НГДЕК

• 136 659
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
    Вече има график на дейностите на сайта: http://www.ngdek.com/news-priem.html и линк за конспекта - най-долу.

# 91
  • в ябълковата градина
http://m.mediapool.bg/r_246127

# 92
   Да споделя и то не само за да подбутна темата... Днес с една приятелка, чието дете проявява интерес към това училище , решихме да отидем до там и да го видим "на живо". Мислхме да опитаме с градския транспорт, но отидохме с кола. /Поне може да се паркира свободно, не като в центъра Mr. Green/ Общото ни впечатление беше много добро. Пропусквателен режим - като в метрото, пазач - адекватен... Като разбра, че сме за разузнаване, ни прати при заместник-директора, който се оказа отскоро и не по учебната част, но беше много любезен, информира се и ни информира за подготвителния курс. Беше светло, топло, сравнително тихо като за междучасие - гимназия е, все пак, няма пето-шестокласници... 4-5 ученици пушеха на улицата /в сравнение с кварталното - нищожна работа/. Голям инат, Лейди, кажете нещо "отвътре"!

Все пак имат подготвителен курс... Миналата седмица, в телефонен разговор, ме информираха, че не провеждат такъв..Не разбирам защо са ме излъгали...  Sad

# 93
   Впечатленията ми от 6 години интерес към това училище са, че може просто да не са били информирани тези, които си случила по телефона; не че и чист произвол не е възможен там, но... newsm78 За мен продължава да бъде в листа на предпочитаните - пусти идеализъм!

# 94
  • my own world....
Курсове не се предлагаха (сега също нямам информация да се предлагат). Преди изпита обаче се правят т.нар. КОНСУЛТАЦИИ - обявяват няколко дни и на когото когато му е удобно. На тези консултации казват какъв е формата на изпита и дават евентуално примерен тест (качен в сайта имаше преди), т.е. еднократно посещение. Изпитът беше мега лесен от няколко години насам (тест + отговор на исторически въпрос) - обхваща Елада и Рим.

# 95
Здравейте,
претърсих в интернет за варианти на приемния изпит от предни години или поне примерни варианти на него, но открих само сегашния от 2016 г. и примерния в сайта им, но ми се ще да сме по-подготвени за догодина, да решим повече тестове и детето да е по-добре запознато с изпитния формат. Молбата ми към вас е, ако сте срещали някъде вариантите от изпитите на НГДЕК, или поне знаете нещо повече за тях, да споделите.

Поздрави!

# 96
  • София
Ирена Маринова, не съм виждала други варианти.
Но ако търсите тестове, може да използвате от областните кръгове на олимпиадата по история за 7 клас - намират се из нета.
Не мисля, че има нянакъв точно установен формат - например примерният тест и тестът от тази година са доста различни.
Успех!

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 14:25 от мюмла

# 97
Има ли устен изпит за приемането след 7 клас и ако има как протича? Simple Smile

# 98
  • sofia
Няма, само писмен изпит е. Тест с 20 въпроса и отговор на исторически въпрос. На сайта на гимназията е написано всичко.

# 99
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Ще ви следя и аз, догодина дъщеря ми ще бъде 7. клас, НГДЕК й е основно желание

# 100
Момичета, не се панирайте предварително. Спокойствие. Децата Ви ще влязат. В момента дъщеря ми е в 9 клас. Когато ние кандидатствахме, не бяхме ходили на курс по история. Участвахме само със знанията от училище. Избрахме училището, защото тя искаше да учи там. Аз и баща й  бяхме на друго мнение, но я подкрепихме. Не знам дали не сбъркахме. Може би навсякъде нивото е ниско и аз очаквам прекалено много. Не знам, но го няма желанието да се учи, започна да слуша чалга, никаква амбиция. Никакво надъхване. Много нисък среден успех на класа. Аз се опитвам да я нахъсвам, но не ми се получава. Мисля, че трябва в училище да ги надъхват.

# 101
  • my own world....
Едно училище го правят учителите. След масовите уволнения са останали едва няколко човека, които да могат да бъдат наречени така. Няма как да не падне нивото. Много е тъжно да се съсипе хубаво училище, но е факт.

# 102
  • София
Ох, като почнете с тая чалга  ooooh!
Най-добрият приятел на сина ми е най-върлия фен на чалга-заведенията измежду всичките му приятели. Завършил е Американския колеж с успех 5,93. Учи в топ 6 университет в Англия. Като се върне в България не пропуска нито една нашумяла чалготека в София.
От друга страна спадането на нивото е тревожно, но пък разбрах, че има млади учители в училището, което говори добре. Сега вече е изключение ученик да се връща да преподава в училището, което е завършил.

# 103
  • Sofia
Момичета, не се панирайте предварително. Спокойствие. Децата Ви ще влязат. В момента дъщеря ми е в 9 клас. Когато ние кандидатствахме, не бяхме ходили на курс по история. Участвахме само със знанията от училище. Избрахме училището, защото тя искаше да учи там. Аз и баща й  бяхме на друго мнение, но я подкрепихме. Не знам дали не сбъркахме. Може би навсякъде нивото е ниско и аз очаквам прекалено много. Не знам, но го няма желанието да се учи, започна да слуша чалга, никаква амбиция. Никакво надъхване. Много нисък среден успех на класа. Аз се опитвам да я нахъсвам, но не ми се получава. Мисля, че трябва в училище да ги надъхват.
Имате ли информация колко бяха кандидатстващите деца във вашата година на кадидатстване и колко бяха приети?

# 104
Имате ли информация колко бяха кандидатстващите деца във вашата година на кадидатстване и колко бяха приети?

Eто тук намерих такава информация...явно е стар сайт, на новия не се отварят резултатите
http://hollywoodsabre.com/news-priemrating2016.html

Общи условия

Активация на акаунт