Разделно хранене-част 31

• 76 293
  • 244
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро и от мен. Вчера бях разделна и спортна, но до вечерята. Уж щеше да е само салата от зеле с малко сирене, но после ... без коментар
Днес с нови сили.
Слънчев ден!

# 106
  • Криворазбраната Европа
Добро утро и от мен, момичета! Hug
Сладурска, благодаря за кафето! Страхотно е! Peace И аз съм от тези дето без кафе не могат. С много ниско кръвно съм и имам нужда от мааааалко гориво. Пия по 2 кафенца на ден, но слабички - шварц. И понеже не обичам горчиво кафе, си слагам едно подсладителче. Rolling Eyes
Да се впиша и аз: закуска - кафе + нищо, късна закуска - ябълка (сега ще я схрускам), обяд - мисля да хапна един банан, а за вечеря си мисля за гювеч с картофи, много моркови, чушки, бамя и подправки. За друго не се сещам, че да е и мързеливо! Blush
Аз също не успявам да стъкмя вечеря преди 19ч. Все вечеряме около 20,30ч., а си лягаме 2-3 часа след това. Не знам дали е достатъчно, но не ми е тежко. Thinking
И така ме е яд, че не мога да си следя килограмите, ама все нещо се случва и не успявам да купя кантарче. А резултат има, дори колегите ми го забелязват! Flutter
Хубав ден от мен и мнооооого  Hug Hug Hug Hug Hug на всички!  bouquet

# 107
Днес дотук кафе с бисквитка (ааааами даваха я към кафето), сега изядох една огромна ябълка и на първо време не ми се яде друго, за вечеря съм сложила да се размразява малко пилешко филе, ще видим какво ще е, че ще се прибирам късно. Всъщност ако мъжът ми и детето си приготвят нещо, може и днес да го направя плодов ден.

Понеже много обичам кухненските експерименти, мисля да се преориентирам към салатни сосове и маринати за пиле.
Също някакви супи, обаче ми изгоря пасаторът и крем-супите отпадат като опция засега.

Колко пъти в седмицата спортувате? Аз най-много до два го докарвам, но мисля да си изкарам карта за близкия басейн (много скъпо бе, мамка му).

# 108
Привет и от мен Simple Smile
и аз реших да се включа в тази темичка, от 19 януари съм на разделно хранене
гледам да не се отклонявам много от нормите, което ми е доста трудно предвид предишния ми начин на живот. Нека някой компетентен да ми каже как съм за днес:
сутринта (към 11) 1 ябълка, 12-кафе, 14-гювече със задушени зеленчуци и едно яйце... е таааа как съм???  newsm78 newsm78 newsm78

# 109
  • София ж.к. Надежда 1
ЗДравейте  bouquet
Хич не успявам да пиша,но гледам да ви чета.Ванче до тук си разделна,мила Hug
Добре дошли на всички нови момичета HugПожелавам ви успех с РХ.
Алекс, как ще се пречистваш тази година и кога?Аз не обичам жито и няма да е с него.Мислех както до сега с плодове,но още не съм сигорна.Последния път на 4-5 ден ми стана много лошо,повръщах и ме боля много корема ooooh!Още мисля какво да правя с това пречистване,но пък си трябва поне 1 път в годината.
Ками как е малкия?Кажи обзаведе ли новия ви дом и кога ще ни покажеш снимки.А, и кога ще се похвалиш,че сте се нанесли Hug  bouquet
Мади, Лени как сте?Трупате ли килца WinkВсичко е ОК с разделните ни бебенца, нали Hug?
За РХ какво да кажа....спазвам го с малки изключения като вчера например EmbarassedПрез деня бях разделна,но вечерта като се прибра мъжа ми и стана една EmbarassedИмахме празник.Правихме 9 години от както сме заедно (гаджета Crazy , нямаме брак).И като се прибра беше решил да ходим на пицария, защото на ресторант с малката не се наемам,а за жалост нямаше кои да я гледа вечерта.И така отидохме на пицария и.. Embarassed EmbarassedИзядох една голяма пица и то със сос полята и наторален сок Embarassed EmbarassedИ понеже детето не си изяде картофките които и порачахме си хапнах и от тях 5-6-7 Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedНаправо ужассссс.Вечерта явно за наказание ме заболя корема и ми беше мнооооого тежко.Е, поне от днес пак съм си в режима.Закусих филия с масло и маслини, обяда ми беше кисело мляко с лъжица мед.За вечеря още не знам.Ядът ми се картофи на фурна със сметана и може да си направя за довечера.

Поздравявам ви всички и лек ден  Hug  bouquet Peace

# 110
Здавейте момичета! Отворили сте тема за кафето. Много е хубаво, че някои сте го отказали. Аз се старая да пия само по едно на ден, като другите ми напитки са био зелен чай сутрин и био роибос чай следобяд. На пакетчета са, но така ми е по-удобно. Днес закусих ананас, а по-късно био мюсли със соево мляко, за обяд-препечен пълнозърнест ръжен сандвич с масло и домат, преди малко изядох един банан, а за вечеря ще правя зелена салата с мариновани пилешки хапки, моркови, сушени домати и балсамико винегрет.
Относно спорта се старая да ходя 2-3 пъти седмично на фитнес, сега съм ги намалила на 1път заради изпитите, а през останалите дни 30мин. на кростренажора ми. Случва се да почивам само в неделя, но не винаги. Всъщност спорта и ваобще движението са много важни в поддържането на фигурата. Вчера се притеглих и ваобще не съм качила през празниците-55кг при ръст 172см. Е лятото смъквам до 53кг. Grinning

# 111
Момичета, аз съм нова и дано не се обидите - но ми прави впечатление, че на обяд направо си гладувате - така изкушенията на вечеря са много по-големи и трудни за избягване Peace

Аз обядвам обилно, следобяд като минат часовете в зависимост от това какво съм обядвала - ям плодове и така на вечеря не съм прегладняла и успявам да съм разделна Peace

# 112
И на себе си правя впечатление, но не ми се яде, честно казано. А и наоколо няма разделни опции освен плодове или евентуално салата. Като ми мине този период, сигурно ще почна да си нося някакъв обяд.

# 113
Petq в какво се състои въпросното пречистване за което споменаваш в последния ти отговор?

# 114
Аз гледам уж да замествам поне част от безбройните си кафета с чай, ама... иначе идеята ми харесва, обаче съм с ниско кръвно и ми е нужно за подсилка.

И аз съм от тези дето без кафе не могат. С много ниско кръвно съм и имам нужда от мааааалко гориво. Пия по 2 кафенца на ден, но слабички - шварц. И понеже не обичам горчиво кафе, си слагам едно подсладителче. Rolling Eyes

Ще ви "хапна" и двете за г*за.  Mr. Green
Оправдания можем да си намерим всякакви.  Wink И аз съм с ниско кръвно, като вдигна 110 на 60 и вече ми е лошо от високо кръвно.  Simple Smile
Кафето, особено ако пиете слабо шварц, не допринася кой знае колко за вдигане на кръвното. Както и да е, всеки си яде и пие каквото му е вкусно. Няма нужда от оправдания. Аз например всяка седмица правя по една малка баница и си я изяждаме с мъжа ми. Ако не я изям, повече страдам.

Гледам отчитате се какво ядете.
Аз всяка сутрин ям банани, понякога замествам с овесени ядки (чисти, без никакви добавки).
На обяд често салата със сирена някакви или хляб вместо тях. Вариации са и останки от яденето от предния ден, най-често разделни.
След обяд се оливам с плодове. Оня ден едно кило череши ометох и срам не ме хвана даже.  Laughing
Вечер различно - но предимно манджичка. Снощи беше спагети с гъбен сос. Днес ще е зелен фасул (разделен, доматите са пресни и ги слагам като сваля яденето от котлона. В началото ми беше странно, но сега много ни харесва. Обаче пада кълцане всеки път с тия домати.  Tired)
Ииии... разбира се има моменти на неразделност - уикендни баници например.  Joy

# 115
Кюбит, мога ли да те помоля да споделиш как го правиш зеления фасул? Какви подправки слагаш и с какъв тип салата го комбинираш? Благодаря ти предварително   bouquet

# 116
Привет и от мен Simple Smile

Днес пак бях разделна, но въглехидратна. един варен геврек за обяд и 2,3 малки кроасанчета Лагард, към следобяд 2 мандаринки, по-късно банан.

Вечеря  към 19.30 няколко пърченца наденица и салата лук с печен пипер

Разделно е, утре мисля да е плодово , а току що майка ми каза,че ще прави гъби с ориз...ей сега ще изровя една разделна рецепта Simple Smile

# 117
Момичета,немога да намеря рецептата за разделни Гъби с ориз, ако някой има линк...ще съм много благодарна....

# 118
Зелен фасул за Dundy Sladurska

1кг пресен зелен фасул (аз не обичам да го чистя  Rolling Eyes и си купувам един готов изчистен органик и от най-младия)
1 глава лук
1 малък картоф
1 малък морков
1/2кг домати (купувам големи, за да ги беля по-лесно, обикновено са 3-4 домата)
магданоз, сол, лют червен пипер, зехтин

Задушава се лука в зехтина, после се добавя зеления фасул, картофа и моркова. Последните нарязани на ситно. Също и сол и лют червен пипер на вкус. Задушавам зеленчуците с възможно най-малко вода. Ако се налага - доливам топла. За около 20-30 минути са готови. През това време беля и режа доматите на ситно (не ги пасирам, защото не предпочитам, но е опция) и магданоза. След като яденето поизстине, добавям магданоза и доматите.

Понякога го правя без картоф и морков и при сервиране му мяткам по една лъжица кисело мляко отгоре.
Вариации всякакви.  Heart Eyes

Гъби с ориз за Pauliana

400-500 гр гъби
1 голяма глава лук
1 ч.ч. ориз
Гъбите се изчеткват и нарязват на филийки. Запържвам ги леко заедно с лука в зехтин. Измивам ориза и го слагам в тавичка, в която мяткам и гъбите и лука. Подправките са по избор. Аз слагам черен пипер и риган. Долива се вода (зависи от вида на ориза 2-3 чаши) и се пече около 20-30 мин.

# 119
Кюбит,  много благодаря Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт