Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 693
  • 848
  •   1
Отговори
# 615
dimitrina73 очаквах нещо по-така от теб и наистина го получих. Идеята ти със заледения сняг е супер. Въобще няма какво да добавя освен, че тортата страшно ми хареса. Браво на теб.   bouquet

barcela много сладка торта. Добре си се справила с моделирането. Поздравления.  bouquet

# 616
Дими невероятно изпълнение   bouquet , кокичетата и снега са уникални-браво  Peace . Снощи като прочетох описанията, за малко да скоча да забъркам прословутата Калифорнийска треска  Crazy добре че нямах бадеми и карамелов шоколад  Laughing . Всичко мног ми харесва, няма кусури, няма нищо излишно, нищо не липсва. Който може си го може   33uu smile3501

Барсела добре си се справила, не се ядосвай. Жабокът е много сладък  Peace . Основната ми "забележка" е към кафявото петно в едната част на тортата- всичко се слива и не мога да различа добре фигурките  Peace

# 617
Дими - наистина уникална торта и много, много свежа. Определено имаш авторски новаторски стил който се забелязва!   chef Цветята са чудесни, а идеята за снего-леда е един път!  Shocked Свалям ти шапка мадам. Също така е интересна вътрешната консистенция с която си експериментирала.
Barcela - твоята торта ме трогна с това, че е класическа детска торта, която с удовоалствие бих поднесла на празник на моите деца. Фигурките са добри и въобще няма какво да говорим. Браво.  Simple Smile

# 618
Благодаря ви момичета,че ви е харесала поне мъничко моята торта.Това направо ме стимулира за следващия път да участвам.

# 619
Благодаря ви момичета,че ви е харесала поне мъничко моята торта.Това направо ме стимулира за следващия път да участвам.

Разбира се, че ще участваш, хич да не ти минават такива мисли пез главата  Naughty

# 620
  • Plovdiv->Toronto
Да бе, какви са тези приказки Simple Smile, аз очаквах толкова китки от теб, на сватбената торта направо ме съсипа, твоята и на тандури ми бяха фаворити  Peace. Следват китки, това дето и насън го можеш сигурно. Аз да му мисля, само една роза съм направила досега и тя на нищо не приличаше  Close.
Ще започнем отдалече и ще успеем   bouquet Peace ...

# 621
  • София
Стаси, Клер, Драконче,Диди, Джемма, Блу - много благодаря момичета за вниманието и хубавите думи!

Барчела,  Hug - само напред, какво говориш, какво отказване и съмнения:) Laughing

Минете в другата темаза една късна почерпка послучай днешния празник и до утре:)

# 622
Момичета, искам искрено да се извиня на Албена, Eli_c, Stasi_76,TheDragonBG, Dimitrina_73 и Barcela, че не съм коментирала нищо, както и на момичетата в следващите дни. Не искам да се оплаквам, но просто не съм в състояние да стоя на компютъра изобщо, не съм прочела дори какво сте писали, надявам се да мога да наваксам в някой от следващите дни и ако ми позволите да коментирам тогава.
Във вторник ще разбера дали ще правим втора операция, защото рязко ми се влоши състоянието и хич не съм добре, та стискайте ми палци да мога да се появя поне другата седмица тука.  Hug Peace

# 623
  • Vaudreuil Canada
Tandoori гледай си здравето на първо място пък когато можеш ще коментираш - едва ли някой ще възрази. Стискам палци всичко да се оправи възможно най-лесно и максимално бързо.

# 624
  • Plovdiv->Toronto
Тандури, рязко да се подобри състоянието ти пожелавам и стискам палци  Praynig Hug ...
Не мисли за коментари сега, почивай по-добре   bouquet.
Ей, какво стана с тези момичета-организаторки тази година, Пепи и тя нещо не се чува много, дали оздравя  newsm78 Hug Heart Eyes ...
Пепи, покажи счупения елемент  Mr. Green ...

# 625
  • Пловдив
9 МАРТ

Обсъждане на тортите на Destini и  Marulka_s

Малко за правилата на обсъждането:
Форматът на обсъждане ще е свободен, както предния път. Моля както наблюдателите, така и участниците да имат чувство за такт при коментарите си, като се стараят да предложат конструктивна критика!
В първият постинг на всяко обсъждане ще пускам описанието на изработилите тортата точно както са ми го пратили.

Няколко съвета към обсъждащите:
- Моля, уточнявайте към кой е отправен въпроса ви!
- Преди да зададете въпрос, убедете се, че авторката не е отговорила на същия или подобен въпрос. Имаме само по 1 ден за 2 торти, времето не е много, така че постарайте се въпросите да не се повтарят!
- Моля, не обсъждайте други торти и не задавайте въпроси на други участници докато дискусията за настоящите тече!
Благодаря на всички ви за разбирането!

Destini
Тортата на Destini можете да видите тук:
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614176237899/

Описанието на Destini:

От сезоните си избрах Есента. Имам си един любим пейзаж, но неуспях да го сътворя.  Нямах грам стимул, за разлика от мига в който реших да участвам в предизвикателството.
Тортата е Медовик по рецепта на Лабрекс, доза и половина. Кремчето е от 600 гр. Заквасена сметана, 200 мл. Сладкарска сметана и 1 крем Оле Ванилия. Много отдавна исках да направя тази торта и съм възхитена от вкуса. Вече е моята любима торта.
Тортата е покрита с ГММ. Идеята ми беше да направя фигурки, къщата, дърветата и самата воденица от масата. В последствие реших да ги рисувам, което не беше добра идея. Поне разбрах какво значи да се рисува върху торта. Та нямах много цветове, само основните. Нюанси неможах да направя въобще. Мисля,  това че съвсем малко разредих боичките си оказа влияние. За следващия път ще знам да не щадя толкова ромчето. Това е за моето торте. И трябва да отбележа, че не съм доволна. Прилича на рисунка на 5 годишно дете.

Marulka_s
Тортата на  Marulka_s можете да видите тук:
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614179546805/

Описанието на  Marulka_s:

Торта сезони, обяснения

Вътре е шоколадова торта по следната рецепта:
Блат:
5яйца + 1 ч.ч. захар се разбъркват до побеляване. Добавят се 1 и 1/2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер + 4 с.л. какао. Изпичат се 3 блата и докато са още топъли се сиропират.
Сироп:
2 ч.ч. пр. мляко
3 с.л. какао
1 ч.ч. захар
Всичко да заври и се сваля от котлона.
Крем I:
4 с.л. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пр. мляко
Това нещо се разбърква хубаво и се слага на котлона. Бърка се непрекъснато до пълното му сгъстяване. Оставя се да изстине напълно като се разбърква от време на време за да не хване коричка.
Крем II:
250 гр масло
1 ч.ч. пудра захар
Разбърква се много добре да стане гладък крем.

От кафявия крем се прибавя лъжица по лъжица към масления и се разбърква до еднородна смес.

Намалих захарта по рецептата, заради шоколадовото покритие. Направих си шоколадово тесто по рецепта на Ванчето, като отново не сложих пудра захар в тестото, за да не умрем от сладко. Декорацията е от готова моделираща маса.

# 626
  • Пловдив
Ей, какво стана с тези момичета-организаторки тази година, Пепи и тя нещо не се чува много, дали оздравя  newsm78 Hug Heart Eyes ...
Пепи, покажи счупения елемент  Mr. Green ...

Ели, аз още съм болна. Кашлям, хремава съм и още вдигам температура. Счупеният елемент замина отдавна в коша, но тортата все пак я направих.
Така, че и аз се извинявам, че не коментирам, но през деня гледам да си почивам, че малкия си иска внимание, а не ми се иска още дълго да съм болна.

# 627
  • у дома
destini:     Hug 

идея и замисъл:
идеята да нарисуваш есенна картина страшно много ми допада.  Peace
аранжировка:
може би липсва нещо отстрани, като кант.  newsm78
изпълнение:
мисля, че си се справила страхотно.  Hug Това е една рисунка върху торта, истинска рисунка! Чудесна е, дори и със своите кусури, които ти намираш, аз мисля, че е страхотна. Hug Има си своя чар.   
въпроси и забележки:
въпроси нямам. Забележката си я написах по-горе. Нека по-вещите в рисуването се изкажат.  Laughing  Защото това е интересно предизвикателство, да направиш рисунка върху торта. Поздравления  Hug

marulka:   Hug

идея и замисъл:
невероятни идея и замисъл.  Peace Hug Най-най-в началото имах нещо подобно предвид, но със някое годишно цвете, да има четирите етапа от луковица към цвят, но така и не я развих тази идея. А твоята е страхотна и много нестандартна, бих казала. Hug
аранжировка:
всичко си е на място  Mr. Green
изпълнение:
клончето е като истинско, цветчетата, ябълките, всичко е един път. Браво. Party
въпроси и забележки:
въпроси нямам. забележки – може би малко есенните листенца ми стоят изкуствено. Тортата не е изгладена много добре и това малко бърка в очите. но като цяло чудесна торта. Поздравления     Hug  bouquet

Tandoori, мисля те. изпращам ти положителна енергия и дано по-скоро нещата се оправят при теб.  Praynig коментарите не ги мисли, най-важно е здравето   Hug сигурна съм, че никой няма да ти се разсърди  bouquet

# 628
  • Пловдив
Момичета, ще се опитам да напиша за всяка торта от началото до тук по нещо. Съжалявам, че го правя чак сега, но едва днес се чувствам малко по-добре.

Clairette
Много ми хареса идеята ти. Хубаво преливане на сезоните, но аз бих променяла с тях и нюанса на фона или бих се опитала да направя свръзка между сезоните. Иначе - супер изпълнение и идея.

Krasi.mira
Хубава зимна приказка. само височината на тортата ме смущава.

Rumya
Хубаво е че пробваш нови неща. За пролетна торта малкои ми бледнеят цветовете иначе дървото е много добре направено.

Fior
Много грандиозен проект. Кто отделни торти всяка ми харева много, но като едно цяло ми идва много ярко и леко претрупано.

Krische
Много интересна идея да пресъздадеш Сезоните на Любовта. Фигурките като за първи път са доста сполучливи. Рекичката ми стои като от плочки, но моста е един път. Добре си пресъздала и двата сезона в двете части на тортата.

Shemet Neveroiaten
Много хубав снежко. Момичетата преди мен са си казали всички забележки по него. На мен най много ми се набива шала. Не се откроява като е бял.

Anda
Много интересно виждане на нещата. Бялото ми навява студ, но явно това е била целта. Моделирането е на много високо ниво  Simple Smile

ElenaK
Много хубава рекичка и цветя. Малко ми е зеленината, но явно е съвсем ранна пролет. Харесва ми формата на тортата, а реката е типично планинска рекичка.

Blueeye
Интересно пресъздаване и на четирте сезона. Бих направила дърветата по-разклонени. Имам предвид клони във всички плоскости, а не само в една. И фона не бих го оставила снежнобял. Браво за лятното дърво.

Van444eto
Типична пролетна лехичка. Единственото нещо, което не ми допада са стъблата на цветята.

Albena
Морето е един път. И пясъка е супер реалистичен. Фигурките са много хубави, но леко несъразмерни. Но тортата ти веднага ме накара да искам да е лято и да съм на морето.

Eli_c
Останах безмълвна. Тортата ти ме грабна от раз. Едно невероятно зимно селце. Браво.

Stasi_76
Щърко е много хубав. Тортата ти пресъздава много добре пролетта. Може би скупчени цветчета биха ми харесали повече, а не така разпръснати. Реката е супер.

TheDragonBg
Много хубави зюмбюли и много хубава фигурка. Само ми липсва малко зеленина, която да покаже, че зимата си отива и идва пролетта.

Dimitrina_73
Заедно с на Ели тортата за сега са ми 2-те любими торти. Всичко е толкова реално. И снега и кокичетата.... Очаквах от теб подобна приятна изненада.

Barcela
Тортата е много ярка и хубава, но се зачудих кой сезон е в гората. Предполагам късно лято  Simple Smile Много добре си се справила с фигурките.

Още веднъж извинявайте, че чак сега пиша за всички торти.
По-късно ще пиша и за днешните

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:22 от _Пепи_

# 629
  • София
Дестини,
идеята ти да рисуваш е похвална, малко разнообразие за препълнените ни от фанданени красоти очи:))) Есента има много красота, ако след нея идваше пролет, щеше да ми е любим сезон:)))
реализацията: аз не мога да рисувам, затова мнението ми е редово - много ми харесват цветовете, ярки са като за слънчев есеснен ден, воденичното колело внася малко носталгия, която за мен есента така или иначе си има:)
забележки, въпроси: на небето ми липсва някакво облаче, а в тревата малко повече есенна пъстрота - нещо, което да наподобява листопада. Коя е следващата ти любима торта (питам, за да преценя дали Медовика би бил моят избор)?

Марулка,
идеята: ти е много елегантна - как едно клонче само е побрало всичко, като живота:)
изпълнение: Клончето е страшно като форма и изпълнение! Едностилни са ти сезонните елементи - няма по-реалистични или по-схематични - това ми допада. Цветовете са супер, а това, че на летния етап има и неузрели плодове много ме впечатли, не бих се сетила:)
въпроси: Как намираш вкуса на тортата - звучи много шоколадово, но кремът все пак и с варена част, сигурно не е много тежка торта? В клончето има ли арматура и каква?

ПепиHug! Оздравявай!
Тандури, мила, утре ще стискам палци, дано няма усложнения и с това се затвори този ужасен цикъл на тревоги при теб! Твоите коментари са също много ценни за мен, но като за всяко ценно нещо, може да се почака:)

Общи условия

Активация на акаунт