СНБМ - инициативи - 26 част

• 81 793
  • 637
  •   1
Отговори
# 435
Какво може да направи СНБМ по въпросите за лекарските грешки и отношението на лекарите към пациентите?
Дайте поне да си издействаме правото на саморазправа щом закона защитава "лекарските" убийства
Съжаявам за тона, но съм много разстроена, а вече и бясна, но току що гледах "Горещо" от 05.11. и сурешния блок на тв7 за изпуснатите близначета

Трябва така наречените "лекари" да разберат, че първо те рябва да си вършат съвесjно работата и огава да претендират за пари и всичко останало

# 436
  • София
В СНБМ имаме екип "Здвеопазване", но нямаме достатъчно хора - работим на доброволен принцип. В момента нямаме актуални инициативи в областта (последната ни такава беше за детското здраве, в частност здравословното хранене в детските заведения, доста далече от темата, к. повдигаш).

А и иначе в личен пл. - самата аз в мом. съм бременна с второ си дете, та представяш си как бих могла да възприема подобни инциденти... Доколкото съм ровила статистики за лекарските грешки и вътрешноболничните инфекции, в световен мащаб всяка десета назначена терапия е сбъркана, а вторите се получават в 5% от случаите. В БГ доскоро (напоследък не ровя подобни статистики) числата и по двата показателя клоняха към нула. Мене лично ме съмнява нашето здравеопазване да е по-добро, по-скоро се замислям как точно и дали изобщо отчитат коректно данните... Напират и други въпроси естествено.  Peace

# 437
Спящата пожелавам лека и безпроблемна бременност и леко раждане  bouquet

Трябва по някакъв начин да се промени ОТНОШЕНИЕТО на лекарите към пациентите.
Според мен всичко идва от там, ако не си измиваха ръцете със системата, ЗК, финанси и не знам какви оправдания за собствената си безхаберност и мързел.
Когато започнат първо да гледат как да диагностицират и излекуват пациента, т.е. първо да си свършат работата и тогава да си търсят заплатата, тогава и хората ще ги подкрепят, а няма да ги плюят.
Само се оплакват, че са им малки заплатите, а не гледат колко работа са свършили за тези пари.
Все пак когато започваш някъде работа, знаеш предварително заплащане, работно време и задължения, не те устройва-не започваш.
А какво щеше да им бъде заплащането, ако вместо на заплата(гарантирани пари без значение на обема и качеството на работа) им се плащаше на РЕАЛНО СВЪРШЕНА РАБОТА.
Сега излиза, че не работят, а пак искат още пари.
Другия извод е, че на практика получават заплата за да не правят нищо и да уморят пациентите.

Аз лично не бих се наела с втора бременност ЗАРАДИ ОТНОШЕНИЕО НА "ЛЕКАРИТЕ"

# 438
  • София
Спящата пожелавам лека и безпроблемна бременност и леко раждане  bouquet - Мерси!  Hug

Трябва по някакъв начин да се промени ОТНОШЕНИЕТО на лекарите към пациентите.
Според мен всичко идва от там, ако не си измиваха ръцете със системата, ЗК, финанси и не знам какви оправдания за собствената си безхаберност и мързел.
Когато започнат първо да гледат как да диагностицират и излекуват пациента, т.е. първо да си свършат работата и тогава да си търсят заплатата, тогава и хората ще ги подкрепят, а няма да ги плюят.
Само се оплакват, че са им малки заплатите, а не гледат колко работа са свършили за тези пари.
Все пак когато започваш някъде работа, знаеш предварително заплащане, работно време и задължения, не те устройва-не започваш.
А какво щеше да им бъде заплащането, ако вместо на заплата(гарантирани пари без значение на обема и качеството на работа) им се плащаше на РЕАЛНО СВЪРШЕНА РАБОТА.
Сега излиза, че не работят, а пак искат още пари.
Другия извод е, че на практика получават заплата за да не правят нищо и да уморят пациентите. - Ако искаш, разгледай сайта ни и ако решиш, че ти се занимава с проблема, можеш да помислиш дали да не ни станеш чл.  Wink Само да ти кажа, че нещата получават бавно и трудно, с мн. работа, понякога всичко не се променя изобщо или още по-лошо - става още по-зле и нищо не можеш да направиш.  Rolling Eyes Все пак, когато постигнем нещо, се чувстваш наистина удовлетворен, просто да не очакваш чудеса, но ако никой нищо не прави, вероятността нещо да се промени е още по-малка.  Peace

Аз лично не бих се наела с втора бременност ЗАРАДИ ОТНОШЕНИЕО НА "ЛЕКАРИТЕ" - То не се знае...  Wink

# 439
  • София
Здравейте,

Искам да попитам дали СНБМ има някакви инициативи във връзка с предложените с проекто-бюджета за 2012 година промени, касаещи удължаването на срока върху който ще се изчислява обезщетението за майчинство от 18 на 24 месеца?

# 440
  • София
Здравейте,

Искам да попитам дали СНБМ има някакви инициативи във връзка с предложените с проекто-бюджета за 2012 година промени, касаещи удължаването на срока върху който ще се изчислява обезщетението за майчинство от 18 на 24 месеца?

Да, подготвили сме писмо, най-вероятно утре ще го внесем и ще го публикуваме.  Peace Ще сложим линк и тук.

# 441
  • София
Благодаря много за бързия отговор. Дано тази година да се даде повече гласност на въпроса, понеже миналата година мина някък тихомълком.

# 442
  • София
А, и миналата г. писахме писмо, ама не винаги става.  Peace

# 443
  • София

Здравейте,

Да, подготвили сме писмо, най-вероятно утре ще го внесем и ще го публикуваме.  Peace Ще сложим линк и тук.

# 444
  • София
Прочетох писмото и искрено благодаря за публикуването му!

Дано да произведе желаното действие. А ако не бъде обърнато достатъчно внимание на писмото, има ли някакви идеи за допълнителни действия, като например събиране на подписка в подкрепа на исканията промяната да не бъде приемана?

# 445
  • София
УС на СНБМ ще вземе решение за това на последващ етап.  Peace

# 446
# 447
УС на СНБМ ще вземе решение за това на последващ етап.

Взехте ли решение ?

# 448
  • София
Принципно засега не смятаме да организираме подписка, но подкрепихме протеста на варненските майки.  Peace

# 449
  • СОФИЯ
Принципно засега не смятаме да организираме подписка, но подкрепихме протеста на варненските майки.  Peace
Peace
Кое не е вярно?

Общи условия

Активация на акаунт