Машина за хляб - 13 част

  • 89 448
  • 997
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 547
Бъни, може ли черешите да са от компот?

# 481
  • Мнения: 9 785
Ето ми бързия хляб цял. Разрез като изстине.

# 482
  • Мнения: 214
Вилия, мерси за бързият отговор и на Танита за споделените с нас рецепти. Другата ми печка не пече добре и за това ми се ще да правя тези неща за сега в пекарната. Намам търпение да я пробвам, но нямам никаква ванилия и ще остане за утре.
Полин, хлябът ти изглежда много добре  Peace  Аз правих два пъти на бързата и стана добре.

# 483
  • Мнения: 526
Здравейте!
Прегледах постовете, но отговор на 1 въпрос не намерих. Става въпрос за маята. Тя трябва ли да се разствори предварително във вода или четвъртинката се наронна върху брашното?
Извинете за въпроса, но ми е за първи път, пък и не видях за това да е писано. Благодаря ви предварително!   bouquet

# 484
  • Мнения: 4 358
Бъни, може ли черешите да са от компот?
Не този сладкиш мила с черешите.Той съм го пекла на фурна.
По надолу малко виж за Лимонов кейк в мошината за хляб

# 485
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте!
Прегледах постовете, но отговор на 1 въпрос не намерих. Става въпрос за маята. Тя трябва ли да се разствори предварително във вода или четвъртинката се наронна върху брашното?
Извинете за въпроса, но ми е за първи път, пък и не видях за това да е писано. Благодаря ви предварително!   bouquet

За по-бързо се натрошава върху брашното,но може и предварително да се размие в малко от течноста.

# 486
  • Мнения: 526
Здравейте!
Прегледах постовете, но отговор на 1 въпрос не намерих. Става въпрос за маята. Тя трябва ли да се разствори предварително във вода или четвъртинката се наронна върху брашното?
Извинете за въпроса, но ми е за първи път, пък и не видях за това да е писано. Благодаря ви предварително!   bouquet

За по-бързо се натрошава върху брашното,но може и предварително да се размие в малко от течноста.

Злато си  bouquet Благодаря и отивам да хлебопека Laughing Стискайте палци да не се изложа много Peace

# 487
  • Мнения: 9 785
gi4o_pi4o, благодаря! И аз съм доволна Peace.За 1:40 е супер даже. Къде са 3 часа и кусур даже за някои програми?

Здравейте!
Прегледах постовете, но отговор на 1 въпрос не намерих. Става въпрос за маята. Тя трябва ли да се разствори предварително във вода или четвъртинката се наронна върху брашното?
Извинете за въпроса, но ми е за първи път, пък и не видях за това да е писано. Благодаря ви предварително!   bouquet

Аз я размивам с топла водичка и със захарта Peace.

# 488
искам да споделя, че днес направих хляб по ето тази рецепта:

BIZCOCHO не си ми намерила рецептата защото беше в друга тема а сега гледам че са прехварлили някоюй работи в тази тема; рецептата се състои  эа 750 гр .хляб 300 мл .вода 2 ч.л. сол 2.5 с .л захар150 гр. пшеничен грис 350 гр.бяло брашно 21/2 ч.л. суха мaя 2 1/2с.л . олио  пека при мен е най дългата програма 3h50 мин .средно припекана коричка надува се до капака това ми е най спулочливата и вкусна рецепта всеки ден такъв хляб ядем

като леко си я видоизмених:) сложих вместо 2ч.л. чиста - 3ч.л. шарена сол, а брашното разделих на три - една част сложих бяло, една типово и една царевично. При звуковия сигнал сложих половин-една супена лъжица розмарин иии стана строхотно хлебче! мама даже почти ми го изяде вече:) Жалко, че незнам как да ви качвам снимки, защото стана много много хубаво и бухнало!

Някой може ли да обясни как мога да ви качвам и снимчици?

# 489
# 490
  • Мнения: 9 785
Ето и разрез на бързият ми хляб:

# 491
  • Мнения: 11 607
polin_a, защо да е неоправдано за машината - аз го правя там и слагам двойна доза и за час и 20 мин имам готов кекс. Аз заливката не я правя винаги и без нея е страхотен.

Точно заради този пост забърках кекса. Ще ви бия....Зарибихте ме с него! Остават 40 мин. Нямам програма за кекс. Но имам бърза за 1,20ч. Ако не успея, вие ще сте виновни, да знаете!

Полина,пляба  на бърза, 1,20 мин. ли е или на друга бърза програма? Страхотен е!

# 492
  • Мнения: 9 785
Мама Цоцоланка, при мен е 1час и 40 минути Peace. По-тежък е заради краткото време за втасване, но на мен ми харесва. Кажи после за сладкиша, че аз го правих на 3 часа и ми се овидя ooooh!. Ако става за бързо е ОК.

# 493
  • Мнения: 411

Преди правих хляб на бърза програма, но не ми хареса. Сега съм само на основната, 3,24ч.

И аз не съм доволна от хляба на бързата програма не втасва добре и стои глетав. Вечер преди да си легна си зареждам на отложен старт машинката да си се бърка, меси,  пече та сутрин, като стана мирише на топъл хляб. А и по този начин всеки ден имаме пресен хляб.
  chef

по назад писах 4е дядо ми беШе цял живот хлебар и казваШе "хляба трябва да е мек като дуШата.трябва като го натиснеШ и като го пуснеШ да се върне в предиШното си състояние.ето рецептата ако някои иска да пробва,моите хора ве4е друг хляб не искат дори да погледнат

3 с.л. олио
250 мл. айран
1 4.л. захар
1/3 куб4е жива мая(сухата не я харесвам от дете оЩе,4е не винаги става)
1 яйце
1/2 4.л. лимонтозу
1 с.л. сол
550 гр. браШно

винаги става
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7#10

# 494
  • Мнения: 411

Преди правих хляб на бърза програма, но не ми хареса. Сега съм само на основната, 3,24ч.

И аз не съм доволна от хляба на бързата програма не втасва добре и стои глетав. Вечер преди да си легна си зареждам на отложен старт машинката да си се бърка, меси,  пече та сутрин, като стана мирише на топъл хляб. А и по този начин всеки ден имаме пресен хляб.
  chef

по назад писах 4е дядо ми беШе цял живот хлебар и казваШе "хляба трябва да е мек като дуШата.трябва като го натиснеШ и като го пуснеШ да се върне в предиШното си състояние.ето рецептата ако някои иска да пробва,моите хора ве4е друг хляб не искат дори да погледнат

3 с.л. олио
250 мл. айран
1 4.л. захар
1/3 куб4е жива мая(сухата не я харесвам от дете оЩе,4е не винаги става)
1 яйце
1/2 4.л. лимонтозу
1 с.л. сол
550 гр. браШно

винаги става
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7#10


забравих да кажа ,4е пека само на бързата 1,58h,4е на другата не е хляб а по скоро неЩо като фока4а

Общи условия

Активация на акаунт