Предстои ни първолаче, а ни се плаче!

• 24 504
  • 329
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Привлече ме заглавието и навя много мили спомени в мен. От позицията на майка с 2 пораснали деца, едното излязло вече от училище един съвет-слушайте винаги вътрешния си глас и се абстрахирайте от заливащата говорилня. Майката винаги усеща кое е най добро за детето й.

Успех на първокласниците!

# 151
  • нейде там, където ....
......слушайте винаги вътрешния си глас и се абстрахирайте от заливащата говорилня. Майката винаги усеща кое е най добро за детето й.

Съгласна! Много точно казано.

# 152
               А бе моя вътрешен глас вече се побърка! Laughing Като отида и видя и ми се плаче! Sad

# 153
  • нейде там, където ....
Аз вчера говорих с моя близка, на която още не й до главата, но се убедих(за пореден път), че всяка майка има различна представа кое е най-добро за нейното дете. И всяка една е права. Затова и има толкова много и различни училища. За повечето, все пак, най-важни са учителката и местоположението на училището. Съответно начина водене, така че да прекарва най-малко време в път до него. Дори и профилите не са толкова важни, защото вероятноста да не улучите предпочитанията и уменията на децата не е малка, но ще имате шанс за "поправка" след четвърти клас. След седми едва ли ще ни се чува думата  Laughing
За следващия път ще гледам "общообразователно" училище - с повече допълнителни занимания, по различните предмети, не само спорт или само математика или само рисуване ... от всичко, до колкото може. Перфектния вариант е да са по половин час след занималня, но май това вече е в сферата на мечтите. Освен ако не си направя частно училище, което да удовлетворява изискванията ми  Laughing Sunglasses Wink

# 154
......слушайте винаги вътрешния си глас и се абстрахирайте от заливащата говорилня. Майката винаги усеща кое е най добро за детето й.

Съгласна! Много точно казано.
Peace
Ами точно така е , ние затова от 1-10 април имаме "отворени врати", за да може всеки родител да се види,да поговори с учителя.Да се разгеда у-щето.А потвърждаването на записаните молби е май месец/тогава се издават документите от ПГ/ Peace
Марго,127 нямат за приоритет НК, те са силни в гимназиален курс.едвам събират 1 паралелка.

# 155
  • София
 ina_ana , ти в кое училище работиш?

# 156
  • София
 Peace
Ами точно така е , ние затова от 1-10 април имаме "отворени врати", за да може всеки родител да се види,да поговори с учителя.Да се разгеда у-щето.А потвърждаването на записаните молби е май месец/тогава се издават документите от ПГ/ Peace
[/quote]

И аз това се опитвам да кажа. Аз бях харесала десетина училища, взех си един ден отпуска и отидох на място да разгледам всичките. Създадох си собствени впечатления за атмосферата във всяко училище и на базата на това взех решение къде да запишем детето. Бъдете сигурни, че и след като го запишете пак ще се чудите, дали решението е било правилно. Ето сега моя е четвъртокласник и пак тече кандидатстване след четвърти клас и аз пак се чудя да го оставям ли в това училище, въпреки че го харесвам, или да кандидатства някъде. С две думи луд умора няма  ooooh! Ами като си помисля какво ще е в седми клас...

# 157
galastra , в 41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий" на ул.Цар Самуил 24

# 158
  • На село
Не съм писала досега в темата, защото не ми се "плаче"  Wink, макар че имам кандидат-първолак, но я следя от самото й начало.

galastra , в 41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий" на ул.Цар Самуил 24
ina_ana, така си и мислех, защото не знам друго у-ще в центъра да е организирало "отворени врати" от 1 до 10ти април. Всъщност точно възможността да се запозная и поговоря с учителките на първи клас и да разгледам класните стаи и обстановката ме накараха да предпочета 41во пред другото училище, за което подадох молба. Наистина училището Ви е чудесно!

# 159
Ами значи е твърде голяма вероятността да сме се видяли.Аз поемам 1 клас.

# 160
Моля някоя мама да ми даде сайта на 2-ро СОУ Емилиян Станев.Благодаря предварително.

# 161
  • София
Заповядай  Hug

http://www.2ro-sou-bg.com/

# 162
Много ти благодаря! Flutter

# 163
Здравейте, искам да попитам има ли сред вас мами на 6год. бъдещи първолачета.
Моята девойка ще бъде на 6год. и половина през септември и в момента е в предучилищна
група. Реших да не повтаря предучилищната и освен това има много добра учителка,
която тази есен започва първи клас в близкото училище. Въпреки това съм притеснена
за това как ще свикне от градина на училище... Ако има и други - пишете  Hug

# 164
   Възрастта й е достатъчно подходяща за тръгване на училище. Децата родени през декември също нямат навършени седем години. Смятам, че едва ли ще е проблем да се адаптира към новата среда и изисквания. Защо не поговорите със самото дете и тогава да прецените? Аз лично бих й подарила още една година безгрижни игри....  Peace

Общи условия

Активация на акаунт