Май 2005 - тема 121

• 17 329
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
Феъри, ЧРД ! Желая ти здраве, любов и късмет! Да си много слушана, обичана и обгрижвана от малките сладури и таткото!   bouquet

Ние пък имаме проблеми и със заспиването и със събуждането  Crazy Вечер трябва да легна с него , да гледа филм и съответно докато заспи минава час... Сутрин много му се спи, мрънка и реве, големи драми са... Справяме се някак си - къде забележки, къде гасене на филмчето и т.н.

При нас пък се появи проблем - гризе си ноктите или по-скоро ги чопли и откъсва. Правя му забележки, но не помага  Confused Трябва а се консултирам с педка , отвратителен навик е това

По въпроса с животните - не искам да си взимаме. Имахме 9-год. котарак, който почина мъчително и ни беше много тъжно. Много се привързва човек към животинките, стават като член на семейството. Не е правил много бели, дразнеха ме космите, които можеха да се намерят къде ли не, независимо колко чистиш.
Дидка, много ми харесва новия ти цвят, по естествен е и ти отива много  Peace

# 121
  • София
Все ми викаше: "Искам едно като теб да ти се падне, да видиш какво ми е!" . Е, падна ми се Mr. Green

А на мен ми го казваше във връзка с инатенето ми и наисина ми се падна по-голям инат от мен  Laughing

Колкото до чистенето, скоро ми каза, че ако преди няколко години някой й беше казал как ще изглежда къщата ми е щяла да му се изсмее. Винаги в стаята ми е било ужасен хаос. Помагах в съботно-неделното чистене на апартамента, а стаята ми...когато имам мерак 1-2 пъти месечно я организирах. Дрехи, учебници, картички, хартии...кочина както казваха  Crazy  И когато се сгаджосахме с Ванката, майка ми ме попита "ама, мамо, не ти ли е неудобно от момчето? то мене ме е срам..."  Хаха...милата. Притесняваше се, че никой няма да ме вземе такава разхвърляна... Mr. Green 

# 122
Благодаря ви много за поздравите Heart Eyes

Благодаря ви и за мненията за спането. Мартеа, олекна ми като разбрах, че не съм сама Laughing Laughing
Не е от превъзбуда или покрай бебето, тя винаги си е заспивала късно, но преди да ходи на градина спеше сутрин до късно. Затова започнах да я слагам по-рано да си ляга, но тя не може и не може да заспи. Бих я оставяла както преди до късно, но пък сутрин плаче, ей го, тази сутрин пак се съдра от рев, защото й се спеше Tired
Точно както Пателина го описва е.

Диана, и моята стая беше така, даже ми радваше окото хаосът от книги, касетки, дрехи и учебници Laughing
Странно, че и аз винаги съм била разхвърляна, а от известно време липсата на ред ме дразни страшно много и не мирясвам, докато не сложа всичко, където трябва. И това се случи откакто се роди Миша. Не знам на какво се дължи тази промяна.

Катка, дано не е нещо сериозно.

По повод на разболяванията вчера като взех Миша от градина, учителката изпадна в потрес, че няма да й сложа шал Laughing Опитах се да й обясня, че живеем на 30 метра от градината и 5минути дишане на студен въздух е полезно за детето, но тя не прие моята теория Laughing Миша самата обаче много се кефи и даже сутрин не дава на баща си да й слага шал - искала да диша студен въздух Laughing

# 123
Ава е с ушна инфекция, кашля и е хремава. УНГто беше категоричен за антибиотик. Ще пие Зинат.
Снощи като си легна не можа да заспи от болка в ухото, вдигна малко температура,  Днес температура няма, но се събуди с ужасно гурелясало оченце.
Ще и мине, не я намирам за сериозно болна, жалко, че се налага антибиотик.

"Сън" у нас е мръсна дума. Само дето аз и татко й докато помиришем възглавницата заспиваме Laughing

# 124
Феъри, ЧРД, да си жива, здрaва, все така усмихната и лъчезарна, много щастие и топлина в семейството и успехи и удовлетворение на работния фронт!   bouquet  Hug

Вале, за зъболекарите и децата, това са синтезирано моите изводи:
Хубаво е да се води детето на преглед, дори да няма нищо (дори още по-добре), за да свикне, че това не е страшно място, за да проима доверие в стоматолога и в този дух.

Ако има кариес, то първият път е добре да е само преглед, нищо друго, пак във връзка с горното. Нашата зъболерка все забаламосва Марти, като за Награда му дава да пусне фонтанчето (чешмичката) и други "екстри". Като подготовка за прегледа пък, може тя да ти огледа зъбите с дамско огледалце, обяснете, че и зъболекарят така ще огледа зъбите й... Нещо като игра. Да е безобидно, да не се страхува детето.

После, като дойде момента за рaботата по кариеса, да й се обещае награда при постигнат резултат. Марти, преди да му правят пломбата, ни е виждал поне 2-3 пъти на зъболекарския стол (идвал е с нас) и ние му казвахме, че ни "гъделичкат" зъбите, за да изгонят едни буби, дето са се заселили в зъбките, бубуте си направили къщичка, малка дупчица, но от гъдела (и сме го гъделичкали него, за да види, че не е приятно  Crazy) те ще избягат, а зъболекарят запълва къщичката със специален материал и бубата, дори и да се върне, не може да си я намери и ще реши, че е объркала устатa... Все в тоя дух сме разправяли приказки от 1001 нощ.

Първият път не успяхме да направим пломбата (беше почти месец подготовка), но не го насилихме, много го беше страх. След още месец (пак подготовка, вкл. снимахме с апарата и на зуум му показахме дупчицата...) вече даде, работата беше много малко, бързо мина, не го боля изобщо (е, беше го страх, но го преодоля), сложиха му розова пломба, имаше награда и пр. Беше много горд от себе си после.

Сега го водим на преглед на 3 месеца, за да хващаме в ранен стадий и да няма болка. Пак го е страх, но тренираме преди прегледа с огледалце (той на нас, ние на него) и става работата.

Вале, съжалявам за котето. Ние нямаме животинче. Кате, дори и двор, пак не ни стиска да вземем куче (едно време искахме), щото ни е жал за китките  Flutter

Бубе, препоръчвам тиРеспитонин за укрепване на имунната система (линка не работи добре, влез на Препарати, Тинктури и там е). На Марти и Надето давам 3х15к в чай или сок при настинка/грип, но може и профилактично в по-малки дози.

# 125
Дидка, и аз съм за сегашния цвят. Изглеждаш страхотно, като момиченце!
Платиненоруса не ми харесваш, но на мен по принцип този вариант на русото не ми е много присърце. Така че съм с 2 ръце за новия ти имидж.

# 126
  • Варна
Феъри, Честит Рожден ден! Бъди много щастлива и обичана.   bouquet
Дидка и на мен много ми харесва новият ти цвят.
Ние още не сме водили Иво на зъболекар. Той на фризьор още не е ходил, аз го подстригвам както мога, та камо ли на зъболекар.
Дианче, на нас от градината ни казаха, че не ни препоръчват да го водим. Дори и да не се предава лесно аз съм си бъзла и никак не искам да ги заразявам.
Вале, съчувствам за котето. Уви на малките животинки им се играе и си измислят забавления за сметка на мебелите.
Катка, бързо оздравяване на Ава.
Ох това приспиване. И двамата у дома нямат приспиване вечер. Изкарваме поне един час в кандърми. То приказки ли четем, то гушкане, няма край. Накрая Иво почва нещо да си мърмори на играчките и така може да изкара доста време.

# 127
Бубе, препоръчвам тиРеспитонин за укрепване на имунната система (линка не работи добре, влез на Препарати, Тинктури и там е). На Марти и Надето давам 3х15к в чай или сок при настинка/грип, но може и профилактично в по-малки дози.

malejna много ти благодаря Hug

надявах се и някой да пише за Цитросепта? Незнам тази градина ни срина тотални имунитета, все сме болни..
А иначе толкова е щастлива когато си идва от ДГ и ми разказва и обяснява..Както беше писала и Дианка за Любчето става друго дете когато ходи..

# 128
Надявах се и някой да пише за Цитросепта? Незнам тази градина ни срина тотални имунитета, все сме болни..

Мисля,че Мартеа е давала или дава!

# 129
         Бубе, аз съм ползвала Цитросепт, но не за Явор, а за себе си преди време. Ако помните имах големи проблеми ( и плашещи диагнози) с моите лимфни възли. Надупчиха ме с АБ и попрепоръка за укрепване на имунитета го почнах. Изпих цяла опаковка от малките, но не мога да кажа за някакъв кой знае какъв ефект. На всичко отгоре е адски, ама наистина адски горчив. Дори аз го пия с погнуса. Но ако искаш го пробвайте , само и само да се постабилизира дребната. Успех!

Взех на Явор стерилната урина и наистина си отглежда отново Ешерихия коли. Не е голямо микробното число и педито не ни изписа чак АБ. Почнахме една ваксина Уростим, засега няма да се хваля.

Дидка, определено ми харесвам много с новия цвят!

Не знам как е при вас, но тук е голям бахър!

# 130
Бубе, аз давах Цитросепт. Теа беше болна октомври, доста кофти, 2 седмици близо. Тогава беше ужасната гнойна ангина с десеторно подутите лимфни възли, от което си бях изкарала акъла. Тогава пи АБ, като го спря, започнах Цитросепта. Не знам на него ли се дължи, но близо 45 дни не се разболя, а децата около нея боледуваха яко. Започнах от 3 пъти по 2, постепенно до 3 пъти по 8. Е, наскоро - декември - пак пи АБ, но тогава май аз избързах, май тогава си беше вирус. В момента давам Ехиначи, като спра, пак ще започна Цитросепта. Като цяло съм доволна.

Знаете ли какво ми каза една лекарка от Бърза помощ, при която ходихме, когато Теа вдигна 39,5 (а тя - лекарката - беше доста в час, говорихме си за късно захранване, дълго кърмене, рядко даване на АБ и т.н.). Та тя ми каза, че по последни проучвания (много ми е любим този израз, хихи) вит. С не се дава успоредно с АБ терапията. Дава се после - най-добре курс 7 дни по 1 ампула. Защото аскорбиновата киселина пречела на АБ да действа коректно. Тогава щях да го пиша, ама май не го.

# 131

Феъри честит рожден ден! Желая ти много здраве,щастие и късмет! newsm59  party023 newsm38 Tada Tada
Вале,по добре куче,аз котки не обичам много.
Ники си заспива нормално.

# 132
Феичка Честит Рожден Ден! Да си много щастлива и обичана!

За заспиването - да си направим клуб.  Twisted Evil  Калоян заспива към 22, ако при еженощносто преместване (около 1 часа  ooooh!) е успял да заспи бързо при нас, сутрин към 8 се буди сам. Но ако не е..... едва го събуждам. Иначе и ине често заспиваме доооооооооооста протяжно. Лятото ми беше добре, защото правех междинна дрямка към 22, докато заспи, но сега ми е студено - нали в детската е само неговото легло, приспиващия е на земята  Tired . Най ми е дразнещо акто запита на всяка минута "Утре какво ще правим"  Laughing - отговора за градината не го удоволетворява и пита пак и пак и пак.....  Crazy .

За зъболекаря - ние ходим профилактично. Първия път толкова се беше навил за тая работа, че само дето с лакти не ин избута, за да седне пръв. пу пу Не се е налагало да правим зъбче.

Катка уф! Дано минава бързо и да не я мъчат ушите.

Ант от къде си ги "завъждате" тия работки?

Вале мерсим душа, ама за мене "нещо сладко" е равносилно на шоТоколад... всичко останало не е моят десерт. Добре че винаги имаме какао за дребния  Embarassed, редовно изяждам по пакетче. Съжалявам за котето. Моята си я отглеждахме до дълбока старост (при наште де), но пък сега си давам сметка, че може би съм отключила алергията на Калоян.

Хубава вечер!

# 133
Феъри, честит рожден ден! Бъди все така лъчезарна и безкрайно щастлива със своите съкровища!

Tia, ми ти си била лесна Simple Smile....почти всеки, който ни идва на гости носи на децата шоколад, а и те като мен не го обичат много....с 300 зора и то само в краен случай хапват по 1 парче.....шоколади и подобни изделия имам да открия една сергия.....
Благодаря ви за отговорите за зъболекаря и особено на malejna   bouquet!!!
В четвъртък ще я взема с мен и сама ми каза, 4е иска да и видят забките с огледалце.....ще видим с какав акъл ще е дотогава....
Kamij, ти имаш ли опит с ку4е? Правят ли бели?
Май Сиска и тя имаше куче newsm78....
мартеа, и аз знам, 4е докато се приемат АБ не трябва да се ядат цитрусови плодове.....когато бях бременна с Иса в 5-я месец, Симона беше с двустранна пневмония в болницата с майка ми и като има занесох портокали лекуващата и лекарка ми каза да си ги изям аз.....изтъкна ми същата причина....
Бубе,  изпих преди година 1 шишенце Цитросепт, ли4но аз ефект не видях, но при всеки е индивидуално....мога да кажа само, 4е е страшна горчилка.....
Fairy, спокойно...Миша не е сама...и Иса не иска въобще да и слагам шал на вратлето, неискала да "се души" Laughing
Катка, бързо оздравяване на Ава!

# 134
[Tia, ми ти си била лесна

Лесна ами.... мъжо така ме нави да се женим - каза че ще ми купува щоколад в замяна на свободна вечер с приятели.... така ме и "купи" като булка с три гигантски Милки......  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт