И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 590
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Ехе-е-е!
То много поводи, много нещо!

Честито на рожденничките от последните дни, да сте ни живи и здрави, да сте обичани, децата да ви дават поводи да се гордеете с тях!

Честито и на именничките (и именници ако има изобщо с това име)

Честито проходил Марти, полу проходила Ава, захранена с картофки Малвина и хапваща млечна каша Габка. (това от последната страница, другите си знаете, че ви обичам  Hug)

Лек и безпроблемен полет на Ритка и семейството!

П.п. Аз пък съм доволна от Авентския накрайник...

Абе, Сисе, ти пък кога си смени ник-а?

# 271
Ясмина, ЧРД от мен и Боби!!!!!
Да сте здрави всички вкъщи, много любов и щастие ти желая!!!!

Роска, Боби правеше така с главичката около месец, когато му растеше първото зъбче, не съм питала педи, защото той си беше здравичък тогава и нямаше никакви признаци, че нещо не е наред. Аз от време на време се тревожех да не би нещо да не е наред - например да го сърбят или болят ушичките, обаче като го масажирах по тях и около тях не даваше признаци за нещо нередно и след време забрави за тоя трик  Peace

Голди, за заспиването - незнам какво да ти кажа. Вечер моят бонбон заспива сам след баня, след като го нахраня и го слагам в креватчето, обаче през деня.... ooooh! Беше свикнал по едно време сам да заспива, ама това беше за седмица някъде. Сега ела да видиш. само с люшкане в кошарата. Направо е ужас.....Но не мога да го променя, ако го оставя да заспи сам , както преди, започва да плаче, превъзбужда се и после цял ден е крив. Има неща, които колкото и да се старая не стават и не стават, вече предпочитам детето да е спокойноо, пък с люшкане или без, с мляко или без или пък на ръце - мир да има. Едва ли като стане голям - например в първи клас ще иска да го люлея и гушкам, така че това ме успокоява. Аз си мисля, че като поотраснат още малко и почнат да разбират ще бъде по-лесно да им създадем нов ритуал за заспиване - например с четене на приказка. Аз като бях малка си спомням, че нашите ни приспиваха с прожектиране на приказка в тъмната детска стая. имахме си прожекционно апаратче, татко вртеше приказките (апаратчето беше ръчно), а мама ни четеше и беше супеееееееееер. Решила съм и за Бобо да намеря нещо подобно  Peace

# 272
  • Варна
Благодаря ви, момичета, за пожеланията! Много много ме зарадвахте рано сутрин! Heart Eyes   Heart Eyes Heart Eyes

Емма Невена хапва по малко, да не си мислиш, че яде цяла порция. Но пък чак да не иска да си отваря устата,...хмм.. на мен нещо на стачка ми прилича... Thinking
Зелената енергия и коластрата можеш да даваш спокойно, и лекарката дори ще ти ги препоръча. Но пък си представям колко ти е трудно като даже не иска да отвори уста.  Hug Пробва ли каши да му даваш, не иска ли?
Иначе жизнен ли е, добре ли наддава? Разбирам, че е само на кърма, така ли?
Буденето вечер при нас определено не е от глад, може и при вас да е така. Ако въвеждаш АМ само заради това, не си струва. Ще вземе да ти намалее кърмата, а пък то засега е единственото нещо, което яде Самуил.

Верчо Невена заспива само с кърмене вечер. През деня заспива сама, но вечер суче поне 40 мин преди да заспи.

Аз установих, че май вече съм пристрастена към кърменето ако не повече, то поне колкото Невена. С нетърпение чакам да стане време за вечерното кърмене, лягаме двете с малката на спалнята и просто изключвам от цялата шумотевица вкъщи. Децата не смеят да влизат при нас, щото "мама кърми", пускам си едно филмче с надписи и така хем си почивам, хем се презареждам.  Grinning

# 273
Извинявам се поправка на поста  Wink

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 10:28 от m_a_g_i_vs

# 274
Хелоуууу!

ЧРД Ясмина! Бъди жива и здрава и много обичана мама и съпруга!

Ей тез Марти и Ава, освен че се зарибяват  Wink, май и уговорки си правят кога да проходят  Laughing!   Hug Браво!

Вречо, а педито каза ли защо трябва сама да заспива? То е ясно, че е супер улеснение, ама има ли друга по-основателна причина, от мед.гледна точка? Защото Цветомир през деня само на ръце заспива, а вечер нещо му е некомфортно (може би горещо) в мен и лягаме двамата на леглото и той държейки ми ръката заспива. Много рядко заспива при друг (с изключение на майка ми)....да не кажа, че почти е невъзможно. За сега не ми е проблем да гоо дундуркам, но след няколко месеца....едва ли ще мога  Rolling Eyes И дуго искам да те питам....Ползвате ли още пелените за многократна употреба Бамбино мио? Доволна ли си? И аз нещо се змислям да минавам на тях  newsm78 струва ми се, че за Цветомир ще са по-добре, тъй като не ака в памперса, а ако майка му е така добра да го съблича през час, си пишка в легена.

Емма, а пробвала ли си с физ. р-р и какъв? Хремата не ни беше от месец, но поне от седмица и аз взех физ. р-р Низита + крем Низита, и двете са еднакви по съставки, но аз реших да пробвам. Та първо пръскам от флакона и като му поизлезнат сополките слагам крема, той много добре овлажнява лигавицата и отпушва нослето. И така по няколко пъти на ден и задължително вечер преди лягане. Да чукам на дърво, вече се оправи.  

# 275
Ясмина , Честит рожден ден от мен и от зетя !!!   Да си жива и здрава  Hug Hug

Честито и на всички именици !!

Кокетка , и ние сме така почти всяка вечер - през половин час се буди. Откакто се е родил , Косьо е спал повече от 4 часа само 2 пъти.

Хелън , уби ме направо с тва цвекло ( пардон кръвчица ).

Честито на проходилите    Марти и  Ава !!

Vanyivan , много мило ми стана , че ме мислиш  Hug Hug  Чувствам се по-добре - пия си хапчетата , пия само безкофеиново кафе и се насилвам да ям.

Голди , нашето заспиване и вечер , и през деня е само на ръце.

А  , забравих да ви кажа , че вчера купихме гърне ( по препоръка на педи ) .Вчера го хванах като се напъва и свършихме работата там. Ще гледам до есента да го науча.

# 276
[Vanyivan , много мило ми стана , че ме мислиш  Hug Hug  Чувствам се по-добре - пия си хапчетата , пия само безкофеиново кафе и се насилвам да ям.

Радвам се, че си взела мерки и нещата се подобряват  Hug

# 277
Хихи Верчо, наистина лии:) Браво на Авичка!

Благодаря ви момичета за всички пожелания и поздрави Heart Eyes Аз продължавам да съм много развълнувана, въпреки, че продължавам да не съм убедена, че се води за прохождане...Но е факт, че Марти е супер бърз сам по мебелите и като ходим за ръчичка се държи за 1 пръстче. Интересното е, че не може да пълзи, само се влачи по коремче. Даже много късно се обърна от гръб по корем и обратно.

Успяхме да свалим клипчетата, но са с ужасно качество и почти нищо не се вижда:(. В youtube са, защото чичото ги качи...

Тук с тати играят на гоненица  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=Nb5nD1wcinY

Тук вече ужасно много му се спи, но в първите 5 секунди уж ходи.

http://www.youtube.com/watch?v=RwGJIp1x2ko

Марти през деня заспива с малко рев в неговото креватче, но аз го слагам когато вече е супер изморен и бързо заспива. През нощта спим заедно.

Някой знае ли нещо за Реяна? Как сте Петя?

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 11:07 от hrisi-pisi

# 278
  • Добрич
Добър ви ден!

Ясминка,ЧРД!

Хриси,браво на детето!Събирайте ги с Ава и ръка за ръка да се климбуцат Grinning

Хелън,много сте красиви Heart Eyes

Ема,а дано бързо се размине и да сте здравички скоро Hug

# 279
  • София
Ясмина, Честит Рожден ден!!  baloni  Още по-чаровна, засмяна и обичана!

Момичета,  благодаря ви за пожеланията по случай рождения ми ден, много мило ми стана!  Hug

Днес моят Убавец става на 9 месеца, много е нервен, от няколко дена се занимаваме с един зъб (тамън си мислех, че и него ще го присъединя към отбора на неозъбените).

Желая ви весел ден!

# 280
Криси голямо шоу е при вас бе  Joy Няма какво да му се чудиш, детето си тръгва и си ходи самичко, нали го виждаме  Hug Много е сладък!!!

Емма какво казва педито за захранването, според мен е период и ще премине и ще си почне да си яде момчето без проблеми, само търпение му е майката.Аз ти го казвам от собствен опит, нали знаеш че и Габа не искаше да яде нищо-голяма мъка беше, изхвърлила съм храна за целия китайски народ. ooooh! Но накрая вече педито ми даде един съвет- всеки ден да и предлагам храна, независимо дали няма да я яде, каза че дори 1-2 лъжички да я излъжа да хапне е много важно! Успех ти желая и кажи ако има развитие  Hug

Маги вярно бе, оставаше и ти да се казваш Мирка или аз Маги и щяхме да сме идеални тогава! hahaha

Браво на малката красавица Ава!  Hug Чакаме и материал от нея  Hug

Момичета тъкмо писах на Яна смс и чакам да ми отговори как са и къде се изгубиха, ще ви пиша веднага щом разбера  Hug

newsm59Ясмина Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава!!!  newsm59

днес пак няма да се излиза, уж казаха че ще има слънце и +2 гр а вън е облачно с мъгла и термометъра показва -9  #Cussing out

за заспиването- вечер (и ние като Ясмина ) изгасяме всичко-тв-та, украси и тн и лягаме двете на спалнята и тя сучка и заспива за  15 мин, този вариант е от скоро и действа. През деня в мен и с цица в уста  ooooh! вчера я оставих да заспи без да суче е такъв рев, хлипания, сополи ...ужас, рева едно 20 мин ама заспа накрая, защото като се насучи преди сън и си разваля режима  за хранене ooooh! Направо незнам как ще се отучваме  newsm78

# 281
Здравейтееее!

Честити стъпки и на Ава!  Heart Eyes

Ясмина, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  Tada

За заспиването, и ние преди се носехме само на ръце, но от 1 месец някъде вече не издържах, след приспиването вечер особено.... се чувствах като парцал... не можех да помръдна... всичко ме болеше... децата вече са си големи и тежки и беше жива мъка... та реших една вечер да го пробвам по друг начин и взе, че стана работата и от тогава само така заспива дребното.
Лягаме на дивана или спалнята с лице един към друг, аз го потупвам ритмично по дупето или го галя по главичката или го държа за ръчичката и след известен брой опити за скубане, изваждане на очи или оскубване на вежди се кротва и отнася плувката....Вечер това упражнение отнема повече време отколкото през деня, но задължително условие е да е много изморен, не му ли е дошло времето, каквото и да правя не мирясва... Опитайте, може и на вас да помогне тази тактика Wink

Искам да ви питам и аз ако можете да ми помогнете със съвет:

Има ли бебче на което да му е било запушено каналчето на очето, но без да има секрет... само да му сълзи.... newsm78 Моя Алекси е така от близо 1 мес и в началото капех кърма, сега педи изписа някакви капки Офталмо Септонекс но не виждам да имат някакъв ефект  Confused

Случвало ли ви се е да забележите единични пъпчици 2,3 бр, червени с бяло връхче в областта на памперса, около кръстчето  Rolling Eyes Че и с такива екстри сме се сдобили и се чудя дали да се притеснявам и трябва ли да ги третирам по някакъв начин???!! Иначе сами изчезват и се появяват периодично, без моя намеса....

Спокоен и весел, макар и мразовит ден!   bouquet

# 282
Здравейте. аз си ви чета,ама все като започна да пиша и нащо диване започва да си проявява характера.
Гледам за приспиване си говорите. Нашето вечер ставаше със сукане и мноооого бавно го премествах на леглото,а през деня го потупвам по дупето докато заспи и направо ми се схващаше ръката.    Преди 10 дни му купихме музикален прожектор на Томи и като го накърмя се старая да го разбудя и така го оставям в кошатара,пускам му прожектора,изгалям лампшата и излизам от стаята. Настава 40 минутен рев. Ако разбирасе много се прехласне в рев го взимам,успокоявам го и разбирасе в момента в който пак го оставя и пак започва много да реве. Пак излизам и така докато не постигна успех. През деня е същата работа,само че само звука от музикалния прожектор.Акйо започне да се изправя го поставям пак в легнало положение,понякога по 10 пъти даже.    С всеки изминал ден ревът намаля,даже от 3 дена вечер не реве ами си гледа прожекрираното на тавана.    Да ви кажа,от както заспива са,сънят му е много по-пълноценен и е по-спокоен така,не се буди през нощта,а преди се случваше по 3,4 пъти. Сутрин спи до 8,а преди спеше до 6.
  Трудничко си е наистина. Искало ми се е да го грабна и да си го гушна и да го приспа както обикновенно,но си повтарях че му правя услуга и че така ще си е по-спокоен като се научи.  Идело ми е да се нарева и аз с него,но удържах. Разбирасе има моменти когато самото дете го мъчи нещо....я зъбче....тогава се преустановява ученето.   
дано съм била полезна

# 283
Момичета,кажете моля ви какъв кисел правите на децата си,защото ми се иска да му дам,но ми се иска да е хубав,не от онзи който взех аз.Незнам какъв беше,но с латински букви пишеше Kisel.

# 284
Ей тез Марти и Ава, освен че се зарибяват  Wink, май и уговорки си правят кога да проходят  Laughing!   Hug Браво!
Joy Гледах клипчетата на Марти - за мен това вашто си е чисто прохождане Wink Ние не сме проходили още. Ава лази криво ляво, но не се движи сама по мебелите още. Купихме й уокър (дървен), с който за малко да се пребие първия ден. Сеаг й е по-интересен като играчка и не се е захвърчала много-много да ходи с него Grinning Ама аз и не припирам де... когато тогава! Peace

Тифани, педито каза, че било много важно да я науча сама да заспива, защото иначе става много зависима от мен. И ще иска мен и само мен. Аз виждам, че точно така става. Само майка ми може да я приспи освен мен Sad Аз, на този етап, нямам притеснения за разглезване, но ще се опитам да не я приспивам само на ръце. Не знам как ще стане, щото буквално друг начин не ми се струва възможен ама ще пробвам всеки ден Crazy А за кърменето - каза, че не било добре бебето да вижда кърменето като задължителна стъпка преди заспиване. Сега гледам да я накърмя и след половин час - в леглото. Да видим... Ясмина (ЧРД! Heart Eyes Hug), аз не бих казала, че чак с нетърпение чакам да се кърмим. Даже вечер ми е уморено и често ми се ще по-бързо да се наяде Crazy Но сега, като разреди суканията (къде тя така реши, къде аз я свиквам по-нарядко да суче) и ми става едно такова носталгично. Със сигурност ще ми липсва като престанем да се кърмим (което бтв, не мисля, че ще е скоро). Но пък гледам от хубавата страна на нещата - ще мога да си се натряскам една вечер порядъчно!!! Mr. Green

Емма, аз като казах, че Ава е разредила нощните нямах предвид, че това е нещо твърдо и сигурно. Просто сега е така. Ама нещата много бързо се променят при нас. Така че не го казвам като тенденция. Ето на - вчера яде вечерно пюре и не щя да заспи до 12, буди се в 6 и 8 Tired

За пелените - ползвам смесено - пелени и памперси. Вкъщи пелени, навън памперси. За да не разнасям напикани и насрани пелени ooooh! Щом Цветомир не ака в гащите ще ти е много лесно, Тифани. А и друг плюс е, че ще можеш да комбинираш пелените с тия на бебето, живот и здраве и да ти излезе по-евтино Wink Ако имаш въпроси - питай Peace

Общи условия

Активация на акаунт