Предстои ни първолаче, а ни се плаче!

• 24 528
  • 329
  •   1
Отговори
# 180
  • На черешата
 Дъщеря ми миналата година посещава такава.Плащахме по 12 лв на ден,ако е за цял месец /иначе е по-скъпо/ + 2 лв. за храна през юни /тогава ползваха стола на близкото училище/.После храната беше 4 лв на ден,водеха ги в ресторант. Peace
Веднъж седмично имаше екскурзия,ние я записахме и на плуване.Тези неща се плащаха допълнително. Като цяло съм доволна.

# 181
Ние специално не можем да си позволим частна занималня.Скоро ми попадна една която е 180лв. за 20дни.Това е най-ефтиното което съм намерила засега.

# 182
Аз зная,че цената на занималнята в у-ще е 80-100 лв.

# 183
  • Варна
Здравейте бъдещи първолаци Simple Smile че и ние ставаме първолаци покрай порастващите ни човечета...
Ако някой търси вариант за лятна занималня във Варна, предлагам това http://sites.google.com/site/igralnicazanimalnica/
Ще ми е прощъпулник, но вярвам, че с добра дружинка ще се справим.

# 184
Да побутна малко темичката, а и да питам - какви изследвания ви искаха да направите на бъдещите първолаци. При нас искат едни здравни картони, попълнени от личния лекар, и освен това препоръчаха прегледи при Уши, нос, гърло, очен и невролог.  Как е при вас положението?

# 185
  • Sofia

Ако някой търси вариант за лятна занималня във Варна, предлагам това http://sites.google.com/site/igralnicazanimalnica/

Във всяка темичка ли ще си пускаш линка Wink

# 186
Днес подадох молбата във 2-ро СОУ в София.Казаха,че след 1 юни ще ми кажат дали сме записани.Остава ми да чакам и да се надявам.

# 187
Добре де ама на вас да не би да ви дадоха вече документите newsm78

# 188
  • София
Не знам дали тук може да попитам, но ако сте се натъквали и вие на този проблем може да ми отговорите: Вярно ли е, че задължително отписват от ДГ най-късно на 15 юни? Моя позната в ОДЗ ми каза, че такова нещо няма официално и децата от предучилищната могат да са си в градината до тръгването на у-ще.
Не знам и аз на кой да вярвам.

# 189
За софия това важи.ДА.В смисъл че детето ти може да остане въвъ градината до първи клас.

# 190
Днес подадох молбата във 2-ро СОУ в София.Казаха,че след 1 юни ще ми кажат дали сме записани.Остава ми да чакам и да се надявам.

и аз подадох днес молба във 2-ро.
това, което ме удиви е, че подадената в 8.20 молба е с номер 372. та... питам се как станаха толкова за 20 мин....

# 191
  • София
А, не се притеснявай!
Ние подадохме в 133 Пушкин някъде към 2 след обяд и номера ни беше 1910. Завеждат ги в една книга всички молби.
Като попитах за първи клас колко са от сутринта с много зор ми измрънкаха, че са към 100. Познайте после дали няма предпоставки за побутване на наши деца, рушвети под маса. Аз почти се отказах от училището предната вечер, когато се бяха събрали чакащи вече родители и за 5 минути успяха да се скарат за списъка и реда на влизане за записване.

# 192
Здравейте,

Включвам се и аз в темата с въпрос за първокласниче. Подала съм молби в 2 училища - 126-то в Стрелбище и 36-то в Красно село. Имам притеснения обаче относно двете.

Според всичко, което изчетох 36-то е много хубаво и може да се каже "елитно" училище. Това, което ме притеснява там е, че имат занималня до 17.30 ч. и не било сигурно дали ще може да запишат детето. Ние нямаме никакъв друг вариант, защото сме по цял ден и много често до късно на работа. Не можем да си позволим да плащаме по 600-700 на жена да се занимава с нея цял следобед,а  не знам колко биха стрували частните занимални, кой ще я води след училище до там и такива неща.

Много ми хареса това, което ми предлагат в 126-то - паралелка английски език с музика (изучават музикален инструмент цигулка, пиано). Имат занималня до 18ч. всеки учебен ден и през лятото. Това, което ме притеснява обаче е, че самото училище като база ми се стори леко занемарено, а и не прочетох един хубав отзив за него тук. Моля, има ли родители на деца, които са учили там да споделят впечатления или на деца, които вече са там. Учителките в градината ми казаха, че малката не е за това училище, не знам какво имаха предвид.

Наистина се колебая. Детето е изключително умно и будно и не искам да го забивам на място, където няма да може да развие потенциала си. Ако наистина 126-то училище е толкова зле, то някой знае ли какви биха били вариантите за частна занималня около кв. Бели брези или Красно село, ако запиша детето в 36-то? Кой води детето до занималнята, колко струва, до колко часа работи?

Много благодаря предварително Simple Smile

# 193
Не знам дали тук може да попитам, но ако сте се натъквали и вие на този проблем може да ми отговорите: Вярно ли е, че задължително отписват от ДГ най-късно на 15 юни? Моя позната в ОДЗ ми каза, че такова нещо няма официално и децата от предучилищната могат да са си в градината до тръгването на у-ще.
Не знам и аз на кой да вярвам.

Андрея, моята дъщеря, си остана в градината до първи клас (тоест до тази пролет), а наесен е ученичка. Това лято навършва 7 години. Може би трябва да говорите с представител на вашата детска градина.

# 194
               saroni , в 36-то ти препоръчвам г-жа Дякова.Познавам и Терзийска,но тя е по-строга.Мои предишни випуски са от години при Дякова и всички са доволни и сега много са подали молби за нея .
               iviche , ти мила си много напред във 2-ро.Аз подадох документи в 11.45 и секретарката ми писа точно 20 мин в книгата и сме малко под 400. Mr. Green За това пък със сигурност знам,че там ДОМАКИНКАТА урежда документи и деца при определени учители. Mr. Green Ми като сме спали и не сме отишли при нея няма да се оплакваме сега.Ще изчакам още малко и такава фиеста ще им завихря та чудо ще стане.Писна ми вече от прозрачния и справедлив прием. Sick
               Римар,казах ти,че нямат право да ги изписват след като подадете молба за посещение,в която пишете кога ще идва детето на ДГ.Всичко е измишльотини на неграмотни директорки. Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 22:18 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт