Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 12 634
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами сварих финни овесени ядки,сложих сирене и една лъжичка мед,после банан и ябълка пасирани-много му хареса.
янче серия тъпи въпроси, понеже рядко ползвам такива продукти:
фини овесени- да търся да пише на пакета фини или стават всякакъв вид овесени ядки?
колко време ги вариш?
h.kirova браво на мъжа ти Hug
вики съжалявам наистина Confused

# 121
Ели, и аз горе долу същото правя - овесените ядки не ги варя обаче, а ги разтварям в пасиран банан, круша и ябълка премерно (става с всякакви плодове) и малко кисело мляко. Става въпрос за фини овесени ядки, по едрите не омекват толкова лесно. Другият вариант е да ги смесиш с кисело мляко и после това да го объркаш с плодовете, тогава може и да са нарязани плодовете...

И аз вчера подстригах бретона на Никола - сега е с доста къс, и малко крив бретон, а останалата коса му е дълга и понеже се накъдря вече (аз нали много се перчих, че по правата коса прилича на мен) има върху двете уши две лимби  Grinning толкова описателна съм, защото нямам фотоапарат да го снимам

Яна , ами чисти го детето, не го оставяй така  Laughing маймунки

Flowers Rose

# 122
  • София,
И аз като Ели да питам де Confused понеже и аз така, досега не съм правила, ама съм решила, че следващата стъпка след като се научихме да ходим е да се научим да ядем по едри неща и евентуално да почнем да дъвчем де,  Sad че то тия зъби иначе закакво ни никнат и толкоз ни тормозят  Confused
янче серия тъпи въпроси, понеже рядко ползвам такива продукти:
фини овесени- да търся да пише на пакета фини или стават всякакъв вид овесени ядки?
колко време ги вариш?
h.kirova браво на мъжа ти Hug
вики съжалявам наистина Confused
да колко време и пасираш ли ги, то аз имам тук един пакет и то май фини.

КИрова, радвам се, успех и за напред! Hug

ВИКИ съжалявам  Flowers Rose Flowers Rose

МОмичета моля за някой интересна рецепта за меки закусчици, като кексове, и ако може пак линка за тортата с мюслито, щото  Confused, то мен хич ме няма по готвенето и правенето, ама ще ме зарибите и мен да знаете. А аз точно бях решила да мина цялото семейство с изключение на Вероника на строга диета, без никакво сладко и тестени неща Embarassed, ама айде от другата седмица. МАлкия вчера вика - Яде ми се нещо сладичко, а аз му викам нали си на диета, пък той "е да ама от утре, дай сега да хапна една вафличка". Ох, опитвам се да го ограничавам, защото доста е налял и неискам да се сблъскваме с проблема със затлъстяването, а и да го е срам и да му викат децата в училище,  че е дебел, опитвам се да го контролирам колкото мога, но то си е дете - и си иска, какво да направя Sick

# 123
Дунди, ето я
не изглежда пълно детето, защо е на диета, а и нали тацува

# 124
Марти, различно заспива, обикновено след като обядва - 12 и нещо, 1... Заспала е сега в 4, довечера ще има купон по пижами Simple Smile.

Овесените ядки - слагам вода с малко масло вътре да заври, като заври слагам овесените ядки (фините, щото другите изобщо не омекват), свалям от котлона, похлупвам за малко и после добавям сиренето, настърганите ябълки и половин лъжичка мед. Ели, пише си на етикета, че са фини.

за вечерята питах понеже масово познатите майки из парка дават АМ в шише преди лягане, а на Доротея не й давам никакво мляко да пие (иска само вода за пиене). Е, яде почти всеки ден по много кисело мляко. Сверявам... мерси за отговорите Simple Smile.

# 125
  • На края на вселената!
Кирова, бързо възстановяване на мъжът ти!

Flowers Rose Flowers Rose

Дунди, влез в готварския подфорум, има много интересни неща   chef

А за овесените ядки нали е хубаво да се накиснат поне за 8 часа, за да се отдели фотиновата киселина и да се усвоят нещата по-добре. Може да бъркам нещо, но за накисване на пълнозърнести ядки съм чела някъде.

Кати, магазинът на Мими е за детски дрехи, но не е в Сф. А за Карандила ще трябва много да чакаш, ако искаш да сме заедно  Laughing

# 126
  • София
силве, марти, янче, мими, мерси много!  Hug силве, и мерси за уточнението че така си пише на тях  Blush
силве, коки преди около 2 месеца някъде отказа вечерното АМ, което беше по малко (макс 100 мл) след като е вечерял- сам си го отказа човека, явн ореши че вечерята му е достатъчна Peace
мими, може би не се киснат защото са фини ядките newsm78

# 127
Цитат
А за овесените ядки нали е хубаво да се накиснат поне за 8 часа, за да се отдели фотиновата киселина и да се усвоят нещата по-добре. Може да бъркам нещо, но за накисване на пълнозърнести ядки съм чела някъде.
така е, но аз много рядко го правя. Те ако си се накиснат за няколко часа съвсем пък нямат нужда от друга обработка
и при нас някой хора се готвят явно за пижама парти довечера (спа от три и половина до пет и половина), ама не са познали  Grinning то не че мога да направя много по въпроса, но смятам в 10 ч да си легнем и двамата и ако не иска да спи аз да си се правя на заспала. Досега на няколко пъти това върши работа, мрънка малко  да му отварям вратата и като види, че спя, му писва и идва при мен...да видим как ще е тази вечер  newsm78

# 128
  • София,
И аз много благодаря  Hug
Както и на РОкси за идеята, кекса стана много добър, накиснах го в киселото мляко, но се наложи и съвсем леко да го пасирам, Вероника изяде една огромна чаша и мисля, че и хареса! Hug ВЕчер като седнем на масата и тя се "прикметва"  Wink до батко и почва да отваря уста и да вика ам, и иска да опитва и от неговата манджа, даваме и по мъничко ако става за нея де иначе основно дъвче някоя кора хляб, абе ще се научи няма къде да иде Crossing Arms
И  Вероника спа много днес цели четири часа от два до шест, даже едвам я събудих, но тя винаги така си спи. Сутрин спи до девет, а вечер заспива късно 22,30 - 23, ама то и ние като стоим и тя не ще да ляга - трябва да сме легнали и да сме загасили лампите и телевизора и тогава заспива, даже батко и заспива преди нея.
Мариска какво да ти кажа, все още не е дебел, но от две години започна да трупа едни тлъстинки на корема, което хич не е хубаво. Доста е тежичък за неговата възраст - 38 кг.  е а е висок 138 см., въпреки че спортува уж - танцува и плува, но това го прави само два пъти в седмицата по един час и явно му е малко, но засега и няма време за повече. Лятото като се движи повече навън и не се сеща много за ядене сваля по три четири килограма, но зимата като си стои в къщи и много напълнява пак изведнъж, та това хич не е хубаво и затова почвам да го ограничавам от любимото му нещо - сладкото и тестените закуски. Добре, че е послушен а и разсъждава, та като кажа не и ме слуша, много рядко да се заинати.

# 129

фитиновата киселина за съжаление не се неутрализира с накисване или варене... а тя е в големи количества главно в соята, която си е вредна и по хиляди други причини, де.

Мими, а ти като казваш, че даваш прясно мляко на Кати - имаш предвид краве, нали?

# 130
  • На края на вселената!
Да, прясно краве мляко давам. Пробвах с козе мляко, но не го одобри. Нито прясно, нито кисело, нито козе сирене яде.

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 21:39 от Томасе

# 131
Добър вечер и от мен Grinning
Защо бе Силве нещо против козето мляко ли  newsm78
Ина много си го харесва, особено сиренето от краве мляко
Аз овесените ядки само ги накисвам в сварено топло прясно мляко, с малко мед, ябълка, банан или някакъв друг плод - много са на почит Simple Smile
Кирова, радвам се, че при вас всичко се е наредило  Hug
Вики съжалявам
Ние пак  ще си играем на криеница до 23 часа ooooh!
Това моето дете е нощна птица  Crazy

# 132
Добър вечер!
Дели миналата нощ в 3 часа започна да повръща както си спеше. Имам чувството, че наистина не се събуждаше. Изправяше се леко, охкаше, повръщаше и пак лягаше. Така около 10 пъти до сутринта. Много неприятно. Притесних се да не се обезводни. Мисля, че му раздразних коремчето с едни пържени картофи. Досега беше хапвал веднъж едно картофче, а вчера омете 5-6. Бяха домашни, аз ги изпържих, но явно тежко му е дошло. През деня спря да повръща и живна. Дано тази нощ е спокойна Praynig
Мими, Кати кърми ли се още и, ако да, кога?

# 133
  • София,
Борянче, кошмарно, дано нямате тази вечер подобни инциденти, лека и приятна нощ ВИ пожелавам, както и на всички! Hug

# 134
Вики  Flowers Rose
Ей сега си написах продуктите за тортата с мюсли и утре ще я забъркам  Grinning
Бубе, неприятно ,дано да не се повтори и Дели да е здравичък Hug
Дани,много се радвам за добрите резултати на Вероничка Heart Eyes
Кирова  Hug
И Ева вече не заспива преди 22.30( ама това малко и заради мен , аз гледам Отчаяни съпруги ,а тя иска само с мен да си легне ,та ме чака милото) Blush
Тази сутрин забърках от "пастетчето " на Силвето (яйца, масло и сирене ) и милата омете две филии, толкова й хареса.Силве  Hug
Тази вечер правих пилешки хапки по рецепта на Иван Звездев и станаха много вкусни.Добре че Ева не ги хареса, че хич не ми се иска да яде пържено.Хапна от боба ,който беше сготвила баба й.Имам чувството че от Вентолина огладнява по често  ThinkingИве, Ели, имали ли сте такива наблюдения???
Лека вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт