Отговори
# 240
  • София
Честита Първа годинка на Ангел, Никол и Никола!
ДОБЪР ВЕЧЕР.
Гледам за някои добра...за други не толкова.  Confused
Еви много неприятно, дано да я изкара леко шарката. На Алекс първата пъпка също изби на гърба без всякакви предварителни Т и др. подобни. Той е много бял, с проблемна кожа и мога да кажа, че я изкара стравнително леко. Не се чешеше много и си го къпах без притеснения. Продават някакъв сапун (забравила съм вече) за подобни случаи. Някоя майка да се включи да помогне. Peace
Това за винцето и аз го знам. Peace
Духче, честити ходещи краченца на Боби и от нас. Косето днес се пусна за да се обърне и да гушне баща си....ама само толкова. Rolling Eyes
Теди, не ти е лесно и на теб. Hug И моя почна да става невъзможен напоследък вечер, много превъзбуден, мрънкаш и не искащ да спи. ooooh!
Стели, Косето така прави като почнат да го мъчат зъбите. В началото като ми направи впечатление го водих на два пъти на доктор....нищо му няма. Дано и при вас да е нещо такова. Peace
Усмивка, дано всичко се оправи при мъж ти. Добър лекар сте намерили. Grinning
Така и нека сега се оплача накрая.  Whistling Алекс май е грипав. ooooh! От вчера ми е с температура, днес вдигна почти 400 и едвам я свалихме. Накрая го окъпах набързо и започна да сваля, после да се поти и сега спи. Май пак ще го преобличам. Оплаква се от силно главоболие о отпадналост, няма сополи, няма кашлица ( и дано  Praynig). Днес не станал от леглото и едвам съм го накарала да хапва по малко супичка. Tired Сега се моля на Косето да се размине, че ако ми вдигне и той такава Т... #Crazy Поне за сега апетита му е на 6!!! Mr. Green Да имаше начин и мен ще изяде, особено вечер направо освирепява, каквото му се мерне пред очите иска го. Shocked
Сега...лека и спокойна нощ и дано Алекс не ми вдига високи Т. Praynig

# 241
Здравейте,момичета!Нашето съкровище Никол днес навършва 1 г,та по този случай да ви почерпя виртуално за нейно здраве!

Честит Рожден Ден и на останалите бебоци!Да са живи и здрави и все така да ни радват!

# 242
Никой ли не се е пробвал още да учи детето си на гърне. Аз все още не мога да го науча. Ползва го само като столче. newsm78 Thinking

Гърнето е един от любимите предмети на малкия... По цял ден го влачи насам натам... Слагам го поне по два пъти на ден, обикновено като се опули в мен и започне да се напъва...   Mr. Green   Само там седи кротко, та понякога използвам случая и да го нахраня...   Blush

# 243
.... Мисля, че тези проблеми са след по-дълго лечение, но за всеки случай, мисля да го отбягвам...
Не, Стелтче, не само след по - дълго лечение, а дори и след неколкодневен прием на антибиотика (употребяван преди време много често в неонатологията) е доказано, че много дечица са оглушали, за съжаление...
Това беше нашумяло преди няколко години, ама вече никой не говори за него...

# 244
.... Мисля, че тези проблеми са след по-дълго лечение, но за всеки случай, мисля да го отбягвам...
Не, Стелтче, не само след по - дълго лечение, а дори и след неколкодневен прием на антибиотика (употребяван преди време много често в неонатологията) е доказано, че много дечица са оглушали, за съжаление...
Това беше нашумяло преди няколко години, ама вече никой не говори за него...

А би трябвало... Вкъщи намерих ампула гентамицин, а не си спомням да ми е слаган такъв антибиотик... В родилното, обаче ме включиха и мен и детето на антибиотик, за съжаление не намирам епикризата, за да видя какъв, а и не си спомням... Твърде е възможно да са ни боцкали точно с него...   Confused

# 245
  • София
А нали има едни уж много ефикасни капки за нос точно с Гентамицин!!!??? Rolling Eyes

Джули, мила, това че не те споменах в поста си напред не означава, че съм ви забравила. Hug Ти си знаеш колко много съм ви мислила с Енрико. Да го нацелуваш и скоро на...среща. Hug

# 246
А нали има едни уж много ефикасни капки за нос точно с Гентамицин!!!??? Rolling Eyes

Джули, мила, това че не те споменах в поста си напред не означава, че съм ви забравила. Hug Ти си знаеш колко много съм ви мислила с Енрико. Да го нацелуваш и скоро на...среща. Hug
Гентамицинът е доказано вреден за бебета...
За това се говореше дълго време по ТВ ...
Дамче, не съм си помислила, че си ни забравила, ами се чудя дали да не ти издърпам ушите, че си ми загубила телефона ?
  Whistling

# 247
  • София
Джули, много съм виновна. Embarassed Смених си телефона. Търсих го и в скайп ама ти нали си го смени и така се затри съвсем. Много ми беше криво, че не можех да ти се обадя. Влизах по някога само за да видя дали няма новини от вас. Hug Много ми беше мъчно. Cry
А ти..... защо не спиш!!??

# 248
Момичета, понеже говорите за ваксините открай време и не знам дали обърнахте внимание на петицията, която ви пуснах, но при това детенце при прегледите са установили, че няма белег от БЦЖ-ваксина, която се поставя още в родилния дом. А задължение на личния лекар на детето е да види, когато то стане на 6 месеца дали има белег от ваксината, а ако такъв липсва да бъде поставено Манту.

Аз наистина нямам коментар  #Cussing out.... ние самите се налага да се превърнем в лекари и да си следим всичко.

Джул, радвам се, че сте добре. Аз не пиша често, но ви следя. Много се ядосах покрай вашия случай, и днес с този който гледах по новините, и стотици още такива и съвсем забравих да те поздравя.  Embarassed

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 00:56 от Melany

# 249
Момичета, понеже говорите за ваксините открай време и не знам дали обърнахте внимание на петицията, която ви пуснах, но при това детенце при прегледите са установили, че няма белег от БЦЖ-ваксина, която се поставя още в родилния дом. А задължение на личния лекар на детето е да види, когато то стане на 6 месеца дали има белег от ваксината, а ако такъв липсва да бъде поставено Манту.

Гледах случая по Нова... Белегът от БЦЖ не е показател за изградени срещу туберкулозата антитела... Не знам това с белега дали са го казали лекарите или си го измислиха от Нова, но ако е лекарско умозаключение - много жалко... Мантуто също не е безопасно... Освен това то не може да бъде показател, ако веднъж е правена БЦЖ-ваксина... В Европа Манту се прави преди първият и единствен прием БЦЖ, а не след него... Манту се влияе от много неща и може да бъде както фалшиво-положително, така и фалшиво-отрицателно... Специфичното при туберкулозата е, че може да я носим в латентна форма много години, но никога да не се разболеем от нея... По принцип тя се превръща в активна, след срив в имунната система, за това и я приписват на бездомни, бедни и възрастни хора... Манту не регистрира латентната форма на туберкулозата... Има по-сигурен тест вече, но той не се поема от ЗК, а и при него няма 100% сигурност за латентна туберкулоза...

# 250
Добро утро!
Днес в 7,40 преди една година се роди нашият син Кристиян! Да ни е жив и здрав.
Минавам на бързо да Ви почерпя за негово здраве.

И по едно кафенце за събуждане

Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 12:13 от Милла

# 251
  • София, Дървеница
Относно белег от БДЖ, ами бебо няма такъв  Thinking
Трябвало да му се вземе проба Манту,  но се помайваме още, защото педиатърът прави веднъж на три месеца... предния път бяхме болни, а сега не настоявам, точно по тази причина:

"Мантуто също не е безопасно... Освен това то не може да бъде показател, ако веднъж е правена БЦЖ-ваксина... В Европа Манту се прави преди първият и единствен прием БЦЖ, а не след него... Манту се влияе от много неща и може да бъде както фалшиво-положително, така и фалшиво-отрицателно... "

Днес ще ходя до работа с бебо за служебни бележки, а в събота сме в Пловдив  Hug
Лек ден!

# 252
  • Карлово
Абе хора какви курсове да запиша за пустия компютър или книги да си взема, че да мога да правя колажи да речем. newsm78 Имам завършен курс комп. грамотност  Excel, Word i Internet. Ама искам повече неща. Само да кажа че съм на вие с математиката. Embarassed
хихи, това последното даже пречи донякъде, конкретно за фотошопа. ми като съм свикнала все в квадрати и кръгове да мисля, повечето ми неща, поне аз, си ги намирам леко скучни. аз фотошоп учих от темата в хоби, най-ми е добре обяснено. иначе другите уроци из нета са, "това са прави ето така", но защо точно тази опция се използва и как да я ползвам при следваща работа не е обяснено. а във фотошопската тема си е обяснено точно като за майчета, начинаещи и неразбиращи.

Да кажа само, че това, с което ви почерпих е картинка на торта от нета, не съм я правила аз Embarassed

# 253
Добро утро и от нас!
Ние сме точно май като този случай, за който каза MIA, с една основна пъпка и 2 по-малки. На Мърко нищо му няма, нищо Т, нищо, тича и беснее, ще се свържа с докторката след обед. Възможно ли е докторката да е объркала диазнозата и да не познава варицела?
tedsan,  Joyестествено, че виното може и за това да се изполва, но по принцип бабите казват, че от него избиват по-лесно пъпките.

# 254
Духче, честито ходещи крачета на Боби! newsm68
Евито, дано леко изкарате пустата му варицела. Praynig
Усмивка, оздравявай бързичко! Hug
Джули, дано никога повече не ви се случва подобно нещо! Praynig

При нас........няма нищо за хвалене.......Рая снощи пак ми вдигна 39,3 температура. Педиатърката каза "типична вирусна ангина". Сега 3 дни ще сме на осцилококцинум и тандум верде (за гърлото) + температуропонижаващи.......и ако не подейства, ще мислим друго лечение. Дано не се налага да включваме "тежката артилерия". Praynig
Уф, да оздравяват по-бързо всички болни дечица! Praynig Ама то така ще е ......с това променливо време......ту топло, ту студено........вирусите купон си правят. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт