Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 13 085
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Яна забравих да пиша,ние също посетихме Масларски,мъж ми каза "Е това е доктор и човек,класи над тези при които ходим"Далече ми е много,но явно там ще сме за напред.Вътрешния ми глас в понеделник казваше че не сме за АБ ама....грешка,дано поправима.

# 181
  • Бургас
Айка, и аз се оциклих по това време като теб, обаче редовността се изразява в период от 40 дни и не знам нормално ли е, но пък е точен. Преди също ми е бил редовен ама на разумен период от 30 дни.
Ауууу това с болките в костите не съм се замисляла, трябва да взема мерки. Благодаря за хвърлената светлина.  Hug
Иве, кураж, ще мине.
Честит половин рожден ден на малчо, ама вие не спите ли по това време  Rolling Eyes 21 Януари 2009, 03:09:23

# 182
 Hug

Иве, моля се да оздравявате бързо  Hug кногата е страхотна, любимата ми  Grinning

Цитат
Безобразие е да няма повече помощен персонал, айде, да не е на всяко дете, да не е на всеки 3, ама поне на 5 деца да има отговорник, да ги занимава и утешава...
Кати,какви са тези отговорници, които занимават и утешават, болното дете има нужда от майка си. Освен това няма никакъв проблем като приемат майката да й ограничат достъпа до външния свят толкова дълго колкото и на детето...

# 183
Привет и от мен!
Загубих се тия дни и яко му изтървах края на разговора  Embarassed

Миналата седмица уж тръгнахме с мъжа ми през Сф и после на 'спа' почивка в Хисаря (Спа в кавички, защото на мен не искаха да ми правят никакви процедури пъзльовците #2gunfire #2gunfire #2gunfire) Така или иначе докато бяхме там Влади се разболя, вдигна температура и в събота се прибрахме на пожар заради 39,5... Беше парцал милия направо, но като ни видя поне се зарадва. Та 2 денонощия откара  с такава темп, дето спадаше до 38 след нурофен/панадол/хексалгин и после - пак над 39. В крайна сметка - продължителната хрема, която изкара заради кучешките е отключила място на некви бактерии и са се прецакали ушите - защото само тях не лекувахме... Аман от лекари - през 3 дена го водих в клиниката, а те така и не ги погледнаха! От неделя е на АБ - Аугментин и днес сме на контролен преглед, но вече го виждам, че си е ОК. Даже започна да не го свърта и където види ключ ходи да го пробва на входната врата.

Да се похваля, че от вчера съм вече в 9 месец и яко ме е разтресла бебешката треска - обикалям за кошари, пелени, хавлийки... Simple Smile Още обаче не съм сигурна кой къде ще спи - едната спалня е северна. Влади е свикнал с нас в южната и хич не ми се размества... Дойде допълнителното легло (за възрастни) за северната стая и много си го харесвам - по късно ще пусна една снимка да се похваля. СЪщо и на масичката от Комо - Влади много си я хареса и все иска да стои на нея. СТолчетата са здрави и издържат дори и нас Simple Smile

Стана дълго и скучно - останалото  после Simple Smile

Лек ден на всички!

# 184
  • София
Добро утро!
Ива&СиЕ, бързо оздравяване на Ники. Hug
Отаналите малки или големи болници също да се оправят. Hug

Днес майка ми има РД. Да ми е жива и здрава! Преди много години баба ми, като разбрала че е бременна и е искала да махне детето. Имала е вече две момчета, а дядо ми е бил на война. Жената при която е отишла и е казала - остави детето, ще бъде момиче, а мъжът ти ще се върне жив и здрав. Така и станало, дядо ми е сред 3-мата завърнали се от селото, оцелели при боевете при Драва / в момента е на 91 години/.

Имам обикаляне из центъра по разни институции, да прибера Гого и да се промуша през протестите безпрепятствено. ooooh!
Лек ден!

# 185
УВа, прекрасна история за начало на деня, точно от подобна имах нужда  Hug

Като чета Цвети за ключовете все едно за моето дете става дума:) Ключовете са му любима играчка, само детро ги различава кой за коя врата, не можеш да го излъжеш. Сега съм му дала една касичка и се забавлявва с нея. Спестовник ще излезе  Mr. Green

П.п. касичката е счупена вече  Confused

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:11 от Рокси

# 186
  • На края на вселената!
Иве, дано бързо да оздравявате и да забравите тежките дни и нощи  Hug

Бубе, как сте?

Ува, да е здрава майка ти и да ви помага колкото може. Браво за смелостта на баба ти!

Цвети, стискам ти палци  Hug

Кати, и аз мисля като marisasav. К'во кафе, к'ва цигара, к'ви пет лева? Всяка майка би дала мило и драго, само да може да бъде с болното си дете в болницата, където то е прието.
Не мисля и че майката има такава голяма вина. Вината й може би се свежда до избора на некадърна педиатърка за детето й.

Днес направих на Кати закуска с овесени ядки, ябълка, и съвсем малко сирене, но стана рядко и за подслаждане и сгъстяване сложих половин бисквита. Хапна си, но не го яде с голям апетит. Надявам се да свикне с вкуса и да го заобича. Силве, мерси за идеята  bouquet

Снощи и двете спаха при мен. Кати на спалнята с мен, а Лина на бебешкото креватче. Кати скачаше и играеше, а Лина й се караше да ляга, че я буди. Та реших да пея приспивни песнички да кротнат и двете. Изпях Зайченцето бяло, Аз съм сънчо, Аз съм мъничко човече и Пухкави снежинки, снощи заваляха. И те наистина кротнаха и аз млъкнах. Тогава почна да пее Кати - до ля мо у ле ма ко да да до ди дя, и завърши с ля-ля ля-ля-ля. Последва ръкопляскане от самата Кати и доволен смях. Беше много мелодично, точно като детска песничка, но не разбрах коя точно беше.
Яна, пропуснах да ти отговоря и го правя сега, извини ме  Embarassed Кати все още е привързана към мен. Предпочита аз да я приспивам. Заспива гушната в мен, като рови под блузата ми - иска да ме гали на голо. Сутрин тя спи, аз се опитвам да стана да свърша нещо, тя ме усеща и се покатерва да спи върху гърдите ми, или на корема ми. И при всяко помръвдане  се намества още по добре, така че да не мога да я оставя сама да спи.

Хриси, не гледай на нещата като банкер. Няма да обира банки Simple Smile Може пък да стане ключар Simple Smile Нали за да разбере механизма на касичката, трябва да я разглоби.

# 187
Привет на всички  wavey
ayka съжалявам  Flowers Rose Моля се другото да е силно и здраво   Praynig
М@я много е вероятно тези болки да имат общо с кърменето  Peace Особено ако костите са ти слабо място /както е при мен/. На мен ми изписаха Калциум Фосфо Ц и има подобрение Simple Smile
Иве ще се оправи Ники  Hug
Ставам фен Масларски без да съм го виждала  Flutter
Връщам се на работа, че е ситуацията е много натегната днес  Rolling Eyes

# 188
  • На края на вселената!
Честит имен ден на
 Макс на Никка,
 Макс на МДС,
 Макс на mama_moni,
 и баткото Максим на мама Жожо
!

# 189
  • София
Айде да не хвърляме камъни по горката майка. Не се знае какъв е бил случаят. Моето дете също няма БЦЖ, защото тук такова не бият. Дано да се оправи детенцето.

Подозирам, че слагат друга противотуберколозна - и че е отбелязано в картона, че е друга...

А иначе - дано бързо оздравее мъничето...

Ива&СиЕ , няколко съвета от личен ( с мен си, не с дечко) опит по отношение на кашлянето и трудното дишане:

1. Не дръж топло в стаята. Ако трябва, опаковай ги като за открития космос, но гледай въздуха, който диша, да е по- студен. На студено, когато има проблем белодробен, се диша по- леко. Не знам защо, нямам обяснение по въпроса, това е установено с проба - грешка.
2. Проветрявай мн. често. Ако още кашля яко, опаковай ги добре, дръж в ч стая отворено, примерно, изв. време, премести ги там и отвори през това време в другата... и така.
3. Инхалация с обикновен физ. р-р помага. Ако не ти се взема инхалатор само заради тази болест, можеш да пуснеш да тече гореща вода в банята, да стане пара и да го заведеш там за изв. време. (но инхалатора е по- добър, че го прави "на студено").
4. Ако ви е възможно (ако тати не е на работа, ако е - събота и неделя) - отидете на планина (и за една "екскурзия" става, ама на високо, по възможност в борова гора.
5. Ако вземеш инхалатор, се правят инхалации с вентолин...
6. не давай да му слагат кортикостероиди, ако не е наистина необходимо (по мнение на повече от 1 доктор).

Не искам да се правя на всезнаеща - просто съм с астма, при това наследствена... един вид, изстрадала съм го - лично. И е твърде вероятно всякакви такива проблеми да отшумят изцяло или почти в пубертета, но почнат ли кортикостероидите, наистина, ами... организмът започва да "очаква" външна помощ.

ПП
Вътрешният ти глас е бил прав вероятно. АБ не влияят на вирусните инфекции.

Цитат
Безобразие е да няма повече помощен персонал, айде, да не е на всяко дете, да не е на всеки 3, ама поне на 5 деца да има отговорник, да ги занимава и утешава...
Кати,какви са тези отговорници, които занимават и утешават, болното дете има нужда от майка си. Освен това няма никакъв проблем като приемат майката да й ограничат достъпа до външния свят толкова дълго колкото и на детето...

Изобщо не можеш и да си представиш колко безотговорни майки има по света. Такива, които, единствения начин да бъдат "ограничени" е да бъдат завързани с белезници. Уви. Изобщо не всички са съвестни, ти като си представиш "майка" и си мислиш за себе си, за своята майка... уви, далеч не всички са от тази категория, за нещастие. Има и такива, които ще се измъкнат при първа възможност, понеже им е скучно, тежи им, това ти, онова ти, те не са болни, нали и... абе, кои са тези, че да ми кажат какво да правя! Аз само едно кафенце ще си взема от бутката до училището, няма да галя децата, я!
Имам близка приятелка, която по време на следването в един период работеше в точно такава "лафка" при баня Мадъра. Току между болницата и училището. Клиентите й бяха главно таксиджии, хора в болнични халати и деца.

Разбира се, че детето има нужда от майка си, а не от възпитател. Но... уви, винаги има и "но".

Ce Dim ,  Hug

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:57 от katiABV

# 190
Ако говорите за случая с детенцето с туберколозен менингит - като бебе леля ми е боледувала - мн дълго време е била ни жива ни умряла (също самичка в болница - нищо чудно практиката да е оттогава..). Баба каза, че оздравяла като по чудо, но после на година и нещо се е учила наново да хваща предмети с ръчички, да гука, да яде с лъжица... Да не дава Господ!!!

Аз иначе съм се скатала в гореспоменатата северна спалня самичка с лаптопа, а свеки гледа Влади Mr. Green Няколко дена пробвах да излизам навън докато те са вкъщи, но днес преваля, а и се умарям. А прекарам ли малко време с нея и ме заболява главата Crazy Хубаво го гледа, шета, готви, ама нема друг такъв дразнител #Crazy ДОбре, че поне мъжа ми ме разбира и все двамата търсим компромисни варианти. Сега например моята майка има много работа, мъжа ми трябва да пътува и свеки остава единствения вариант - нали все някой трябва да има до мен, в случай че... Въпреки че им обясних, че точно до АГ клиниката има детски клуб - мятам Владича там и бягам да раждам  Joy

# 191
привет Simple Smile

Честит имен ден на всичките Макс-чета!  Hug

Честито на Етко на патерица!  Heart Eyes

По отношение на БЦЖ-то - Доротея няма белег. Като се приберем във Варна ще ходим за пентаксима и ще питам педиатърката, ама все пак - имат ли всички на тая възраст (в БГ, де) или може да се появи и по-късно? 8-9ти месец ми се струваше, че има нещо като пъпка на рамото и после изчезна, сега няма нищо.

Це Дим, много бързо минава времето   bouquet. А кога ти е терминът?

Мими, целувки за Кати  Heart Eyes

# 192
Силве, аз като тийнейджърка нямах белег, с майка ми се пулехме веднъж- нищичко не видяхме. Но картона ми пишеше че имам ( изровихме някакъв бебешки). Сега като гледам се вижда съвсем лек кръгъл белег само ако си хвана с ръка кожата на рамото и я събера да се набръчка. Голямо обяснение му дръпнах, но се надявам че ме разбра.

Томасе  Laughing жив и здрав да е, да стане какъвто иска, но понякога ме досмешава като го гледам как ги разнася тея стотинки, как ги събира старателно в шепичка и ги пуска тук-там.

# 193
Томасе  Laughing жив и здрав да е, да стане какъвто иска, но понякога ме досмешава като го гледам как ги разнася тея стотинки, как ги събира старателно в шепичка и ги пуска тук-там.

Хм, моя май скоро няма да има достъп до кеш - нещо все към устата си ги поднася... Ама сега по Нова Година поне книжните ми ги носеше Simple Smile

И аз на Влади не му виждам белега, но според доки: 'с малко въображение се вижда'...

# 194
  • София,
 Hug МОмичета тук съм и аз, но от сутринат само Ви чета Hug

ЧЕстито на Максчетата!  bouquet
Ce Dim то вече не остана, хайде леко да е   Hug

Иве   Hug Hug днес как са фъстъците, няма кашлици нали, ще се оправят! ХАйде на Сандански да ги водим лятото - ние с другата Ива ще ходим заедно, ако искаш и ти хайде с нас, надявам се да им се отрази много добре на дечицата Hug

Кати, и аз мисля като marisasav. К'во кафе, к'ва цигара, к'ви пет лева? Всяка майка би дала мило и драго, само да може да бъде с болното си дете в болницата, където то е прието.
Не мисля и че майката има такава голяма вина. Вината й може би се свежда до избора на некадърна педиатърка за детето й.

ТОва са и моите мисли, небих могла дори да си предстанвя да си оставя детето някъде само, а и майка която да е виновна за състоянието на детето си сигурно се среща една на милион, аз поне не познавам такава.
БОже моята Вероника се стресира от смяната на два абоката и забрави как се ходи, а аз бях с нея и не съм я изпускала от ръцете си през тези няколко дни, а представям си какво може да и се случи с психиката ако е сама и то вързана. ooooh!

МАйче честито и на твоето мишленце годинка и половина!  bouquet

Ува да ти е жива и здрава майчицата и много да ти помага!  bouquet
Надявам се да не пропусна някого, но моля за извинение! Hug

Поста на Ренка силно ме трогна и знаете ли за какво, защото аз съм една от майките, която се присъедини доста по късно в компанията и на която още очите не сте и виждали - нито тя вашите, но пък за сметка на това Ви чувствам много близки и ми е много приятно да си общувам с вас, благодаря Ви, че ме приехте с такава топлота, че четете глупостите ми Mr. Green и най вече, че ме подкрепяте в най трудните ми моменти, а също че споделям с вас и радостите си - моите и на децата ми! Hug

А за рушенето на зъбите и болките в ставите наистина и кърменето доста влияе, доста от калция който е необходим на органицма отива в кърмата, пийте и допълнителни витаминки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт