Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 12 591
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Вики,  Praynig  Hug

Силве, интересно ми беше да чуя и твоето мнение. Фруктозата е противопоказна за диабетици, все пак тя е част и от тръстиковата захар (фруктоза, захароза). Аз захар не давам, защото прочетох една статия по въпроса, на която се доверих. Това, което най-много ме притесни беше, че я посочват за главен причиител на "кариеса на ранното детство". В самата статия се препоръчваше да се замени захарта с фруктоза. Мед пък не давам заради сенната хрема  Confused

А ние всяка година се заричаме повече в Бг на море не, и всяка година пак към Бг ни тегли

На Никола са му станали много рязки движенията, преди малко ми разби устата с глава, едно време аз така съм счупила носа на майка ми

Рени, дано ви подмине вируса, много са хубави снимките на Деси, тази ми е особено любима http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10077587

Кати, млякото аз не го броя за вечеря - Никола яде супа и след това си пие и мляко  Wink

за пиенето от чаша - сам си пие, когато водата в чашата е в по-малко количество. Веднъж му дадох по-пълна чаша и се оля

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 12:07 от marisasav

# 106
  • Асеновград
Искам да кажа нещо по въпроса с химията.
Винаги ви чета и винаги съпреживявам с вас и радостите и тъжните неща , просто понякога не ми остава време или не намирам думи да изкоментирам всичко.
Ува  Hug.
Вики  Praynig.

днес ще ми се подпали главата от задачи.

# 107
  • На края на вселената!
Вики, кураж!

Някой (мисля Цвети) каза за пантофи Беко. Аз тях ги купувам за Лина и съм доволна, но почват от номер 24 според продавач в магазин и за Кати не откривам малки Беко.

Рени, снимка не видях (линка не отваря), но ти казах, че ми е все тая  Laughing Не се давайте на разни вируси - вземи повече плодове с вит. С и нещо като Есберитокс или Цитросепт, или друго за подсилване на имунитета.

Дунди стискам палци за изследванията  Hug

На мен много ми се пътува, но ще почакам поне децата да издържат пътуването. За сега пътуването до Гоце Делчев (4ч в едната посока) им идва в повече. Обикновено гледаме да пътуваме така че максимално да спят. Но  каката почва да мрънка на 2час и буди Кати. А после няма успокояване или заиграване. Тя иска като се наспи да тича, а не да е вързана. В най-скоро време ще ходим на Папазчаир, но не знам кога. Ходи ми се из България. Например по пещери, манастири, Карандила, Белоградчишките скали, Двореца в Балчик, по Родопите. Нещо като екскурзия през лятото за 2-3 седмици го виждам, само че когато децата са вече ученици - живот и здраве да е само, време ще намерим  Grinning

И аз не смея да дам мед още. Казаха ми че астмата ми е бронхиална с алергичен компонент. Затова не смея и на нея да дам още. Кати закусва каша ако няма друго. Често кус кус или друга паста. Яде и печен сандвич с шунка, кашкавал. Сирене не иска никъде - дори в супа не иска. Ако е в чист вид директно плюе. Същото е и с непечен кашкавал. За вечеря обира останалата супа и манджа от обяд (изяжда ги наполовина). Ако не й допада хапва от нашата манджа. А за следобедна закуска яде кремчетата от кухнята. Преди лягане към 22-23ч й давам прясно мляко, ако е пък много гладна слагам и бисквити.

# 108
  • София
Вики,  Hug
Ува, изтърпяхте гадостите Party

Аз още не съм давала мед, но може и да се престраша скоро.

Кая вечеря супа със сухар, но с нейния крив режим, докато си легне пак е гладна сигурно.

Преди малко се опитвах да я уча на цветовете с една от онези кули с рингове, определено още й е рано. Само ако й дам само жълтото и червеното ги посочва вярно. Ще отложа.

От чаша не може да пие. Вчера пак я пробвах със сок от портокал, ако аз й давам, успява, но самичка не може още, залива се.

И аз нямам време за други форуми много много. Тук ми допадна да чета още докато бях бременна.

# 109
Вики,  Hug. Няма какво да се каже, което да подейства успокояващо...

Марти, фруктозата е не по-малко вредна за зъбите от захарозата (глюкоза + фруктоза - 1 молекула вода, в устната кухина под действието на един ензим започва разграждането й.). А фруктозата може да се приема като заместител на захарта от диабетици, не при много тежки форми на диабет, разбира се. Това е във връзка с гликемичният й индекс (т.е. скоростта на отделяне на инсулин най-общо казано), който е грубо 4 пъти по-нисък от този на глюкозата.

По отношение на кариесите на медицината все още не й е напълно ясно до каква степен са причинени от захарите (и изобщо храната, която консумираш), от лошата хигиена или от генетичната предразположеност. Ето за това човк сам решава на кои източници на информация може да се довери.

Хубавото в цялата ситуация е, че нямаш проблем и чукам на дърво винаги да е така и всичките тия чуденки да са ти само от загриженост и желание да направиш най-доброто. Мисълта ми е, че ако не прекаляваш е все едно захар или фруктоза ще му дадеш на Никола. Не вярвам да ги яде с лъжицата...   Heart Eyes

много дълго стана, дано съм била повече полезна отколкото дразнеща Wink.

# 110
Силве, полезна си  Hug
От 11 часа правя опит да го приспя това фъсътчестото и вече нямам сили. Оот пет минути е с глава, завряна в пералнята, говори и се радва на ехото. След малко го пращам с дядо му навън, да е спал като е било време  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 14:44 от marisasav

# 111
От 11 часа правя опит да го приспя това фъсътчестото и вече нямам сили. Оот пет минути е с глава, завряна в пералнята, говори и се радва на ехото. След малко го пращам с дядо му навън, да е спал като е било време  Crossing Arms

аз от 12... вади си дрехи и обувки, обува си  една пола, храни куклите, бесня и още не е заспала, сега дойде баба й и да видим Simple Smile)

# 112
Цитат
аз от 12... вади си дрехи и обувки, обува си  една пола, храни куклите, бесня и още не е заспала, сега дойде баба й и да видим )

Laughing

а в колко заспива по принцип, в 12 ли? Никола в 11, но напоследък чат-пат и по-късно, явно се опитва да си смеи режима, ама то това днешното е извън вякакъв режим. Успокоителното ми е, че е спал 12 часа през нощта, но честно казано не вярвам да издържи до довечера без сън

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 15:37 от marisasav

# 113
  • София,
Здравейте момичета  Hug
ВИки   Praynig Hug
Аз да ВИ се похваля, че изследванията са много добри, добре, че нямаме някоя салмонела, както се съмняваха лекарките.
И тъй като времето е супер се и поразходихме  Hug

Ува радвам се че и при вас вече нещата се оправят Hug

Аз отивам да забъркам един кекс, че вчера неуспях. Нямах бакпулвер в къщи и пратих таткото до магазина, обаче и в магазина нямало и му пробутали амонячна сода Confused ми то мъж какво ти разбира, та не можах да им направя и днес ходих да си купя аз и сега ще бъркам. А тук при нас в Ст. град в магазините продават само готови неща или полуфабрикати, ми те студентите кога ще си бъркат кекс  Mr. Green та в магазините продавачите понякога се държат много странно и неадекватно като им поискаш нещо като бакпулвер или ванилия например, да не говорим за желатин Mr. Green

# 114
Вики,  Hug!
Дани,радвам се че всичко е ок!
Аз днес за 1-ви път дадох мед и дано нямам неприятности.Аз самаат ям много мед,много чай пия и предимно в него.
Марти,и моя Никола влезе в някакъв период на гнусене.Малко да се изцапа и идва погнусен,все се бърше като яде,оцапа ли си блузката и идва да го преобличам-дърпа я.А като си помислих-единия яде домати,другия краставици и снежанка.Много са ми смешни!  Laughing

# 115
  • София
за четене- четох, ама не помня вече от кой и какво Blush
имам въпрос за закуската с овесени ядки и плодове и какво още беше- как я правите, да опитам и аз? Peace

коки вчера го подстригах ама малко и ми е много смешен сега,но му отива де. само дето има още да се подстригва но реших да го оставя засега, да не е баш посред зима, а да е малко, колкото да не му пречи косичката. Grinning и неи вчера се разхождахме, много беше приятно, а днес ицо като го взима каза че ще се поразходят двамата, по мъжки  Laughing

дунди, браво за резултатите Hug

янче, как даде меда? и колко? аз понеже още не съм но си мисля да му дам скоро. Peace

# 116
Ами сварих финни овесени ядки,сложих сирене и една лъжичка мед,после банан и ябълка пасирани-много му хареса.

# 117
  • София
...
А иначе сега сериозно за Мими - подхванала е да кара разни курсове и отвори магазин,
...

1. Какъв?
2. Къде?
3.  Hug

Относно вечерята - най- бих се радвала ако така си и остане, вечер да яде по- леки неща. Не че го вярвам, де (че ще стане) - все пак, като му знам родителите...  Twisted Evil Но не мисля, че има нужда от повече храна, че да го храня специално и вечер... той, ако му се дояде нещо - или нещо, което ние ядем, си казва и... ни го изяжда.  Crazy

Томасе  , об ади се преди да решиш да организираш Карандила - да се включим и ние...

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 15:43 от katiABV

# 118
Здравейте момичета
Благодаря за стискането на палци операцията мина успешно даже вече почна да мърмори  Mr. GreenСега ще постои малко в болницата.
Вики кураж и на теб.
Ох минах по диагонал всички но забравих какво ще пиша хайде ако се добера довечера до тук ще пиша пак.

# 119
  • sf
Мерси, момичета, но преди млако е починала.
баб ми се е ошашкала- и двете й дъщери си отидоха на една и съща дата.
Айде бегам. Моля не пишете съболезнования, за да не товарим темата.

Общи условия

Активация на акаунт