Из Магриба - 7-ми път познавачки ще ви поведат

• 27 405
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Сабинка, Честит имен ден на малката сладурка Йоанка и от мен. Hug

# 76
Леле, Amal , то не останало, а? Как се чувстваш на финалната права?  Hug

# 77
  • по пътеката
4естити да са имената на иван и йоан ,и производните им! ние сме пълни в именници днес, по традиция, носещи името на дядковци и баби!
за моите и за на събинка, малката йоанка и на вси4ки ваши -едно
ако знаете преди 5 мин каква изнанада пратил по свекъра за линда ,мъж ми, но аз  не съм много о4арована от идеята- папагал, среден ,много сладурски, но да не е за у нас! с тази алергия не знам дали ще го задържа! давайте съвети, а отделно ,4е няма място в студиото, знаете как пръскат птиците!не мога да го оставя в кухнята! просто ме вкараха в филм на зоопарк!
амал, време е ве4е ,като гледам! до 21 - и да се ражда ,4е  да е от хубава зодия, на рогатите, но много спокойни хора! Hug
кате, а колко ти е дълъг  цикъла, ако е около 30/32 като нищо ову да е! така си боляло и дърпало, ставало лошо и гаден вкус имало!

# 78
Мале, Бела, това ще да е някое ново строителство - в "Дружба",  че и с градина пред асансьора. Ама казваш и асансьора работел!  Hug Hug
А иначе моят мъж се е губил в София, но в МОЛ-а на Стамболийски. Както се случва по каръшки, в този ден батерията на телефона пада и съответно - изключва, а картата с код-а е в мен. Аз звъня цал следобед и луда ставам - аз съм на работа, а той излязъл да се поразходи и се загубил. По едно време влязъм в МОЛ-а - хем да се стопли. Там в Пикадили се сетил, че има телефона на фирмата, от която бяхме наели апартамента - отива в супермаркета и гледа да спре жена с дете, за да не помислели, че се сваля. Така от телефона на една дама се обадил на фирмата, а те -на мен. Казват "чака в МОЛ-а в петък вечер!" - супер, а. Ще го намеря като нищо. Аз отивам с едно такси ... ама търси човек в мол-а. Двъня на фирмата пак, а жената ми казва - той пусна смс, че се ориентирал по улицата и намерил къде живеете, приберете се спокойно.  

А вчера тъкмо се радвах, че хубавичко сме приеми междукултурните различия и сме повели диалог ... междукултурен... и дойдоха гости от родата.
Дошли да ме видят, без аз да знам. Дето се вика .. можеше да съм излязла!

Това е семейството, което се е запознало по интернет, имат детенце и сестрата на съпругата имаше сватба във Фес. Дойдоха с поне според мен 4 DVD-та, за да гледаме сватбата. Такааа, почна се .... булката смени 8 тоалета. Съответно - сватбата - кратка - само 2 нощи и половина го кажи. Междувременно всеки път, когато някой засече момиченцето на екрана - и то ни е на гости, се започва питане ..."Къде е ....., нека я наречем за случая Лейла...."
Продължава се - виж ... еди кой си, виж... чичото на вуйна си, бабата на дядо си Мустафа ... тук преувеличавам, но в ей такъв тон - цял следобед. Аз се поотегчих - гледах, гледах, музики, викове, радост, катфани.... ама вече не се трае и все пак, за да съм в стаята, взех си компютъра и си пиша нещо .... като подчертавам, не играя на игри.
по едно време, смеки ме поглежда, аз нея- също, ама пак продължава.

Като си идва мъжа ми, първото нещо, което майка му казва е "на този компютър и ти и жена си само играете!"

Докато гледаме сватбата -красиво наистина, но на моменти - малко кич аксесоарите. Особено една традиционна Фесия - това е украшение за глава - ще гледам да намеря снимка и да го покажа. Носиха булката на поднос, после - на още един поднос като цвете, носачите -4 мъже си сменяха дрехите в тон с кафтана на булката. Доста време жените седяха в една стая, а мъжете - в друга, дори и да са семейства.
Това естествено, за мен е интересно, но не е приоритет да събирам наново гости, които да ми седят в хола, аз да седя на един диван и да се усмихвам и по странен обичай - да си носим на поднос - часовници -еднакви - мъжки и дамски, обици за мен, пръстен и халка, други аксесоари и под виксвете на жените - мъжът ми да кичи мен, а аз -него.
Това да ме носят на подноса, а аз -да махам с една и две ръце - го отмахнах още през май. А другото - да се танцува с даровете на главата по улицата също не е било, няма и да стане.
През цялото време обаче на няколко пъти, тази братовчедка казва, че тя, като най-голямата сестра е организирала всичко, че сватбата струва 4 000 Евро и аз понеже миналият път съмбила лишена от това да я организирам ... всъщност и платя, ако сега съм се замислила за мароканско тържество, след тази така хубава касета, тя ще е доволна да го организира, понеже вече и тя е част от семейството - демек, пада ми се сестра.
Свеки е много мое тесто човек и казва "А стига вече! Имаше тържество, беше шумно, то така не се прави, в Бг още не са ги видяли хората. Ще заколят животно, ако искат, те си имат дрехи, музика от диск, камери не искам в къщата си. Разсипниците са приятели на сатаната." Дрехи, хубави и празнични имаме - за мен е кафтан като джелаба, а за мъжът ми - чабадор - в 2 части. И не е истина, че през май не съм купувала нищо. Ама пък не сме и показвали списъка за да се знае кой колко е дал.          
Тя обаче пак казва, че ще дойде, ще направи и сладките - аз викам - ще си ги направим, тук месим всички, ще избере платовете и ще организира всичко... и само 500 евро ще вземе.

Ей, как се сдържах. А това е снахата на онзи чичо, който винаги пита кога ще дойда, който живя у нас цял месец, у сега у нас спят и се хранят 2 от неговите деца, от вчера - синът му със жена си и дъщеря си ни е на гости, да ме уговарят да правя купон след купона... Аз ще взема да ги осиновя всичките, че поне да не са пръснати.

Идва мъжът ми и също учудено ги вижда. Пита "какво прави днес?" и аз - вече сме си в нашата стая, казвам "Гледах сватба!" и той... е хареса ли ти... и аз се чудя сега. Казвам си, ако пък е казал на тях, че иска такава церемония, или пък те са решили .... питам го "А ти защо не ми каза още преди,,,, ти как си представяше сватбата си, преди да ме срещнеш, заклевам те, кажи честно!" и той казва ... Аз скромно, ама първият път имаше много различни неща, но сега ако искаш, и за къщата дори, да заколим, агне, ако искаш - коза /не обичам агнешко/, понеже няма такава голяма риба. Да си обечем дрешките, може и по като нови да си купим и сладки, танци. То ние се знаем, живели сме заедно и преди. Няма само празници да правя аз да купонясват хората на мой гръб и после да чувам "булката по-голяма, младоженеца - по-млад, булката - такава, младоженеца - инак!"

Ето защо днес съм в единия хотел. За да не ми говорят за сватбата.

Весел Имен Ден на Йоанка!

Жълтурче, благодаря, че пожелаваш бебок. И аз така ти пожелавам. Хубаво е, че си надвила болестите!

Хайде, казах си каквото имах. Организатор-сватби.... Ама- хааааааа.

Лек ден!

марси,  сега те четох, са не изпадам във физиологични подробрости -кратък е, на 21-23 дни. Не на 28 дори. За папагала - аз нямам никаква представа, честно казано. Никога не съм имала птици. Може би е добра идея за Линда да се грижи за него!   

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 12:47 от akhyal_katya

# 79
Честит имен ден на адашката Йоанка да расте здрава ,умна и красива  Hug
Които имат днес имен ден да се Чувстват поздравени и от здраве ,Щастие и пари да не се отарват   bouquet

По принцип рядко сънувам ,но от известно време големи трилъри ,саги ,екшъни стават по време на сън .Ето например сноЩи сънувах ,Че се разделяме с Мъжо  Shocked,ей сегиЧка Ще проверя в съновника ,който даде алба да видим какво знаЧи  Laughing.

Амал ,желая ти леко и брезпроблемно раждане и здраво и сладко бебенце ,предстои ти най -вълнуваЩа среЩа в жива ти - с бебенцето

# 80
  • по пътеката
кате, пак ли ще правите? защо искат ,нали сте правили преди? нещо не го схванах? newsm78 след като един път се прави празник-кой дошъл , кой не , няма зна4ение, празникът е минал-заминал! какво става при вас?! сигурна ли си ,4е не сте били на годеж  май месец, тогава имат резон! без празник,никой не минава,срамота е, под достойнството на семейството, дори бедните го правят! ние така на кредит както винаги, макар и малък, но пък беше готино, заради мене,големи танци бяха,  има ли музика вси4ко ми играе! само балет дето не подкарвам, не ми ходи балетната рокли4ка на стройните крака, хахаха! Mr. Green

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 13:02 от marsy

# 81
Марси, да са ти живи и здрави именниците на теб и на всички, които имат празнуващи в семействата си.Късмет и успехи във всяко начинание    bouquet
http://img528.imageshack.us/img528/482/fiori571024pu9.jpg

(аз продължавам с линковете, че нещо не ми се получава вмъкването на картинки   Confused  ) 
  Честит папагал. Беля си е в къщи, да, за радост на малката. Но дано да вземете решение скоро и да му намерите място  Hug
 Сега се сещам, че едни приятели имаха две канарчета и в топло време стояха на терасата, а вечер ги прибираха в стаята. Но вие ако имате място в коридора (или някое друго помещение, лесно за почистване, че под тях става ужас) може и там да го оставите, поне да е на закрито, че няма как да стои на студа.

Кате, ама и твоята не е лесна  ooooh!

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 13:18 от Alba76

# 82
марси, не беше годеж бе! Ние още от Белгия сме се взели, тогава хептен никой не беше дошъл - чиста работа!
А за невероятните планове - хайде да ти бъдем екскурзоводи из града и из срещи, ако имаш, хайде сега пък още едно празненство, че да видим братовчедката както ще го спретне.
Не мога и аз, а и не искам така, и какво кой е платил си е наша работа. Аз повече не давам - само за къщата може и толкова. И за къщата да е - ще съберем само от Агадир хората. Национален транспорт няма да пускаме!   

# 83
момичета, моята комбинативна рода, най-вече от страна на чичото, които още отдавна се пробват да "поработват", за да помагат на моето младо семейство срещу заплащане...има и още случки, които чак ми се струват глупави, за да ги споделят тук, това са бели кахъри.

Кажете какво става в България с газта. Чета много стряскащи неща! 

# 84
Честит Празник на Именниците   bouquet

Марси-прекраса идея е това за папагалчето .Да ти кажа -и аз искам ,ама не се решавам още да взема -никога не съм гледала птиченце....дали е трудно  newsm78

Невена- оздравяхте ли? Студ-почна намалението в Татти...-парцаля за децата по 2 евра .

Шакира- не смея да изведа Раян в тоя студ ,ама мисля че греша.....добре правиш ти-тук ги гледам децата с къси чорапки,оголено краче....а е НЕвероятен Студ. Аз моите все ги обличаме и навличам и..все боледуват . Sick  Ти даваш ли на твоята кукла някакви витамини за укрепване на имунната система през зимния период ?

Алба - Жълтурче -Белла и всички магребинки и гости -Спорен Ден днес   bouquet

Много сватби ,много нещо в  Мароко-  newsm78

# 85
  • София
Марси и Шакира, Честит имен ден   bouquet  bouquet  Много хубав празник е това  Само здраве и щастие пък всичко останало се нарежда.
Марси, ние преди време имахме две папагалчета. Седяха в хола върху библиотеката в клетка и не са правили много бели. Ако имате закрит балкон, може би там. Но те си искат топлина, на в този мраз навън не върви  Rolling Eyes
Амал, леко и безпроблемно раждане и после да се похвалиш  baby_neutral Как бързо се увеличават тез` бебоци ехе  Grinning
Кате, цял ден сватба да гледаш малко множко идва, мен да ме пуснат на това мъчение направо ще го закъсам каквато съм нервачка. 100 пъти ще ставам, ще сядам, едва изкарвам на една маса повече от 2 часа  Whistling то си има ритуали и традиции, които аз много уважавам, ама като участваш в тях е едно, като само зяпаш ехеееее. Въпреки че не знам, ако трябва да се прави сватба 3 дни човек може да се хване за главата. Не ми допада идеята да те подмятат насам, натам като кукла, да те обличат със 100 чифта дрешки, а за виковете да не говорим. Гледах аз една сватба в Мароко на живо, що чейз се изнесе от един камион към хотела, в който започваше церемонията, а булката горката седеше отвън в колата и дремеше докато яки момци пренасяха. През това време лелки-олелийки викаха и под звуците на тъпан. Странна работа ми се видя  Rolling Eyes Та така
Да докладвам сега за Газовата криза и студа.  bowuu

В София е студено
След спирането на газта от Русия, Украйна или не е ясно кой Мраз точно и минусовите температури навън в бедната ни столица е толкоз` студено, че е трудно да се опише. Парното си играе на - тука има, тука няма, но по-скоро няма и като останеш 1 -2 часа на едно място ръцете ти придобиват цвят като на така желаната Газ - тоест син (казвам го от личен опит). Все още сме много щастливи, че имаме ток и се надяваме, че ще имаме и за в бъдеще. Уви, нищо не е ясно, защото от вчера излизат някакви хора по телевидението и казват - има газ, няма газ, има ток, няма ток - спокойно, неспокойно. Факт е обаче, че е студено, някои болници вече не приемат пациенти, защото е студено и там, някои училища затвориха, защото е студено, а в някои квартали беше тъмно за малко - което е добра новина.
Това са последните новини. За нас предаде Жълтур Ком  Whistling

# 86
Далке давам и само вит Д (тук дават до 2 годишна въздраст и най-веЧе през зимния период),заЩото на ден изпива едва 400мл мляко ,а не съм и давала о6те сирене и други млеЧни продукти ,та оЩе наблягам на шишето с мялкото .Много е студено тук е -6° днес ,направо мозъка ми замръзва като излизам ,ама не седим много ,около 30 мин ,колкото да пошляпа малко из снега и в къЩи на топло .БаЩа и ако разбере ,Че я изкарвам така Ще мъмри   Laughing .

Купехi  една кукла и говори нали като я храним и като я милваме .Та голяма любов са ,нашта я гали ,куклата казва,Че я обиЧа и е най-добрата майка на света и нашта "мами мами мами,оооооо мами " ,дава и бибата си ,има едно камионЧе каЧва я на него и я вози .

а ето и на вън

# 87
Това са последните новини. За нас предаде Жълтур Ком  Whistling
hahaha

Шакира, малката е голям бонбон,    Heart Eyes  как е гушнала само куклата.....сигурно не се разделя вече с нея.   Hug
Само не разбрах-и ти ли имаш имен ден?    newsm78  Ако е така-всичко най-хубаво ти желая    bouquet   (нали не знам името ти.....та затова съм те пропуснала  Blush  )

# 88
Кате то бива нахални роднини,ама не те виждам как ще ги изтърпиш докрая на престоя си в Мароко.Чак и пари да искат....Моята сватба мина без никакви роднини и ми беше много добре,така че ако мъжа ти иска скромно-съгласи се и хич не му мисли,иначе ще се натъкнеш на всякакви луди коментари и все ще се намери някой да те издразни.Все пак си нова ,опитаваш се да си любезна,но ще дойде момента когато може и да не издържиш.
С 500 евро можеш да си направиш страхотна екскурзия с мъжа ти някъде,нещо като меден месец,вместо да пълниш гушите на другите.

# 89
Честит Празник на всички именници !
Да са живи и здрави !   bouquet

Благодаря ви мили момичета за поздравите и пожеланията за Йоанка  Hug

Заповядайте, почерпете се  Party

Невена  Hug благодаря ти за обяснението за сиропчетата и съвета за Йоанка, консултирах се и с лекар, тя днес е по- спокойна, има доста време до 21 и ако видим зор, ще и дам . Вие как сте с майка ти, по-добре ли сте вече ?

Шакира голяма сладурка е твоята Лина  Heart Eyes

Жълто момиче радвам се, че си по- добре   bouquet
А за студа........ние сме в Кр. поляна, вчера сутринта като се събудихме с малките и нямаше нито ток нито парно  Confused  направо се окостихме от студ  Crazy  тока дойде чак на обяд , а парното малко по- късно , цяла нощ съм ставала да завивам малките, студ ..... днес има парно, но е много слабо  Sad   направо не ми се мисли..... Rolling Eyes

Хубава вечер на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт