Машина за хляб - 13 част

  • 89 460
  • 997
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 2 082
благодаря,ще сложа и малко бяло.питам,защото не знаех...  Hug

# 436
  • Мнения: 459
Искам да благодаря на мама Цоцоланка и max-mama. С тяхна помощ сътворих ето това бебче сутринта - тук! и тук! и последно тук!. Моля да не бъдете много критични, но наистина много ще се радвам на мнението ви. Ще опитам да снимам и разрязано...  Rolling Eyes

# 437
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Искам да благодаря на мама Цоцоланка и max-mama. С тяхна помощ сътворих ето това бебче сутринта - тук! и тук! и последно тук!. Моля да не бъдете много критични, но наистина много ще се радвам на мнението ви. Ще опитам да снимам и разрязано...  Rolling Eyes

Ама много хубавко изглежда,по коя рецепта ти е хлебчето?
Радвам се,че си доволна.Още някое и друго хлебче и ще усещаш вече тестото,кога е готово или кога му трябва още брашно.
Поздравления  bouquet

# 438
  • Мнения: 459
Благодаря max-mama  Hug И аз съм много горда от постижението си. Рецептата е за основен бял хляб, но приготвена с прясна мая, а не със суха. А за вечерта съм заредила машинката с твоя "френски хляб". Благодаря още веднъж за съветите и помощта   bouquet

# 439
  • Мнения: 242
Да си се оплача и аз - провалих се с козунака. Правих го по рецептата на Пина. Точно като нея го извадих, плетох и пак го пъхнах в машината. Дали, че в кухнята не беше много топло, дали от нещо друго, но нито плетки си личаха, нито конци имаше. Добре, че поне е сладко та тази сутрин закусихме с него.... Няма да се отказвам обаче. Другият път ще го пека в печката.
Спорен ден на всички ви.

# 440
  • Мнения: 459
Ивелина и при мен не се получи козунака на Пина, не знам защо. Спазих всичко точно, но беше един такъв сбит... Следващия път ще го пека в печката и дано се получи   bouquet

# 441
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Козунак в машината не съм правила,обикновено там се меси само тестото и пека във фурната.Правя по рецепта на Танита и съм много доволна,но правя рядко и по половин доза,че у нас не се яде много.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2235.45.html
Малко по-надолу е рецептата.
Всъщност,мисля че и френският хляб е по нейна рецепта.

# 442
  • Мнения: 11 607
eldi и  ivelina да си призная и моя не стана кой знае колко хубав и пухкав. Основната ми грешка бе, че аз ходих напред-назад,  и не отчетох,че в стаята не бе кой знае колко топло. А за козунака това е от първостепенна важност. Така че...не се отчайвайте. Пробвайте с малки дози, че да не ви е яд.....Така направих аз този път. С прясно мляко, пък и имаше тема - какво да правим с останал козунак все ще го уползотворим по някакъв начин. Другият път! За сметка на това хляба се омете за отрицателно време! Но и той си бе малка манджа - масло, сиренце, кашкавалче......

Ще пробвам и рецептата на Танита, благодаря Макс-мама.....

# 443
  • Мнения: X
eldi , много хубав е станал хляба!  Peace

Козунак и аз опитах веднъж да направя,е ,не стана,стана си сладък хляб...Трябва пак да го пробвам.
Ето и моя хляб от вчера,бял с 4-5 с.л. грис на бързата програма.И с черно ленено семе и тиквени семки.

и разрез
 

# 444
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Краси,хляба ти изглежда много вкусен,от вътре е направо като козунак.

# 445
  • Мнения: 214

Ето ми хлябът от днес, мисля, че изглежда по-добре от вчерашният.Нямах грис и си досложих брашно и си мисля, че явно грисът иска повече вода и затова предишните ми изглеждха така  newsm78 неугледни.
Краси.мира, хлябът ти изглежда много апетитно   bouquet
Eldi, мисля, че хлябът ти изглежда супер, а не се съмнявам, че и но вкус е такъв    chef
Хубав ден момичета !

# 446
  • Варна
  • Мнения: 634
Кифлите ми стават страхотни  Party Втасаха супер обемно в машината, извадих преди печенето, разточих ги с масло и ги напълних с прясно овче сирене, настъргана Гауда и сирене Рокфор, отгоре намазах с жълтък и поръсих с ким, оставих да втасат пак и сега ги пека, ухаят превъзходно и са станали огромни, кой ще ги яде, не знам  Grinning
А снимка ?  Crossing Arms Hug

# 447
  • Мнения: 4 358
иска ли някой да ми пусне хляба с айрана,4е бъни никаква не се появява

Малеее ми като не съм влизала няколко дена  #Crazy.Сори
Правя този хляб с айряна най често по тази рецепта на Танита.Много го харесваме този хляб.Не знам какво му е френското както и Таника е писала баш нашенски си е като от едно време от фурната на село
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg1542#msg1542
Заменям водата в айрян.
Правя така и по основната рецепта от книжката на Мулинекса, ама сега нещо не я откривам #Crazy
Обещавам че ще си събера рецептите на едно място момичета ама времето яко ме притиска.Имам и още дето на око ги правя ,но специално за вас ще гледам да ги записвам, че така само със снимки не може.

# 448
  • Мнения: 1 283

Ето и моя хляб от вчера,бял с 4-5 с.л. грис на бързата програма.И с черно ленено семе и тиквени семки.


Може ли да ми дадеш точната рецепта за хляба, много ми хареса и откъде го взимаш това черно ленено семе и обработваш ли го по някакъв начин или така го слагаш в тестото? Hug

# 449
  • Мнения: 11 607
Може ли да ми дадеш точната рецепта за хляба, много ми хареса и откъде го взимаш това черно ленено семе и обработваш ли го по някакъв начин или така го слагаш в тестото? Hug

Ленено семе и тиквени семки - от диетичен щанд на голям супермаркет. Лично аз не го обработвам. Ако миенето е обработване, но не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт