Сняг навън вали, АПРИЛката на топло си стои

• 15 757
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте и от мен мили мами! Heart Eyes
азз да се отчета днеска бях на леккар.Всичко изглежда нормално.Потвърдиха ми пола-ще си имаме момченце. Rolling Eyes
Вери найс моля те да ми сложиш едно синьо щъркелче и на мен.Няма бягане вече по тъч линията,доктора ми каза че е 100% сигурен и даже ми го записа в картона.Нямам основания да не му вярвам,защото и предишния път ме пита ддалиискам да знам и каквото каза това беше.
По повод на раждането,мога и това да кажа,че вече със сигурност ще е секцио.Очакваните размери на детето според докито ще са 4.700кг.Ако искате и това да пишем до имената си тъкмо после ще видим дали доктора и технологията са познали. Mr. Green
на преглед ще съм чак след 1 месец и мисля че оттогава ще почна с по-честите ходения и тоновете.
Мисис Т. и аз съм се спряла на тази количка на Чико. Grinning

# 226
Жабче, аз съм се родила 2300гр., мъжът ми 4800гр. Shocked свекърва ми все ме плашеше какво ме очаква #Cussing out, а пък Габи се роди 2000гр., ама точно закова кантара, все едно по-голяма буца сирене Tired И аз сега съм едра,а пък мъжът ми е много висок и Габи върви доста висока, макар и слаба. Така че няма много зависимост, важното е да са здрави fingerscrossed
Надето К, аз от редут-а почти всичко съм взела р-р 60, само комплекта за изписване е 54. Ти правилно си поръчала, само че аз за новородено не харесвам дрехи с качулка, единствено ако е космонавт. Защото новороденото основно лежи по гръб и настрани и качулката само се набира по гърба. Вече след 6 мес. като сяда-качулки.

# 227
Здравейте, момичета, напоследък ми се върти един много важен въпрос в главата наред със всички останали... Вие ще си наемате ли екип за взимане на стволови клетки от пъпната връв??? Чувала съм, че е много необходимо, но пък е много скъпо около 3500 лв. и направо незнам какво да правя??? newsm78 Аз нямам такава финансова възможност, мислих кредит да тегля, но моля ви кажете струва ли си наистина, някой има ли впечатления?

# 228
Рея, добре си се прибрала у дома.  Hug Заради отпуската на Димитрова часът ми при нея е тази сряда.
Затова, ако си решила да правиш доплер в медицинския център, Димитров няма ли да свърши работа? Или да говориш лично с Марков за да те вмести той някак?
За размери в грамаж не сме си говорили с никой лекар. Винаги замерването е било "отговаря на еди-колко-си-седмици и еди-колко-си-дни".  Всъщност веднъж на една от картинките сама си прочетох какво е теглото. Явно машинките си имат автоматично зададени логаритми да си смятат. Все пак, откакто една мама беше подложена на специална диета да захрани мъника, защото в късните седмици беше дребен, а се роди над 4 килограма, аз си и имам едно наум.
Съдейки по родилните размери на мен и на таткото, дребната трябва да бъде къса и около 3 кг.
Io_io , звучи добре, че са подновили техниката в МД.
Жабче, най-после дойде понеделник. Ще чакаме да се включиш след късния преглед.

# 229
Здравейте, момичета, напоследък ми се върти един много важен въпрос в главата наред със всички останали... Вие ще си наемате ли екип за взимане на стволови клетки от пъпната връв??? Чувала съм, че е много необходимо, но пък е много скъпо около 3500 лв. и направо незнам какво да правя??? newsm78 Аз нямам такава финансова възможност, мислих кредит да тегля, но моля ви кажете струва ли си наистина, някой има ли впечатления?

Ние с моя съпруг го коменирахме веднъж.Не знам дали си заслужава 100% ,нямам около себе си ,хора,които да имат опит и да кажат,но чакам включвания по темата с нетърпение.

# 230
  • София/Люлин
Толинка, честит рожден ден на патерици. Пожелавам ти да си здрава и април да гушнеш най-красивото бебче.
Жабче ще стискам палци всичко с теб и твоите бебки да е наред.
Относно размерите на бебето, моята доки като я питам ми отговаря..ами за тази седмица би трябвало да е еди колко си килограма. Обикновените ехографи не замерват ли теглото? Аз съм вече в 28г.с. и ми каза, че ще ходя вече на всеки две седмици.
За покупките- вече се снабдих с помпа, стерилизатор и тази седмица ЖЗ ще вземем и кошарката, но дрешки никакви не съм купила. Много ми харесват тези в ларедут, но за съжаление не знам френски и не знам как да поръчам или да платя.
Още не съм коментирала с лекарката начина на раждане и другата седмица когато съм на ЖК сматам да я попитам. По принцип искам да родя естествено, но знае ли човек.
Лек ден на всички.  bouquet

# 231

Ние с моя съпруг го коменирахме веднъж.Не знам дали си заслужава 100% ,нямам около себе си ,хора,които да имат опит и да кажат,но чакам включвания по темата с нетърпение.

Аз се инетересувах и прочетох страшно много по темата и в крайна сметка се отказахме. След консултации със специалисти и вътрешна информация от местата, където съхраняват, основните причини са следните:
-в България няма законодателство, което да регламентира взимането и съхраняването на стволови клетки;
-в България няма никаква практика, нито има случаи на съхранени и използвани стволови клетки, нито пък има схема, по която да можеш легално да ги изнесеш, транспортираш и използваш.
- условията при които се взимат, отделят и съхраняват само привидно отговарят на нужните условия
Няма да продължавам с аргументите, защото не искам да агитирам никого нито "ЗА", нито "ПРОТИВ". Все пак българските специалисти се опитват да са в крак с тази тенденция и не искам да омаловажавам труда им.

# 232
Didi Bojinova  - ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336355.0 
е темата за ЛаРедут, от която може да получиш супер подробна информация как да пазаруваш, другия ти вариант е да се свържеш с някоя от нашите мами и да я помолиш, когато си пазарува да ти поръча и на теб...аз също още не съм пазарувала оттам - гледах австрийския, но определено ми се струва, че намаленията във фреския са по-големи, а и цените са по-ниски....

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 13:35 от mara casy

# 233
Здравейте моми4ета!
Първо да ви благодаря на вси4ки за пожеланията,много сте мили  bouquet
А сега и аз да 4честитя на Толинка на патерица,

Мила,да ти е 4честит празника и да ти донесъл  само хубави новини,с много щастие и радост и на пролет да гушкаш едно сладко,здраво беб4е

Нямах възможност да влизам досега и много ми липсвахте Hug

Ние си изкарваме страхотно в България. Само обикаляме от маса на маса.Ве4е с Милото се търкаляме.Вси4ки много ни се радват и глезят. Еле пък мене. Гледат ме като свещената крава Joy Не ми дават нищо да пипна.Взе да ми харесва много Mr. Green

А сега да се похвалим. Ве4е е 150% сигурно. Ще ставам тъща.
Ще може ли да ми смените щъркел4ето Laughing

Бяхме при Врагалева във Фемина. Страшно мила жена. Много доволно останахме. Огледа вси4ко,каквото трябваше.Засега вси4ко си е в норма. Няма никакви отклонения,освен,4е върви доста дългокрака. На мама мацката Mr. Green Направи и филм4е. Постоянно си го гледам. Въртеше като шиле,наглася се,прозя се,усмихна ни се...Е голям кеф е това техни4еския напредък.

Принцеса Рая много се радвам за сестри4ката ти.Страхотна новина Hug

Моми4ета,ще се опитам пове4е да пиша,но не обещавам. Връщам се в събота и тогава ще съм пак всеки ден на линия. Дотогава леко бременеене на вси4ки,много ви прегръщам Hug

# 234
Толинка, честит рожден ден на патерици от мен! Пожелавам ти слънчево детенце, безпроблемна бременност (колкото е останала до края) и леко раждане!   bouquet  bouquet  bouquet

Kafenceto, мисля, че не са съвсем така цифрите от ценоразписа на Токуда, поне на мен преди 3 седмици ми го разпечатаха от регистратурата на АГ-то. Наистина избор на екип е 1500лв. Неонатологичния пакет за новородено е 500лв при естествено раждане и 600лв при секцио. Упойката е 300лв, никъде не беше разбита на упойка+анестезиолог. Цялата трябва да е 300лв. Присъствие на бащата при раждането - 200лв. Доплащане за стая има само, ако е ВИП стая, до колкото ми е известно. Пише, че има вероятност да се наложат някакви допълнителни неща, но пациентите ще бъдат своевременно осведомени. Та така...Според желанията излиза между 2000 и 3000лв.

За стволови клетки и ние доста мислим, но както е писала Io_io  - нещата не са съвсем регламентирани, а неизвестността на толкова висока цена не ми се струва особено разумно....За сега с мъжа ми повече клоним към не. Io_io, ако имаш още информация, ще съм благодарна да споделиш. Няма как да се сметне за агитация "За" или "Против", ти изказваш мнение, пък само който иска може да го вземе под внимание....  Hug

Нещо Дея много зачезна... newsm78 И Мария пише рядко.... newsm78

Ние с бебко днес бяхме на преглед по ЗК - казаха ни, че тежи 1390гр.  Shocked На мен ми се видя доста...Е, не е 1500 като на rrivanova, ама пак си е доста...Преди 5 дена пък в Токуда ми казаха 1000гр....Има някакво разминаване, сигурно истината е по средата.  Sunglasses На кое казвате слушане на тоновете? Да не е сърдечната дейност? Ако е така - всеки път я наблюдават, без да правят запис. О, пропуснах да спомена, че за 5 дни бебока се е завъртял с кратунката надолу...

За килограмите, от преди забременяването съм +6, като само покрай празниците качих 3кг..... Whistling

suny78, ние също сме се запалили по покупките! Само трябва да си седна на Д-то и да снимам малко, че да кача снимчици...До преди седмица аз напирах да пазарувам, а татето ме удържаше, той беше разума в семейството. Сега той толкова се е отприщил да купува, че ми се сърди като почна да го разубеждавам да изчакаме с нещичко....Скоро така ми се нацупи, че исках да отложим една хавлиена кърпичка с герои от анимацията "Колите", че се почувствах гузна и се върнах да я взема....Била за дупето на бебето, как съм можела да го лиша от такава чудесна малка кърпа... Joy

Пожелавам на всички бремелинки с болежки да минават бързо! Да спинкате дълбоко и пълноценно!  Hug

Мара Подробната, страхотни новини! Честити розови гащи!!!  newsm30

Ох, тревога ми е легнала на сърцето....ще ходя в една лаборатория да си направя една диагностика. Моля се резултатите да са отрицателни, въпреки, че се съмнявам.....Утре ще давам материал за изследването, стискайте ми палци, мили момичета... Praynig Praynig Praynig

# 235
no_name стискам палци , и дано опасенията ти са неоснователни.

# 236
  • Лудогорието
Боже колко е студено в стаята ми.... Сутринта беше 7, а сега е 14 градуса с две печки.  #Crazy  Дано да не настина  Praynig
Аз все още нищо не съм купила на бебо, но от снощи се хванах да му изплета елече с помоща на майка ми  Grinning Цяла нощ ми изтръпваха ръцете ....  ooooh! Отдавна не съм се занимавала. Според милото и това не бива да правя, ама ме хваща саклета вече   Flutter
Остават ми 5 седмици да работя, после отпуска и болничен. Една приятелка роди в неделя момченце и се замислих сериозно, че и моето време идва... Честно казано-панирах се /дали всичко ще мине по живо по здраво и т.н/  Tired
Единственото, което ме успокоява е ритането на бебо  Heart Eyes
Мара Подробната отцепи се от отбора значи  Mr. Green

# 237
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!!!  bouquet
Снощи сънувах големи глупости и се стреснах ,а бебка така се въртеше в корема ми и риташе много силно Sadявно и тя се е стреснала.
Дея не е писала отдавна,дано да е добре newsm17
no_name и аз стискам палци всичко да е наред newsm10 fingerscrossed
Жабче ,чакаме новини  love001
Пожелавам ви приятна и слънчева седмица с много ритничета newsm51 sun lovekiss

# 238
Здравейте пак! Включвам се само да кажа какво ми обясни лекаря ,който ми прави ФМ относно теглото на бебето.То се определя от замерванията ,които правят мисля на бедрената кост беше и ако не се измери правилно дори с мм. дава много големи разлики.За това при някои ,които сте ходили при различни лекари са ви дали различни стойности,като се роди бебчо ще разберете кой специалист е по-добър с апаратурата.Моя приятелка я бяха наплашили ,че ще ражда голямо бебе ,а то си беше нормално 3,200 така ,че наистина зависи кой го казва.

no_name и аз стискам палци,мисли позитивно!И не забравяй да кажеш кога да пущаме Wink

# 239
  Здравейте Simple Smile
Аз в четвъртък ходих на очен доктор и ще раждам със секцио. Когато раждах Кико, имаше редица усложнения и след доста тежко и дълго раждане се наложи малкия да лежи в ковиоз...И мен много ме е страх пак да раждам нормално...А и заради лазерната корекция на очите, няма и друг начин...
Днес съм на преглед при доктор Димитров във "Фемина". Аз съм много доволна от него. Много добър доктор.
Засега  не зная още къде и при кого ще раждам...
Бебчо рита много.
За кг, аз съм +5 от началото на бременността.
Кико пак се е изринал от алергията.
Честит рожден ден на патерица на двете рожденички. Да сте живи и здрави и през април всички да имаме сладки и послушни бебета  bouquet
Утре ще пиша как е минал прегледа. На мен също ми излезнаха изследванията на кръв и урина, но не са много добри. То и когато ги правих малко бях понастинала.
До скоро:)
Лек ден на всички Wink

Общи условия

Активация на акаунт