Някой да си е "оформял" зъби?

• 30 512
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
eleonor@,а твоите зъби колко остри са били,че се е налагало да се затъпяват?И кои точно зъби са ти били изострени?Питам,понеже се чудя какво да правя с моите...

# 46
Писах напред в темата - на мен ми беше по-дълъг зъба между предния и кучешкия и само леко го изпили зъболекарката ми.

# 47
  • София
... Наложи се малко да поизрежем и носа, защото беше по-дълъг и имаше опасност да се килне натам, където съществува дупка от корена на кучешкия. ...

#Shocked Това за собствения си нос ли го казваш?!

Извинявай, не коментирам що за зъболекари са те "навивали" да си махнеш кучешките-каква естетика, какво чудо-думи нямам. Но ако това, което пишеш за носа също са ти го казали зъболекари, коментарите ми ще са същите.  censored Ако са ти го обяснявали в клиниката,  в която са ти направили операцията-бягай бързо от там.  Peace

Да, наистина звучи странно, не съм се ровила по медицинските книги да гледам дали има логично обяснение.  Thinking Такова беше мнението на специалистите в клиниката в София, където ми слагаха брекетите. Разни лекари, разни мнения. И тъй като ми предстоеше коригиране на носната преграда поради счупване, решихме леко да резнем и носа. Всъщност казаното от мен е далеч от темата. Мисълта ми беше, че не бива да се махат здрави кучешки зъби.

# 48
Има ли други съфорумки,чиито предни(резци) и кучешки зъби да са страшно остри както са моите?

# 49
Има ли други съфорумки,чиито предни(резци) и кучешки зъби да са страшно остри както са моите?
Да моите- не съм решила какво да правя

# 50
 Laughing преди години когато бях на зъболекар сама предложих да ми поизпили кучешките зъби малко, защото и аз се дразнех, че ми бяха по дълги и леко остри  ooooh! нищо не ми взе но тогава още ми растяха зъбите и сега пак са ми пораснали и пак трябва да ми ги поизпилят  Tired  Grinning

# 51
Аз днес си сложих брекети. Ще ги нося между година и половина - до 2 години. Много съм доволна и се радвам, че най-накрая взех това решение. За съжаление част от зъбите ми вече са с много кариеси, но има какво още да спася. Засега са само на горна челюст, че на долната имам насрочена операция на мъдреците и като мине - тогава.
Не се чувствам зле с брекетите и се възприемам чудесно. Не се наложи да ми вадят и зъби (само мъдреците, но те така или иначе са за вадене по други причини). Обясниха ми, че ако ми извадят 4-тите зъби, останалите ще се наместват много бързо и лесно, но профилът ми ще се промени - носът и брадичката ще увиснат надолу и ще ме състарят (може би нещо подобно са имали в предвид лекарите за Емел). Кучешките и аз знам, че в никакъв случай не се вадят.
Иначе съм на 26 години, отдавна съм се възприела с кривите ми зъби, но започнаха хиляди проблеми, особено след ражданията и затова се реших на тази стъпка. Никога не е късно. Най-много ме радва реакцията на мъжа ми, който плътно ме подкрепя в това начинание. Догодина ще мога да се похваля не просто с красива усмивка, а с по-здрави зъби.

# 52
 ooooh! и аз имам брекети вече 3ти месец съм с тях, зъбите ми се изправиха и ми остават още 9 месеца.. много ги мразя тия железа ама какво да се прави  ooooh!
evelinar  твоите какви са метални или керамични?

# 53
Брекетите ми са метални - Деймън.

# 54
Никой тук не е споделил дали затъпяването на остри зъби боли.... Thinking

Не може да боли, нали става дума за пилене, няма да ти стигат до нерва, я! Naughty
Усеща се само лееееко изтръпване - сигурно съм писала по-напред, че съвсем малко са ми пилили зъб, защото си бях отчупила парченце.

# 55
относно пиленето - не боли  Party
evelinar и мойте са същите, но защо толко много ше ги носиш незнам  Thinking

# 56
Не знам  Thinking. Всъщност моите зъби са доста криви, имам в предвид наистина дооооста криви  Embarassed, има да се оправя и захапката, ортодонтката ми даде ориентировъчен срок от година и половина, като уточни, че може да станат и 2 години. Още нямам брекети и на долната челюст- там ще ги слага април-май месец. Имам пълно доверие на ортодонтката, която ме лекува, щом така е решила - значи си има някакви съображения.
Другия или по-другия месец и на мен ще ми поизпили зъбите, за да се отвори място, наричало се стрипинг. Обясни, че ще пили главно пломби и умъртвени зъби.

# 57
... искам да попитам дали брекетите вредят много на емайла  Confused

# 58
  • София
Не.

# 59
  • Варна
Здравейте Дами Simple Smile
Искам и аз да споделя какво ми се случва и да попитам има ли някой с такава диагноза?!
На 26 години съм и преди 6 месеца бях при зъболекаря ми, който каза, че единия ми кучешки зъб бил още млечен и незнайно защо още не е паднал. Зачуди се къде тогава се е скрил истинския... и ето след 6 месеца той излиза и започва да расте. Докоснах го с език преди 1 седмица и първо се посмяхме с моя, че вече съм косатка с два реда зъби Grinning, но след като бях и при зъболекаря си, и при хирург лицево-челюстна, и при ортодонт - заключиха - понеже до 1 месец млечния кучешки сам щял да падне, истинския щял да тръгне да си идва на мястото, но за тази цел трябват брекети година и нещо. Другият вариант бил да се направи операция, да се извади показващият се и да ми изпилят съседните два зъба, за да ми направят мост, но хирурга и ортодонтката ми не препоръчват този вариант, понеже на тези години "било грехота". Незнам какво да правя, защото докато си дойде на мястото истинският, аз трябва да ходя на работа без зъб фактически, а пък работя с клиенти...... #2gunfire Направо незнам как да постъпя, в понеделник ще отида и за второ мнение Tired и ще видим после!

Общи условия

Активация на акаунт