hug

# 67
  • гр.София, далече, далече на Запад
Леле, видяхте ли какво е навън Nature Snowman
Деси май е права Mr. Green
Незнам утре дали ще успея да се включа, така че искам да ви пожелая една весела, щастлива, семейна и уютна Коледа!
Нека домовете на всички нас бъдат изпълнени с смях, радост и много детски усмивки!
Нещо снежно и от нас, пък утре някой да се погрижи и за нещо по горещо Joy
Момичета, дайте тая рецепта за чушки пълнени с картофи и боб.Такова чудо не съм правила но звучи интересно.Аз успях да сътворя днес една баклавичка, приготвих ошав, за утре ще останат боба и сърмите.
Пожелавам ви хубава и спокойна нощ от нас и не забравяйте че на Коледа стават чудеса!

# 68
  • София
Аз както я знам:
Слагаш тигана. Слагаш лука , настъргваш картофите(сварени) и ги слагаш и тях към лука .
Поръсваш чубрица, сол на вкус . Ако искаш можеш да сложиш и гъби.
С получената смес пълниш по възможност сушените чушки  Peace
Надявам се да не съм пропуснала нещо , понеже като готвя се сещам за всичко и даже добавям, ама писането... ooooh!

Ели може да ги приготвя по-добре  Whistling

# 69
Аз както я знам:
Слагаш тигана. Слагаш лука , настъргваш картофите(сварени) и ги слагаш и тях към лука .
Поръсваш чубрица, сол на вкус . Ако искаш можеш да сложиш и гъби.
С получената смес пълниш по възможност сушените чушки  Peace
Надявам се да не съм пропуснала нещо , понеже като готвя се сещам за всичко и даже добавям, ама писането... ooooh!

Ели може да ги приготвя по-добре  Whistling

А боба кога се слага, сварен заедно с картофите ли? А и той ли трябва да е намачкан, поне аз така си го представям, но никога не съм яла или готвила такова. Иначе имам всички продукти, дори и сушените чушки и ако остане време може днес да ги направя.
И друг въпрос имам, накрая във фурна ли се запичат или се сваряват в тенджере или пък нищо? Не знам наистина.
Хубав ден.

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 07:31 от blagovesta

# 70
  • София
Добро утро!Рецептата:
500гр сварен боб,500гр сварени картофи,2-3стръка праз,1ч.чаша смлени орехи,4-5с.л.чубрица,сухи чушки,сол
Бобът и картофите се пасират,празът се реже на ситно,задушава се в олио и се прибавя към сместа от боба и картофите.Слагат се орехите,чубрицата,сол и се обърква хубаво.Пълнят се чушките,с остър нож се продупчва върха им,не знам защо,редят се в тава,поръсват се с олио и се пекат 20мин.Това е.
Трябва ми рецепта за сарми-лозови и зелеви.
Аз съм много зле,боли ме корема и не знам как ще стана да готвя Sick,сега пих хапчета,пък да видим

# 71
  • София
Ние не слагаме боб  Wink
Нареждаш ги в кален съд ако имаш и се пече  Peace

# 72
добро утро мацки Hug

# 73
  • София
Ели, дано се оправиш  Hug
Сърмички:
Необходими продукти : зеле(лозови листа) лук, ориз , доматено пюре , чубрица , сол
Сместа се прави подобно на чушките Peace
Задушаваш лука, прибавяш ориза и доматеното пюре. Слагаш колкото ориз толкава и вода за да не ти се слепне ориза после във фурната. Слагаш чубрицата и солта. Видях , че слагат и смляно кафе няколко лъжички , но не съм го пробвала как е на вкус Crazy Като поизври водичката го махаш от котлона.
С получената смес "пълниш" сърмичките Blush
Лозовите сърми като почваш слагаш листото с жилките на горе и с отвора към теб за да можеш да завиеш добре сърмичката!

# 74
  • София
Добро да е Деси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт