Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 865
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, запазила съм 5 места на Поморие от 02.04 по НОИ. На тези които са включени в бройката съм писала подробности на личните.   bouquet

Роси, дали се сети за молбата ми да попиташ приемат ли в края на август по НОИ?
Колко лв. на ден е доплащането тази година?

# 691
Мен ми бяха изписали нивалина по някаква схема.Увеличаваше се и се намаляше.Но не се сещам къде е рецептата.Но неврохирурга ми каза тогава,че не се налага да го пия .Знам,че цената му беше височка.
Процедурите май бяха 3,4 като има лф и физ.терапия.Аз затова се замислям дали си струва за физ.терапия и гимнастика да отивам на почивка.Друга процедура ще е басейн и то през ден .Ето готова си -назначих ти процедурите Laughing

# 692
Нивалина по схема ли го пиете?

Нивалина на инжекции се бият по схема подкожно. Аз ги отказах тъй като трябваше да се уча сама да си ги бия - все още не съм мазохист. Но нека някой, който си ги е бил да каже.

# 693
  • Димитровград
Мен ми бяха изписали нивалина по някаква схема.Увеличаваше се и се намаляше.Но не се сещам къде е рецептата.Но неврохирурга ми каза тогава,че не се налага да го пия .Знам,че цената му беше височка.
Процедурите май бяха 3,4 като има лф и физ.терапия.Аз затова се замислям дали си струва за физ.терапия и гимнастика да отивам на почивка.Друга процедура ще е басейн и то през ден .Ето готова си -назначих ти процедурите Laughing
Леле Аха,ти ме отчая от живота-честно,ако ще е само затова и аз няма да ида,утре ще се осведомя и ще ви кажа,ти била ли си там по пътека?  Rolling Eyes

# 694
  • София
Хайде аз да кажа като човек, на който 35 дни му биха нивалин.  Laughing
Схемата е с постепенно нарастващи милиграми и след това като стигнеш върха - постепенно намаляващи. От 3 до 5 дни се кара на едни и същи милиграми - 2.5, после 2 по 2.5, после 2.5+5, после 5+5. След това почва намаляването - 5+5, 2.5+5, 2.5+2.5, 2.5.

# 695
  • София

Процедурите май бяха 3,4 като има лф и физ.терапия.Аз затова се замислям дали си струва за физ.терапия и гимнастика да отивам на почивка.Друга процедура ще е басейн и то през ден .

С риска да се повторя ще кажа, че в Кюстендил имах 5 вида процедури - редуващи се през ден тангентор и торфена вана, всеки ден йонофореза с нивалин, интерферентен ток и ЛФК.

# 696
Процедурите са ДО 5бр.,по преценка на лекаря,като най-често той преценява,че 3 са ти даже много.Ако  случайно ти даде 5бр.,то едното ще е басейн или вана с мин.вода и ЛФК,една или две електропроцедури и магнит или ултразвук.Масажите и тангентора ги направиха на повечето места платени, е оня с маркуча влизаше в графата още.   Това е общо взето....Само Софи май направи изключение ,което пак влиза в горенаписаното като гледам.

# 697
  • София
Дзупо, за последните три години съм ходила два пъти на Велинград, един път в Баня, Карловско и един път в Кюстендил.
Само в Баня ми бяха много малко процедурите, което доведе до разговори на високо ниво между мен и лекуващият лекар. Не че имаха резултат, но си казах каквото мислех.  Laughing
На другите места имах по 5 процедури на ден.  Hug
Сега от 01.04. като ида пак в Кюстендил ще видя как ще е. Ще чакаме информация и от тези, които ще са в Поморие.

# 698
  • Бургас
Софи, за това не се сетих да питам ама утре като ходя да взема резервациите ще попитам.
Ако някой има връзка с Елпи и IMJ да им каже да ми се обадят да ми кажат трите си имена.

# 699
Предполагам че всеки тук знае какво е дискова херния и каква е структурата на диска.
След като сте получили силна нолка и евентулно изтръпване веднага се налага ЯМР.
Там се вижда картината и ако херниятя е голяма, оперирате.
Може и да нямате херния и тогава е лесно.

Гледайте да не ви отрежат част от ламината.
Операцията е доста безопасна ако се касае за лумбално хернииране.
На следващия ден е необхпдимо да започнете упражнения.
Има едни малки кускули на гърба - мултифидус които се съкращават до 25% от обема.
Има специални упражнения за тях.
// За малка проверка питайте физиотерапевта си как да възстановите тези мускули, или може да питате и доктора си. Предполагам че си нямат хал хабер.

- Ако хернията е малка се пристъпва мък консервативно лечение. Масаж, кайропрактори и тн.
Лед може, никакви заоплящи. Те са за мускулни разтягания.

Ако след 3-6 месеца нямате подобрени - операция.
Не ви препоръчвам ендоскопия, малко е мястото за работа и се касае сако за малко по-малко болка.
Когато споменах че в 95% ще се оправите, имах предвид че херниирания диск си остава но нямате болки и си продължавате нормалния живот.

разни мошенници които ви предлагат озон и подобни магии ги оставете да си вършат неззаконията.
Той навремете еди италианец я измисли тази простотия, че ходи и в няколко европейски града и
ванкоувър, Канада да търси шарани.
Та  тогава тази Лидия видя че има хляб в тази простотия. То нали така или иначе както споменах около 95% ще имат нодобрение, та защо да не го припишем на озона.
Ха! хамерихме ключа за вратата.

Лекарсва - само болкоуспокояващи и никакви други.
!!! Повечето лекави в българия са завършили по комунистическо време и са с много слаба подготовка.
Не позволяваайте на невролозите да ви предписват опасни нестероидни илачи.

За болката е добре да си направите епидурална инжекция, но до преди година в БГ не можах  да намеря нялой който дори да е запознат, но намерих много смелчаци готови да ми сложат инжекция където и да си пожелая.

Тази епидурална инжекция е нормална пректика в САЩ и Канада.
( не я бъркайте с тази при раждане - нямат нищо общо )
Иглата е специална и тябва да се следи под Флоуроскоп ( ако не се лъжа така се казва )
Има една модерна теория на която и аз съм привъженик, че херниирането на диска е проблем на Централната нервна система. За това това е друга работа. вие не търсите причина а искате да се оправите.

Пазете се от незнаещи е алчни некадърници.
Романски и Бусарски ще ве скъсат задника за една елементарна херния.
Срам за българската медицина и морал. Погледнете им само мръсната болничка.
Те сега са на вълна стволови клетки.
Като се позамисля май думата морал отсъства в българската медицина, да не говорим за другите свери.
Ще съградя един зайт по всяка вероатност за да може малко по обстойно и подробно да опиша това което знам и което съм преживял.
Сега съм в болки и ви пожелавам да не бързате и да сте предпазливи.
Невролога няма да ви помогне както споменах, а хирурга ще ви предложи винаги опералия.

# 700
Павел Баня

Два санаториума.

1. Стар санаториум който се контролира от фамилията Гечеви (  баща и двама сина лекари ) с апетити да го лапнат, но най напред нали трябва да се превърне в една разрушена сграда.
Не знам как работят комунистическите приватизации, но най напред нещо се довежда до разруха, след това тези въпросните ( ако не се появи някой по силен министър ) го приватизират, доказвайке че те са хората които могат да го възстановят и да лекуват.
Малко интуиция, малко интелигентност и кратък разговор с бащата или сина доктори ( които ше ви "докажат" че те са измислили екстензиата и останалия медицински свят са някакви заспали докторчета ) ще ви накара да стите далече от тези хора.
Естензии ? То ги има по цял свят, само с тази разлика че в България се слагат едни тежести на едно въже. Те се слагат от немедицинско лице.
В останалия свят е една апаратура при която се обездвижва гръдния кош и се опъва таза.
Опъването се регулира електронно, има паник бутон за да може да се облекчи при дискомфорт.
И едните и другите правят пари и имат последователи и вярващи.
Процедурата е много опасна и доказано неефективна.
Щяла да се освободи дисковата херния. Дрън дрън.
Но може и да станете инвалид.

2. Новия санаториум ( соц модел сгради )
Процедурите са СССР. Екипировката е същия модел. Поне на 40 години.
Единсвенно плувния басейн може да доведе до някакво облекчение.
Гравитацията се намаля, мускулите се поотпускат и ако сте с прясна херния, шансовите са на ваша страна, каквото и да правите.
// Говори се че част от санаториума е на Масларова, ако не и целия, нещо нормално за България.

Санаториумите имата заклети привърженици, лекари и персонал почти на ниво нула.
санаториален сексуален туризъм за средната възраст - моето мнение.

# 701
  • София
Хан Крум, уважавам мнението ти, защото съм толерантен човек и мога да приема и мнение, различно от моето.  Peace

С някои от нещата, които казваш съм дори съгласна, но нали разбираш, че ние така или иначе живеем в България и страдаме от дисковата херния пак в тази същата България. Така че, нека не отхвърляме с лека ръка абсолютно всичко, постигнато от нашата медицина. Някои от нас нямат възможността за операция в чужбина, така че ще продължим да си контактуваме пак с тези лекари, някои от които си цитирал ти. В темата имаме успешно оперирани момичета от тези същите лекари, така че нека не омаловажаваме труда им.
Иначе че ясно, че има места, на които медицината е на различно ниво.

В контекста на всичко това, смятам че би било по-интересно да споделиш нещо с практическа насоченост, например  тези упражнения за укрепване мускулите на гърба.

# 702
Само така Хан Крум, напълно съм съгласна.За Павел баня.За лекарите имам малко по -добро мнение.

# 703
Софи,защо броиш процедурите във физ терапията.Всичките процедури там са физ .терапия.Отделен е въпроса колко на брой ще ти назначат там.Като сложиш тангентор,лф,физ.терапия и басейн.Толкова са, по изключене може и да са повече.Задължителни на всякъде са физ.терапията,лф и банята.Остава един тангентор или нещо по-така,като масаж.Аз съм била на П. баня и процедурата ми по пътека беше екстенция и баня през ден.Като банята беше единственно в общата баня и ..... не можеш да измиеш.Надявам се никой от вас да не ползва тези им услуги.

# 704
  • София
Aha, броя ги процедурите, защото техният брой също има значение.  Peace
Никого не убеждавам, за себе си съм преценила, че ми действа добре балнеолеченито и ще продължа да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт