Отговори
# 135
niky26 по принцип тази лаборатория в Медицинска академия и тази в Плевен са двете  рецензирани за този тип изследвания, което значи че това е точния резултат.
Накъде някой беше писал, че при разлика се правило и трето изследване, но да ти кажа моята компетентност достига до тук.
Много хора си изпращат блокчетата за изследване и в чужбина.

А ти Ники със съхранена гърда ли си и чисти ли са ти лимфите
Питам, защото обикновено вливките са 6бр.
При положителен ХЕР и при засегнати лимфи са 8бр. и обикновено първо са ФЕК /червена химия/ и после мисля слагат таксола /не знам дали тя е бялата/
Прекъсване на вливките от лъчетерапия, обикновено се при съхранена гърда, което ме навежда на мисълта, че си със съхранена гърда.

Но все пак това което пиша е некомпетентно направено проучване от моя милост

# 136
  • Бургас
Да,гърдата ми е съхранена,направена ми е квадрантектомия,лимфните ми възли са чисти. Не зная защо вливанията ми са 8,схемата ми я направи доц.Куртева и в Бургас я приеха така.Между другото има ли някой от Бургас?Не зная дали тук да правя лъчетерапията-май апаратурата е старичка.

# 137
  • София
Ами то, ако питаш мен "апаратурите"  навсякъде са стари. Та където и да решиш, май е все едно.
Важното е да работят през времето на твоето облъчване, за да не прекъсваш терапията.
При положителен Хер схемата на вливане е точно такава - 8 вливания разделени на две.
Четири  ФЕК и четири таксол. По средата лъчетерапия.
Не е задължително да е съхранена гърдата.
ФИШ се прави като контролно изследване на ХЕРа.
ФИШ е изследване , така да се каже на ДНК, затова е по-точното.
Соня мисля, че трябва да настояваш за Фемара или поне за по нов клас хормонално лечение.

# 138
Хули как мислиш, при отрицателен ХЕР на Ники може ли да и се икономиса таксола, както и две вливки.
Все пак той е по-висок клас химиотерапия и е по-тежка
Ако ХЕР и хормони са и отрицателни, тя е като мен и може да бъде само на шест ФЕКА.
А Без страх даже беше само на четири курса

Все пак схемата е почти еднотипна

# 139
  • София
Почти съм сигурна, че таксола ще и го спестят.
Все пак преценката е на базата на първите изследвания, тогава, когато ХЕРа е бил +++
Имайки предвид и това, че няма разсейки по лимфните пътища, може да остане и само на тези четири ФЕКа и лъчетерапията.
Вероятно ще се продължи на хормонотерапия. Не разбрах обаче, какви проценти шанс за отговор имат хормоните.

# 140
Ангелари, извинявай, какъв е тоя аватар, моля те, смени го, не ми харесва/ не те ангажира с мнението си, но.../Просто не ти отива...Сложи нещо по-свежо... Hug

# 141
  • София
Точно и аз щях да я питам за аватара.
Ангелариииииииииии, нали не се чувстваш така  newsm45

# 142
  • София
А,бабката е хубава,като млякото на баба,само бастуна ми идва в повече.....ам това ни чака де?Ама след 100 годиниииии

# 143
  • София
Що бе, аз вече си куцам, ама това не ми пречи.
И съм си красивичка, и съм си работливичка и добричка баба на внучките  newsm44
А за 100-те ? Ми то си е ясно   smile3532 ...... ще ги стигнем.

# 144
 smile3532 само ви показвам какво ви чака
Ще го сменя, но по натам няма да е тия дни
Може да е БАБА но ангеларска баба

Ники моето мнение се препокрива с това на Хули и не случайно я помолих да си сверим часовниците  Grinning
Доколкото разбрах и хормоналните рецептори от МА са ти отрицателни, което ме навежда на мисълта, че може да отървеш и хормоните.

# 145
Дали и аз да не си проверя хормоналните рецептори още веднъж, заедно с ХЕР. Иска ми се и аз да отърва хормоните.
Ангелари, днес исках протокол за изследване на Хер-а от Хасково - не ми дадоха. Ами те ги били пратили в Плевен материала не бил подходящ и в София щяло да е същото, но аз не им вярвам. Ще пробвам пък ако стане, ако не много здраве! Писна ми от тая бюрокрация. С триста зора си взех първите 2 месеца болнични от ТЕЛК.

# 146
angelary то всички знаем какво ни чака, ама наистина много сбабен (пък дори и да бил ангелски ) този аватар. Имам чувството, че и на 80 години да стана все ще съм си луда глава и ще има нещо да ме човърка отвътре  Grinning

# 147
Леле, Хули и други баби  Hug,
Честит Бабин ден! На Хули специални  Heart Eyes Hug  bouquet Heart Eyes  bouquet Hug
Почерпих се аз и сега ми дойде точно, мерси за почерпките!  Heart Eyes

Сонче, трудно е мила. Може само Нолвадекс (или Тамоксифен) 2 години и после 3 Фемара или Аримидекс. Може само Тамоксифен или Нолвадекс или Само Фемара или Аримидекс. Я ми кажи ти имаше ли засегнати лимфни възли? И другото - преценяват се страничните ефекти също. Как си с костната плътност и с холестерола? Щото то и качеството на живот е от значение  newsm78 Иначе, лекарите предполагам се ограничават да изписват Ароматазни инхибитори заради цената. А ти в менопауза ли беше? Извинявай, ама аз не помня толкова други неща, пък......

Еххо, не знам за левкоцитите....А това с яденето на месо не беше ли за тях също. Аз така преди за три дни ядох телешки пържоли, ядки и т.н и ги вдигнах от петък до понед. и ми направиха вливката (и червено вино). И тогава ми казаха - "можеш да ядеш,а"  Laughing

niky26, задължително трето мнение. Кофти, че си стигнала до тук, ама.... Най-добре е трето. Не може да избереш това, което звучи по-добре. Важно е за последващото лечение! Как така дори Ер е различен  newsm78 Действай, че да е ясно.

Целувки на всички. Лекетата ги зарязх, панталона се оправи и това ми е достатъчно. Блузата има на ръкавите червенко, ще пробвам с прясно мляко на следващото пране.  Rolling Eyes

Ангелари, и аз не харесвам аватара. То след сто години медицината ще е напреднала, ще изглеждаме като Лили Иванова сега  Flutter

Целувки  Heart Eyes

# 148
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ стига с тоя аватар Grinning, за сега съм с него Grinning
А и бабата е закачлива
Даже си пада малко луда глава като мен  Grinning
Нищо, че е с бастунче има си ангелски крилца

Ники и аз ти препоръчвам трето мнение
Имаш достатъчно време от три вливки и лъчетерапия, даже и от чужбина може да го поискаш

Соня пробвай се и в София
Длъжна си да го направиш, но отиди на място
Ако трябва отиди няколко пъти

# 149
So special Simple Smile, имам един засегнат лимфен възел. Не съм си изследвала костната плътност и холестерола също не знам как е. В менопауза съм. Непременно ще искам консултация със специалист от Онкото в София, но при кого да отида?
Хули, може ли Александрова да прецени или да ме насочи към друг специалист?

Общи условия

Активация на акаунт