Отговори
# 150
  • Мнения: 1 253
asyalein това е вече друго нещо. Абе имам спомен аз какъв е вкусът на кипарисовите топчета, защото близо на къщата на баба ми имаше такива дървета и доста топчета сме брали. Нали се сещате, че не сме си мили много, много ръцете докато игреам и ядем та помня онзи вкус. Ама знае ли човек Simple Smile)))

# 151
  • Мнения: 1 260
mozila Благодаря ти  bouquet

# 152
  • Мнения: 3 219
привет!Някоя от вас да е ползвала Маги Малки тайни за сочно пиле?

И двата вида ги пробвах, но не съм слагала цялата подправка наведнъж, а на два пъти,стори ми се,че е много Thinking. Не са лоши Peace

# 153
  • Мнения: 804
 Благодаря ви момичетяа за инфото  Hug
 Яли сме ги тези топченца в един ресторант и се чудехме какво е и за какво може да се ползва, ето на, изчерпателен отговор получихме сега  Grinning Благодаря отново!

# 154
  • Мнения: 3 216
Момичета,дайте рецепта за кюфтета по чирпански. Embarassed

# 155
  • София
  • Мнения: 4 293
Момичета,дайте рецепта за кюфтета по чирпански. Embarassed

ето как ги правя http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284326.15

# 156
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein това е вече друго нещо. Абе имам спомен аз какъв е вкусът на кипарисовите топчета, защото близо на къщата на баба ми имаше такива дървета и доста топчета сме брали. Нали се сещате, че не сме си мили много, много ръцете докато игреам и ядем та помня онзи вкус. Ама знае ли човек Simple Smile)))

кое е друго?
това, което съм показала са каперси (пъпките) и плодовете.
не растат на кипарис Wink
те се ползват за готвене.
плодовете на кипариса не се използват в кухнята.

кипарисът и каперсите нямат нищо общо  Peace

# 157
  • София
  • Мнения: 4 293
А аз искам рецепта за някакъв сладкиш, имам доста домашни сладка и си мисля нещо от рода на руло да направя  Thinking
Ако може някоя лесна рецепта ще съм ви благодарна  Laughing

# 158
  • Мнения: 9 785
А аз искам рецепта за някакъв сладкиш, имам доста домашни сладка и си мисля нещо от рода на руло да направя  Thinking
Ако може някоя лесна рецепта ще съм ви благодарна  Laughing

Имам няколко рецепти за сладкиши със сладко, но не и руло. Ако искаш, ще ти напиша някоя.

# 159
  • София
  • Мнения: 4 293
А аз искам рецепта за някакъв сладкиш, имам доста домашни сладка и си мисля нещо от рода на руло да направя  Thinking
Ако може някоя лесна рецепта ще съм ви благодарна  Laughing

Имам няколко рецепти за сладкиши със сладко, но не и руло. Ако искаш, ще ти напиша някоя.

давай

# 160
  • Мнения: 14 651
Въпросът ми е за приготвянето на крем брюле и по-точно как се разбиват жълтъците със захарта. Трябва ли да се бият до побеляване или трябва съвсем леко да се разбъркат като за крем-карамел? Правила съм 2 несполучливи опита - кремът ми става много твърд и сипкав - направо като мазна буца, а не като крем, консистенцията нещо не ми се получава.
Втори въпрос - понеже предпочитам варения на водна баня, а не печения в тава, колко желатин се слага на доза от 6 жълтъка и 500 мл сметана? Май цяло пакетче е прекалено много.
пп: Дудинке, можеш да опечеш пандишпанов блат в голяма правоъгълна тава, да намажеш със сладко и да навиеш на руло - баба ми често правеше такова нещо. А ако имаш и малко сметана да подложиш - още по-добре.

# 161
  • Пловдив
  • Мнения: 4 384
Дудинка , заповядай една рецепта за руло. Много лесно и вкусно. Аз го правя от години.

за кръгла тава:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Объркваш всичко с миксер, сипваш в тава покрита с фолио или хартия за печене. Пече се около 15-20 минути. Обръщаш върху кърпа или чисто парче, отлепяш хартията, мажеш с каквото имаш: сладко, конфитьор, шоколад, мармалад......, завиваш на руло, оставяш 5м. в кърпата и рулото е готово за хапване. Може да поръсиш с пудра захар.

Тъй като рецептата е стара, а сега съм с нова фурна с голяма продълговата тава, съм увеличила продуктите:
6 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия


# 162
  • Мнения: 9 785
Рецептите са от стария ми ТеФтЕр Laughing и сега ги прегледах. Имам няколко със сладко, но общо са два типа - сладкото по средата и сладкото - отгоре. Ето две рецепти:

І вид

2 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
бурканче сладко

Всичко се смесва. В тава, намаслена и поръсена с брашно се изсипва половината смес. Пече се до готовност. Върху получения блат се изсипва сладкото, а отгоре - останалата смес и отново се пече. Готовият сладкиш се реже на ромбоиди и се поръсва с пудра захар.

ІІ вид

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко+1 ч.л. сода
3 ч.л. какао
1 с.л. канела
1 1/2 ч.ч. брашно
сладко, орехи

2 цели яйца+2 жълтъка+ захарта се разбиват добре. Прибавя се киселото мляко+содата, какаото, канелата и брашното.  Всичко се разбърква добре и се пече в намаслена и набрашнена тава. След изпичане се намазва със сладкото, поръсва се със счуканите орехи, а отгоре се намазва с разбитите на сняг белтъци+4 с.л. захар. Запича се леко.

# 163
  • София
  • Мнения: 4 293
  bouquet Полина, ще пробвам втората рецепта, имам и орехи, само канела няма да сложа, че не го харесваме този вкус на канелата  Wink
  bouquet  mili.m и твоята рецепта ще пробвам  Peace

# 164
  • София
  • Мнения: 408
Момичета, някой знае ли рецепта за бисквитена торта за 1-годишни (с АМ, или ..)? Искам за РД на сина ми да направя торта, която да е за децата.

Общи условия

Активация на акаунт