Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 053
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Мдааа, и на мен ми дойде много информацията, но пък ми беше интересно Grinning. За каишките ще се изкажа само, че както всичко останало, и това е въпрос на лично усещане Peace. Когато Алекс прохождаше, водейки го за ръка, го изпуснах. Просто ръката му се изплъзна от моята. Едно много леко на вид падане ни отведе в Пирогов със съмнение за спукан череп, правихме снимка на главата, изобщо много неприятна ситуация беше Confused. След това купих каишки за прохождане и повече инциденти не сме имали. Той се научи да ходи лесно и после само му спирах с тях полетите към земята Mr. Green. Моята приятелка обаче я беше много страх да го води с каишките. Твърдеше, че водейки го за ръка, се чувства много по-сигурна в себе си.

Жълтък Алекс никога не е ял. Предлагала съм му, но той надушваше и най-малката трохичка в пюрето и не хапваше дори лъжичка. Сега яде много рядко пържени яйца. На Илия мисля да му предложа към осмия месец, но ако не иска, няма да настоявам Peace.

Сакси, досега съм дала по-малко от 1/4 шишенце Вигантол. Давам по 1-2 пъти в седмицата, когато се сетя. Започнах да го давам преди около месец.

# 106
Много работи сте си говорили снощи и все интересни Simple Smile

'78 набор съм и съм кърмена до 1 г. после са ме отбили, защото майка ми е трябвало да ходи на очни. В една по-стара тема бях писала, че на 9 мес. съм тръгнала на ясли, ама не е вярно, майка ми ме скастри, че ми е грешна информацията. На 1 г. съм почнала яслите. За кърменето - изключително кърмене (без води и сокчета), късно захранване, каза че съм била почти само на кърма до годинката, без заместени хранения и така. Т.е. отглеждана съм както сега отглеждам Алекс, обаче моето е въз основа на много четене, а нейното е по инстинкт и в разрез със съветите на педиатрите още тогава.

Сестра ми е родена '92 г., вече "модерна" работа. Още в родилния дом рекламиране на АМ като по-добрият избор, кърмата не струвала. Помня всичко, бях на 15. Кърми я до 3 месеца, когато много ревеше, явно криза на растежа и педиатърката й каза, че кърмата й е нехранителна, а бебето гладно, съответно при това бедствено положение и натиск от околните сестра ми мина на адапте. И сега майка ми не пропуска момент да каже, че я е яд, яд. Но - минало.

По този въпрос съм съгласна с НБМ, по снимки няма как да изглеждат различно дечицата хранени с кърма, кисело мляко или АМ. И този израз "и нищо му няма" на мен ми е много страннен. Какво трябва да му има? Да му паднат очите или на челото да му пише нещо интересно? Вътре в организма как са нещата е въпросът. Според мен (а и от това което съм чела) сериозните болести през целия живот на човека имат предистория и обикновено ключът се намира в тези ранни стадии на развитие и отглеждане на децата (и бременността се "брои"). Така че, не е без значение какво ги "правим" в момента, мисля че всички са съгласни с това. А от там нататък всеки преценява коя е неговата истина, защото абсолютна истина се е видяло, че няма.

# 107
  • Варна
И аз да се похваля. Вики днес изяде цяло пюре от броколи. newsm44 Хип.
Май наистина си има предпочитания към зелените зеленчуци.
Леле, вие с тея колектори ме ошашкахте. Другата седмица сме на консултация. И на нас това ни предстои.

# 108
Няма да пипам анкета,че доста хора са гласували вече.Извинете за причиненото неудобство(от бързане така става Crazy) Hug

# 109
  • София
Нип, с удоволствие бихме се срещнали с вас  Simple Smile

Ние също даваме Вигантол всеки ден по 2 капки.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 12:23 от Ninche

# 110
  • София
Аз давам витамин Д от началото и продължаваме , докторката ни каза да си го продължаваме по 2 капки newsm53
Според мен това е важна добавка независимо , че сме на АМ Peace

# 111
  • София
Влизам в тоалетната, съответно дърпам от тоал.хартия и какво да видя - по нея вицове... загубих си 15 мин да чета  Joy  Обаждам се на майка ми - няма представа какво е купила, просто хванала нещо в магазина. Ама голям кеф!  Mr. Green

# 112
  • София
Здравейте,сутрин ми е много приятно...ставаме към 11ч.и докато си пия кафето ви прочитам,обичам ви Heart Eyes
Витамин Д и аз давам,откакто се развали времето по 2капки Peace

# 113
  • София
Oле, много сте изписали от вчера ooooh! Минах по диагонал, но забравих половината. Със сигурност искам да се изкажа само за голямото бебе на кърма. Браво на майката, искам да кажа! Аз съм "за" индивидуалния подход към децата, мразя всякакви схеми, таблички и опити децата ни да бъдат набутани в чекмедженца и подредени по азбучен ред Sick Предлагат му хората, не го държат в другата стая, докато се хранят, ама ако не иска - какво? Да го тъпчат зорлем? Да го направят злоядо? Или да го алергизират/ чела съм, че децата със силна предразположеност към алергии до годинка почти отказват храна - инстинктивно се пазят/. Вие какво бихте направили, ако детето ви не иска да яде пюретата? Ако ги плюе, повръща или просто си стиска устата пред лъжицата? Аз лично ще оставя Борис само на кърма, докато пожелае. Ще предлагам всичко, различни храни и вкусове, докато прояви желание и интерес. Но гъсе не гледам и отказвам да го гуша като такова Naughty

По повод дресировката - не знам дали е чак до година и половина, но сега със сигурност още не са за възпитание Confused Ето, аз нали опитах да приуча Бобо към нощен сън, даваки чай, вода или биба, вместо да кърмя. И какво стана? Будеше се също толкова често, само дето заспиването стана 3 пъти по-трудно. Изкарах така 3 седмици, видах че няма промяна и развитие и зарязах. Не, благодаря! Ще опитам пак след 1-2 месеца, явно още не е готов да се откаже от нощното кърмене.

Така мисля аз. Трябва да се опитва, да се опипва почвата, но основно да се "слуша" детето Peace

Сакси, яко Mr. Green Кажи марката!

# 114
  • София
Ха, и ние имаме такава тоалетна хартия, но една колежка на мъжа ми ни я даде на бъзик. Някои от рулата със судоку, а другите с вицове. Забавно е наистина  Grinning

# 115
  • София
А да, има и едно руло судоку.. само не знам как може да се пише върху нещо толкова меко  newsm78
Марката е "Анекдот"  Peace

Белинда, все забравям да кажа колко добре ми действат твоите съвети и да ти благодаря.   bouquet  Тъкмо взе да ми става криво, че детето ми отказва предложената до момента твърда храна и с поста си ме накара да се замисля и хич и да не съжалявам. Ще продължавам да предлагам различни неща, докато нещо й хареса и реши да го яде.
Много полезна информация съм получила и от други майки, разбира се.  Hug

# 116
Някой да е купувал пюре банан на Хип? Много е кисело - все едно вкиснато  newsm78 Само на мен ли ми се стурва така?
По този повод правих домашно пюре днес  Flutter от банан Wink - Ама тиквата повече й харесва на Солетката.

И аз съм чувала за тази тоалетна хартия. http://potv.eu/71180.html Подтогвя се и тоалетна хартия с правилника за движение и с уроци по английски  Mr. Green
Ето една марка Европапир: http://strangera.com/2008/08/11/the-best-toilet-paper/

# 117
Аз като черна радиостанция да се допълня, че не беше написано мойто по повод на снимката на Майра, ами обощено за киселото мляко, АМ и кърмата разсъждавах, нали много често съм чувала "пък мойто от 2 месечно е на кисело мляко и нищо му няма" и от там ми тръгнаха мислите. Аз съм човек "анархист" и не съм хранена насила, няма и да храня Crazy

От'де тази тоалетна хАртия?

Преди малко дадох на Алекс няколко лъжички пюре от морков, леле какви радостни възгласи бяха, какво щастие. Ще кажеш, че гладен го държа  Joy

# 118
  • София
По повод бананово пюре искам да попитам нещо... Не знам дали помните (тези, които са били) как на лекцията за алергиите докторът се изказа доста остро против бананите. Първо като плод нехарактерен за нашите геогр.шир. и второ за това, че ги беряли зелени и претърпявали някаква спец. обработка и един вид "узрявали", докато дойдат до нас. Та се чудех от каква възраст е добре да се дава банан? Прекалена ли е тази информация? Все пак вече доста от вас дават банан.
Също за банана исках да питам някой знае ли банановите каши дали наистина да от банани...? Все ме е страх, че им слагат овкусители, макар че тогава кой щеше да дава бананови каши...
Май се втелясвам, но съм решила да поизчакам с банана. Иначе лесно се пюрира и е вкусен  Thinking

# 119
  • София
Искам да се оплача, че съм много ядосана от МЦ"Здраве" до Пирогов  #Cussing out Направо съм бясна на кокошката от регистратурата!  #2gunfire Обадих се миналата седмица да си запиша час за 19 или 20 за преглед при ортопед, че 6те мес ги навършихме още на 3ти.  Казаха ми, че съм им звъняла много рано (беше 7) и да им се обадя днес. Обаждам се преди малко - всичко до 26ти е заето.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out То е ясно, че за една седмица няма да е фатално, нищо че ще сме почти на седем месеца, но ме подразни много отношението.  #2gunfire

Час и половина никой не е писал....  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт