Отговори
# 105
Анкета 2
1. Не, не пасирам вече храната
2. Плодове почти не яде и сокове не пие  Sad Хапва само банан или ябълка, не са на парчета директно от плода гризе.
3. В кафе първите пет минути седи в количката след това мама прекратява кафето и започваме да правим бели.
4. Записан е на кухня и понякога добре хапва друг път неще.
5. Да давам солетки, вафли и пръчици, но много рядко.
6. Още не мием зъбите редовно
7. Ох още не стой такъв въпрос. Той въобще не иска да седне на гърнето. Само го разкарва напред назад като му попадне в ръцете.
8. Играе си с децата и много обича деца, но е буен и мен ме е страх да не ги одари или бутне и май гледам да е настрана от деца  Embarassed
9. Не не бърка в очите ама удря по лицето уж милва ама то си е като шамар  Sad

# 106
Браво на Джиджа за идеята и за ОБОБЩЕНИЕТО от предната анкета  Hug Добри са ни ОКТОМВРИЙЧЕТАТА  май Wink
И аз да отговоря:

1. Пасирате ли все още храната? - Пасирам всичко Rolling Eyes Само попарата от скоро се опитвам да му давам намачкана. Иначе иска всичко да опита, но все още няма дъвкателен рефлекс. Давам му съвсем малки хапчици да свиква. Често ги изплюва.  ConfusedМай си е проблем това newsm78
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? - Яде, по-скоро смуче мандарини, ябълки, банан. Яде плодови пюрета всякакви. Много ги обича.
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? - Не го водя по такива места. Само с детски кътове. Обикаля или се вкопчва в мен.
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? - Яде от ДК. Харесва ги нещата. Понякога не го записвам и аз си му готвя нещата, които там по-рядко предлагат. Купешки пюрета обича и яде само плодови.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? - Не, не давам. До скоро нямаше никакъв интерес към такива храни.Сега има слаааба промяна. Ако започне да харесва, ще му давам малко, но само след храна. Зрънчо и шоколад няма да пробва скоро Naughty
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? - Не  Embarassed По-късно сигурно. Ама той вечер пие мляко и заспива.
7. Как стои въпросът с гърнетата? - До сега никога не съм пробвала. Като се наака/ или докато ака/ в памперса Вили почти винаги си казва "Аку, аку" и сочи. И аз съм за убиване да не се възползвам. Налегнал ме е световен мързел.  Embarassed Embarassed Когато му кажа, че някой има пиш /например баткото/ и той го води до тоалета в къщи. Знае, че там се правят такива работи. Wink
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? - Не им обръща внимание на малките. Той е свикнал с батко си. Играе с по-големи.
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?   -Не не съм забелязвала. На мен някой път ми е ровил като се понагримирам, май съм му интересна Laughing

На всички  Hug Hug Hug
Ей , голямо оживление  newsm44 Докато пиша 2 нови отговора  Wink

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 22:13 от _Venera

# 107
Айде ще пиша и аз:

1. Пасирате ли все още храната?
Не пасирам,само някога мачкам с вилица по-едрите зеленчуци като зелен фасул,бобени зърна и т.н и въпреки 16 зъба дъвче само неща предназначени не за основна храна  ooooh!
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? Не си падаме много по плодовете.В случаите които съм го излъгала е ял киви на парченца но то си е достатъчно меко,банан на парчета,круша,грозде без люспите,мандарина обелена от ципите на парченца и друго не се сещам  newsm78  Ааа да - стържа ябълка когато му давам кисело мляко с бисквити и така винаги пробутвам и плод  Mr. Green
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? Еми беше малък все още и се държа съвсем добре та даже и заспа  Laughing но скоро не е ходил пък и не се очертава!
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? На детска кухня сме от 8 навършен месец и си хапва всичко с апетит.Купешки пюрета не е ял отдавна!
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)?Солетите са нещо любимо като занимание и зрънчо също.Вафла  е ял веднъж само една и повече не съм давала а за шоколад и не бързам честно казано!
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? Срам и резил обаче пробвах няколко пъти със силиконовия напръстник и пръста ми влезе в устата но след това няма вадене  #Crazy ей такива ми стават очите - така стиска диването и не пуска...как ще се учиме не знам  newsm78
7. Как стои въпросът с гърнетата? Еми въпроса е ясен ама гърнето просто си стои  Crazy Не иска и да чуе младежа.Имаме едно изпишкване до сега но беше още топло и тъй като у нас е доста хладно, реших че ще се учим на запролетяване!
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? Да играе си и много добре се забавляват даже!
9. Бърка ли в очите на хората детето ви? Е това не го е правил и надявам се да не се и научи !

Меги  Hug Hug Hug
Гале  Hug Hug Hug

И за всички други поздрави и  Hug Hug Hug

# 108
Анкета 2

1. Пасирате ли все още храната? - Зависи от храната - напр. ако е пиле с ориз, го яде с накъсано на дребно месото, но повечето храни ги пасирам ( не като за бебе - на по - едричко)
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? - Основно в момента е на ябълки, банани, круши и киви (без семките - страх ме е да не ми направи някоя алергия) - плодове не съм пасирала - ръпа си ги доколкото може (6 зъба има). Портокал, мандарина не харесва. Лятото динята му беше любима.
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? - харесва му Laughing, но ние си имаме кака и в повечето случаи тя си тича с него и го забавлява Wink . имаме  и сгъваемо детско столче - върши чудесна работа.
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? - с ДК сме на приливи и отливи, хапва си още и пюрета. Едва от съвсем скоро започна да хапва и от нашата храна.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? - Ами аз солетите не ги водех за junk food newsm78, поне не за вредна - от тях си похапва. И аз като pra почти винаги си нося в чантата Simple Smile. Иначе покрай сестра си е опитвал доста неща, но за моя радост поне за сега не му харесват.
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? - дори четка не съм му взела още Embarassed, но мисля скоро да потърся...Нанодент ли използвате, които са с накрайника?
7. Как стои въпросът с гърнетата? и по този въпрос не сме работили още. Лятото като пробвах дупата му пропадаше в гърнето Joy, но скоро ще започнем пак.
mimoza° - може ли да споделиш стратегията си този чудесен резултат, който сте постигнали Hug
Венера - и теб ако може да те помоля (като мама с по-голямо момченце) да кажеш за някаква тънкост при тренирането за гърне на момченца.
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях?
Много обича деца и им се радва, поне за сега не е агресивен.
9. Бърка ли в очите на хората детето ви? Не съм забелязала да има такава склонност Simple Smile.

# 109
Анкета 2
............
Венера - и теб ако може да те помоля (като мама с по-голямо момченце) да кажеш за някаква тънкост при тренирането за гърне на момченца.
...............
Di&Ro, точно с тънкост едва ли ще ти помогна, то си е до дете. Баткото се научи на 1год. и 5м..Тогава реших да махна памперса , ама нали първо дете много бях амбициозна Laughing
Постоянно го питах "Имаш ли ако пиш?" И го слагах в тоалета.На клекалото имахме бебешки ограничител. Там му беше по-интересно от гърнето. Много се радваше като пуснем водата. В началото за гърне не искаше и да чуе. Само в тоалета се получаваха нещата. С голямата работа почти не сме имали проблем. А и аз му знаех режима. С пишането стана мааалко по-бавно. Сега имам чувството, че Велин бързо ще го свикна, но както писах вече..тооолкова ме мързи и все отлагам. Все по-важни неща имаа.  Rolling Eyes
 Ама ще взема да пробвам тези дни. Wink

# 110
  • София
Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната?
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/?
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант?
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета?
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)?
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби?
7. Как стои въпросът с гърнетата?
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях?
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Embarassed

1. Да - когато е манджа.
2. Цели - ябълка, круша, мандарина (обрина се) всякакви други, но тя не ги харесва.
3. Понякга е тиха и кротка, понякога търча постоянно след нея.
4. записана е, хапва пюрета, НО яде предимно месо на скара.
5. Давам солети и зрънчо, но баща и и дава ВСИЧКО  #Cussing out
6. Мием отдавна - друг е въпроса дали може да се нарече миене.
7. Къде ли съм го сложила??
8. Обича ги, търси ги - играе си.
9. Само в мойте, когато се опитвам да спя, а я гледа баща и.

# 111
  • София

Вижте на какъв тормоз съм подложена - това е улично , което даже и целувки получава  Sick тръпна направо изтръпвам, но няма как да изляза на глава с моя съпруг  ooooh!

http://www.vbox7.com/play:1637bc38

Момичета попиках се с някой от отговорите, а тези рядко пишещите  Hug Hug Hug не си мислете, че сме ви забравили. Галче, малко снимки искам на Макси.

Джидже - обощението на първата анкета малко ме успокои.   Joy Joy
Да вземе да включим и въпроси за нас например
Отслабнахте ли след прохождането????   Joy Joy
Как сте с нервите след проникването на поредния зъб??  Joy Joy

# 112
 Joy Joy Joy Mеги   Whistling май ще си вземате котка!

За следваща анкета съм съгласна този път да е за мамите въпроси, Джидже може тез въпроси да си ги отбележиш на Меги!Ако някой има въпроси да задава.

# 113
1. Пасирате ли все още храната? Не, отдавна не съм, мачкам  вилица, нощо че има само 4 зъба се справя отлично. При нас проблема е да си отвори устата.

2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? Обожава бабани( яде ги цели), доскоро ябълките ги стържех, преди няколко дни й нарязах на тънки ивички и й беше много интересно да ги гризка . Цитруси съм давала няколко пъти изцедени на сок, но не са любими.

3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? Интересно й е и ходи да се закача с околните. Стига да не й се спи е кротка.

4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят? Хапват ли все още от купешките пюрета? Взимам храна откак стана на 6-7 месеца. Яде отвреме на време, на периоди е. Ходя до там май само за да се разхождаме, не толкова заради храната. Joy Купешки пюрета отдавна не е яла, пък и те никога не са й били любими.

5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? Солетите и слънчо са любима занимавка и за нас, но ги ограничавам, защото после не иска манджи, вафли не е яла. Шоколад- хм, наскоро разбра колко е вкусен и вече се крия аз като ям.

6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? Не още, те са 4 и не са налълно излезли, заболекарката ме посаветва като стане на 2г.

7. Как стои въпросът с гърнетата? Стой си на неги, дори й харесва, като я затрупам с играчки. Като седне започва да се напъва, даже. Слагам я по2-3 пъти на ден.

8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? Амиии, не много дори скоро бяхме на един РД само с деца на нейната възраст, които познава, изчака да си тръгнат всички, за да се заиграе с играчките. Добре си играе само с братовчет си една година по- голям, може би защото й отстъпва повече.

9. Бърка ли в очите на хората детето ви? Не.

Ех че хубава Кари с котката, как й се радва само и не я е страх. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А за следващата анкета и аз съм съгласна да е за мамите , ще мисля въпросче Flutter

Джидже, благодарим за старанието  bouquet

# 114
mimoza° - може ли да споделиш стратегията си този чудесен резултат, който сте постигнали Hug
Di&Ro, накратко мога само да кажа, че цялата работа е постоянството. Иначе започнах да я слагам на гърнето още през април 2008(на 5 месеца), за да изградя навик и тя да свикне с него. Следях я кога пишка и ака и така успях да схвана интервала през, който й се ходи. През лятото спрях да й слагам памперсите, освен нощем. Като не спирах да я каня да сяда да пишка и ака и така всеки път, ден след ден и тя свикна, че като я сложа на гърнето значи има работа да върши smile3550 . И когато искаше да пишка, клякаше и аз разбирах и бегом, сваляй гащи и така. Иначе не се е научила да ми казва или показва. Сега сме в процес на учене.  Понякога се налагаше на ръце да я държа, в градинката, при някое животинче или дори в тоалетната съм я водила, щото дете...не всеки път иска да седи на гърнето, а пък аз като знам, че е наближило времето за ходене и настоявам и опитвам варианти. Така изградихме режим и се опитваме да го спазваме. Сега обаче понеже е студено, я държа на ръце над гърнето за да не замръзва дупето Blush А и така става по-бързо Embarassed

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 11:06 от mimoza°

# 115

Честит имен ден на Антон на Мишолина!!!
Да е здраво и все така лъчезарно дете!!!

Честито и на всички празнуващи днес!!!

# 116
Честит имен ден на именниците днес   bouquet

за анкетата довечера ще пиша Simple Smile

# 117
ООООООООООх, и аз съм забравана ooooh! Embarassed
Честит имен ден на Антон на Мишолина!!! Да е жив и здрав, много да ви радва!!!

Честито и на всички празнуващи днес!!!

# 118
Честит имен ден на всички празнуващи !!!  bouquet

И аз да отговоря на Анкета 2 ,че на 1 не успях  Embarassed
1. Не пасирам храна никога , може би съм го правила когато беше на 6-7 месеца ....всичко яде от ДК без да използвам вилицата / а имаме само 8 зъба /.
2.Плодове яде на резенчета - ябъки , круши, портокали без ципата, банани;
3.Ходим по кафета с детски кътове и без , ако не й се спи се занимава успешно и е доста послушна; на ресторант ходим без нея , но последния път я взехме и тя много се забавлява  Crazy
4.Яде почти всичко от ДК , пюрета не съм й давала от 8м възраст ...като няма кухня яде от нашето или готвя ...
5.Давам само бисквитки и от време на време солети / ям шоколад и вафли тайно  Whistlingне купувам зрънчо  /.
6.Пробвах да й мия зъбите , ама тя само хапе четката , така че спряхме за известен период.
7.Акаме на гърне от няколко месеца , даже си казва "ака " ... по няколко пъти на ден и пишка , ама не мога още да й хвана режима / и не бързам  Flutter /.
8.играе си винаги с по-големите , преследва каките , а на малките не им обръща много внимание  newsm78
9. бърка ми в очите и на куклите много ги тероризира  hahaha

хайде целувки и лек ден

# 119
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници които празнуват днес

Много здраве, щастие и късмет в живота   bouquet
За анкетата да се включа и аз
Анкета 2
1. Пасирате ли все още храната? Не и да си кажа честно пасирах само първите месеци на захранване 6-7 м
2. Какви плодове давате на децата си и как по точно/цели, на парчета, пасирани/? Яде почти всякакви плодове мандарини, ябълки, банани, портокал, лимон (харесва и защото е кисело, а тя обича кисели неща) Давам и  ги на нормални парчета не ги пасирам и никога не съм ги пасирала
3. Как се държат децата ви ако отидете в кафене или ресторант? Ами първите 20 мин не се отделя от мен, после отива на разузнаване, но където и да сме отишли никога не ми е създавала проблеми. Дори като сме на гости у семейни  приятели остават учудени как не се разбира, че има дете.
4. Записани ли децата ви на ДК и как я понасят?Хапват ли все още от купешките пюрета?Преди не я ядеше, но сега я записах наново от януари месец и всичко яде без десертите не харесва нищо сладко. От купешките пюрета съм давала хапва си, но само тези които и преди харесваше.
5. Давате ли им храна като солети, слънчо, вафли и т.н. (junk food)? Солети давам много ги харесва, зрънчо също давам но много рядко и в малки количества.  За шоколад не е опитвала досега,  но и  да го опита не мисля, че ще прояви интерес към него защото е сладък.
6. Миете ли зъбите на децата си с четка за зъби? Тя сама си ги мие с накрайника на Ненадент (много и харесва да и сложа паста за зъби и тя уж търка, колко е качествено не мога да кажа на мен рядко ми дава да и ги мия)
7. Как стои въпросът с гърнетата? Ползваме от 7м. насам Засега си имаме изграден режим предимно преди и след сън, и ако се сетя по някое време. Но си имаме и памперс на дупето, единствено с употребата на гърнето си спестявам някои друг памперс.
8. Играе ли си с другите деца вашето дете и какво е отношението му към тях? Ами много е срамежлива и дори ако има някое  дете и трябва време за да свикне. Детето на приятелката ми с която излизаме, редовно и взима играчките от ръцете или я бутне, тя само се пази и крие никаква реакция. Никога няма да дръпне някое друго дете да си вземе нещо даже и да е нейно. На мен малко не и харесва това, защото си представям без да има моя намеса както е в детския клуб, как се ще е без играчка и как ще я мачкат другите
9. Бърка ли в очите на хората детето ви?  Не

Това е горе долу. Лек ден и от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт