Предстои ни първолаче, а ни се плаче!

• 24 511
  • 329
  •   1
Отговори
# 165
Девойка-може,мъже на 6,5 НЕ Party!Шегата настрана, ама си е така.Ох , милото няма да иска да повтаря ПГ,освен ако не измислите вариант да е ПГ в у-ще да смени обстановката. newsm78 да не лишите детенце от игри, че като почне 1 клас,домашни, други отговорности..ама си зависи от детето, Стринка Ягодинка , довери се на вътрешното си усещане как детето ти ще се чувства най-добре.

# 166
  • София
Моето момче също ще е на 6.7 г , но се справя добре и не ми се ще да загуби интерес като повтори подготвителната група.

# 167
Моето момче също ще е на 6.7 г , но се справя добре и не ми се ще да загуби интерес като повтори подготвителната група.
Синът ми можеше да чете, пише и смята доста преди да тръгне на училище. С баща му доста се изкушавахме да го запишем на училище на 6 години. В крайна сметка решихме да не го лишаваме от още една година безгрижни игри. Все пак говорим за деца. Но всеки решава за себе си.  Peace

# 168
  • На село
Моята девойка ще бъде на 6год. и половина през септември и в момента е в предучилищна
група. Реших да не повтаря предучилищната...

По-малкият ми син (роден януари 2003) също е в предучилищна група на ДГ - още от самото начало тръгна заедно с брат си в една група - разликата им е по-малко от година. Мислех да ги пусна заедно двамата на училище, но преди няколко месеца реших да изчакам с малкия, за да си тръгне на училище с набора. Ще повтори предучилищната - този път в училище.

ina_ana, почти със сигурност съм Ви срещнала на 1ви, защото тогава успях да разменя по няколко думи с 3 от 4те учителки за първи клас   bouquet.

# 169
                За сведение на повтарящите ПГУ.След като веднъж е издадено удостоверение за завършен подготвителен клас/група НЕ може втори път да се издава.Това е все едно да завърши първи клас и отново да го повтори и да получи още едно свидетелство за завършен първи клас.
                Вариантите са ви два:
                Първия-да отложите детето с комисия базирайки се на възрастта му.
                Втория-да си водите детето на алианси или други занимания и на следващата година да го запишете първи клас.
                Децата от ПГУ /без значение дали в ДГ или у-ще/ се записват в специален дневник и се издават Удостоверенията само на записаните в този дневник.Има №-ра,при смяна на ДЗ или у-ще се издава специален документ и т.н.
               Не си мислете,че като е в ДГ и е подготвителен клас е нещо несериозно и можете да си ги местите както искате.Отлагането на записаните в дневника става само със специална комисия.

# 170
И аз съм майка на бъдещо първолаче. Моето момче току що стана на 6 и ще бъде на 6 и половина през септември. Много мислих дали да изчакаме, но в крайна сметка реших да тръгне по-рано. В детската върви с по-големи дечица, всичките му приятели са предишния набор и са по 7-8 месеца по-големи. Групата в детската е смесена и затова така се получи. Ако бях решила да го оставя, щеше да бъде в компанията на 3-4 наборчета само, като са май само момиченца. Останалите дечица щяха да са доста по-малки.  Пък и той иска да върви с приятелите си. Иначе е готов за училище, с материала е добре. Съзнавам, че със сигурност година по-късно ще бъде по-зрял, но това е решението, което вече сме взели. 
И мен ме побърква въпросът дали съм избрала правилното училище. Всъщност съм го избрала за наше удобство. Най-близо до вкъщи е. Три учителки ще водят първи клас, но нямаме право да избираме. Е, може да се измисли нещо, знаете, но и от това се отказах. Ами ако избера някоя учителка, а после не я харесам?  Та - при която се падне! Той директорът похвали всичките, ама как иначе.  Аз говорих с майки на 4-токласници, но получих противоречиви мнения и за да не се побъркам окончателно, се отказах да избирам.
Да е жив и здрав синът ми, ясно е, че вкъщи ще трябва да работя с него. Пък дано нацелим и добра госпожа! Успех на всички!

# 171
  • нейде там, където ....
Девойка-може,мъже на 6,5 НЕ Party!Шегата настрана, ама си е така......
Защо?  newsm78 Според мен си е до дете, без значение момче или момиче.
Синът ми беше на 6 и малко в началото на първи клас и се чувства прекрасно. Освен това, има си времето и за игри, а времето с мама е доста повече, от колкото, когато беше в детската градина.

# 172
  • На село
                За сведение на повтарящите ПГУ.След като веднъж е издадено удостоверение за завършен подготвителен клас/група НЕ може втори път да се издава.Това е все едно да завърши първи клас и отново да го повтори и да получи още едно свидетелство за завършен първи клас.
                Вариантите са ви два:
                Първия-да отложите детето с комисия базирайки се на възрастта му.
                Втория-да си водите детето на алианси или други занимания и на следващата година да го запишете първи клас.
                Децата от ПГУ /без значение дали в ДГ или у-ще/ се записват в специален дневник и се издават Удостоверенията само на записаните в този дневник.Има №-ра,при смяна на ДЗ или у-ще се издава специален документ и т.н.
               Не си мислете,че като е в ДГ и е подготвителен клас е нещо несериозно и можете да си ги местите както искате.Отлагането на записаните в дневника става само със специална комисия.

Тази информация е наистина много полезна, но има и още нещо. Документът, който се издава след завършване на предучилищна степен, важи за записване в първи клас през текущата учебна година. За следващата учебна година е невалиден - не че ще откажат да запишат детето в училище, но все пак трябва да се има едно наум. Ако детето е било предучилищна група в ДГ с предишния набор деца, но все пак родителите решат в последния момент да не го запишат тази година в училище, могат да предупредят да не му се издава документ. В началото на учебната година родителите на по-малки деца, попаднали в предучилищна група, трябвало да подпишат някаква декларация, с която се задължавали детето ще бъде записано в училище и да не бъде отлагано. Това ми го казаха преди месец от РИО - София. Аз лично въпросната декларация съм пропуснала да я подпиша. Така че вратички за отлагане и без комисия има...

# 173
  • София
И аз не съм подписвала декларация  newsm78

# 174
На нас ни дадоха тази декларация преди месец.
Поздрави на всички сродни души с 6-годишни първолачета  Hug
Записах я в училище и посочих в молбата си учителката,
при която искам да бъде. Директорката ми се видя разбрана
и училището ми харесва. Надявам се да съм направила правилния
избор.

# 175
И моята Симона ще е на 6 год. и 7 месеца през септември. Много се чудехме какво да правим, но май сме близо до решението да я запишем в първи клас..До колкото знам не може да се повтаря предучилищната в ДГ, но за тази в училище няма проблем. Дали детето ще тръгне в първи клас или не е изцяло решение на родителите.. Лошото при нас е, че дори и да е в предучилищна пак ще се налага да стои по цял ден в училище. Лично аз не виждам полза от това ама знам ли...

# 176
От тук чувам, че не може да се повтаря предучилищната.
Иначе мисля, че е много индивидуално, защото някои деца
на 6год. са готови за училище и се спраят добре, а други на 7год.
все още нямат готовност.
Лора до сега е вървяла с набор 2002 и явно ще си продължи така.

# 177
  • София
Maria_P децата от предучилищна група в училище не могат да посещават забавачка!!в ще 12.30ч трябва да си я прибираш

# 178
  • нейде там, където ....
В някои училища са предвидени допълнителни занимания следобед, срещу заплащане.

# 179
Maria_P децата от предучилищна група в училище не могат да посещават забавачка!!в ще 12.30ч трябва да си я прибираш

Може би искаш да кажеш занималня? В някои училища наистина има занималня и за предучилищната, платена разбира се...Другия вариант е да ходи на частна занималня..Дали някой има идея зя цените на частните занимални извън училище?

Общи условия

Активация на акаунт