Отговори
# 90
По повод следващата анкета отговарям. )))

1. Никога не съм пасирала храна, още преди 1г Калина тотално отказа пюретата. Около годинката само и правех каша с пасирани плодове и нормална каша за сгъстяване, хапваше това около седмица.
2. Плодове давам всякакви на парчета още от 8-9месеца. Яде ябълка, банан, киви, портокал, праскова, нектарина, лимон. )))

Аз да попитам,

3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант?
При нас е....малка лудница....Калина в 50% от времето иска да си бута количката, като досещате се тя не върви в права линия и постоянно блъска нещо с нея. Преди даваше някой да я държи отпред и насочва, но сега само да я пипнем и започва да пищи и да се тръшка. В останалото време се разхожда нанякъде, иска да слиза по стъпала и т.н. щуротии, ако и откажеш започват писъци.

# 91
Di&Ro благодаря ти за помоща, но наистина транспортирането от далече ме притеснява. Затова днес задействах разни познати който доставят лекарства и ако не намерят по складовете ще звъня по аптеките.

# 92
Резултати от анкета 1

1. Мъниците слушат ли ви? Ако им кажете "не" приемат ли го или правят съвсем обратното?
Знаят значението на думата НЕ, но си правят каквото искат в повечето случаи.

2. По колко часа спят нощем и по колко денем?
Повечето деца спят по 1 път на ден, за около 2-3 часа. А тези, които спят по 2 пъти сумарно им се събират по толкова. Вечер децата спят по около 10 часа.

3. По колко пъти на ден хапват и през какъв интервал долу горе? Налага ли се да им правите маймунджулъци докато ги храните?
Децата ни ядат по 4 пъти на ден основни храни, като в останалото време консумират плод, мляко и т.н. Някои деца се ориентират към ядене 3 пъти на ден. Потчи всички деца пият мляко вечер. Много са малко терминаторчетата, които карат родителите си да се правят на маймуни  Crazy

4. Нощем будят ли се за мляко и по колко пъти?
Повечето деца не пият мляко нощем, събуждат се за водичка или искат при мама Simple Smile

5. Бият ли ви?
Децата ни по скоро хапят  Laughing, отколкото да удрят. Приемат всичко това за игра и не разбират, че боли.

6. Тръшкат ли се когато не им уйдисате и на най-малката прищявка?
Тръшкането явно слънцата го усвояват много добре.  Laughing Повечето деца се тръшкат, но вече някои от тях с тенденция към намаляване.

-------------------------------------

Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната?
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/?
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета?
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)?
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби?
7. Как стои въпросът с гърнетата?
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях?
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Embarassed

--------------------------------------

Моля ви наистина да не разпокъсваме анкетите, който ще пуска анкета да каже предварително и на ЛС да си пращаме въпросите към него...Или пък просто не отговаряйте докато не станат поне 5.  Hug

Дано и тази ви хареса, а ако имате забележки към резултатите на предната казвайте  Peace Ако искате анкетите и обобщените отговори може да ги слагаме на заглавната страница (като линкове към тях)   bouquet

# 93
така с анкетка е перфектно да си задаваме въпросите-инак се губят из между редовете Mr. Green който има питане да продължава под номер 3, 4, 5 и т.н  като станат 5 въпроса може да започваме да отговаряме!

Rolling Eyes иначе ще стане каша...кой на кой въпрос е отговорил, ма както искате!  Tired

Булечка какво разбираш под всякъкви плодове-цитруси ли? На кивито семките как ги махаш....мандарините и портокалите цедиш ли ги...питам си аз само де нали всякакви ги даваш? Аз още такива не съм давала...та събирам инфо.

Гале, кивито го пасирам, без да махам семките го давам на Коско, мандарините може и директно да му дам парченце много хубаво си папка, като му изцеди сока плюе остатъка или ги изцеждам или пасирам, както и портокалите. не е имал проблеми, давала съм и ананас, и манго и каквото аз ям

Анкета 2
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/?
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета?

1. Да, защото Коско не може да сдъвче всичко само с 8 зъбчета!!! Но не пасирам съвсем фино, както когато беше бебе!!!
2. Всякакви плодове му давам, някои като нектар, други изцедени на сок или на пюре, много обича!
3. Няма проблеми като сме в заведение, кротува си, играе си с играчки, похапва от нашата храна и така!
4. Да, записан е от няколко месеца, хапва си всичко без проблеми, яде и купешки пюрета, но много рядко му давам, предпочитам аз д аму готвя!
5. Давам само солети и бисквити, но в много редки случаи
6. още не му мия зъбките, но скоро ще започна
7. Гърнето ще го започна сериозно като с епозатопли времето
8. Да, играе си чудесно с други деца, по-големи и по-малки, на по-малките много се радва
9. Ами, да понякога,но най-често в моите очи и на баща му, за да ни събуди Hug

# 94
Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната?- да, като се старя да има по едри парчета, но когато не иска да яде с лъжица а еиждам, че е гладен-пасирам до еднородна смес, добавям вода и с шишето.

2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? -в чист вид НИКАКВИ, забелязах че повръща, давам от готово пюре-повръща само от кайсии и праскови/от пюретата/.

3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант?-търчи насам-натам без да се оглежда, когато ме загуби почва да пищи и да реве, не обича тълпи и непознати хора.

4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? -аз готвя +готови пюрета за разнообразие.

5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? -цял ден върви и мели солети и слънчо, вафли и щоколад не е опитвал, ще се постарая колкото може да ги отложа.

6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? -аз такова нещо незнам как ще използваме, пищи иска да гризе четката, в редките случай когато успея да му я навра в устата ахъъъ да повърне...та отговора ми НЕ, отказах се засега.

-никак, по рано правих опити-резултата беше гърнето на главата, отказвам се от опитите поне до лятото.

8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? -чак да играе не, разглежда ги, усмихва им се, съпричастен е ако ревне или чуе друго дете да реве надава и той вой....общо взето седи залепен за мен.

9. Бърка ли в очите на хората детето ви? -в очи никога не е бъркало, но в носа и устата са му любими зони Sick

# 95
Анкета 2

1. Да. Тя не протестира и да не е пасирана, всичко каквото и дам яде  Crazy, само че някои неща ако не са пасирани, после ги намирам цели в памперса.

2. Кайсии и сини сливи на пюре, а сурови - ябълка и круша. Давам ги на парчета, дъвче ги.

3. Взимали сме я само когато беше по-малка и спеше в коликата. Ако се случи да се събуди, тръгва да обикаля, да разхлежда и някой все трябва да търчи след нея. Наскоро не сме я пробвали как би се държала, но аз мога да се досетя и не ща да я водя. Искам като излизам, да е за да си почивам и да се разтоварвам, а не да си трупам нерви.

4. Караме само на купешки пюрета, но ние сме по-различен случай в това отношение.

5. За сега няма как да яде такива неща  Confused Но давам едни сухарчета от елдено брашно на Сънвал. Понякога иска непрекъснато да ги яде и ако не и давам, яде картонени кутии  Rolling Eyes

6. Не  Rolling Eyes Писах за това в предната анкета. Не дава с нищо и по никакъв повод да и се бърка в устата.

7. Гърнето не пожела да го докосне, изпитваше панически страх от него. Започнахме директно в тоалетната, като я слагам само от време на време, че е студено и не искам да я държа дълго гола. За акото обаче вече си казва. За пиш не предупреждава и трябва да я държа достатъчно дълго, за да уцеля момента. Иначе знае какво е пиш, казва го и сочи тоалетната чиния, но абсолютно безразборно и без това да значи, че и се пишка.

8. Гледат се, но не бих казала, че точно си играят. Интересни са и другите деца, особено ако са по-големи и особено ако и обръщат внимание. Гледа ги какво правят и се опитва да ги имитира.

9. Имаше един период, в който много се интересуваше от бъркане в очи, аз и осигурих достатъчно играчки, в чиито очи да бърка до втръсване и мисля, че му се насити Simple Smile

# 96
Здравейте,майчета.Аз съм писала сигурно всичко  на всичко 5 пъти във форума,но пък ви чета постояно и тези анкети с които започнахте много ми допадат и са ми полезни ,затова и се включвам надявам се да нямате нищо против/дори съм сигурна ,че няма да имате де Laughing Laughing/
Та относно въпросите:
1.Не му я пасирам,много отдавна,но лошото е ,че като лапне по-голямо парченце и го плюе.т.е. бърка си в устата и го вади парченцето.Малко мръсничко се храним Grinning
2.Давам му всякакви плодове-портокали,банани,кивита,мандарини и му ги подавам на парченца и той си отхапва и така,отначало му белех мандарините и портокалите да са без тези ципичките,но сега вече ги яде с тях.
3.Ами малко ме е срам,но откакто е  станало студено не съм го водила по заведения Embarassed,така че не мога да отговоря
4.От 3  месеца е на ДК и сега вече много му харесва,но отначало докато  свикне доста манджа изхвърлих.
5.Давам му солети,бисквитки и кроасани със сладко,а вчера за пръв път му купих и желирани бонбонки на Харибо,за които още като че ли е малък,но пък му харесват и е много смешен как си вади по едничко и го завърта два пъти в устата си и го глътва,но в никакъв случай не му давам всеки ден от тези неща.
6.да.Ние сме само с 6 зъба ,но още от първия зъб започнахме с тези напръстници и сега от 1-2 месеца сме с четка на Аквафреш,е силно е да се каже ,че ги мием добре,но отначало ми дава аз да тръкна 3-4 пъти и после му давам четката  и той започва да си я върти сам.Но важното според мен е че се създава навик така.
7.Това е много трудно за изпълнение при нас,ето как протича процеса :събувам го слагам гърнето на леглото,сядам зад него и се опитвам да го залъгвам нещо за да седи и той си седи така ,например 10-15 мин. нищо не прави ,след това му омръзва и не мога да го удържа, пускам го и той хоп веднага се изпишква на леглото и на всичкото отгоре седи и си пипа пишката и му е много интересно как така излиза нещо от нея.УЖАС е
8.Щастлив е като има други деца ,но не бих казала че успяват да играят заедно по-скоро ако едното вземе да играе с нещо ,другото отива да му дърпа играчката,но определено му е много добре с други деца наоколо.
9.Много рядко.
То аз май като мълчах,мълчах сега се разписах нещо много силно ама...
Дори имам предложение за въпрос за следващата сериия такива:Заиграват ли се сами децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас? и Играят ли си с играчки или с всевъзможни домашни принадлежности?Това последното обаче май се е обсъждало вече в темите.
Ами това е от мен извинете ме за фермана.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 19:06 от gal4eto

# 97

Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната? Не пасирам, прекарвам през блендера. Боян дъвче
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/ Ябълка, банан, круша, ял е и кайсия и синя слива, но скоро не съм купувала пюрета  Embarassed. Банана си го гризе, ябълка и круша пасирам, защото ако му дам да хапе става изключително бавно. Днес му дадох киви, без да го пасирам направо на парченца. Хапна точно три бебешки хапки с охота след това изплю всяка следваща хапка?
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант Водила съм го само в детски клубове, защото на другите места е изключително задимено. ?
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? Детска кухня - не поради ред причини. Купешки пюрета яде ако му купя, но не съм го правила отдавна.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. изяжда максимум 4-5 солети, когато баща му се върне и иска да пушим в кухнята  Embarassed
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? Мия ги със силиконов накрайник. На Боян му е изключително приятно
7. Как стои въпросът с гърнетата? Ами от как почнаха изпитите пак никак не стои. По едно време го слагах всяка сутрин, някой път вършеше работа, някой път не. На лято ще го правим това упражнение, то се е видяло
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? Милото ми дете, скоро не се е срещало с други деца освен една 4,5 годишна госпожица, която той обожава
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Embarassed На хората не знам, ама в моите редовно  Cry

# 98
Отговарям на останалите въпроси.

4. Детето ми не е записано на ДК, всъщност беше, точно 1седмица взимах храна, която беше под всякаква критика и прекратих. Готвя в къщи за всички, тя яде всичко - когато реши обаче. )))
5. Яде солети, обикновени бисквити, някоя пастичка за след обедна закуска. Зрънчо в много редки случаи (ако баба и купи и аз се карам винаги). Вафли - не. Хапвала е няколко пъти от детските шоколадчета киндер.
6. Има четка за зъби, знае как се ползва, но ако тръгна аз да и мия зъбите е трудна работа.
7. на гърнето стои 30-40сек, след това става - тоест нищо не се получава. Единият път стана, клекна до гърнето и се изпишка на земята. )))
8. На Нова година бяхме с 2по-големи деца, тя искаше да си играе, но те определено не знаеха, или не искаха да играят. Бутаха я, взимаха играчкте тоест изобщо не се заиграваха.
9. Не, никога не е бъркала в очите на друг, с изключение на моите, в които е бъркала 2пъти, за да ме събужда. )))

# 99
Ако искате анкетите и обобщените отговори може да ги слагаме на заглавната страница (като линкове към тях)   bouquet
Чудесна идея Джидже Hug

Анкета 2

1. Не пасирам още от 7-8 месечна възраст, яде на малки парченца, дъвче с 4-те си зъба Laughing
2. Всякакви плодове - Ябълка, банан, круша, кайсия, сливи, праскови, лимони, киви, ягоди, портокали, мандарини, череши, вишни
(може и да съм изпуснала някой newsm78, само малини и къпини не съм давала) Давам ги и в трите варианта.
3. Не сме я водили много по заведения, кафенета и ресторанти(много е запушено Naughty), но в малкото случаи обикаля и се закача с хората.
4. НЕ, никога не съм давала ДК и купешки пюрета! Яде само домашно приготвена храна, нашата!
5. Много рядко давам няколко солетки "Златна добруджа", Зайо Байо някое парченце.
6. Ми ние все още имаме само 4 зъба Embarassed Имам силоконов накрайник ама все се чудя да почвам ли да мия newsm78.
7. Още от юни 2008 сме на гърне, памперс ползвам само през нощта или като сме на гости или навън.
8. Обожава другите деца и по-големи и по-малки Heart Eyes  Но скоро не е виждала Sad Определено се чувства много добре с други деца наоколо.
9. В нашите редовно Joy В очите на куклите и животните също; на другите хора само показва къде са им очите, ушите, носа и т.н.

# 100
Ох, много забавни отговори чета  Laughing Laughing Laughing

Айде и аз да се разпиша поне в тази анкета  Crazy

1. Пасирате ли все още храната? - Пасирам му само манджите и супите, тъй като започва да имитира повръщане. Други неща мисля, че не пасирам като плодове, пастички и десерти от кухнята (тях взема в ръка и ръфа), кус кус. И въпреки, че има доста зъбки, смело мога да кажа, че не дъвче с тях  Laughing Laughing
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? - Давам нарязан плод в ръката, който той си яде или му давам на парченца в устата. Давам му пресни плодове всякакви - банани, портокали, мандарини, ябълки, круши и т.н.
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? - С него по заведения не ходя  Laughing А за кафенета - ходя само по такива с детски кът.
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? - Записан е на кухня от 8-месечен. Храната за по големи определено му се нрави много повече, не обича пюрета и бебешки храни. Предпочита вкусни храни  Mr. Green Купешки пюрета почти не е ял, не ги е обичал никога.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? - Да, давам, но в много редки случаи солети. Бисквити давам за допълване на следобедната закуска ако не е ял достатъчно. Оня ден за сефте яде вафли  Laughing
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? - Ми не...имаме четка и паста, но педката каза, че докато пие вечер мляко, нямало смисъл от миене...  newsm78
7. Как стои въпросът с гърнетата? - Мнооого зле. 2-3 дни преди време ме беше хванала музата, ама после пък ме хвана яко мързела  Joy Joy
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? - Не си игра е с други деца, предпочита да си "комуникира" с големите. Понякога обаче преминава през децата като през рядка ръж  Embarassed
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Embarassed - Да, бърка в очите на всички!  Sick

И аз днес да кажа колко съм доволна от срещата с Роско, Кари, и придружители  Mr. Green Крис направо ме забрави, мълчеше през цялото време и си се занимаваше с играчките. Беше толкова послушен и спокоен, че много съжалих, че нямаме кола, за да ходим по често на такива места. Роско е много послушно и хубаво дете, с весел поглед  Grinning С Меги направихме и много снимки, дано ги качи скоро  Blush

моргана, стискам палци да намерите Пентаксим там. Но както каза Ди&Ро тук има, ще пратим ако трябва.  Peace Много ми хареса ника ти  newsm10

# 101
Моргана че е тежък ,тежък е но ДК ни е много близко и аз го нося така не ми се изкарва количката иначе и нея я мъкна два етажа а и тя е тежка
1. Пасирате ли все още храната? Пасирам супите и манджите от ДК понеже гълта като мисирче
 Какви плодове давате на децата си и как по точно Обича бананчета , круши по сладките хапва ги на малки парченца
 Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант Не ходя с него сама по такива места защото не мога да си изпия кафето трябва да има още някой с мен То от както се е родил и кафето спрях
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета
Яде храната от ДК с изключение на зелето хапва и пюрета от магазина
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food
Давам му всичко яде си по есна вафла на ден
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби
Опитах веднъж но спрях защото изяде пастата
7. Как стои въпросът с гърнетата
Много сме зле тука почти не стои на гърнето веднага става
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях
В началото ги хапеше , взимаше им от ръцете солетите сега сме си повече в къщи отколкото сред децата

9. Бърка ли в очите на хората детето ви?
Бърка и в очите и в устата и се кефи от това

Аз да питам започнахте ли вече да давате цяло яйце ?

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 21:20 от Мечтание

# 102
БРАВО на Джиджа за свежата идея  Hug Не можах да се въздържа да не се обадя и аз newsm78
Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната? - Не, Ая мае пържоли и кебапчета. С гарнитурите храни кучето (горкото, стана вегетарианец)  bite
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? - Каквото докопа - за нея си е. Горко на всеки, дръзнал да й оспори правата.  #2gunfire
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? - ВАНДАЛСКИ и после се хили толкова чаровни, че не знаеш какво по-напред да й сториш  ooooh!
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? - Който готви - той определя менюто Wink
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? - срам ме е да призная, но това е единственият вариант да я задържа мирна понякога Thinking
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? - още не, но обещавам да започна! Naughty
7. Как стои въпросът с гърнетата? - Ая още не знае тази ваза за какво е, но скоро ще има близки срещи от трети вид с нея...
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? - В яслата ги оправя всички подред, командва  ги като потомствен генерал. Иначе много си играят  ruporuu
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Embarassed - не, но постоянно ходи с палец в устата и показалец в носа  Embarassed

# 103
Много ми харесва идеята с анкетите!!! Peace Така някак си опознавам децата още повече.

Анкета 2:

1. Пасирате ли все още храната? - До сега ми се събират има няма 2-3 пъти да съм пасирала храна. Дъвче от много малък , макар и без зъби / сега едва му изби 8-мия/. Crazy
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? - Давала съм от почти всички плодове в прясно състояние , като изключа ягоди, малини, капини. Яде ги на парчета , не ги цедя , нито ги пасирам. Ябълката например му я беля цяла и така той си я гризе  Mr. Green /явно си чеше венците/.
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? - Скоро няма да го заведа , заради "доброто" му държане! Naughty
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? - Записан е от 11 месечен. Яде я с удоволствие. Сега по празниците като почиваше ДК се наложи да му дам от купешките пюрета- яде ги и тях.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? - Предимно солети / в чантата ми винаги има/, слънчо много рядко ,бисквити в киселото мляко за закуска,  а вафли и  шоколад още не съм.
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? - Мия ги е силно казано, но се опитвам поне навик да му създам. Правим го само сутрин като успявам да тръкна 2-3 пъти в устата му , а след това той си взема четката и започва да си я дъвче докато му приготвя закуската. 
7. Как стои въпросът с гърнетата? -В гърнето акаме само и единични случаи има да се изпишка. Не ми казва или показва , просто го усещам.  Crossing Arms
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? - Определено предпочита по-големите деца като естествено не си играе с тях , а просто ги наблюдава и следва. Но най- обича да си играе с мама. Tired
9. Бърка ли в очите на хората детето ви? -  Слава богу има въпрос /от този сорт/, на който да отговоря с НЕ. Crazy

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 21:27 от pra

# 104
С анкетите доста се раздвижи темата Hug

Ето едно заглавие от мен: "ОКТОМВРИйчето бели сътворява, докато мама анкети решава!!!"

Общи условия

Активация на акаунт