Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 13 077
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
  • Асеновград
Здравейте ,
Честит имен ден на Макситата   bouquet!
Честит рожден пден на майката на Ува   bouquet!
Иве , радвам се , че сте по-добре .
И аз винаги се чувствам объркана , когато трябва да взимам решение за лечението на детето , да не говорим , че колкото лекари , толкова и мнения.
Дано и Дели и Марти са по-добре днес.
Тедо преди имаше белег , сега не съм търсила.И Тедо обича да си играе с ключове , муши ги по ключалките , разбира се не където трябва , и е много доволен като се задържат там.
Цвети , ти нямаше ли да раждаш в София , newsm78 с такова впечатление съм останала.

# 196
Ува, честити рожден ден на майка ти! 
Честит имен ден на Макситата!
Честит имен ден на Етко!(на патерици)
Да са живи и здрави! Hug
Днес ходихме на консултация и вече мога да кажа колко тежи Цвети - 10кг. и 79см(но не съм много сигурна).
Всички болнички да оздравяват. Hug

# 197
  • София
Честит имен ден на всички именници!
Ува, честит рожден ден на майка ти! Да е жива и здрава! А историята е прекрасна. И доказва, колко е важен всеки живот...

Иве,  Hug, дано бързо оздравеят!

Кая вече няколко пъти като се наака се разплаква и ми казва, че има ако, и се съгласява веднага да й сменя памперса, а по принцип се съпротивлява. Каза и, че я боляло дупето. Разбираемо е, като се има предвид, че снощи вечеря само маслини и част от тях си излязоха в непроменен вид!

Много мило ми стана от песничката на Кати.

Леле, Ce Dim, много наближило, струва ми се много вълнуващо отстрани.

БЦЖ белег Кая нямаше, правихме манту, според мен (нищо не разбирам де), резултатът беше, че няма имунитет, но педиатърът каза, че има и не сме повтаряли имунизацията. И досега няма никакъв белег, но това, което казва Рокси ме успокоява.

Аз от известно време сутрин трудно си сгъвам пръстите на ръцете и малко ме болят и са подути. Правих си пълна кръвна картина, имам съвсем леко ускорена утайка. Ще ходя на ревматолог, но и аз се чудя дали е възможно да е свързано с калций и дългото кърмене. Кръстът отделно, него вече го приех за даденост.

# 198
  • София
Може би аз неправилно съм разбрала, че майката съзнателно и избегнала ваксината. Има ги и такива...
Белег няма как да се появи по- късно.
Може да няма белег и въпреки това да има имунитет. Или да има белег и да няма вече имунна защита - това в по- късна възраст (май към 8ми клас се правеше манту, примерно). При бебетата, понеже ваксината е била скоро, наличието на ясен белег е признак за наличие на имунитет - тогава не се прави профилактично манту. Ако няма, се прави манту (не помня, на 6 ли месеца беше, на 8 ли, на годинка ли...  newsm78 забравила съм). Резултатът от него (ayka) само лекар може да отчете. На възрастен, в известна степен, можете и сами да си измерите - до някъде - но на тези мъници подозирам, че разликата между "нищо", "имунитет" и ... да не споменавам - като размер ще да е доста малко. Но ако все пак се съмняваш в отчитането - по- добре направете още едно манту.

Нещо до някъде развеселяващо (може би): като бяхме (мисля) в 8ми клас ни правиха манту - групово - тогава още имаше училищни лекари и сестри във всяко у-ще, които се грижиха за това. Имах съученичка, която изпитваше патологичен страх от инжекции. Спомням си, че моето, нейното (е, и на други, ама те не са ми били интересни) бяха отрицателни. Само че на мен отказаха да ми направят ваксината - понеже със с астма и трябвало да съм била не-знам-си колко (не помня) време без пристъп, за да ми се сложи тази ваксина, поради това, че ми е отслабен организмът в това отношение имало някаква си (не особено висока) степен на вероятност да развия болестта в следствие на ваксината... и бля-бля-бля. Аз исках да ме ваксинират - понеже от туберкулоза, за разлика от инжекции, ме е страх, ама ядец - не пощяха, въпреки всичките ми "вопли", не можели да поемат такава отговорност, пък и не съм била пълнолетна, та да подпиша на своя глава. И така. Сега нямам имунизация. (Нещо като не го направя когато ми е "под ръка"... ами, така си и остава). А съученичката ми как ли не се тръшка и рева да не й правят инжекция - ама не, не я подмина. Направо й премаля от страх, без малко да изгуби съзнание.

# 199
  • София
мале колко сте изписали ooooh!
Ува, честит рожден ден на майка ти!   bouquet
Честит имен ден на Макситата! Grinning Grinning
Честит имен ден на Етко със закъснение, но с най-добри пожелания!  Heart Eyes Hug

иве, как са децата? на масларски и ицо е фен голям вече. днес бяхме и ние пак при него, защото коки вдигна в 3 часа 38,5 Т. каза че коки е с бронхиолит. пита ме дали имаме инхалатор, но не ми обясни повече като казах не. та за какво става дума как изглежда къде го има колко струва и т.н.? каза да пие флудитек и да му правим инхалации в банята и ако довечера е пак с Т да го водим гладен и жаден за изследвания утре Sad мисля, че майка ми зарази него и баща ми, защото беше болна миналата седмица и определено й се издразних днес като ми каза че вчера бил на разходка леко облечен, което не може да бъде причина за това, според доктора  Close

галена, съжалявам и аз за едното близначе, дано другото бъде добре!  Praynig

мими, да не би да не е харесала овесените ядки заради комбинацията от ябълки и сирене? аз бих правила на коки или солени или с плод поотделно като идея Peace

бубе, бубулечката, как са днес дели и марти? Hug

# 200
  • София
Взема се от санитарен магазин (има ги край Пирогов) и струва... ми, към 160 ли да беше?..  newsm78 Може да е било и малко по- малко, ама горе- долу - толкова. Ако нямаш основание да очакваш такива проблеми, може да си спестиш този разход. При мен така или иначе нещата седяха - ако, дай Боже, не ми трябва за дечко, пак ще влезе в употреба за мен, така че...

# 201
  • На края на вселената!
Кати, майката не е отказала ваксина БЦЖ. Лекарката на детето не си е свършила работа с отчитане на белега и манту. Този белег се отчита между 7 и 10месец. Манту се прави и на 6-7 годинки.
А ето и повече за историята им:
http://www.monitor.bg/article?id=185140
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364295.0    (Кати, прочети всички постове на майката и ми кажи дали е от безотговорните майки)

Ели, Кати не одобрява вкуса на сиренето. Не иска супи от кухнята със сирене. За попара не ще да чуе. Картофи със сирене като огретен не яде. Затова сложих сирене в овесените ядки колкото малко орехче, а количеството закуска беше за две бебета. Но го усети, въпреки ситното нарязване.

Ели, инхалаторът е ел. машинария. В резервоара й слагаш течност (може физиологичен разтвор, може и солен разтвор 5%, може и вентолин). Тя прави от това нещо пара, която да се вдишва през гумена маска, която затваря носа и устата. Обикновено се продават в комплект с маска за големи и за мънички. Миналата година моята лекарка каза че е 89лв без ДДС.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 17:28 от Томасе

# 202
  • София
Кати, майката не е отказала ваксина БЦЖ. Лекарката на детето не си е свършила работа с отчитане на белега и манту. Този белег се отчита между 7 и 10месец. Манту се прави и на 6-7 годинки.
А ето и повече за историята им:
http://www.monitor.bg/article?id=185140
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364295.0    (Кати, прочети всички постове на майката и ми кажи дали е от безотговорните майки)

Ели, инхалаторът е ел. машинария. В резервоара й слагаш течност (може физиологичен разтвор, може и солен разтвор 5%, може и вентолин). Тя прави от това нещо пара, която да се вдишва през гумена маска, която затваря носа и устата. Обикновено се продават в комплект с маска за големи и за мънички. Миналата година моята лекарка каза че е 89лв без ДДС.

Ами аз вече си признах, че първосигнално се изказах преди да проверя, но не ми пречи пак да се извиня.
Което, уви, не означава, че не е имало безотговорно поведение спрямо детенцето - а само, че е било на лекаря му. Интересно, дали ще направят нещо по въпроса? Поне да му отнемат правото да прави отново тази грешка...

Тези инхалатори - по- евтините, полски ли, чешки ли, забравих, просто ги няма. Не знам защо - но продавачите казваха, че вече не им ги предлагали.

# 203
Здравейте!
Дели днес е добре. Не е повръщал. Давам му Хумана , тази лечебната и чай от мента. Днес два пъти е акал рядко, но той от два дни приема само кърма и кашата. Благодаря ви за съпричастността ви.
Ели, дано и Коки оздравее бързо Hug
Копирам тук малко инфо за кърменето и калция.
Многобройни проучвания потвърждават, че по време на кърмене калция се "отмива" от костната тъкан. С течение на времето, вашето тяло ще компенсира тези загуби и костите ще станат дори още по-силни.

# 204
  • sf
Виктор е висока Т. Взех от яслата с почти 39гр. Като парцал е. Педи каза,че е от червеното гърло, но засега е само на Тантум верде и Грануфорин. Дано се размине АБ.
Метнах във фурната едно сочно пиле, да го видя що за стока е.

За всички по една прегръдка  Hug

# 205
  • София
Здравейте,
Ники за сега се размина ларингит,Ради с начален стадий на бронхопневмония 10 дни АБ.Вики ние та бяхме  Praynig
Боряна радвам се за Дели моите тази хумана не искаха да я видят,а на мен ми харесва
Честит имен ден на Етко със закъснение.
Дунди не е ли по добре на Трявна,кога се ходеше там?А вие кога сте го планували,коя е др Ива?
Много съм крива,искам да си правя маникюр но уви.
Само мога да се похваля че съм свалила 4кг,много ме кефи в форума за диети една реплика "Какво момиче бях,какъв глиган станах"

# 206
  • София
donsita , това е любимия ми - ти - аватар.

# 207
честито на именниците!   bouquet
Ние тука подивяваме с децата,вече незнам какво да ги правя.Много ми е трудно вечер от 4ч. до 8ч,и с двамата ми е по-трудно излизането и ходенето някъде.Отпуснали сме се като плюнки тука и така.
Никола е същия като Ники с ключовете и паричките,но и кака му беше същата.Тя като си харесаше нещо и си го пъхаше отзад в блузата,а оттам директно в памперса.Та много неща съм намирала.Той също ходи с картите й,та ги пъха навсякъде къде може.В старото видео,в процепа за фурната,в двд-то на компа.Във всички ключалки слага нещо,а тва си е опасно че някой ден да немога да си влезна.Другото което обича много е отверката.Но всички тези неща ги иска истински и играчките не ги признава.
Вики,много е вкусно!
Коко и Кико да се преборят бързо с болестта!
Май грипа е почнал щото всички около нас са болни.  Sad
Да,Иве аз често я чувам тая реплика от мъжо.  Mr. Green Да се оправят близнетата,а и ти.Какъв маникюр би си направила?Сега кое е хитово?

# 208
  • София
Eли вземи ОМрон инхалатор,при вас има някъде голяма аптека и имали в наличност Санита или Ремедиум.... Rolling Eyes
Яна не съм се зачитала в темата,но аз си имам два любими единия френски въртян с игла и малинов на бенетон.Имам доста снимки на маникюри но няма кой да ми качи на компа.Само да се освободя малко и ще ти направя.

# 209
  • USA
Кати, БЦЖ се бие само в станите от Източна Европа, доколкото ми е известно. По белезите на рамената ни различават.  Mr. Green Досега не му е бита ваксина за туберкулоза. Ще питам лекаря следващия път дали има в програмата такава ваксина, предвид че ще пътува до БГ.

Иве, браво за килцата.

Коки и Кико дано бързичко да се оправят. Много са гадни тези вируси!

Общи условия

Активация на акаунт