Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 327
  • 621
  •   1
Отговори
# 210
  • в моя свят
Да допълня,че децата влизат с родител или друг възрастен.Всичко се наблядава освен през "прозорчето" и с монитор за видеонаблюдение,както и че има връзка чрез микрофон.Вътре е около 50мин.,но на нас ни разрешаваха да си носим книжки и моливи.Освен това е важно често да се преглъща и ако детето не го прави позволено е да дъвче дъвка,да смуче бонбон или да пие водичка.Ние бяхме заредени с всичко така,че детето си има и занимания,за да не му доскучава.Другото е,че за хора с риск от епилепсия има опасност,както и това,че много хора не издържат на високото налягане.Винаги питат ако те заболи главата спират налягането.Имахме случай,когато детето се държеше за главата,но не отговаряше на въпроса дали го боли и веднага спряха налягането,но всичко беше наред,явно просто така се е хванал за главичката.От това,което съм чела впоследствие обаче не съм срещала нищо за аутизма.Ще опитам да намеря инфо на български за това.                                                                 П.С.Намерих съвсем кратко инфо от една статистика за резултат от различните видове лечение на аутизма според родителите.                  Други методи на лечение

Родителите са посочили различни от изброените методи на лечение, за които са научили от свои познати, приятели, по телевизията или от лекари и са използвали. Такива методи са: лазерна терапия, билколечение, аминокиселини, китайска медицина, аромотерапия, барокамера, делфинотерапия. Повечето от родителите споделят, че не са наблюдавали ефект от тези форми на терапия. За някои ефектът е бил положителен (“появиха се думи”, “детето се успокои”), за други – негативен (лош сън, хиперактивност).

Извадката е от тук

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 01:14 от me4ta22

# 211
  • София
me4ta22, а на вас какво ви казаха за проблемите с ушите и барокамерата? На нас ни казаха, че при проблеми с ушите не се прави, защото натоварването е като излитане със самолет.
Когато ние ходихме на рехабилитация в клиниката по ДЦП, няколко наши близки лекари ни казаха да не я правим, въпреки офертите от клиниката. И аз съм доста скептична.
Но се сетих друго, че всяко дете може да се изследва за нивото на кислород в кръвта. И ако има проблеми да се лекува.
Баща ми е с такива проблеми, правят се кръвни изследвания за контрол. Определено когато ти е нисък кислорода и висок въглерода мозъка ти работи по друг начин. И може би има нещо и за децата в тази връзка. За възрастни лечението е добре организирано от белодробните клиники. Бащо ми има апарат, който прави кислород от вода и го ползва по схема. Не съм изследвала детето, а може би трябва.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 08:40 от TanyaMG

# 212
Но се сетих друго, че всяко дете може да се изследва за нивото на кислород в кръвта. И ако има проблеми да се лекува.
Баща ми е с такива проблеми, правят се кръвни изследвания за контрол. Определено когато ти е нисък кислорода и висок въглерода мозъка ти работи по друг начин. И може би има нещо и за децата в тази връзка. За възрастни лечението е добре организирано от белодробните клиники. Баща ми има апарат, който прави кислород от вода и го ползва по схема. Не съм изследвала детето, а може би трябва.
Дали ще може да дадеш малко повече инфо по този въпрос. Най-вече ме интересува апарата, който ползва баща ти.....

# 213
Здравейте мили мама.Искам да започна деня с една хубава новина.Вчера официално ни уведомиха от общината че един швейцарски дарител отпуска 100000 швейцарски франка за изграждане на център за социална рехабилитация и интеграция за деца с проблеми от аутистичния спектър в Габрово.В момента работим по проект за създаването на такъв център.Много сме щастливи.Това е за сега от мен. Hug

# 214
Много ти благодаря paraplanercheto и sladko pate  ! Не знаех от къде да започна.
 Става въпрос за синът ми който е на 10 години .

# 215
Тити, чудесна новина. Браво, много се радвам за вас и за дечицата. Страхотно!!!
Краси 67, синът ти е доста голям, дали не е просто малко по различен от другите деца. Какво те накара да помислиш, че  може да е аутист?
Дано да не е, въпреки че моето малко аутистче е толкова разкошно, че не бих я заменила и за 10 деца в норма.

# 216
  • в моя свят
me4ta22, а на вас какво ви казаха за проблемите с ушите и барокамерата? На нас ни казаха, че при проблеми с ушите не се прави, защото натоварването е като излитане със самолет.
  Барокамера се използва успешно за неврит на слуховия нерв,внезапна глухота,Мениер синдром,остра слухова травма.Възстановява слуха на 100% както и шум в ушите,но при скорошна слухова загуба.Когато ние правихме сеансите успоредно с 5 възрастни,4-ма от тях бяха с шум в ушите и други проблеми със слуха,а другия човек беше с рани на стапалото от диабет.Детето ми загуби слуха си на едното ухо като бебе,но УНГ специалист ни посъветва все пак да опитаме тъй като от изследванията които сме правили както се изрази лекаря"пътят му е свободен" и са имали случай на подобрения макар и рядко дори и при загуба на слух преди години.На болното ухо нямаме резултат,но на другото има възстановен слух около 10db.
Но се сетих друго, че всяко дете може да се изследва за нивото на кислород в кръвта.
  Да преди сеансите в Барокамерата ни направиха пълни кръвни изследвания.

# 217
  • София
Тити, чудесна новина!!!
Парапланерче, и твоята идея е много добра. Беше пускала преди време едни красоти на направени от вас неща. Запомнила съм много красиви плодове и зеленчуци.

me4ta22, аз мисля че така бях чувала и от болницата по ДЦП, където е барокамерата. Но беше доста отдавна,  имам спомен, че са ме питали дали е добре с ушите. Може и да греша
Но аз по принцип си мисля, че нали барокамерата ни я препоръчват, за да се оросява мозъка с кислород. А пък това зависи много и от капацитета на белият дроб. Изследванията се правят в белодробните болници и са различни от пълна кръвна картина.

pepi_r, ето от тук е апарата, към средата на страницата, Кислороден концентратор - http://www.mte-bg.com/products_04.html#419

# 218
Щом аутистчетата имат нужда от повече кислород в кръвта,
защо им се отразява добре живот на висока надморска височина.
Къде греша в разсъжденията си?

# 219
  • София и там където не се пуши
Вълчо и нялягането не беше ли по-голямо там  newsm78

# 220
ЗК е спряла пътеката за деца на болницата,където правихме процедурите.В нашия град има частен оксигенен център,където цената е 40лв. на сеанс.
   Me4ta22, би ли споделила координатите на болницата и частния оксигенен ц-р, където се прави хипербарната оксигенация. Peace  

# 221
Вълчо и нялягането не беше ли по-голямо там  newsm78
Не, по-малко е, защото над теб има по-тънък слой въздух, оказващ налягане. Алпинистите в голямата си част прибягват до кислородна маска например при качване на седемхилядници.

# 222
  • в моя свят
Но аз по принцип си мисля, че нали барокамерата ни я препоръчват, за да се оросява мозъка с кислород. А пък това зависи много и от капацитета на белият дроб. Изследванията се правят в белодробните болници и са различни от пълна кръвна картина.
    Аз също съм скептична относно кислородотерапията при аутизма.Препоръчва се за компенсиране на кислородния дефицит в цялото тяло,не само мозъка.Що се отнася до другите заболявания за които се препоръчва не бих искала да разводнявам темата,но в нашия случай изследванията бяха достатъчни,детето ми няма недостиг в организма на кислород.Барокамерата се препоръчва за широк кръг заболявания и не всички са произлезли от кислороден дефицит.Това съответно не означава,че Барокамерата е противопоказна за хора без недостиг на кислород в организма.Относно оросяването на мозъка,медикаментите за възстановяване на слух са съдоразширяващи и баба ми пие същите за оросяване,но това не означава,че детето ми не чува заради слабо оросяване,а взависимост от вида слухозагуба съдоразширяващите лекарства биха спомогнали за възвръщането му.Така или иначе има много методи напр. вид кислородотерапия е озон-терапията,която се прилага като озоно-кислороден серум,озонирана вода,чрез инжектиране,ректално и по още различни начини.Съжелявам ако съм досадила,че това е много встрани в темата.Не съм върла защитничка на Барокамерата,просто споделям това което научих от опита с детето и това което съм чела впоследствие.Не знам дали правилно съм го обеснила,но лечението с Барокамера не се препоръчва само за хора със здравословни проблеми поради недостиг на кислород,а и насищането на организма с кислород спомага за преодоляването на заболявания от различен характер.
Цитат
   Me4ta22, би ли споделила координатите на болницата и частния оксигенен ц-р, където се прави хипербарната оксигенация. Peace  
  Барокамера във Варна има във Военна болница и в Медицински център "Оксигена",който се намира в Терапията,отстрани на самата болница.Интернет адреса е www.hmc-oxigena.com На мен така не ми го отваря,но при търсене в Гугъл под барокамера варна излиза като първи резултат.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 12:44 от me4ta22

# 223
  • София
Препоръчва се за компенсиране на кислородния дефицит в цялото тяло,не само мозъка.

Разбира се, че действа на всички органи, но понеже при деца със забавено говорно развитие, винаги изтъкват, че би помогнало на  мозъка, за това така съм го написала. Логично изглежда да има връзка между получаването на кислород и работата на един орган, за това темата е интересна.
Май е важна и циркулацията на кръвта и доколкото си спомням при по-голяма надморска височина кръвообръщението се подобрява. Надморската височина са ни я препоръчвали и за изчистване от токсини.

# 224
Ами и аз прочетох статията за барокамерите и кислородната терапия.Виждам ,че тонът на статията е  доста неопределитен-"ние не говорим за излекуване на аутизма , а за подобрение в поведението,някои функции и в качеството на живота";"следващата стъпка е да разберем кои деца се поддават на тази терапия,тъй като е доста скъпа";"не знаем за дългосрочните ползи от нея-може да е само междинен ефект.."
По повод за кислорода,наскоро говореха тук ,че в Канада имало барове където можело да се "кефиш"дишайки кислород-опиянявали се хората по-лесно вместо от алкохол или марихуана.Гледам ,че тук започват да рекламират вода за пиене с един атом повече кислород-О3.Още не съм ровела в гугъла за повече от бенефитите и.Като гледам какво е финансовата криза тук и особенно на семействата с 1-2 деца на терапия за поведенчески проблеми само да не си мислите,че е голям процента на семействата,които ще си купят тези камери...Виждам ,че основните насоки са логопедична терапия,поведенческа и социализиране.Особенно социализиране под всякаква форма.Видях пораснали деца,които ползват едни уреди на които пишат ,за да общуват.Говоря за невербални дечица.А също има и "говорещи" устройства,които издават вид реч от името на децата.В помощните училища ги научават и да използват упростения език на жестовете.Ще се поинтересувам кога педагозите и родителите решават да използват невербалната комуникация.Щото всъщност това е основният проблем при A-ма-нарушаването и. Confused

Общи условия

Активация на акаунт