Машина за хляб - 13 част

• 89 462
  • 997
  •   1
Отговори
# 390
И моят хляб от днес е с айрян вместо вода

моля те прати ми рецептата с айран 4е утре да спретна един такъв хляб

# 391
max-mama благодаря за рецептата за френския хляб - ще се пробва задължително   bouquet Аз вчера бях пуснала едно хлебче с отложен старт (че нали съм на работа). Вечерта бяхме на гости и го взехме там - стана невероятно. Искам да благодаря на  мама Цоцоланка и max-mama за съветите.

# 392
Моля, спешно питане - заредих машината с тази рецепта на Зори:

220 мл. топло прясно мляко
60 гр. разтопено масло
2 яйца (разбиват се с вилица преди да се сложат)
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 ч.л. суха мая

Програма:месене с втасване. След това тестото се вади и се оформят питчици, които се оставят да се понадигнат още 20-30 мин. на топло и се пекат на 180 гр. Когато са опечени се наръсват със студена вода и се загърват с дебела кърпа за 10-15 мин.

Обаче - 500гр брашно отговарят за програма за 750 или за 500?  newsm78 И второ - в моята книжка с инструкции има програми само според зададените рецепти в нея, не знам как да избера само месене и втасване, какво да правя и къде да я спра - преди печенето или преди кое от всичките втасвания, при положение, че тези питчици и отвън втасват 30мин? Фуй, че се обърках, мерси предварително  Hug

# 393
О, и мога ли преди да ги изпека, да сложа сирене вътре предварително?  Thinking

# 394
Блонди, доста объркано описваш ситуацията  Thinking...
На първия въпрос - ако няма да печеш в хлебопекарната, не е от голямо значение количеството, още повече, че кифличките ще втасват втори път в тавата.
Колкото до програмите на машинката, не зная каква марка е ,моята си има отделна програма за правене на тесто.
Единственото, което ми идва наум е да наблюдаваш процеса и да изключиш навреме, преди да започне да пече.
Ако в инструкцията имаш табличка, потърси минутите ,определени за отделните процеси.
Дaно съм ти била от полза Hug.
За сиренето -искаш да се омеси заедно с тестото ли ?
При това положение слагай при звуковия сигнал.

# 395
Блонди, 500гр. отговаря за хляб 750 гр. хляб. Трябва да имаш програма, която е само месене и втасване на твоята машинка. При мен е номер 6.

Предполагам,че това означава - месене 30 мин. След това тестото се изважда и втасват навън 30 мин. После се пекат. При мен програмата е с 30 мин. месене и 1 ч. втасване. В този случай щях да процедирам така - щях да си омеся и да оставя в контейнерчето тестото да втаса. Щях да спра програмата, когато остават още 30 мин. до края на втасването.

Ако не намериш програма. Избери тази, която ти е основна. Нека само ти замеси тестото, после вадиш тестото и на топло втасват 20-30 мин. Ако питаш мен - по-добре 30 мин. И след като втаса, оформяш питчиците, като си сложиш вътре сиренето. Печеш по познатия начин в обикновена фурна. Дано съм била полезна!Питай!

Звуков сигнал има само при обикновена, дълга програма. При програма само месене и втасване - поне моята машинка няма.

# 396
Мерси, момичета,  Hug объркано е, да  Embarassed Мулинекс е пущината, програмите са 12, има рецепти за разни хлябове, сладка, кифли и подобни и после таблицата с програмите е само според тези рецепти, нямам възможност да избера само месене и втасване. Ще пусна за бял хляб тогава за 750гр и ще спра преди печенето. Сиренето искам да го сложа в питчиците преди да ги изпека във фурната, не при месенето и втасването.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 13:29 от Блонди

# 397
Блонди ,наблюдавай тестото, като се надигне достатъчно, извади го, оформи си кифличките с пълнежа и остави пак да втасат.
Мисля ,че не е нужно да чакаш 4 втасвания.
Ти си правила великолепни неща и съм сигурна, че имаш усет ще, разбереш кога тестото е втасало Peace.
Успех и после да споделиш резултата с нас .

# 398
Така ще направя, благодаря  Hug

# 399
иска ли някой да ми пусне хляба с айрана,4е бъни никаква не се появява

# 400
Моята машина не е Мулинекс но е със 12 програми,осма е за месене и втасване на тесто и е 1 час и 30 мин.Дано и при теб да е така.

# 401
иска ли някой да ми пусне хляба с айрана,4е бъни никаква не се появява

нали няма да ме остажите да умра от глад,кой Ще пусне рецептата

# 402
Моята машина не е Мулинекс но е със 12 програми,осма е за месене и втасване на тесто и е 1 час и 30 мин.Дано и при теб да е така.

Е, аз я пуснах вече на цяла за бял хляб, дебна я сега и като почне второто бъркане след втасването, ще го извадя, дано стане нещо накрая  Confused

# 403
  • Разград

Е, аз я пуснах вече на цяла за бял хляб, дебна я сега и като почне второто бъркане след втасването, ще го извадя, дано стане нещо накрая  Confused

Ще стане,ще стане.След като извадиш тестото,премеси го с още малко брашно и го оформи,остави отново да втаса,можеш да намажеш с яйце+малко прясно мляко и сложи в леко загрята фурна.

# 404
Хляба с айрана не съм го срещала като рецепта. Виж търсачката дали ще ти помогне.

Блонди, ще стане!

Да си покажа днешния хляб - Хляб - който просто така ароматизира цялата къща, че не е истина. Още е топъл, не съм го нарязала, но очаквам превъзходен вкус. Имах малко останало цедено мляко + прясно мляко+малко масло с чесън+сирене+кашкавал+малко олио+вода+шарена сол. Отгоре намазах с малко масло с чубрица и поръсих с ядки. Брашното е малко типово и повече бяло. Просто типовото ми бе свършило,а аз съм проспала този факт.

Общи условия

Активация на акаунт