Отговори
# 60
Привет и от мен  Simple Smile

- Антон спи по два пъти все още, но с тенденция да остане само следобедния сън.
- Нощем спи добре, с едно ставане за вода към 5-6, което се опитвам да махна, за да мога да го преместя в на Мариана стаята.
- Яде колкото е решил да яде; не гоня и не правя цирк, не е заслабнал.
- Тръшка се особено драматично, мята главата в земята - отговарям му, че няма да стане това, за което се тръшка и го оставям...надявам се да спре да го прави  Crazy Започва да се усеща, че го боли (доста силно се дрънва понякога!) - и напоследък просто ба-а-а-вно поляга и рита с крака; много е смешен.

=====================
Ето малко снимки от вчера; имахме среща с Гоги (на маймунче)  Laughing (първите четири снимки):
http://www.flickr.com/photos/misholina/

# 61
Здравейте момичета!
Записах се накратичко в миналата тема и затова реших да намина днеска малко по-обстойно.Трудно ще ми бъде да се обърна персонално към всеки и затова няма да споменавам имена!
Радвам се че всички като цяло са добре! Дано болните дечица се оправят и този грип с който ни плашат да ни подмине и нас и тях!
За дупки емоционални се говори по-напред в темата.....еми то аз ту влизам ту излизам от тази дупка - ПИСНА МИИИИ!Но ако трябва да съм честна съм повечко в нея  Confused
Децата на всички ви са си все такива сладкиши!
По повод анкетата ще се изкажа и аз
1- чува и разбира ама се прави по-често на ухапан!
2- вече спиме веднъж на ден около 3 часа обикновенно от 12.30 до като му се спи
3-ядеме ту 4 ту 5 пъти - зависи от това как му тръгва деня  и в колко е закусил, но тъй като до скоро не искаше изобщо да яде заради .......и аз не знам заради какво щото ние си ги имаме всичките 16 зъба в устата!Та сега се отприщи пак и аз гледам като иска да му давам манджа!
4-Да не чуе дявола вече от може и два месеца да има спи по цяла нощ от 8-8 сутрин и рядко се буди за биба и моментално пак откъртва!
5- Това му е много занимателно и се залива от смях човека!Прави го докато го преобличам и съм надвесена над него. Но явно е решил че това са ласки! Crazy
6- тръшкане  newsm78 абе не бих казала че е чак тръшкане, по-скоро етюдче разиграва човека от време на време но е кратичко щото знае че няма да му мине номерчето  Naughty
мишолина разкошни са! Просто са само за щипане тия голи баджаци! А Марианка с балеринската рокля ми напълни очите и душата!  Hug Hug Hug

Поздрави момичета от мен!

# 62
  • Банкя
Не е истина, Джиджа, какво постигна с твоята анкета - огромна посещаемост на темата и отговори от мами, неразписвали се отдавна (в това число и от мен Mr. Green)

1. Не винаги ме слуша, но определено разбира значението на думичката не;
2. Нощем спи 10-11 часа, през деня около 2 часа следобяд. Понякога, ако е дремнал преди обяд (20 мин.), следобяд спи 1,5 часа;
3. Закуска в 9:00, обяд 13:00, следоб.закуска 16:30, вечеря 19:00, мляко 22:00 (понякога солети предиобяд). Определено е лаком и не отказва почти нищо, маймунджулуци не се налага да правя;
4. Ако се пробуди, е достатъчко да поседя малко при него и пак заспива, ако е топло (лятото) давам вода;
5. Получавам шамари (ухапвания вече по-рядно), но според мен повече се закача с мен по този начин, а не да ме накаже;
6. Определено се ядосва, тръгва разреван нанякъде, но още не се е въргалял по пода - аз веднага се опитвам да предложа нещо позволено вместо забраненото или му отвличам вниманието по друг начин.

Джиджа Може да обобщиш накрая резултатите, да видим, какво преобладава сред редиците на октомврийчетата. Hug

Сега отивам да чета и гледам снимки. Peace

# 63
Аз ще го обобщя  Mr. Green:

спят когато си искат, ядат когато си искат, тръшкат се, и са големи маймуни

Joy

# 64
Не е истина, Джиджа, какво постигна с твоята анкета - огромна посещаемост на темата и отговори от мами, неразписвали се отдавна (в това число и от мен Mr. Green)

Да, бе, дан повярва човек  Laughing Laughing Laughing Mr. Green

Джиджа Може да обобщиш накрая резултатите, да видим, какво преобладава сред редиците на октомврийчетата. Hug

В по-късната ни емисия, очаквайте резултати  Mr. Green

Аз ще го обобщя  Mr. Green:
спят когато си искат, ядат когато си искат, тръшкат се, и са големи маймуни
 Joy

Joy Joy Joy

# 65

Я сега да ви питам аз няколко неща:
1. Мъниците слушат ли ви? Ако им кажете "не" приемат ли го или правят съвсем обратното?
2. По колко часа спят нощем и по колко денем?
3. По колко пъти на ден хапват и през какъв интервал долу горе? Налага ли се да им правите маймунджулъци докато ги храните?
4. Нощем будят ли се за мляко и по колко пъти?
5. Бият ли ви?
6. Тръшкат ли се когато не им уйдисате и на най-малката прищявка?

1.Понякога слуша понякога не.Иначе съм сигурна ,че знае какво е НЕ,но си прави оглушки.
2.Вечер ляга към 10 спи до 8 сутринта,през деня понякога спи преди обед към 1 час и следобед,ако има някой с нея налеглото може да спи и 3 часа,ако е сама в леглото си спи много по-малко.
3.Яде 3 пъти основни храни и понякога и по 2 пъти АМ,ако не е яла като хората,яде и солети бисквитки и тем подобни глупости.Маймунджелъци не правя.
4.Буди се и още как ,все още яде по 2 пъти докато спи.Вторият път е към 5-6 сутринта.
5.Не ме бие,отвреме на време ме хапе,но е от превъзбуда ,а батко си го бие понякога.
6.Различно,но се случва.

# 66
Здравейте момичета, да отговоря и аз на въпросите. )))

1. Разбира какво е НЕ, но в много редки случаи наистина слуша и се маха от там, където не трябва да пипа.
2. Нощно време спи около 10-12часа, но от 6месеца имаме проблем - не си ляга преди 00ч, с много редки изключения. През деня спи 1път за около час-два максимум.
3. Яде 3пъти - закуска, обяд, вечеря. Яде колкото иска, отдавна се отказах да се правя на маймуна за да хапне. Има дни, в които хапва доста, има дни, в които си почива.
4. Нощно време се буди, следва рев в леглото и местене на нашата спалня. (крайно неправилно, пробвах да я откажа, за сега неуспешно).
5. Случвало се е 3-4пъти да ме удари, защото не съм и позволила нещо и съответно се е ядосала. Показвам и и казвам, че така не се прави.
6. Случва се и да се тръшка, обикновено се случва когато и се спи, тогава е много кисела и невъзможна.

# 67
  • София
Привет  Simple Smile
Хайде пък и аз да се изкажа по  въпросите на Джиджа  Wink
1. Отлично разбира смисъла  на НЕ-то, но в повечето случаи ми се подхилква и продължава да си прави каквото знае.
2. Заспива около 20.30 -21.30 часа и спи до към 6.00, като междувременно се буди по 1-2-3 пъти, когато, както дойде, но често между 2.00 и 4.00 става и иска да идва при нас и ако не я взема пищи. Като я взема започва да ни "бие глави"  ту на мен, ту на баща си, върти се като пумпал...толкова неспокойно спи това дете  Confused През деня спи по 1 път и то в най-добрия случай до 2 часа.
3.Яде по N- на брой пъти и по малко. Вече престанах да се правя на маймуна, ако ще да яде.
4. Нощем не се буди за мляко.
5.Когато много и се скарам и не и дам нещо ме удря и ми се кара, дори размахва с пръст  Naughty
6. Тръшкането го владее до съвършенство, въпреки, че в последно време е една идея по-добре от преди, но ето  и днес седна/защото я подпрях да не легне/ в една локва, защото не и дадох да ходи да дърпа едно улично куче, което спеше  Rolling Eyes

Много са сладки Гоги и Антон, а както каза Надето Марианка ми напълни душата с балеринската рокличка Heart Eyes
Лека и спокойна нощ   bouquet

# 68
Е не мога да наваксам - това мойто по цял мрънка и се тръшка за нещо.
Като иска нещо казва-на. И на, на, на, на и като не мога да разбера какво иска лудвам Crazy
Преди Джиджа да е обобщила анкетата:
1. Като кажа не, повтаря след мен и си размахва пръста -полза няма.
2.Сутрин към 11 за половин, един час и към 15 пак така.
3. По 4 пъти яде- някъде през 4 часа май се пада
4. Не се буди за мляко- буди се за да ми дърпа косата и да ми се катери по главата Crazy Това май и в сънено състояние го прави. Сутрин съм като парцал.  А инъче заспива след 11 вечерта и то на нашето легло, ако го преместим се събужда и реве. Спи до към 7.30 .
5. Оня ден си малтретираше танцуващото магаре. Като му показах, че трябва да го гушка и да го целува се ядоса и ми заби един хубав шамар.
6. Не се тръшка, само квичи и мърмори и ме дърпа за крачола Crossing Arms
Като мога пак ще пиша, че откак съм седнала на компютъра реве и вече чак се мъчи да повръща #Cussing out

# 69
  • Пловдив
И сега да си допиша:
Гледах снимки и да Ви кажа всички дечица са много сладки  Heart Eyes. Съжалявам, че съм изпуснала тези на Ноли и Жорката.  Sad
На болничките дечица бързо оздравяване.
Джиджа, това за настроението на майката и на детето е много вярно. Преди няколко дни ми беше едно такова нервно, напрегнато и точно същия ден Христина постоянно мрънкаше и искаше да я държа в мен. Лошото е когато имам работа, иначе просто сядам на пода с нея и си играем и това определено ми действа успокояващо.
Мишонка, наскоро ми казаха една бабина рецепта срещу цицини, когато се удари детето веднага да се намаже с олио. Изпробвах я вече няколко пъти и наистина върши работа.  Peace
Моргана, страхотен ти е гоблена. Да знаеш къде могат да ми направят схема по снимка?
Рали, и при нас напоследък често се срещат такива температури. Последния път вдигна вечерта 2 пъти висока Т почти 39 ( все още пиеше сиропи, защото точно преди седмица пак беше с Т), на другия ден нищо и нямаше, на третия вечерта 37,2 и като я заведох на лекар "нищо и няма, само леко са и зачервени дъгичките в гърлото, това е характерно при никненето на зъби".  Вече не знам какво да мисля, не съм вярвала, а и все още не съм убедена, че от зъби се вдига толкова висока Т.
но често между 2.00 и 4.00 става и иска да идва при нас и ако не я взема пищи. Като я взема започва да ни "бие глави"  ту на мен, ту на баща си, върти се като пумпал...толкова неспокойно спи това дете  Confused
И при нас е така  ooooh!
Новото при нас е, че Христина вече отваря почти всички врати и понякога успява да се покатери на дивана. От ден на ден става все по-палава и все повече започва да прилича на батко си. Т.е. свърши ми спокойствието  #Crazy
Лека вечер на всички  bye

# 70
  • София
 Hug Привет от мен! И целувки! Hug
Джиджее Heart Eyes
1. Разбира какво значи НЕ и си прави каквото си иска ,и то забързва с дейността си  като накрая се крие зад пердето или в някой ъгъл
2. Нощем спи около 8 часа ,като задължително се буди към 12-1 /когато аз си лягам/ и към 5-6 тогава суче.вечер по някое време се мести при мен. През деня спи обикновенно от 11до 14ч. или от 14до 17ч.. Когато спи от 11до 14 после към 17ч. пак заспива
3. Яде сутрин ,обед и вечер преди лягане . След обедната закуска понякога я пропуска ,по точно не иска да яде/често тогава й давам к. мляко/. По време на ядене трябва и тя да има лъжица и да се храни сама ,голяма борба е ние да й даваме ама в повечето случаи се лъже Mr. Green. Много пъти си играе с химикали и моливи на батко си -обожава ги. С една дума яде трудно.
4.  Буди се само към12-1ч. суче и продължава да спи. Мести се при нас.
5. Удряла ме е ,но след като аз я бях пляснала леко ,от тогава не ме е удряла ,аз също . Иначе скубе особено сутрин ,когато буди батко си  Mr. Green,милинкия ,тя така му се радва.
6.  Пищи и ляга на земята/не мога да я вдигна/,когато не й давам нещо или когато я слагам в леглото,но задължително, бяга и пищи, когато искам да й сложа памперса и да я облека  ,   явно иска да е все гола Embarassed     

Бибби ,а Йоана си бърка в гърлото когато иска да й се обърне внимание особено когато я оставя в леглото в спалнята ... и ако не я чуя ,повръща и прави всичко мазало Sick

# 71
Я сега да ви питам аз няколко неща:
1. Мъниците слушат ли ви? Ако им кажете "не" приемат ли го или правят съвсем обратното?
2. По колко часа спят нощем и по колко денем?
3. По колко пъти на ден хапват и през какъв интервал долу горе? Налага ли се да им правите маймунджулъци докато ги храните?
4. Нощем будят ли се за мляко и по колко пъти?
5. Бият ли ви?
6. Тръшкат ли се когато не им уйдисате и на най-малката прищявка?

Айде и аз да се изкажа
1. Общо взето слуша, стига да съм достатъчно убедителна с тона. Ако сме навън и не искам да се чуваме много го вземам и отклонявам най-небрежно от заветната му цел. Понякога отива до нещо забранено гледа отдалече и ми размахва пръст "ааа"
2. Нощем спи 11-12 часа, денем 2 пъти по 2 часа средно
3. Горе долу яде в 8,30-13-17,30-20,30. Никога не съм правила маймунджилъци
4. Буди се но не за мляко. Давам вода или чайче и пак си заспива, иначе максимум се будил 5-6 пъти
5. Не
6. Не

Леле момичета като ви чета ... май ние сме от изключенията дето слушкат, папкат и нанкат без проблем.
Дано всички го израстат по бързо че на мамите нерви няма да им останат.

Мишолина, страхотни снимки  Hug
Целувки  Heart Eyes

# 72
Привет и от нас Laughing
Да се запишеме и ние за анкетата преди обобщението  Grinning
1. Разбира какво значи НЕ и си прави каквото си иска ,и то забързва с дейността си  като накрая се крие зад пердето или в някой ъгъл
Това с пълна сила важи и при нас,като обикновено криенето е свързано с тичане да не би някой да му вземе забранения предмет който е докопал Joy
2.Вечер заспива около 20.30-21.30.Сутрин спи до към 7 обикновенно.През деня вече спи по един път на обяд за около 2 часа.
3.Ядеме по 5 пъти на ден като последното е млякото преди лягане.Засега нямаме проблеми с яденето и не се налага да се правя на маймуна.
4.Буди се по един два пъти,но определено не за мляко,а за да го взема да спи при нас.Не че много спи,обикновенно ни се катери по главите или скубе ooooh!Та затова сега уж го отучвам TiredДаже снощи спа до сутринта Wink
5.Не е удрял досега,но пък скубе и хапе зверски Crossing Arms
6.Пищи и се тръшка #CrazyТова е което ме притеснява най-много,старая се да му отвлека вниманието с нещо друго или просто не му обръщам внимание за момента Rolling Eyesпонякога действа понякога не newsm78

Гледах страхотни снимки Heart Eyes
Мишолина разкошни са ти моделите Heart Eyes Hug
Мишонка рецептата с олиото и ние сме я пробвали и действа Laughing
Ох вече много ми се спи Tiredутре ще дописвам.
Лека вечер момичета  bouquet

# 73
  • София
 Joy Joy Joy Joy

Джидже не си сама да знаеш - всички точки са ни така да кажа черни

1 Не означава - хитър поглед и продължаваме напред, ако стана и тръгна към нея - крие си ръката зад гърба - колкото и да пляскам пак бърка в контакта.  Whistling

2 през ноща - рядко се буди, но аз мързелива - оставям шише със сок и вода 1:1 - сама се обслужва. Има периоди на често будене - от няколко дни спи  Praynig дано и занапред е така. През деня 2-3 часа следобед.

3 За яденето - идея си нямам - по два- по пет пъти. не гоня вече,  писна ми.

4 писах в точка две.

5 с голям кеф, хапе, бие и скубе. Напоследък все по рядко.

6 ООО това го умее - ляга внимателно и точно като по филмите - аз грам не обръщам внимание.

Надеееее
- страхотни снимки на линийките и на аватара - Целувам ви и тримката, а за дупките - абе я да им теглим на тези дупки по една и да се вземем в ръце, живота е прекрасен понякога, да му се радваме. Много ми липсваш и тук и по принцип, ти си невероятно добър и слънчев човек, винаги си готова да помогнеш и винаги си искрена - рядко има такива маймунки - обичам ви тримката, а каката - май става все по-красива - направо невероятна, я бързо една фотосесия само на нея.

Мишолина - ето това се кават - ПЕРФЕКТНИ СНИМКИ, моделите са ти невероятни, но майсторът си личи. А малката балеринка е толкова нежна и сладка и аз искам такава след две годинки.  Hug

Нелкин - Йо е просто много умна - намерила ти е цаката - вижда как се притесняваш и започва да те манипулира. Милата ти.

Моргана
, Мими честит ти нов ник  Heart Eyes  тамън се зачудих нова мама ли имаме, изобщо не бях обърнала внимание, че си се прекръстила.

# 74
Хехе, анкетата как раздвижи темата Simple Smile
Да отговоря и аз, че и без това отдавна се каня да пиша, но не ми остава никакво време. Опитвам се да работя от вкъщи, това съвпадна с периода, в който Калина спи по много през деня, но пак не ми се получава със съсредоточаването  ooooh! То освен време се иска и мозък  smile3537

1. Много се забавлява, като казвам Не. От самия факт, че прави беля, това винаги и е била най-голямата тръпка в живота. Понякога и уйдисвам на мерака и се заиграваме с Не-то, тя се преструва, че ще си захапе обувката, аз я гоня из стаята и казвам Не, тя се залива от смях. Бели някакви особени до сега не е правила, но и аз не и давам възможност много много  Sunglasses

2. Нощем спи 10 часа, следобед около 4, стига и до 5. Не съм сигурна дали спи през цялото време, аз и оставям играчки по шкафовете, които да намери, когато се събуди и тя се заиграва с тях. Преди ги оставях в леглото, но сега това вече не е интересно. Трябва да са извън леглото и тя да ги придърпа, по възможност с отваряне на шкаф или чекмедже, тогава и е най-интересно да намира разни работи. Ако и самите работи са интересни, поне за час се е заиграла с тях.

3. При нас е обратното, налага се да правя маймунджулъци, за да я разсея от трагичния факт, че манджата е свършила. Не успявам, винаги реве. Последните дни просто и давам по много и това се оказа, че помага. Обаче няколко панталона вече не и се закопчават на кръста.
Яде 4 пъти на ден - сутрин, на обяд, след като се събуди от следобеден сън и преди лягане вечер.

4. Не се буди нощем или ако се буди, е от зъборастеж.

5. Не. Един път направи опит да ме ухапе, когато се опитвах да видя кои зъби са и пробили вече, а тя неимоверно много се дразни, когато и се бърка в устата. Не съм забелязала да мрази нещо повече от това. Поради тази причина не и мия зъбите, просто няма как  Confused

6. Не се е тръшкала до сега, но има време. Чувала съм, че различните деца в различна възраст го усвояват това умение.
Забелязала съм, че ако е нахранена, наспана и на кеф, е много разбрана и сговорчива.  Съответно ако тези условия не са изпълнени, е склонна да мрънка, ако нещо не и дам, но тя тогава и сама не знае какво точно иска и обикновено гушкането решава проблема.
В повечето случаи съм я оставила сама да решава какво да прави, опасни и неприемливи за пипане предмети са и извън обега и зрението (!) и за сега нямам оплаквания.

Ммм, бая се разпрострях Simple Smile
Мишолина, снимките са просто не-ве-ро-ят-ни!!!
Жалко, че съм изпуснала на Ноли снимките, сигурна съм, че са били много хубави.

Общи условия

Активация на акаунт