Играчки и закачки ще има, ала най вече здраве тая зима!

• 17 459
  • 319
  •   1
Отговори
# 210
Ех, Дундурела, измъчихте се и вие  Sad

# 211
  • София,
Да и Вероника отхрачва, но храчките са по скоро преглътната слюнка и стомашен сок.
А за мотилиума какво да ти кажа, може би след една седмица ще има ефект, ние първо го пихме цели два месеца. Сега също го пием от доста време, но за съжарение рефлукса пак се раздразва, и то явно от храна newsm78, ох до онзи ден бяхме на диета, и сега пак. А вчера и дадох доста неща които явно нетрябваше да и давам newsm78, в едното пюре имаше царевица, а другото пък беше нещо киселко, и за капак и правих и грис с прясно мляко, струва ми се че като и дам от прясното мляко и веднага и става така. Ох незнам вече, сега като се нахрани и спря да кашля и заспа. Стомахът е пълен и в момента работи,  но като се изпразни след смилането на храната и стомашните сокове пак ще тръгнат нагоре по хранопровода и пак ще почне да кашля, ужас! Sick

# 212
  • София
Ами Алекс си е почти доносен. Роди се 34-35г.с., 2400 кг.
Все още е по-малък от връстниците си.

# 213
Добро утро момичета. Днес съм най - ранобудна, обаче няма никой за компания.

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 09:52 от Aleksi_Koko

# 214
И ние сме тук.Днес доста се успахме. Сега закусвахме и сме на линия с кафенцето.
Семирамида-много гадно ми стана като прочетох за Вероничка. Дано вчера е било инцидентно и днес да сте по-добре. Мария има все още сополи,а и температура-до 37,5 и ми намирисва на зъби. ПАК.Нямаме почивка от тях. А като знам ,че е ред на кучешките-много се плаша. Сега не капем нищо в нослето,че ни свършиха онези капки и ще я оставя само на физиологичен разтвор. И без това ,ако са зъбки трябва сама да се пребори.
Хайде да пием кафенце. kaffeetrmker_2

# 215
  • София
И аз станах рано, ама се замотах Simple Smile

Дани, по-добре карай на диета докато отшумят всички стомашни проблеми. Прясното мляко мисля, че не е подходящо. На Дияна съм и правила картофено пюре без мляко, масло и т.н., само с малко сол.
Варен ориз, картофи. Може би и спагети, кус-кус, биха станали.
Морковите не ми дразнят стомаха ако са добре сварени. Мога да хапвам Бейби моркови на Боунделе, нямат сол.

# 216
  • София,
Ей ме на и аз съм тук, с още по лоши новини от вчерашните Embarassed Вероника през нощта кашля доста лошо и влажно, а сутринта се събуди с температура, която в началото беше уж ниска, но само след час мина 38. Опитах да я нахраня и и дадох Панадол, но уви тя всичко повърна, изчаках я малко и и дадох втори път. Обадих се на др. Куфарджиева, но тя каза че в момента не е в София и няма как да ни види, така че  Hug отидохме в поликлиниката първо да ни видят там и ако трябва да ни дадат направление за болница Embarassed. Прегледаха ни много внимателно и резултата е, че сме на антибиотик, започнала е да развива бронхит и тя, от дясната страна има доста влажни хрипове, а и температурата, лекарката каза да си преценим, ама по добре било да пием АБ. Аз дори изобщо не се и замислих - лятото така три дни се влачи, с уж ниска температура и повръщаше и кашляше, и накрая се оказа с Пневмония, този път не ми се рискува. Изписаха ни Клацид и добре, че успя да го изпие без да повърне. Инхалациите остават, а също и отхрачващ сироп. Но след първата доза още кашлицата чуствително намаля, а сега и сложих и свещичка за температурата и заспа. Баткото пък и той в начална фаза на гнойна ангина, та и за него АБ, абе всички сме се натръшкали тук и това е, само таткото си мълчи и нищо не казва и се опитва да разсее обстановката, щото на мен ми е черно пред очите Crossing Arms.
Ан МАри и аз като тебе започвам да страдам от безсъние - тази нощ незнам от какво, ама пак не можах да спя изобщо, втора нощ не мога да мигна и незнам защо така, дали от притеснение или заради това, че съседите ни отдолу се караха цяла нощ - представяте ли си така викаха и крещяха, хвърляха и тропаха, едва не се избиха. Жената нещо я беше прихванало, явно беше с нервна криза, но беше ужасно. От 10 до 4 ч сутринта, как не я заболя гърлото незнам, ама така крещеше, че чак се чуваше съвсем ясно какво му вка на мъжа и. Tired Надявам се да са останали живи накрая де! Sick

# 217
Семирамида,много лошо,то всъщност не знам кое е по малкото зло,рефлукса или спазъма.снощи дадох на АДИ СОДА ,И ТЯ СПРЯ ДА КАшЛЯ,И щЯХ ДА ТИ ЗВЪНЯ ЗА ДА ТИ КАЖА АКО МНОГО СЕ МЪчИТЕ ДА ДАДЕш НА вЕРОНИчКА Tired

# 218
  • София,
ПАли благодаря, аз прочетох, че си идала сода, но да ти кажа мен ме е страх тя е още много малка newsm78. Но явно причината да се раздразни и рефлукса този път е друга не е само от него. Ама като са малки и не могат да ти кажат какво им е, няма как да разберем. Странното е, че тя нито е кашляла тези дни, нито е имала хрема, нищо - изведнъж онази вечер започна да подкашля и повърна и аз си мислех, че е от рефлукса, но явно не е само от него, а тя е почнала да се задръства от храчките и затова повръща. Друго си е баткото е голям и си казва, че много го боли гърло, той и той се държи понякога като бебе - почва да реве, ама какво да ги правиш - деца  Hug, да оздравяват бързо и това е! Hug

# 219
Много съжалявам ,Семирамида. ТАка се надявах да се размине. До гуша ми дойде от тези болести.
Малко да се затопли времето и вирусите се развихрят.
Относно безсънието- и мен ме е хванало. Уж ми се спи ,а като легна и не става. А се чувствам много уморена. Май тревогите и притесненията покрай Мимето ми идват в повече.
Малко за разсейване: Гледате ли "Такъв е живота"? Започнах да го следя. Знам ,че са стари предавания ,но нали не съм ги гледала преди и ми е много интересно. Отпуска ме някакси. А ми е много интересно и сватбата дето следят вече 3-ти епизод. По стар обичай. С чеизи,с коне ,с овце.Много е странно.Че все още има места в България,където се женят така.

# 220
  • София
Дани, като не можеш да заспиш... пиши ми на скайпа или кю-то Simple Smile

За содата бях чела във форума. Не помня дали писах и тук. Равни количества сода и канела се смесват. Дава се с лъжичка, да дъвче. На Дияна съм давала, но беше малко по-голяма.
Аз от малка страдам от пневмонии. А след като ми оперираха сливиците (на 27г), като ме хване някоя настинка, веднага слиза надолу. За последно май кашлях като магарица докато кърмех. Тогава обаче само сироп на Тайс пих.

И на мен днес ми е нещо нервно. ПМС-то би трябвало да ми е минало вече Simple Smile Ама от сутринта съм на метлата и прелитам от покрив на покрив. малко ми трябва... и съм подпалила Simple Smile

За "Такъв е живота?... Май само едно предаване съм гледала. По малките села най-вероятно все още си спазват традициите.
Бях гледала предаване, може и от тази поредица да е било, за тридневни сватби; излагане на чеиза по улицата, да го види народа. Предаването беше за помашко село. Момичето беше студентка в Благоевград, но каза "искам да спазя традициите". Поне чеиза вече е модерен - ТВ-та, ДВД-та и т.н. Simple Smile
Ама булката беше толкоз шарена... Simple Smile

# 221
Дундурела, и аз много съжалявам, че пак нещата не са наред. Дано този антибиотик помогне на Вероника и тя бързо да се оправи. Дано скоро ви забравят вече лошите неща  Hug

Ние днес го ударихме на тотално мързелуване. Мислех да водя Жоро на клуб, ама беше много мъгливо предиобяда, та го оставих за след като се събуди. Ама учудващо на обяд така сме заспали, че се събудихме чак към пет...и вече нямаше за кога  Rolling Eyes Ама добре ми се отразява бездействането, де...не се оплаквам  Mr. Green

Малко за разсейване: Гледате ли "Такъв е живота"? Започнах да го следя. Знам ,че са стари предавания ,но нали не съм ги гледала преди и ми е много интересно. Отпуска ме някакси. А ми е много интересно и сватбата дето следят вече 3-ти епизод. По стар обичай. С чеизи,с коне ,с овце.Много е странно.Че все още има места в България,където се женят така.

Аз тези серии, които в момента повтарят съм ги гледала преди. Интересно е като цяло, замисълът... От всички сезони обаче, най-много ми хареса "Новите българи"  Rolling Eyes

# 222
Здравейте,

Дундурела, надявам се малката скоро да се оправи. Напълно разбирам какво ти е.

Аз мами имам едни питане. На Алекс пуснахме ДНК анализ за муковисцидоза, казаха, че изключват да има, но че се правили профилактично при недоносени и особено при проблеми с белия дроб. А и като д-р Куфарджиева я е гледала, която също каза че на този етап изключва болестта, та исках да ви питам дали вие сте правили това изследване?

Лека вечер.

# 223
ние не сме правили,не са ни казвали ,а то в епикризите пише какво наблюдение трябва и какви прегледи.има тема за това заболяване в -деца с хронични заболявания.ако искаш почети там,може да получиш отговори на много въпроси.

# 224
  • София
На Алекс само ФКУ му правиха (фенилкетонурия). Правиха на всички бебета.

Общи условия

Активация на акаунт