Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 12 572
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
  • София,
Семирамида, защо не пробваш с натрошен кекс в кисело мляко? Като постои половин час набъбва и става като каша.

Благодаря за идеята не бях се сетила за това, ей сега като я приспя и ще им забъркам един кекс, те и големите много ще му се зарадват.  bouquet

КИрова стискам палци всичко да мине успешно утре! Praynig

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 13:43 от Семирамида

# 76
  • София
Кирова, успешна операция на мъжа ти утре!

Честито на мъжа на Ками и на днешните именници, ако има такива!

# 77
привет Simple Smile

Яна, аз давам овесени ядки с масло, сирене, настъргана ябълка и мед и Доротея го хапва, това й е любимата закуска, но пък тя обича сирене. Или пък желтък, сирене и масло върху филийка... но обича и яйца. Може пък и да е временно това неядене на сирене и пак да му хареса.

Доротея взе да отказва храни, които не може да си ги яде сама (поправка, които не й давам да яде сама) - кремове и т.н.

А я кажете, за вечеря какво давате обикновено?

пък аз и двата филма не съм ги гледала, ама Илиада съм я чела 60 пъти и мисля, че ще заложа на Нотинг хил, че да не се ядосвам Simple Smile)

# 78
Цитат
А я кажете, за вечеря какво давате обикновено?
супа и някакъв плод или домати, ако ми се намират по-хубави...А Троя няма много общо с Илиада, нали затова се бяха обидили гърците като излезе  Laughing

Силве, я ми кажи какво мислиш за фруктозата като заместител на захарта? отдавна се каня да те питам, ама али беше зачезнала  Simple Smile

# 79
Мерси,момичета!ще ги пробвам тези закуски.Но той е много труден при въвеждането на нещо ново.И затва събота и неделя,когато сме на по свободен режим не се получава.Много суче и почти не яде.Закуската е ясна(овесените ядки с нектар от плодове и кисело мляко,Марти мерсаж),но обяда както винаги ни куца много.Правихме пиле фрикасе и не го яде,а в кухнята го яде.Правим мусака,като беше на година много му харесваше ще видим сега.Ако нищо не поиска,а виждам че е гладен му правя каша и яде.Или му давам снежанка,или краставици,някой път яде хляб и пържени картофи.Корнфлекс набива,но сух.Сега откак е на частната кухня яде повече.Кремчета обича,телешко варено и пилешка супа.Аз съм получила стрес и всяко хранене се подготвям първо психически,а като трябва нещо ново да дам нямам думи какво ми е.Вечерята ми е най-често каша,супа или снежанка.Яде и плодови млекца.
честито на днешните именници!Много здраве и сбъднати мечти!   bouquet
Кирова,успех и от мен!  Praynig
Забравих да пиша,че снощи правихме сочното пиле с чесън от фиксовете.Много вкусно,супер.Първо посварих пилето.

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 15:18 от Ianamama

# 80
Янче, те по принцип не ме слушат никак,чак се изненадах че изкарах толкова спокойна вечер,даже сега мъжа ми се опитва да ме убеди(понеже на цветница мислим да ходим някъде да празнуваме - спа хотел)да вземем и двете,а аз хич не искам Embarassed,защото не знам какво ще ми спретнат.
Цвети за вечеря яде супата от кухнята и си дояда с кисело мляко(направено на айрян).

# 81
Аз на обед и на вечеря давам все едно и също, т.е. манджа. По принцип гледам двете закуски да са различни- сутрин нещо млечно, мюсли с кисело мляко да кажем, а следобед нещо тестено- кифлички, кекс, баница- или обратно. Обяда и вечерята- нещо готвено. Супите не се тачат особено, ако има супа задължително трябва да надробя хляб вътре, иначе не я ще. На вечеря яде салата от нашата ( то и яденето доста често е нашето, но аз готвя без сол винаги). Най често правя мусака ( с картофи или макарони), пълнени чушки с ориз и кайма, пиле с различни гарнитури, зеленчукови миш маши.
В последно време почнах да му правя сандвич чат пат- печен с кашкавал. Като цяло хляб не яде освен в супа ил исандвич и се чудя трябва ли да му давам.

# 82
Здравейте!
Да ви кажа вече  се сблъсках с това как трябва да внимаваме какво говорим у дома. Онзи ден бяхме на гости  на майка ми. Тя има голяма куче, което подскачаше около Дели и тя му извика " Бягай от тук, бе Айки!". Сега Дели ни повтаря " бееегай  беееееее" Confused
Другият пример е, че днес ми поиска сок. Дадох му. Той хвана чашата и  нарочно го изсипа на земята. Моята реакция беше " абе, Дели, защо така направи?!" Сега като му пречи нещо и той казва " абе". Направво нямам думи. Гледам да не му обръщам внимание с цел да ги забрави. И вече повечко внимавам Embarassed
За вечеря давам най- често супа. Понякога каквото готвено имам. Например днес ще е мусака, че сега не ми се готви друго.

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 17:41 от borianna

# 83
 Laughing Бубе, извинявай, сигурно не ти е смешно, ама е голям сладур Дели  Heart Eyes
Днес Никола получи подарък от Кая едно топче и сега навсякъде си ходи с него...много ми е сантиментален  Grinning
Аз откакто съм на Хер бебе не мога грам да се оплача (с пердишната кухня не беше така) - Никола яде вече всичко (с боба и лещата). Десертите рядко му ги давам, някак между другото са забъркани и не ми харесват, но аз така или иначе си обичам десерти и си правя.

# 84
  • Асеновград
Здравейте ,
най-накрая качих снимка в албума.
Бубе , много е сладък Дели , ще забрави не се притеснявай.
Тедо яде каквото и ние , само , ако е крайно неподходящо , му готвим специално.Вечер примира за салата , ако хапне нещо друго добре , ако не - пак добре.Хляб много обича да набива , което не е хубаво , може само хляб да яде.Затова баба му се крие като прави сандвичи за другите деца.
Кирова , успех утре  Praynig.
Нещо ми е много напрегнато , а не знам защо.

# 85
Били, пий едно винце  Hug може и две, и за мен  Grinning
И Никола е фен на хляба, аз се опитвам да не му давам много теста, примерно давам му го за десерт, ако е ял кускус, обяда му е без хляб и така
спирам да спамя за тази вечер

# 86
ние само миткаме напред-назад напоследък и нее мога да сваря да купя купони понякога... та готвя. Доротея страшно си пада по пълнени чушки,  печено пиле с картофи и руло стефани. Месце да има Simple Smile))

Марти, за фруктозата - имаш предвид да купиш фруктоза и да я ползваш вместо захар, или просто повече с плодове да подслаждаш?
Захарта е за предпочитане пред фруктозата (с поне 3 големи удивителни Wink). Фруктозата си е хубава като е в плодовете понеже целулозата, която се съдържа в тях я озаптява донякъде.
Аз лично добавям мед като става дума за директна консумация (много малко при това) и захар за готвените неща - кафява или бяла според каквото правя.
Изобщо всичките храни от категорията "диетични и диабетични" (разбирай магазините с това заглавие и щандовете в супермаркетите) с изключение на суровите ядки, ама тях децата още не ги ядат, та всичките тия храни са много по-вредни от недиетичния си еквивалент.

БилиSimple Smile

# 87
Здравейте,

Честито на имениците от вчера и днес! Да са много здрави и обичани!   bouquet
Кирова, ще стискаме палци утре сутрин  Praynig Успех на мъжа ти!
За вечеря при нас няма нещо твърдо установено като храна. Ако е останала супата през деня, я хапва със сухар, че иначе след нея продължава да казва глади глади  Simple Smile Ако няма останало от кухнята или яде от нашата манджа или му приготвям нещо на него си. В нашата къща той е месарчето, но събота и неделя са му постни дни.
Бубе, и аз така напъхах в речника на малкия опа и оооу. Когато ми показва по книжките разни животни и каже кое какво прави и аз все казвам - оооу, така ли... Та сега познай.   Joy Joy Joy Примерно се чува оооу дий дий  Mr. Green Иначе го научих като го питаме какво прави баща му да казва работи за пари. Т.е. той казва само пари. И сега като го питаме какво прави тати или къде е, и той отговаря ПАРИ.
Сега да се похваля с едни портрети на Деси на Неймлес-чето, които едва днес сколасах да оразмеря - http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10077579
Харесва ми как са станали в тъмна стая с бежови стени, но нещо не мога да контролирам много цвета на кожата. Та сега това ще уча в ретуша.
И да попитам - има ли още, които ще качват снимки или вече да почвам колажа?

# 88
  • На края на вселената!
Рени, аз не съм качила нова снимка, но чакам да я снимам през деня, че иначе е кофти. Пък не ми остава време. Ако искаш давай без нас.

# 89
Може ли да сложа снимка от РД-то на Илия или от новогодишното събиране?

Общи условия

Активация на акаунт