Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 056
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
"бебето" дето беше с нас на Нова година е на 11 месеца и изцяло на кърма. Ей тук една нейна снимка, който иска да си убеждава роднини, педиатри и подобни доброжелатели, че след 6ти месец кърмата е нехранителна  Crazy Mr. Green

# 61
  • Варна
Имаше масла на Икаров за бебета.
Дуци,   bouquet. Ще измисля и аз някаква чанта. Сега имам една временна.
Майка ми ми каза, че имало бебе1, 2. На 3 месеца съм отказала да суча. Дали е било кърмаческа стачка  Crazy? Брат ми го е кърмила до година и нещо. Имала е много кърма и са и казвали, че сигурно е рядка  #Crazy. Тя пък още неможе да го разбере това недаване на сокчета от моя страна.
Имам си час за фризьор и козметик за събота. Стискайте палци да не ми мине котка път. Понеже февруари наближава  Flutter.

# 62
Относно книгите за четене, още в периода на тръшкане при Билянка от други майки ми беше препоръчан Д-р Фицхю Додсън с книгите му " Как да приучим децата към дисциплина" и "Изкуството да бъдеш родител". Естественно веднага ги купих и двете, но... така и не ги прочетох  Embarassed. Мисля обаче, че вече е време  Simple Smile Така, че нямам лични впечатления за автора и книгите, но отзивите за него са добри.

Дотук прочетох пропуснатото и се включвам, че ще забравя. Имам и двете книги. Има ценни неща като отношение като цяло към децата, но..прекалено е американско ли как да го кажа. Абе един вид дресировка е малко. Аз се превъзнесох в началото по тези книги, но при Яна доста от нещата просто не действат. Не е за нашия тип култура и душевност. Има една много по-добра, като двата подхода може да се допълват взаимно - на Юлия незнам си коя си - Как да общуваме с детето - рускиня, май с немска фамилия... еми по-добра е.
Ще се допълвам.

# 63
Милена, жълтия е за пишле   Laughing

пп. Бобо не ще да яде от шише  Rolling Eyes забравило е милото  Rolling Eyes утре пак ще го пробвам ...

Е, хубава работа ooooh! аз днес купих колектор - жълт. Аман от аптекарки (възмутена съм и не ми дава съвестта да я удостоя с названието фармацефт) ...

Успех с шишето.  Peace

# 64
Да допълня сега като четох и ДеЩо - педиатърката на това момиченце (живеят в Австрия) е казала, че до 1.5г всичко (отучване на нощно хранене, приучване към сън, тн, тн) е дресировка, а след 1.5г - възпитание.

# 65
  • София
"бебето" дето беше с нас на Нова година е на 11 месеца и изцяло на кърма. Ей тук една нейна снимка, който иска да си убеждава роднини, педиатри и подобни доброжелатели, че след 6ти месец кърмата е нехранителна  Crazy Mr. Green

Ми Майра, освен да кажа 'горкото дете"  Crazy Wink

# 66
  • Варна
Майра, а каква е причната да не е захранена още?

# 67
Инка, вярно ли? Как мина времето.. нали таткото си идва февруари?

Относно сокчетата - днес взех едно ябълково на Семпер - да пробвам дали Ния ще пие и познайте... Дадах вода - 0мл, дадах сок 20мл и си отваря устата и суче от шише!! Можеше и повече да излапа, но я спрях. Предложих гърда - не иска. Сок иска. Крайно възмутена съм от тая мойта щерка  Crossing Arms Ще й дам това шишенце за 3 дни, и после ще се учим да пием вода  Mr. Green

Цветомила и аз имам 2 жълти, но дали е сигурно, че са за момче?

# 68
  • София
Сега като говорите за каиши и подобни работи, се сетих, че аз Билянка често я държах за качулката на якето и ми беше много добре. Каишите някакси ми се струват, че ограничават детето и не може хубаво да си се отпусне да ходи и да се "научи " да пада дет се вика. Е, аз по-скоро съвсееем лекинко я хващах понякога и самата аз се чувствах по-сигурна, че мен първоначално ме беше яко шубе да не падне  Simple Smile

Аз също от няколко дни давам на Дея сок от ябълка и като че ли й хареса - премляскваше опознавателно, че го давах с лъжичка, а днес й дадох 30 мл. направо от шишето.  Татко й купи готов на Хип и мисля да почвам от него вече и така сутрин и следобяд по 30 мл. - така ни каза педиатърката. Имам обаче някакъв спомен, че сокчетата трябва да се разреждат с вода, ама утре ще прочета на етикета ...

Относно марките на пюретата - вие бяхте коментирали, но СЕМПЕР или ГЕРБЕР бяха по добрите. СЕМПЕР май, или  newsm78

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 22:58 от Ninche

# 69

горкото дебело бебе  Mr. Green

баща ми навремето от гъзария ме е захранил с боб. Колкото да се хвали, че ме е захранил с боб  Tired

Нинче, ама нашите бебета като проходят, ще е топло, качулки едва ли ще има Simple Smile

Джоли, нормално да предпочита сок пред вода, сладко е, вкусно е.
какво го набедихте Икаров че мирише, сякаш само стимуланта за коса и крема против стрии сте ползвали. Има хиляда масла, които не миришат.

# 70
Майра, а каква е причната да не е захранена още?

Ами те казват, че не проявявала интерес, но и те не са и предлагали много. Пробвали са я 1-2 пъти, тя не е искала и са я оставили. Не бързали за никъде. Сега там покрай многото народ прояви интерес и дадоха май малко хляб и краставица?

# 71
Джоли, аз не знам как изглеждат различните колекторите, но ако трябва да съм честна - като го взех въобще и не се усъмних, че може да е за пишле жълтия. Ами, аз ще се пробвам да взема материал с този. Вече доста майки мисля са събирали урина - дай да ги чуем какво ще кажат, може пък и да сме уцелили цвета Peace

# 72
Ха, не съм се прецакала с колектора - ето един сайт с нагледно поставяне на колектор при момиченце http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html - жълт е, но е универсален и за двата пола.

Тити, на мене Веледата ми мирише като маслото против стрии за бременни на Икаров. Него така и не успях да го ползвам. Но на другите им масла съм им голям фен - една тайна майна - като ходих на сауна и соларим в сауната се мазах с кокосовото и шеа на Икаров. После в солариума голям тен се хваща  Peace

# 73
Джоли, жълтото е за момче, поне така ми каза аптекарката  Rolling Eyes ама то нали е пликче с дупка  Laughing все някак ще го закрепиш на Ния. Аз не слагах памперс в/у колектора. Мисля, че така има по-голяма вероятност да  влезе нещо в пликчето , че е доста дълго и течността може да се върне  Crazy добре го обясних  Mr. Green
И аз съм захранена на месец и половина, два с козе мляко. Брат ми на 3 с краве  Crazy
Майка ми на нон стоп ми повтаря , че детето е гладно, че пюрето не можело да стои във фризер, че трябва вече да яде супи, да слагам захар и мед във водата, за да я пропие и т.н и т.н. Обаче, свекърва ми е злато в това отношение  Grinning каквото и кажа, това прави и никога не оспорва решенията ми спрямо детето  Heart Eyes Когато оставям детето при нея съм спокойна, но при мама все се чудя, дали няма да сътвори някоя дивотия. Заплашила съм я , че ако направи нещо, с което  не съм съгласна , Бобо няма да стои при нея  Naughty  Тази вечер съм настроена доста войнствено  Crazy Току що мъжо ми сервира , че му трябвал и тоя компютър ... ще отида да си взема тигана с двойното дъно   Thinking
Хайде следващата анкета да е за ЕБХ, чудя се дали има и други мами, които тормозят бебетата си с естествена хигиена  Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора. ...които сега ще чета  Crazy

# 74
Здравейте!

Благодаря на всички за отговорите. На мен педиатърът ми каза,че до 8-ми месец вече трябва да давам цял жълтък - не мисля да бързам толкова. Моята Ели пък упорства с месото - не иска и това е. Но за кашите сме първи  ooooh!
Аз не знам как ще ходим - гласувах каишка, но мисля да реша като му дойде времето - със сигурност без проходилка - то и място няма де.
Спокойна нощ на всички

редактирам: и на мен ми е интересно за ЕБХ. Отдавна се каня да предложа.

Общи условия

Активация на акаунт