И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 590
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Привет и от мен!

СЕга ще ви изненадам :и ние ядохме спанак Joy Аз се вдъхнових от идеята на Акварел вчера Hug и днес сварих спанак+ морков+картофче+лук+ масълце, добавих малко готово пюре пуйка с домат и стана суууупер! Има и за утре.
Овесените ядки ги заливам с вода да ги покрие, слагам в микровълновата за 1 мин и следя като кипнат са готови. Обикновено отнема около 40 сек Laughing Добавям различни плодови пюрета или пресен плод. Аз вземам не от съвсем фините, а от тези дето са на люспички - да свиква да дъвче.
Ламината мия с препарат за ламинат само.
Veni-b, след изтичането в 3 дневен срок трябва да подадеш една молба-декларация (приложение 2 )заедно с копие от акта за раждане. Можеш да я изтеглиш от тук

Мойто диване днес е не-тър-пи-мо! Нито иска да се търкаля по земята, нито в проходилката, не иска да спи, не иска на ръце - абе и то не знае какво иска. Само мучи и реве. До довечера ще ми се такова таковата...

ПП Прочетете това
Изпълни ми душата Laughing

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 16:00 от Lassi

# 196
Тиквичка - ама ти направо ме разби - как може и кашите сама да си правиш!!! Хм, сега взе, че ме мотивира - няма да оставаме по-назад я!!! Моля те - пиши - ти цели зърна ли вземаш - продават ли в магазините цели зърна ръж, овес...Браво, браво...Аз определено напоследък и на "готовите" каши нещо им нямам доверие! Тъй и тъй всички сме се разготвили! Ласито щом и тя прОготви  Laughing Според мен Ема е не-тър-пи-ма, защото много обича майка си и иска да й обръщат нон-стоп внимание, а майка и дрееееме по форумите  Laughing Е, ама нали си и сготвила днес - простено ти е! Ласи - а ти какви овесени ядки купуваш? Аз съм виждала или цели, или фини. Целите приема ли ги Емата? Акварел - и според мен Габи се дави от кус-кус-а, защото са по-едри парченца. Забелязах, че поне 2 месеца на Елица й се гадеше от нещо по-едро - примерно малко по-голямо парче кайсия (от нейните компотчета) и почваше гадене. Криси - мия пода винаги и само с вода - не за друго, ами ме мързи да наливам и препарат и да ползвам кофа - мия моп-а на течаща вода. Вени_б - добре ли сте вече? Пиши ако искаш е-мейл на лични, за да ти пратя аз какви документи приготвих. Аз пак да попитам - таз вечер ще сгоотвя най-накрая грис. но пак се чудя - каква точно е разликата между 100% пшеничен грис, между пшенично брашно и пшеничена каша? newsm78

П.С. Ласи - вече освен  разказа ми се играта ще използвам и такова ми се таковата като синоним на....

П.С. Освен че цяла нощ не спа, сега Елица дриска на час по пацулче - вече 7 памперса смених. Мисля си да я оставя с един пацул в памперса, ама си викам - ако аз съм с малък пацул в прашките, няма да ми е хиииич комфортно! Да не реши да си го връща някой ден Wink Да не дойде ред де...

# 197
Ласито щом и тя прОготви  Laughing

Представяш ли си ?!? Много ме е пернала сачмата явно smile3538 Ми то от кибицане в къщи, така е- щях да ви каня да излизаме днес у вашата градинка, ама ми се видя възстуденко cold
Аз може и да съм проготвила, ама чак пък и кашите да си правя - невър няма да стане. Хората напрайли каши кат слънце, турнали им по 7 зърна, 15 плода, бисквиДи натрошили,  парченца шоколад пуснали - пък аз да пека и меля с машинка Naughty  Че тез хорица дето правят кашите нали ще останат без работа - пък и те деца хранят. Бравос на Тиквичка за ентусиазъма, ама тая работа не е за мен. Аз предпочитам да се отдам на по-интелектуални занимания като висене по форумите например. Joy
А ядките са на Николов, ама не са смлени - пак пише фини, но са на люспички.

# 198
Цитат
П.С. Освен че цяла нощ не спа, сега Елица дриска на час по пацулче - вече 7 памперса смених. Мисля си да я оставя с един пацул в памперса, ама си викам - ако аз съм с малък пацул в прашките, няма да ми е хиииич комфортно! Да не реши да си го връща някой ден  Да не дойде ред де...
hahaha hahaha hahaha
Блонди грешииш!!!!
Цитат
Тъй и тъй всички сме се разготвили! Ласито щом и тя прОготви 
колкото си искате пишете за готвене ,мене не можете да ме накарате да правя бъркочи /защото имено това се получава/ Naughty Да ходя аз да купувам ръж и т.н. да меля и пека,после да варя.... Crazy не е за мен това Grinning
Даниел днес не е ял спанак Peace Той не го и харесва!

# 199
Да ходя аз да купувам ръж и т.н. да меля и пека,после да варя.... Crazy не е за мен това Grinning

Ей на, Сисето  е от моята кръвна група! Аз тъкмо се чудех дали няма да изглеждам мързелива кат неща да пека и меля, та добре че Sisee се включи  bouquet

# 200
Ама нали се сватосваха по едно време - Сисе-то и Ласи-то...кат са саберете един ден, хич не ви мисля кво ще слагате на масата Simple Smile Нищо, нищо - те Ема и Дани ще ви направят попарка  Joy

И Сисе - как да не е интелектуалец Дани - човекът кубчета слага в жирафа и майка му - пак недоволна!!! Т

# 201
Абе отказахме се от сватлъка, щото много несъразмерна двойката - Ема води с 1 кило и 10 санта. Виж ако Дани навакса или Емата изостане.....ще го мислим пак. Пък и Емата баща и не я дава докато не стане на 18 - тогаз какви попари ма жена? Ще турнем мезета на масата и отбрани питиета Joy

Айде да ме банне някой, че съм на всяка мандажа мерудия. (аМа как готварски се изказах.................)

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 17:38 от Lassi

# 202
Цитат на: Lassi link=topic=361017.msg9747001#msg9747001 date=123150890
[b
Veni-b[/b], след изтичането в 3 дневен срок трябва да подадеш една молба-декларация (приложение 2 )заедно с копие от акта за раждане. Можеш да я изтеглиш от тук

тази декларация нали вече я подадохме? Отново ли същата трябва да се подаде?

# 203
Цитат
бликувана от: Lassi 
Вмъкни Цитат
Цитат на: sisee в петък, 09 януари 2009, 16:49
Да ходя аз да купувам ръж и т.н. да меля и пека,после да варя....  не е за мен това
Ей на, Сисето  е от моята кръвна група! Аз тъкмо се чудех дали няма да изглеждам мързелива кат неща да пека и меля, та добре че Sisee се включи 

Ей и аз и аз Lassi присъединявам се към групичката на тези който неправят нищо домашноо,а само на готови каши и пюрета са се отдали  Mr. Green Mr. Green

# 204
Byni, тя е попроменена малко и заглавието е ново - пише от 135 до 410 дни. Пак трябва.

Magi_vs много сме, силни сме!

# 205
Предварително се извинявам за дългия пост!!!  Heart Eyes  bouquet
Здравейте всички малки и големи сладуранчета и сладуранки!  Hug Hug Hug Зная, че отдавна не съм писала, но днес ще наваксам тоя пропуск.  Wink Не мога да обещая същото и за четенето на темичките  Embarassed Embarassed Embarassed Незная какво става с мен, но не мога да се организирам и  твърде малко свободно време ми остава.......  Confused
Емма, не мога да пропусна да уважа и твоята тема !!!   bouquet  bouquet  bouquet

Съжалявам, че няма да се намеся по последните обсъждани въпроси,..... по разбираеми причини, описани по горе  Sunglasses Но за сметка на това ще се отчета! Вчера ходихме на консулт.... мерки и теглилки отчетоха 9330/72см (+30грама/+1см)   Shocked Shocked Shocked Педито каза, че всичко е ок, но на мен ми се струва, че да ми наддаде само 30 грама дребосъчето за месец е малко  Rolling Eyes
Хапльото си има вече 5 зъба, с които ме хапе Mr. Green - от товя заключавам, че е добре- щом има сили да ме гризе значиииииии яде достатъчно много. Дори почвам да се замислям дали да не го мина малко на диета, за да му намаля силицата и да му охладя ентусиазма  newsm65
Освен мен обича да си похапва всичко що става или не става за ядене- последният деликатес, който извадих от устата му с цената на два нахапани пръста беше парче от кората на дърво- разяснявам, ако сте забравили: у дома се топлим на дърва/ ей сега очаквам нападение от изпаднали в беда софийски бебоци, придружавани от техните майки, бащи, баби, дядовци, лели, вуйчовци... и така до девето коляно  Crazy Но за да предотвратя този безсмислен копнеж по затоплена детска стая предупреждавам, че съм твърдо ЗА каляването на децата още докато са малки, ако нямат изричната забрана от мед. лице за тази практика! Това налага 9месчния бебок да заспива при температура в стаята 19-20градуса, а сутрин се събуждаме увити като бръшлян на скромните 17 градуса  cold Така че моля ви не ни идвайте на гости!  no
Другото, което безкрайно много ме радва /освен, че е всеядно  moresmile / е, че диването много обича да ми помага във всичко. Например - аз нагъвам пране на леглото, а то го събаря по земята, аз прибирам въпросните изпрани и сгънати за N-ти път дрехи в чекмеджетата, то пълзи след мен и не пропуска да отвори всички чекмеджета и да ги опразни; аз слагам дърва в камината, то  или се катери по гърба ми или иска да ми затвори ръцете вътре, за да се стоплят/ ей тук понякога пада голяма чуденка и аз използвам това двоумене и бързо приключвам/  tooth
И третото което ми доставя най- огромно удоволстие, е това че проходилката се приема като затвор от Стефан, което води до неистов рев и яко ритане, когато реша да го тръсна там.  Twisted Evil Така че съм принудена да изтърпя всекидневния тормоз от нашествието на една 9килограмова буболечка, за която прегради и необходени места от жилището няма.  newsm30
Ами май това е засега  newsm78 Ако някой има въпроси, нека ги сподели.... НО не гарантирам, че ще отговоря  newsm65
Благодаря на всички, които ме изчетоха/да не повярва човек спящият принц още не се е събудил smile3524  /   bouquet
Останете си със здраве вие и вашите слънчица!   love001 Two Hearts

П.п.  подочух един разговор,  Embarassed та се сетих да питам - Всеки ден ли давате жълтък и по колко давате, защото аз май съм дала не повече от жълтък и половина до този момент  Confused ooooh!

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 17:50 от hiksita

# 206
  • В събота
Въх, че разговор заформих  Laughing Ами то само изглежда трудно правенето на кашите, иначе си е съвсем лесно.  Аз по принцип обичам да се въртя в кухнята, готвенето ми е страст и хоби.  Иначе мен ме домързява пък за всякаква домакинска работа и не си давам много зор. Добре че мъжът ми е от помагливите  Mr. Green
helenblondy, ще ти пиша на лични, че да не досаждаме.

hiksita, аз още не съм давала жълтък и мисля да отложа холестеролчето за след годинката  Laughing

# 207
За необходимите документи за 10 дни майчинство - вижте моя въпрос в този форум:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347554.msg9662688#msg9662688

И съответните отговори.
Документите са 3, но тогава още единият не беше официално публикуван - сега е! Доккументите са:
1) З А Я В Л Е Н И Е за ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от Кодекса на труда от майката
2) ДЕКЛАРАЦИЯ за ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от Кодекса на труда от майката (осиновителката)
3) МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни

Хм, много вкусен грис стана, за първи път правя, ама много бавно...

# 208
  • София
Здравейте,и ние се включваме в спаначения отбор днес,само,че нашта мандйа беше на Хип и не се получи така да се кайе обилен обяд.
Хубавото е,че се оттървахме от тази складова наличност и повече няма да повторим.
Иначе за приготвянето на храна трявба освен време,то и вдъхновение. Хубаво е като уцелиш вкуса на детето,ама се е случвало да изобретявам,на мен ми мирише супер,обаче малдата г-ца не го ще.Та след някой кофт опит минавам дълго време на пюрета, кашите обаче ще останат далеч от кулинарните ми вълшебства.
Моето момиче не иска вода,чай и др. течности от шише,направо ми иде да се гръмна.Сега я уча да пие от нормална чашка,поне така има някакъв интерес,но става толкова бавно и мокро.Вече ми омръзна от това "до поискване", как се справяте в такъв случай?
Преди няколко месеца нямаше проблем да пие от шише,сега все едно лава и давам,така се дере.
Хубава вечер!  

# 209
П.С. Освен че цяла нощ не спа, сега Елица дриска на час по пацулче - вече 7 памперса смених. Мисля си да я оставя с един пацул в памперса, ама си викам - ако аз съм с малък пацул в прашките, няма да ми е хиииич комфортно! Да не реши да си го връща някой ден Wink Да не дойде ред де...
Ох,
разревах се ма - да се хиля - егати... Joy Joy Joy
Обичам та Иленке!!!
Ний бяхме на доки - доки днес и  сме достигнали шампионски размери:
11,200 на 75 см.
ГРУХ!!!
 Animal Pig Animal Pig Animal Pig
И ние ядохме днес спанак    Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт