Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 064
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Има ли някой, който НЕ ДАВА витамин Д..?
Аз. Давала съм по 1-2 капки след като времето стана по-мрачно, но не много редовно. На последната консултация педито каза да ги спирам. От както се е родил Сами изразходвахме 1/4 шишенце.

# 91
  • Sofia
Е вие сега ме убихте. Аз само колекторче съм купила, сега ще пращам някой за чашка за урина.  ooooh!
И аз се чудех как ще занеса урината в това малко пликче. Rolling Eyes

Витамин Д не давам, защото има в АМ.

За хранителната и нехранителната кърма и кърменето след 6 месеца ще се изкажа и аз Mr. Green

Не знам какво очаквате да му има видимо на едно дете, което не е захранено след 6месеца. Значи препоръките да се захрани след 6м означават, че това е най-доброто за детето и за състоянието на неговия организъм. Това не означава, че то изведнъж ще отслабне или няма да може да се движи. Ако баланса в един толкова малък организъм не е най-добрият това не означава автоматично, че детето ще изглежда зле. Според мен препоръките са просто какво е желателно да приема детето от гледна точка на това, че в този момент изгражда важните системи в организма си., мозъка си, хранителната система, състоянието на стомаха и прочее.
Иначе по логиката, че си изглежда сякаш нищо му няма  - ами то си е така. Дори и да има лека анемия това няма да се види при повечето деца.
По същата логика като се препоръчва да се кърмят децата, понеже това е най-добро за тях, хранените с АМ деца също не изглеждат зле, но е факт че не приемат някои важни съставки, които се съдържат само в кърмата.
За мен е много показателно, че наред със СЗО захранването след 6месец се препоръчва и от най-върлите защитници на кърменето. Вероятно има основателни аргументи за това, които аз лично не смятам да пренебрегвам.
А иначе естествено всяка майка си знае най-добре Laughing

Ние отиваме на мерки, теглилки, изследвания и ваксина.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 07:39 от NBM

# 92
Сега влизам в темата, не съм влизала във форума от вчера следобед, че ми писна да се зарибявам и да не мога да свърша нищо смислено от чатене ooooh!
Не съм изчела всичко, обаче много неща сте ме питали и отговарям направо:
Белинда, в началото едва ли изобщо успяват да преработят по какъвто и да било начин дори пюрето, което е абсолютно гладка и хомогенна консистенция. Та по същия начин и с парченцата морков, дето ги виждам в акото после. След месец-два ще преработва вече, дори парченцата Simple Smile
Танита, Бухти, за книгите за възпитанието - аз съм фен на Мария Монтесори и мисля да си поръчам от Амазон следните книги:
Montessori From The Start
How To Raise Amazing Child Montessori Way
Montessori Play and Learn
Освен това мисля да си намеря и закупя книги на тема Валдорфска педагогика. Книгите на Владимир Леви също харесвам, Фицхю Додсън има добри неща. Мисля да си купя от него "Как да приучим детето на дисциплина". Иначе имам "Изкуството да бъдеш родител", в която повечето неща ми допадат. Имам и някои други книги на тази тема, но те са малко по-особени и едва ли ще се приемат добре, ако ги препоръчам Sunglasses
Общо взето, готвя се да си възпитавам детето сама, няма да ходи на ясла, а и с градината незнам как ще са нещата, предвид, че няма да има ваксини Thinking Родителски кооператив ми е вариант, който обмислям, но в този вариант и аз ще съм част от педагогическия колектив на децата и съответно се подготвям отсега Peace
Дуци, в Топчо има много храни, незнам обаче за Лактана Био конкретно newsm78

Дари на кого беше гадже  newsm78? Много е сладка.
Хей, долу ръцете от Дари, тя се е врекла на мой Никола Flutter  Laughing

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 09:27 от Евридик@

# 93
  • София
Здравейте момичета,отново се включвам след дълго отсъствие,ще ме извините Embarassed

Ние сме добре,Бобо е вече 8,100 и е 70 см.,интересно ми е,че за месец и половина е качил само 600 гр. Rolling Eyes,още не са ни били 3-та ваксина,че беше болен,а онзи ден педито ни го нямаше и заместничката й не посмя да му я бие.Сега и на мен са ми дали талон за кръв и урина и другата семица ще се мъчим и ние с колектор.
За проходилката,аз го слагам за някакви секунди,но мисля че още му е рано,а и нашата сякаш е по-ниска,макар че като гледам по магазините вече всички са на еднакво най-високо ниво.На бънджито обаче се кефи много Grinning

Дуци,ако ти трябва Лактана био,мисля че живееше в Надежда,аз съм купувала от ХИТ Маркет-а в аптеката до входа.Има голяма кутия от 800гр. и малка от 300гр..

Не съм се връщала много назад да чета,просто ми е непосилно,а нямам много свободно време,затва и не се включвам много често,че не мога да хвана края и изпускам много неща,все ще се изкажа нещо не по темата ooooh!

И така,чао засега от нас,аз ви надниквам от време на време Grinning

Ще гласувате ли тук за моите дечица?Благодаря предварително Grinning

http://surcare-bg.com/baby_28.php

# 94
  • София
Наистина е излиза много скъпо само на АМ. Убедих се вече. Едни мои роднини дават кисело мляко на бебето от около 2 месечно, и то по препоръка на педиатъра. Казала, жената, че била против всякакви химии и най- добре да пие кисело мляко  Shocked
А за степчето нямам думи  ooooh!

Жълтък на Марти не съм давала, мисля и с Криси да не бързам. На последната консултация педиатърката ми каза да редувам месно пюре, с пюре с жълтък. Аз съм въвела само круши, тиква, моркови и каша. Мисля да я сменям, много ме разочарова, и прегледите ги претупва. Между празниците ги водя децата да ги чуе, че леко покашляха, пък ни предстоеше пътуване, тя сложи слушалката два пъти на дерящо се от рев дете и каза "Всичко е наред!" След два дни Марти беше със зверска кашлица.
В тази връзка, да ми препоръчате педиатър в Хаджи Димитър, saxophone , ти къде си я записала малката?

Аз не давам вит.Д, фонтанелата на Криси се е затворила вече, консултирах се с различни лекари, казаха, че няма проблем стига главата на детето да си расте.

# 95
Евридика, благодаря, втората от списъка ми се стори интересна, ще си я взема сигурно. Тази с дисциплината обаче само от заглавието ме отблъсква и изобщо не бих я прочела.
Ако някой все пак се интересува ето двете статии в блога на Василена:
http://www.blizodobebeto.com/2008/12/17/gustafsson/
http://www.blizodobebeto.com/2008/12/28/juul/

Тези колектори, които гледах хич не ми се струват удобни за децата Shocked

# 96
Добро утро!
Относно пеенето на моя Тигъро Павароти(както го нарича баща му Joy),ако на снимките изглежда ,че пее лирично ,то много се заблуждавате Mr. Green дере се  като Тома от Musik Idol 2,дори се чудя дали не слуша рекламата и специално да го имитира Joy
Рапунцел мед ми капе от сърцето така ,като някой ми каже ,че прилича на мен!Обаче правихме снимки с баща му и с мен и на никой не прилича,абе различен е!Пък и тези очи откъде го изнамери този цвят направо не знам ooooh!
За захранването мен майка ми още на 20 дена е започнала с киселото мляко ,защото не е имала кърма(пък и друго не се е предлагало по това време)Всъщност сестра ми "най-много" е намазала от майчиното мляко 1 и половина месец Sad
Но се ядосвам на едни познати лекарско семейство(вярно на 70 год)които ми обясняват ,че за да яде детето манджички първото с което трябва да го захраня е една чаена лъжичка бобена чорба ooooh! и ми дават пример с внучките си!И като има казах ,че малкия(на 3 мес) е само на кърма и не пие вода направо щяха да ме разпънат,че му нарушавам електролитния баланс и ако не иска от биберон трябва да му пъхам насила с лъжичка #Cussing out
Свекърва ми се опитва да прокара някакви нейни си виждания за храненето ,но слава богу като и кажа не и тя се съгласява!Само не знам ако го оставя насаме с нея дали няма да направи нещо дето си го е решила!Онзи ден бяхме при нея и понеже направих кашата с вода малкия не я хареса и казах ,че ако беше с мляко щеше да я яде!И тя веднага скочи и вика тук има пресно млеко CrazyКазах и "А не пресно млеко има още, доста да почака за да му даде"И й обясних за алергиите и че ако не мога с кърма ще го правя с адапте!Е жената каза ,че по тяхно време не е имало такива неща и затова са давали кисело млеко!
А и за каишките мисля да използвам ,но когато вече се научи да ходи и пада Mr. Green преди това може би с уокър и здрав кръст Mr. Green

# 97
Извинявам се че пак пиша ама се сетих за колекторите за урина!
Аз на моя пикльо му го залепих и го оставих гол и завит с пълния риск да ми осере кревета Mr. GreenСлед пет мин пликчето беше пълно!Може би при момичетата е по сложно,в смисъл че има по голям риск за утечка!
И не знам защо искате да си купувате и стерилна чашка от аптеката newsm78 ,ако няма да пускате стерилна урина за посявка това е напълно излишна покупка ,за нормално изследване на урина не се изисква да е стерилна ,просто я прехвърлете в добре измито  и подсушено бурканче! Peace

# 98
  • Sofia
Така, да кажа че с колектора се оказа много лесна работата, на пишката явно е по-лесно щото се залепва около нея и то си пишка вътре. Съблякох го гол, сложих две чаши пред него и започнах да преливам вода от едната в другата, след 1-2 минути се изпишка (че даже и на мен ми се припишка Laughing).

Отчет от прегледа - 8450г, 73,5см. Ваксина пак отложена, заради нокътчето, което продължава да се възпалява. Пратиха ни на хирург, изписа ни някаква тинктура, ако до седмица не помогне ще се наложи да му отрежат нокътя хирургически.

# 99
  • Варна
Леле тези хора с тези кисели млека и боб-чорби ще ме довършат ..........В 21 век сме все пак.. ooooh!
Колкото до Ам-то , ми скъпо е,ама примерно е по тъпо да снесеш много пари за дрешки или количка а да даваш кисело мляко.. Rolling EyesВече всъщност ми излиза около 60 лв на месец млякото на Павел , но купувам и пюрета и каша..
Урина мисля със стерлина чашка да взема  newsm78 дано успея...Следващата седмица ще правя тези опити оба4е .. Crazy

# 100

Поръчахме си лятна количка чиполино, най-леката - само 5 кг, дано става.

Ра, каква си взехте? че и аз искам лятна на Чиполино , но не мога да реша кой модел.
Тигъра много сладък  Heart Eyes
Ир, на какво се смее Кальо?
Шада, мерси. И Раян се отучил оте шишето и сега наново се учи да пие вода.
Сакси ме уби с тази октомврийка. Как може да има хора с толкова назадничево мислене. (май прозвуча грубо  Blush )
Тити ме довърши с разказа за майката Shocked
 Излизам, после ще дочитам.

# 101
  • Sofia
Аа забравих да пиша по актуалната тема- днес в прегледите се оказа, че нашето педи е поредният лекар (вече 4-ти поред) който ми каза да внимавам много с проходилките. Категорично са за бебета след 10 месец, когато има наченки на прохождане. Според нея по-ранното им въвеждане може само да нанесе вреда, макар че "майките много се радвали като гледат детето как се движи".
Което за пореден път затвърди мнението ми, че проходилка няма да ползвам.
Евентуално Уолкър, защото при него детето вече ходи, и просто се подпира.

И на мен ми казаха да въвеждам жълтък. Сега ще се ровя да видя той кога се въвежда всъщност.

# 102
Здрасти банда
прочетох ви с интерес ... но мнооого информация на веднъж пак ми дойде  Grinning

Дещо
ще видя тази книга...
За книжките на Монтесори ...може и тях да потърся
Бухти - и твой те линкове ще видя по подробно...

Иначе и аз съм от киселите млека бебе, майка ми ме е оставила при баба на Петрич на 3.м. и жената ме е отгледала с кисело мляко  Mr. Green ей ме на каква върлина съм днес  Mr. Green
Това е майтап за не разбралите ме  Mr. Green

Отчета при Нина вчера е че е отслабнала с 50гр. за един месец  Rolling Eyes малко ме притесни този факт, но педката каза че щом е игрива, и си яде ... да не се притеснявам, вече няма да има скокове във наддаването ... та значи 8030кг  - 72 см

Само малко интересни истории да разкажа  Mr. Green
В чакалнята бяхме с майка което дете се пускаше за по няколко стъпки на пред, на зад - не се спря за миг, питам я на годинка ли е вече - че много добре върви - тя каза на 8,5 месеца  Shocked щях да падна, че от месец върви за една ръка, от 6.месец вървяло като го държали за две ръце  ooooh! не можех да повярвам ... и й викам - е еее супер, браво на детето - какво да кажа на жената ... и тя ми вика: да ама не говори - и ме тушира  Shocked Mr. Green и аз й казвам - че не иска ли прекалено много  Mr. Green : а тя че това й било 3.то дете ... и предните две на 1.година си говорили ехееее ... всичко  Mr. Green - повече не коментирах  Mr. Green
Малко ми се видя странна жената после  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

От кабинета пък излезе друга жена с бебе - най-малкото което бях виждала - питам колко е тежало - точно 2.кг  Shocked - направо като пиленце приличаше... - питам я дали е новородено - не, на 7.седмици вече  Shocked - питам я кога е родила и колко - в 30.та седмица - 1,030 кг  Shocked

Вчера ми беше много колоритен деня при педката  Sunglasses

# 103
Е, Нинче, значи ти си ми почти съседка! Аз живея в Красна поляна! Преди много често се разхождах в парка Св. Троица, защото свекър ми и свекърва ми живееха там, сега са другаде, но като се оправи времето пак ще ходя натам. Може да си направим среща с теб и Аелия (и други мами, които искат).
За Тигъра, просто нЕам думи! Е страшно ме кефи това дете! Heart Eyes А на тези снимки дето пее е направо страшен сладурко! Heart Eyes
За киселото мляко - майка ми също каза, че навремето са давали рано, а даже и някои майки, които не са имали кърма са хранили с него. Но все пак тогава не е имало АМ. Тя мойта майка също в началото много се чудеше за недаването на сокчета (тя ми е давала след 40-тия ден) и късното захранване, ама като и дадох да прочете някои статии се съгласи и вече не ме тормози за нищо. Свекър ми и свекърва ми се опитват отвреме на време да се изказват неподготвени, ама аз като им обясня и уж се съгласяват. И така до следващия път. Но не смеят нищо да правят без да им позволя. Много са страхливи в това отношение и се радвам, че не предприемат самоинициативи.
Оле, и на нас ни е много тясно, в гарсониера сме, ама нямаме изгледи скоро за по-голям апартамент. Sad Всички сме в една стая и имаме малка, тясна кухня. Преди не ми правеше впечатление, но сега с малкия се усеща, особено като проходи ще видим зор. Не знам как ще му осигуря необходимото пространство. А проходилката къде ще я търкаля не знам. Thinking
Още щях да пиша, ама забравих какво! ooooh!
Дуци, аз днес ще ходя към Данабад, ако искаш да ти взема Лактана Био от аптеката, дето Гнидка говори, само кажи. Ще ти пратя телефона ми на лични да се разберем какъв вид и как да ти го дам после.

# 104
  • София
Успокоихме те ме много с този вит.Д...  Hug  понеже през живота си Яна е изпила 2 или 3 капки само и изведнъж вчера ми хрумна, че съм лоша майка и ще докарам рахит на детето..  Rolling Eyes

За лекар в Х.Димитър - ние сме при д-р Сапаревска и съм много доволна. Добри отзиви съм чувала също за д-р Арсова.  Peace

Отивам, че Яна ме вика...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт