Отговори
# 90
Здравейте мамчета и на нас днес ни биха първия пентаксим и се надявам да не даде реакция. Иначе сме пораснали 6400гр. и 63см. мен също ме интересува диета за кърмачки,че все още сме изцяло на кърма а килограмите ми тежат.Ние си седим повече в шезлонга и по малко на гимнастиката и леглото.Шапчица слагам само след баня ако ми се стори студено, но той я маха до час.Ай де да грейне малко слънце и на разходка Hug

# 91
Еличка, Гери, Сиси благодаря  Hug В резултат на отзивчивостта ви утре би трябвало да се видиме с Трикси, ако нещо не попречи.
Мам 79 възможно е да сте влезли в някоя криза на растежа, а не да са се завърнаби коликите. Тепърва ще има още доста такива периоди на киселеене, но пък те бързо ще се забравят в резултат на новите неща, с които ще ни изненадват бебчовците  Heart Eyes

# 92
  • София
И ние се напъваме и пъшкаме, вече незнам какво да си мисля. Последните 3 изхождания по голяма нужда бяха през 3-4 дни с помощта на термометър.  Confused

Неди, ще се похваля ама сигурно пролет ще стане до тогава  Wink

За диетата - аз не смея да рискувам да ми спре кърмата, ограничила съм само яденето на глупости между основните хранения. Кантара не е мръднал но габаритите намалят. Вече си нося някои стари дрехи. Братът на мъжа ми и обясняваше че мазнините не тежат като мускулната тъкан и затова при стапянето им кантара не мърда така драстично. Знам ли  Rolling Eyes Е, има още какво да се желае.

# 93
Дари, тия задокеански педиатри да дойдат ТЕ да сложат моята дъщеря по корем... ще им изпъди клиентелата с вой Grinning

Маняна, понеже охотно споделяш опит, няколко конкретни въпроси.
Знам от четенето, че се въвеждат група храни (няколко зеленчука - примерно картоф, тиква, морков, а не зеленчук, плод, зеленчук). А кашата си е просто каша - започваш с нея и след седмица-две продължаваш със зеленчуци, тъй ли?
Въпрос №2 - каза, че си хранила Веско изцяло с домашно произведена храна, но нашите деца ще са на 6 м. през март-началото на април, когато даже костинбродските градини не раждат нищо Grinning Как смяташ да процедираш?
Въпрос №3 - на кое хранене започна да додаваш твърдата храна? И първо кърмата или първо пюрето?

Предварително благодаря!  Очаквам включване и от Бидапет.

Сиси, привет  Hug За габаритите да ти кажа - ми те бебетата са като хората, различни Simple Smile Нашата госпожица я измерих 64 см преди 3-4 дни, а ако наддава с темпото от предишните месеци, трябва да е около 5.600-5.700 най-много. Тъй че, не се притеснявай. Целувки на Сашко!

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 18:00 от Параход

# 94
Аничка, благодаря ти мила, веднага го нацелувах Hug и ти да върнеш целувките на Марта Heart Eyes, много скоро се надявам да си уговорим вече една комшийска разходка Praynig
Имам една молба, моля някой да ми каже заглавието на детската песничка:
На дивана под юргана, коте бяло се е свряло......
Вече няколко пъти се ровя като прасе в тикви и не мога да я открия #Cussing out Благодаря ви предварително Hug
На нас ни започна мрънкащия период, иска вече да се носим ooooh! , но няма как вечер ще си го имаме явно като традиция.
А да споделя, че и ние не тачим много лежането по корем Sunglasses
Изчезвам Hug
Вече си имаме първата счупена играчка Joy, като го вдигнах от шезлонга, дрънкалката която държеше я изпусна на земята и...., а му8 беше толкова любима и удобна за ръчичката Laughing

# 95
Сиси Гугъл каза Болното коте

# 96

Krissi, честита месечинка на Боби!  Hug   bouquet

Честита месечинка и на моето слънчице!   Hug Flutter

# 97
здравейте мами!моят павел в събота става на 3 месеца Simple Smile
идва време за пюрета.по този повод исках да попитам какво можете да ми препоръчате - марка цена вид....
давате ли сокчета и какви.
ние по принуда сме на АМ Sad като дам сокче (ябълка или морков) има страшни колики/вече няколко пъти опитвам....
днес е поредния ми опит..стискайте палци да е успешен Rolling Eyes

# 98
  • Варна
Цитат
Мамчета, дано не подразня някоя със съвет, но слагайте бебчетата по коремче. Тук лекарите ми казват, че корема е за игра, гърба е за спане и препоръчват целия буден период бебето да е по корем

Моляяяяяя Shocked Тоз дето ти го е казал гледал ли е бебе? Че то това означава да държа Дани по корем около 12 часа нон стоп. Това е абсурд и не виждам никаква логика.

marbo , ще получиш хиляда различни мнения, затова най-добре си питай педиатъра.Той познава детето и състоянието му и би трябвало да прецени най-добре. Само преди няколко страници тука някой пусна схема за захранване, ама кой да чете, нали?Затова сме редовната агитка тука да повтаряме по 100 пъти едно и също. Извинявай за по-острия тон, ама в края на краищата днес се писа вече по темата.Просто прочети малко назад, та дори и края на миналата тема, щото не съм сигурна дали е в тази или в миналата,но днес беше.

# 99
Здравейте и от нас.Момичета къде държите бебчовците през деня, в смисъл на шезлонг, столче, легло, активна гимнастика.Нашата бебка напоследък е все на шезлонга, незнам до колко е полезно това.Ще се радвам да споделите.А и все по гръб е, педито каза да я слагам на една страна, ама тя вече от месец все си иска по гръб, в началото я въртях ту на едната ту на другата страна, ама сега вече не.
Хубав ден

Нашия бебо в леглото си лежи до към обяд и после го хващат лудите и почва да мрънка, след това в шезлонга, в столчето за кола (когато ходя до WC-то, щото иначе в шезлонга реве, като не ме вижда), или на нашата спалня (когато гладя). Преди го слагах и на дивана в хола в/у одеялце, ама като се изтупка от там, вече не го слагам ...  Laughing
Ninka, ти пробва ли със смрадлика? Само моите конци ли са паднали тооолкова рано.

...Ох, а тука днес времето едно гадно Wear Umbrella  Cry

Ех, лошо, а пък при нас беше суууупер. С бебо направихме една дъъълга разходка, та чак сега се прибрахме и сядам на компа.

# 100
  • Варна
Ето, намерих го за една минута. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362295.msg9794365#msg9794365

# 101
Цитат
Мамчета, дано не подразня някоя със съвет, но слагайте бебчетата по коремче. Тук лекарите ми казват, че корема е за игра, гърба е за спане и препоръчват целия буден период бебето да е по корем

Моляяяяяя Shocked Тоз дето ти го е казал гледал ли е бебе? Че то това означава да държа Дани по корем около 12 часа нон стоп. Това е абсурд и не виждам никаква логика.

marbo , ще получиш хиляда различни мнения, затова най-добре си питай педиатъра.Той познава детето и състоянието му и би трябвало да прецени най-добре. Само преди няколко страници тука някой пусна схема за захранване, ама кой да чете, нали?Затова сме редовната агитка тука да повтаряме по 100 пъти едно и също. Извинявай за по-острия тон, ама в края на краищата днес се писа вече по темата.Просто прочети малко назад, та дори и края на миналата тема, щото не съм сигурна дали е в тази или в миналата,но днес беше.

мерси. дано намеря време Confused

# 102
Еличка - благодаря Hug, от'де толкоз съобразителност, че и за чичко гугъл да се сетя bambam
Аз търся тук във форума в детски песнички като бясна hahaha, какви ли не вариации проверявах HugПонякога върша елемтарни неща по най-сложния начин, преди се оправдавах с бременността, сега сериозно се замислям: Какво ми става? Embarassed да не говорим колко съм разсеяна и забравям, понякога питам милия кога малкия е ял за последно TiredНякой като ме пита какво правихте вчера - ами замислям се преди да му отговоря Embarassedсливат ми се дни, та дрънка. Сори за лиричното отклонение  bouquet

# 103
  • София
Сиси, ако искаш ще ти напиша текста на песничката.
И да те успокоя, че от Пентаксима може бебето да е по-сънливо. На Соня поне така и се отразяваха преди тези ваксинации.

И Влади хич не обича по корем. Доста бързо започва да мрънка, но наистина е много полезно. Peace

Момичета, които ползвате памперсите на марката Памперс - започва игра на Памперс затова си изрязвайте мечетата от опаковките. Срещу тях ще получите играчки. Повече подробности има в темата в "На пазар".

За колограми не ми сеговори- продължавам да дебелея. Това кърмене ме размазва от всякъде. Поне да бяхме изцяло на кърма, ами хем се дохранваме, хем дебелея. Като бях бременна поне имах корем, а сега съм като лелка. Crossing Arms

# 104
Виждам че вече всички имаме интерес за захранването ето няколко линка които намерих:
http://ilianas.hit.bg/Schemes.html#kasha , http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=492.0, http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=805003302 , http://www.f-s.bg/bg/wanttoknowview.php?cat=4&showcat=4&id=1
А ето и малко снимки и от нас:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=318307&pid=9974949
Е лека от нас

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 10:13 от e_kateto

Общи условия

Активация на акаунт