Отговори
# 180
  • Варна
Кокич, абсолютно подкрепям! Ние у дома също не ядем разни пръчки, гризки и подобни и точно затова не ми е приятно да ми захранват детето с тях. Имам познати, дето дават на детето една торба царевични пръчки и си гледат живота. Ама моя и без това ми прави фасони на обяд, остава и да знае, че ще получи разни гризанки после (или пък да ги е хапвал преди това). Абсурд да го накарам да яде. Нека сега да се научи кога се обядва и вечеря, пък после може да се научим, че съществуват разни други "благини". Вярно, че детето следва да има същия хранителен режим като нашия, но има и нещо друго. Аз например имам ужасно лоши зъби. От млечните още съм с кариеси. И смятам, че е виновна мама, защото ми е давала сладолед и всички вкусни сладости от най-ранна детска възраст. Искам да избегна това. Нали знаете-всеки си мисли, че  по някакъв начин може да предпази детето от това-онова (което за съжаление, не винаги е точно така).

И за нашата храна - да, ние също даваме от това което ядем, но не всичко може за сега - например аз много обичам туршия и слагам на масата, но смятам, че за Калоян е доста солено още. Не, че имам намерение да го уча, че това е вредно и не се яде, но мисля че му е ранко. Познай към кое първо се нахвърля като види масата! Даже едно нещо да има, което не ми се иска да яде, първо на него ще налети  Laughing Хитра маймуна е... А за домашно сготвените манджи - аз също се опитвам да спазвам някаква "хигиена на готвене" (имам предвид да избягвам вредните неща), но не винаги ми се отдава. Разни подправки силни не употребявам, но без сол не мога. Вие как сте със солта? Аз все още изкисвам сиренето и гледам от кухнята всичко е безсолно - дали можем вече да даваме посолено ядене (в граници посолено естествено)?

Та с една дума - нашия хранителен режим - да, но някой неща ограничено, други - отложено във времето  Mr. Green

# 181
ами за солта и туршиите да ти кажа - татито ни яде безобразно солено
аз обратно
обаче има нещо друго - аз съм с един работещ бъбрек Tired
точно последните 3-4 дни си позволих да ям туршийка и солено сиренце и познай - сутрин съм подпухнала абсолютно безобразно - бъбрека не насмага  Rolling Eyes
и затова обезсолявам и сиренето, и манджите готвя почти безсолни
не заради малката, а заради мен  Tired а татито си ги досолява допълнително  Mr. Green до бяло  ooooh!  Mr. Green

туршия й дадох на малката веднъж след като се влюби безнадеждно в една червена камба   Mr. Green
облиза я, начумери се и ми я върна доброволно  hahaha
по същия начин облиза един резен лимон и го захвърли отвратена, ама като не разбира от дума, че са кисели и се ядат с мед  Mr. Green

# 182
И аз съм от тези които дават всичко без шоколад и то не за друго ами му дадох два пъти по съвсем малко и двата пъти се приспивахме до 1 часа вечерта,при което аз съм останала без нерви.Инъче си яде всичко друго но не често и в малки количества.Лютеница яде с лажица от бурканчето направо,от трушиите обича морковчетата.Сложим ли масата тои е първи качен и рови в чиниите,еи от това се мъча да го отуча аз.Инъче е кусвал бира ракия топи си пръсчето в чашата и облизва.Вода пие много и като изпие водата от шишето го вдига и показва ,питам го вода ли изкаш и тои ми отговаря ДА.Разбираме се ние двамцата
Хекси много се радвам за вас стискам палци да няма инфекции  bouquet

# 183
За детските градини и бодита.И при нас така искат и по същата причина.Много лесно свикнахме.Купила съм и 5 комплекта гащички с тениски и така я караме.

# 184
  • ВИДИН, 10 км след края на света
според мен не трябва да има забранени храни, забранено е да се яде пръст, камъни, от кофата  Joy
щом го има вкъщи, може да стигне до него, виждал го е, че го ядем ние с баща му... как ще го убедиш, че не е за него  newsm78
пример, снощи мъжо пука уиски и едни фъстъци с "черупките", прибрахме се с малкия, той ги видя и като налетя... пазихме го, нактрая той си сви един фъстък, захапа го, видя че не е хубаво и ми го донесе.
и децата не са глупави вече, виждат и имитират. от нова година насам имах на бюрото до компютъра едни шоколадови дражета, виждаше ме, че си слагам в устата и накрая си поиска. хареса му, че и нова думичка "бомбом" научи. ама си беше явно заради кутийката във форма на дядо мраз. аз изядох дражетата, сега му давах едни на милка подобни, той ги държи, вика си "бомбом" и не иска да ги яде  newsm78
иначе си му давам всичко, от кухнята не пробира, каквото поиска му давам, той си хапва и това е. 5 солети на ден, ако има, царевички пак толкова яде, пак ако има. ей го сега (понеже свекито ни е заредила) има и двете, стоят на масата в негов обсег, сутринта е изял 1 солета само.
до дете си е явно, има деца да са омели масата вече. така че според мен няма меродавно мнение за "здравословно" хранене, средата определя храненето, както го научиш, така ще ти яде първите 6-7 години. после изпуснем ли го от ръце и господ не може да го спре и контролира  Peace

# 185
  • морето и сините вълни :)
ХИлоу от мен
Браво за хубавите новинки за Алекс

ЧЕстит рожден ден МОРЕНСКИ и ЛУКАНКИЧ Mr. Green
Да сте живи здрави и много обичани съпруги,майки  (баби след време Tired Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

Неможах друго да измисля дано няма обидени Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Относно яденето,Влади всичко плюЩи без шоколад,вафли и разните им други пройзводни.
Ял е палачинки много ги тачи Peace
Всичко дъвче макарда нямаме зъби особенно много ,само 7 Blush
давам всичко каквото ние ядем-боб,леща,пържола на скара,туршия (най вече морковчетата като наща туршия не е солена ами е сладникава hahaha)
Боба и лещата не ги тачи както и грах и зеле.Плюе люспи ,обаче за сметка на това яде МЕСО като разпран #Crazy
МНого обича месо това дете-чак се плаша Shocked

Вода пие по 1,5л че може и повече.И измежду другото сок от компот който е направен спец.за него с малко захар и айряни.И като се замисля пие и пикае като за световно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Май на мен се метнал ми се види с яденето на месото и пиенето на водата Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Слетобед от кухнята дават  я паста я  меденка,сам си я ръба и хич не ме занимава да му я държа.Вчера сутринта го оставих да закуси почти сам.Накрая като го видях навсякъде имаше кус-кус даже и на косата и очите,целия омазан като за световно.Меше мама-мия.Но неща д аму скършвам хатъра да  се храно сам.Все пак трябва да се учи
Не пасирам нищо,слава богу дъвчи с голо чИне hahaha

От 2 дена му давам и по малко орехи да опита-а и са полезни.Хрупа ги с удоволствие Peace

Та това з а нащо ядене bowuu

Ейййй Морена и Луканка никви ги няма начи.....даже и по една виртуална БОБОНа  да почерпят
ШЪ ги Пердаша Thinking

# 186
ЧРД на МОРЕНА и ЛУКАНКА! Бъдете здрави, мили мами и много щастливи със семействата си   bouquet

за яденето - да не става скандал, ей  Stop само питах как дете на година и малко отгоре може да яде само /да държи и хапе/ филия, ама явно е въпрос на тренинг  Mr. Green  готвеното не е проблем - не му давам само зеле и зрял фасул ...
твърдо НЕ на сладкото и шоколада - наскоро една майка се учуди, та чак се захласна, как да не давам обикновени вафли Rolling Eyes вдигам луди скандали ако някой от близките яде пред него шоколади, вафли, сладка и мармалади и подобни неща  #Cussing out аз сама ям много сладко, не мога да се въздържа, и не искам детето ми да се научи  Naughty не ходим по площадки, че да се учи от други деца ... пък и после да не се чудя що са го почнали ранните гастрити ...  а бе разбрхте ми интимната мисъл, не ми се пише повече, че и дундито се събуди и ще изкърти камерата ...

# 187
Честит рожден ден на Луканка и Морена!
Керилайн, много се радвам за вас!
Хекси, още от преди Алекс да се роди, от времето на ония дълги и напоителни вечери Mr. Green Laughing знаех че си адски борбена. Шапка ти свалям! Радвам се, че Алекс се подобрява и оттук нататък само хубави новини.
За яденето - Алекс шоколад не яде. Даже няма идея, че съществува такова нещо на света хихихихи. Иначе яде само ДК и за закуска попара, сандвич с кашкавал, бисквити с мляко, кус кус. Скоро мисля да му дам палачинки. Проблемът е, че аз не мога много да готвя и не се решавам да му правя някои неща. Голям проблем ми е, че ние ядем предимно скара и аламинути, щото нали не мога да готвя манджи Embarassed, а и нямам никакво време, и той все иска да опитва. Засега го лъжа с кашкавал или ябълка или хляб, но го виждам, че почва да се усеща, че го мотам нещо. Ще трябва да се развихрям в кухнята. По този повод да ви питам. Вие манджите печете ли ги или само варени правите заради децата?

# 188
Забравих, аз съм от непишещите майки по принцип. НО ви чета постоянно и съпреживявам всичко с вас. Не пиша, защото първо нямах много време и после като прочета вие сте написали всичко по един или друг начин, което аз съм искала да кажа и все не виждах смисъл след като е минало време да се повтаряме Hug

# 189
  • ВИДИН, 10 км след края на света
Проблемът е, че аз не мога много да готвя и не се решавам да му правя някои неща. Голям проблем ми е, че ние ядем предимно скара и аламинути, щото нали не мога да готвя манджи Embarassed

и ние така  Mr. Green

# 190
Здравейте  Hug

Честит рожден ден на Луканка и Морена   smile3525

Pebs  Hug

Аз като повечето тук се старая да ограничавам по-вредните неща точно, защото сега се създават навици и се изгражда имунитета на децата и затова давам, но по малко  с цел както каза Ескарина да не гледа като невидяло, защото и такива случай съм имала  Embarassed.Давам да опитва и в същото време да съм свела количествата до минимум.
Лятото като видеше хорските количики пълни с царевични пръчици и като ненормално се държеше моето дете  Embarassed . Усатата пълна и двете ръце също с леко луд поглед    Laughing CrazyЗа това реших да и вземам по малко. Но да ви кажа стрнно ми е вече и близалки им дават на деца колкото нашите. Малко не мога да го разбера, но не ангажирам никой с моето мнение всяка майка си гледа детето по най-добрия начин  Hug

# 191
Привет  Hug
Много се радвам за Алекс и Косето, голяма прегръдка за тях и силните им майчета.   bouquet
Честит рожден ден на Луканка и Моренка! Много късмет, щастие и усмивки в домовете им желая!
Относно забранените храни, при нас май вече няма такива. Имаме си кака и е опитвала от всичко. Ако Ивана яде шоколад, вафла или нещо такова, малката седи и я гледа в устата, как да не му дадеш? Гризва си малко и е доволна иначе започва да се кара. Солетите ми носи пакетчето да и ги отворя, пръчици много рядко купувам и само, ако Ивана се сети да си поиска, съответно и от тях е хапвала. Само Нескуик не беше яла до вчера, когато я заварих да си хрупа доволна топчета  Mr. Green
Отдавна спрях да и готвя специално за нея, яде от нашите манджи, но аз готвя и по-безсолно и без запръжки (мъжа ми си запържва боб и леща понякога). От кухнята взимам от голямата група (1.5 до 3 год.) и само ако има големи картофи ги начупвам и разкъсвам месцето на по-дребно, вече нищо не мачкам и пасирам. С какво дъвчи незнам, има само 6 зъба отпред  Whistling . Сутрин задължително си гризка и от моята препечена филия, иначе и правя попарка, кус-кус или само затоплена в тостера филия, за да попие маслото добре, отгоре с някакъв вид сирене - топено, бяло или кашкавал.
За пиенето, вечер се приспиваме с кис.мляко около 250 мл (150-170 мляко, останалото вода), през деня 150 вода и 250 сок, който според бабите е гавра с детето, защото го разреждам 50:50 с вода, но докато минава номера така ще е  Crossing Arms
Опааа, будни сме ...
Лек ден на всички!

# 192
честит рожден ден на морена и луканка
бъдете здрави и обичани
   bouquet
гледам за храна си говорите  Flutter
Алекс нищо не отказва. Давам му от всичко което готвя. Аз не запържвам яденето и не слагам от подправки като Вегата, Пикантина и т.н. Боб съм му давала 2-3 пъти. Леща също. Вкъщи наблягаме на пълнозърнестия хляб и затова и той яде такъв.
Проблем имахме със солетите  Confused не спираше да яде по цял ден  ooooh! затова и не купувам вече. Шоколади и вафли не му давам / случвало се е да пробва / казвам че е алергичен към шоколода  Mr. Green
Вода пие много, сокове / аз му правя / също. В това време гледам да наблягам на плодовете. 
Понякога вечер му давам кисело мляко или Nestle - Junior каквото имам.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. много сме активни Mr. Green

# 193
И ние лека-полека обогатяваме менюто си.Сладко мъника си хапва,но не му е голям фен.Видили кака си да дъвчи нещо ,веднага е залепен до нея.Затова немога да го ограничавам.Всичко давам в умерени количества,непрекаляваме(и аз ,и той)нито със сладкото ,нито със соленото.Много обича шунка и никога не я отказва.Сухи манджи много нехаресва.
Веси,Добромир от скоро започна да си държи филията и да си гризка,но филииката е леко препечена(За да не я рони)С лъжицата не се справя добре.Аз казах ли ви ,че вече със сигурност знам,че Добромир е левичар.А освен това имаме и два проболи кътника-без да ги усетим.Дано все така да сме

Хекси,много се радвам за вас и най-вече за това ,че Алекс се чувства добре и готов за игри.Много гуш от нас.
Честито на рождениците и макар и на патерици искам да честитя рождения ден на Екатеринаст,който беше на 14 януари.
Да сте живи здрави и много щастливи
!
Малкият нещо се смее на сън. Laughing

# 194
наска Като каза лвичар и ние маи натам отиваме всичко с лявата ръка прави подавам за дясната тои пак с лявата.На кога ще се метне такъв незнам . Peace

Общи условия

Активация на акаунт