Митове и легенди за живота в чужбина

• 25 347
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
...Хм,за сврыхдебелината зависи с какво сравняваш.Ако ти самият си си "леко"закрыглен  тукашните няма да ти се сторят такива,респективно и грозните и тыпите....

Значи, каваш всички ние, които не виждаме американците, като "грозни, тъпи и дебели" все сме в малко или в повече такива  ooooh!  ooooh!

# 106
Сетих се нещо- всички в северните страни за огромни великани (викинги по 2.50м Wink ), а жените са като "измити" кобили...и естествено са дебели, защото тук е студенко и трябва сланинка за топли Joy

# 107
, за маникюр, ..., пак казвам, в религиозен и скъп район съм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green .

май наистина е време да сменяш района -  наоколо има 3 салона за маникюр и винаги са пълни bowuu

# 108
, за маникюр, ..., пак казвам, в религиозен и скъп район съм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green .

май наистина е време да сменяш района -  наоколо има 3 салона за маникюр и винаги са пълни bowuu
само в радиус 3 км около мен има 2 салона...жива холандка не съм видяла Twisted Evil
тук ползват някакви жени, които ходят по домовете и взимат евтино за подстригване...като по холандски Crazy Crazy Crazy

# 109
Работех в България с белгийски туристи и когато нещо се случеше от рода на: изгубена резервация , грешен самолетен билет и т.н те реагираха ужасно , почваха да крещят и т.н и ние все си мислехме " ами да прави са хората , при тях всичко е уредено и не са свикнали така "
 Joy да ама не - оказа се че тук в Белгия губят документи и бъркат данни масово и няма начин да си извадиш документ от воле , поне 5 пъти трябва да позвъниш или отидеш на място , много често грешки , купиш шкаф - доставят ти го с 5 чарка по-малко , поръчаш матрак 200 / 240 донесли 140 / 200 , кажеш 6 пържоли , прибереш се те 5  ooooh!
Инъче и аз подкрепям за съседките холандки и 500-те евро , тука са мръсни и с петна по дрехите

# 110
  • САЩ
Най-големия мит който чухме беше когато се прибрахме първия път и след като на дълго и широко разказвахме за нашите неволи по американска земя, когато едни приятели ни питаха "Ама нали на всеки спечелил зелена карта като отиде в САЩ и му дават по $10000? И те ли не стигат?" Ейййй тогава голям смях падна  Laughing

# 111
Hitrusha, има вариации на $10.000. Wink
"Уреждат ти работа, жилище и здравна застраховка. Една кола имаш да купиш, какво се оплакваш."  Mr. Green

# 112
  • ENGLAND

Като "ръчката" на тази снимка  Grinning

Ха ха. Ние имахме такова чудо (заварих го в къщата) и умрях от щастие, като се счупи.  Embarassed
Що, туй не е ли нормална смесителна батерия? Аз имам такава в кухнята. Е, предпочитам  я пред двете отделни чучурчета за топла и студена вода и легенчето в мивката.

# 113
Що, туй не е ли нормална смесителна батерия? Аз имам такава в кухнята. Е, предпочитам  я пред двете отделни чучурчета за топла и студена вода и легенчето в мивката.

И аз го предпочитам това пред двата крана (за два крана не ща и да си помислям  Stop). Особено в кухнята е много удобно.
В Европа имахме такива навсякъде и беше много удобно.  Peace Но тук се "мъча" с два крана.  Confused

# 114

И аз го предпочитам това пред двата крана (за два крана не ща и да си помислям  Stop). Особено в кухнята е много удобно.
В Европа имахме такива навсякъде и беше много удобно.  Peace Но тук се "мъча" с два крана.  Confused
Накара ме сега да си огледам жилището, защото изобщо не се бях замисляла къде какво има - каквото го е оставила предишната собственичка, такова е.
Само в детската баня мивката е с два крана. Всичко останало е с един кран, включително кухненската мивка (тя пък е точно като тази на снимката по-нагоре). Не е до това дали е в Европа или Америка, значи.
Аз разлика в "обслужването" не съм усещала, но това е може би поради собствената ми игнорантност по въпросите на обзавеждането и някои удобства.
Ще имам обаче предвид, че единичният кран е за предпочитане, ако се наложи нещо да подменяме - току-виж, ако ни се наложи да продаваме, може да е в наша полза.

# 115
  • Германия
А знаете ли един друг мит, винаги ме е разсмивал, обикновено е насочен към европейците, не за всички чужденци:
....., понеже пестят вода, не мият чиниите, а ги потапят в пълен с вода умивалник и след това само ги забърсват с кърпа Mr. Green
Не е мит, вярно е!  Sick

# 116
  • ENGLAND
А знаете ли един друг мит, винаги ме е разсмивал, обикновено е насочен към европейците, не за всички чужденци:
....., понеже пестят вода, не мият чиниите, а ги потапят в пълен с вода умивалник и след това само ги забърсват с кърпа Mr. Green
Не е мит, вярно е!  Sick
А, и аз като дойдох в Англия три дни ядох в чинии с веро, но след това поех всичко в мои ръце.
Тук и в малките кафенете, пъбовете и ресторанчетата ги мият така. Laughing

# 117
Не е мит, вярно е!  Sick
А, и аз като дойдох в Англия три дни ядох в чинии с веро, но след това поех всичко в мои ръце.
Тук и в малките кафенете, пъбовете и ресторанчетата ги мият така. Laughing

Интересно mи е пари ли пестят или просто постъпват екологи4но?

# 118

Хм,за сврыхдебелината зависи с какво сравняваш.Ако ти самият си си "леко"закрыглен  тукашните няма да ти се сторят такива,респективно и грозните и тыпите.

Според мен пък това дали смяташ местните за масово дебели или не зависи от средата, в която се движиш. Има една закономерност - колкото по-бедно и/или неграмотно е населението, толкова е по-дебело. Ако отидеш в хубав квартал, може изобщо да не видиш дебели. Ако отидеш в някой бедняшки, със сигурност ще видиш не малко. Ако живееш сред red necks дебелаци около теб ще виждаш колкото искаш. Ако си заобиколен от интелектуалци, процентът на закръглените около теб ще е чувствително по-нисък. Иди в Ню Йорк и ще ти направи впечатление колко малко пълни хора ще видиш. Иди след това сред царевичака на Мид Уеста или пък сред по-малките селища на прерийните провинции на Канада и картинката ще стане по-различна Mr. Green

Момичета, благодаря ви за отговорите за отпуска по майчинство. Peace

# 119
Иди в Ню Йорк и ще ти направи впечатление колко малко пълни хора ще видиш. Иди след това сред царевичака на Мид Уеста или пък сред по-малките селища на прерийните провинции на Канада и картинката ще стане по-различна Mr. Green

Абсолютно!  Peace
На няколко пъти ни гостуваха приятели от Европа и едно от първите неща моткайки се из НЙ беше да попитат "Къде са дебелите американци?". Едните приятели ходиха из вътрешността после и на връщане за Европа гордо ни показаха снимки на дебели американци от царевичака на Мид Уеста (буквално).

Мислех да не се изказвам по въпроса как една част от немците мият чинии и се къпят, но ще спомена две думи. Учудващо много хора мият чинии като пълнят едното корито на мивката със сапунка, другото с чиста вода. Топват в първото, топват във второто (съответно водата вече не е чиста) и така...
Къпането е още по-...пикантно. Къпе се майката във ваната, и в тинята след нея се къпе детето. Къпят се често. Някои всеки ден.

И 'щото съм сигурна, че все ще се намери някой да не ме разбере докрай, пояснявам, че не е масово (не генерализирам), но се среща по-често отколкото средностатистически чистоплътник може да си представи, че е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт