Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 061
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Яна я водех за ръчичките. Някъде бях чела медицински и психологически аргументи против каишките.
Бях ви писала какво са казали навремето лекарите на баба, когато на 4 месеца е спряла да кърми леля - да намери в някое ТКЗС крава, която има теле на същата възраст като леля ми и да взимат само от нейното мляко винаги и само него да квасят. Има резон.
Незахранената бузана е много яка.
Жълтък на Яна давах много късно и много рядко и давах, изобщо не спазвах препоръките. Но пък сега много обича яйца и си хапва на очи поне веднъж в седмицата по две.

# 76
Дуци, от една аптека в Дианабад, точно срещу хранителния магазин БМБ, в една червена къща (не знам дали познаваш квартала, ма рекох да ти обясня  Simple Smile).
Досега само в аптеката в младовския Кауфланд съм го намира това мляко, нещо е много апокрифно. Даже не са го и чували на повечето места newsm78

А за изключителното кърмене до n°-я месец, смятам, че кърмата може да е хранителна, но съвсем не е достатъчна и не осигурява всичко необходимо на детето  Peace Разбира се, това е мнение на лаик, но и по-запознати от мен го твърдят  Wink

# 77
Ха, излиза че Бобо се е изпишкал в дамски колектор  Joy Joy Joy
Аз обаче утре и без това трябва да ходя до аптеката   Rolling Eyes и ще искам оранжев  Naughty  Mr. Green
Каишки никога не бих използвала  Peace

# 78
Ха, излиза че Бобо се е изпишкал в дамски колектор  Joy Joy Joy
Аз обаче утре и без това трябва да ходя до аптеката   Rolling Eyes и ще искам оранжев  Naughty  Mr. Green
Каишки никога не бих използвала  Peace
Не, бе - ако е бил такъв жълт като на снимката в сайта е универсален Simple Smile - става и за момичета и за момчета.
Ама никога не казвай никога, че не знаеш какво може да ти дойде до главата Wink
Както съм висока 175см и само си представям колко много ще е прегъването, когато Ния жз се учи да прохожда. Та в товя, което Ра казва има резон  Peace

Ир, ти ли ме беше питала за чая - Пепи каза, че действа. За 5 дни е смъкнал 2кг - обаче действал разхлабително  Crazy

Айде лека, че нещо много се разписах Simple Smile

# 79
Малката приплаква, дъвче 4 пръста, върти си главата и това...спейки. Специално я слушах няколко минути - диша равномерно, очите й са "залепени" направо...Зъби ли ще да са това newsm12

# 80
  • София
А да попитам само моето дете ли не харесва това, с което го храня (имам предвид кашата и пюрето)?  Направо й ги бутам в устата насила.  Tired  Да не би да не е готова за захранване  Thinking  Но и аз като Гнидка си мисля, че има нужда и от друга храна, различна от кърмата. (не искам да замествам хранене още)

А като говорите за урината... да ви питам кръвта на децата от къде я взимат?

# 81
Ето я книжката, за която писах. 10лв
http://www.colibri.bg/resultsb.php?book=279

# 82
За каишите има една теория, че детето свиква, че някой зад него го пази и не пада, и после като проходи без каиши незнае как да пада. Незнам дали ще ползвам. Имам наследство от племеника, та ако реша, но ми рано да ги мисля. Паяк получих подарък и смятам да я пробвам Симона. Ако и хареса, няма да я лиша от удоволствието по час на ден. И без това няма къде за повече, една пътека 2 м. мога да и осигуря във хола и това е.

Хора, имам нужда от по-голям апартамент. Тясно ми е  Confused

Защо да има разлика в колекторите според пола?  Thinking Аз взимах на Симона като беше на два месеца с такъв какъвто е показала Джоли и мислех, че ще е по-трудно де, но се справихме от раз.

Сакси, от пръстчето

# 83
  • София
А, Тити, аз това за качулката го казах, като скъп спомен мой  Simple Smile Макар, че не си спомням Билянка кога точно проходи, а и тя е лятно бебе - раждана е август. Аз първоначално си я държах за ръчичките, но после като се поотпусна, тогава понякога я попридържах за качулката.  

Сакси, незнам, ако чак се отвращава и го правите насила, дали да не поизчакаш малко  newsm78 Аз лично чак на сила не бих давала. Нали знаеш колко вече пораснали деца не харесват дадена храна, точно защото са им я бутали насила. То не че като стане голяма ще яде пюрета, ама все пак. То иначе е нормално първоначално да й е странно и непознато и да прави физиономии и т.н., ама чак пък ако се отвращава, реве и е съвсем насила, незнам ...

Дещо, благодаря за инфото.

За вземането на урина - нашата педиатърка каза, като сложим колектора да й дам нещо за пиене и да я оставя гола долу и така като й станало хладничко щяла да се изпишка по-бързо. Спомням си, че и на Биляна, като й го сложих колектора я оставих без памперс и стана много бързо. Дано и с Дея да е така другия месец.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 23:50 от Ninche

# 84
Джоли, вземи си камера с харддиск. Ужас е прехвърлянето от минидв на комп и после трябва да променяш формата.... Голяма играчка е. Заради това нашта камера си седи в шкафа и хич не я ползвам.

# 85
  • София
Нашата камера е Канон с DVD диск и е супер лесна за ползване и не е необходимо нищо допълнително да правиш - гледаш си после диска или на двд-то или на пс-то.

# 86
С две ръце и аз за канон!

И лека нощ! Егати крастата. Май трябва да последвам примера на Джоли.... Stop

# 87
Мамо Иви, мерси за темичката и анкетката bouquet И аз не съм сигурна какво точно ще правя.
Направо не знам как сте изписали толкова много  ooooh!
Джоли, мерси за колекторите. И аз исках да ви питам понеже чух за женски и мъжки вариант, а в аптеката ми продадоха точно такива универсални. Нямах успех, но понеже сложих памперс отгоре. Ако го гушна с колектора мисля че ще стане.
Кръв се взима от пръста. Аз съм много доволна, че днес заведох Сами при моя приятелка в лабораторията и толкова нежно му взе, че изобщо не се събуди детето през цялото време  Mr. Green
Сакси, защо не смениш храната, която предлагаш на Яна? Може би не харесва точно определени неща. Сами се отвращава страшно от моркови, но харесва каша. Ще му предлагам храни и ще го оставя да избере кои му допадат. Мисля че децата си имат чудесен инстинкт от какво се нуждаят на тая крехка възраст и само трябва да се водим по тях. В тая връзка един много полезен материал: Как не трябва да храним детето Решила съм да го принтирам и да го раздам на баби и дядовци Mr. Green

# 88
Сега се сетих нещо за възпитанието - няма да ви препоръчвам книги, защото не мисля, че има идеални такива, но е добре всеки да прочете една детска психология, за да има идея как се развива детето му и да не иска от него неща, които са непосилни за стадия на психическо и когнитивно развитие, в който се намира. Или пък да го отписва като тотален егоист, да се притеснява, че някъде е сбъркал във възпитанието, а на практика нещата да са съвсем различни.  

# 89
  • София
Аелия, ще пробвам скоро с морков или картоф.  Peace  Статията е много хубава! Simple Smile

Що ми трябваше да чета статии за рахита и сега да се притеснявам...  ooooh!

Има ли някой, който НЕ ДАВА витамин Д..?

Общи условия

Активация на акаунт